רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב וחג שמח ... הפעם לכבוד חג סוכות בא אלי חבר כדי שאנחנו נחגוג והוא מביא איתו מחשב כמובן ואנחנו רוצים לעשות רשת בייתית בין שתי מחשבים בין שתי כרטיסי רשת הבעיה - יש לי כבל רשת שעובר בין שתי חדרים והוא בתוך הקיר , ואני צריך לדעת האם הוא כבל רשת מוצלב או שהוא כבל רשת לא מוצלב ... ( כדי לעשות רשת בייתית בין שתי כרטיסי רשת אני צריך כבל רשת מוצלב כפי שאני הבנתי ) איך אני יודע האם הכבל הזה הוא כבל רשת מוצלב או כבל רשת לא מוצבל ? ונניח והוא לא מוצלב איך אני יכול לעשות שהוא יהיה מוצלב ?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי את הנתב Dir-615 של D-Link והתקנתי עליו DD-WRT, גירסא שעליה הומלץ בפורום וכי טוענים כי אין בה צורך בסקריפט כזה או אחר. אני מקיש את הפרטים נכון, והעסק פשוט לא עובד. אני בחיבור L2TP בהוט, עם בזק בין לאומי. אז.. מה אני עושה לא בסדר? http://desmond.yfrog.com/Himg694/scaled.php?tn=0&server=694&filename=55516128.gif&xsize=640&ysize=640 אשמח לעזרה ממבינים - זה דיי דחוף .
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
כרגע יש לי הוטבוקס. אני גולש במהירות 200 מגה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
האם אני יכול מהמחשב שלי לגשת להגדרות ראוטר הנמצא במחשב אחר? (כמובן תוך תיאום איתו) האם יש כתובת איי פי שתכניס אותי לשם?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז יש לי הוטבוקס של הוט מוגדר בתור ראוטר, ויש לי בעיה עם הטווח קליטה שלו לחלקים קצת יותר מרוחקים בבית יש לי במקרה גם ראוטר נטגיר VVG2000 מבזק, האם אפשרי לחבר את הנטגיר בכבל אל ההוטבוקס, ולגלוש דרך הרשת האלחוטית של הנטגיר בתקווה שיש לו קליטה יותר טובה? כרגע המחשב מתחבר לרשת האלחוטית של הנטגיר, ואני גם מקבל פינג להוטבוקס דרך הנטגיר אבל אין גלישה. ניסיתי בנטגיר לשים את NAT על מצב BRIDGE, ניסיתי IP אוטומטי ולהגדיר אותו עם כתובת מהטווח של ההוטבוקס, מה עוד אפשר לנסות אם זה אפשרי בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ובכן חשוב להקפיד על מספר כללים חשובים ! לדוגמא המקרה שקרה לי לא מזמן ... חברי רכש מחשב , כמובן עם מערכת הפעלה של Windows2000 והחל גולש באינטרנט. כאדם שלא מבין עיניין, לא התקין Firewall וכמובן לא נתן סיסמאות לAdministrator. בעודי מסביר לו איך לסדר תוכנות שונות , ביקשתי ממנו את כתובת ה-IP של המחשב . שנינו מחוברים לבזק בינלאומי ולכן החלטתי לנסות להכנס אליו. איך בדיוק ? פשוט, בעזרת כתיבת כתובת UNC של Windows עם כתובת ה-IP ושם השיתוף , כאשר שם השיתוף ברירת המחדל הוא C$ . ללא סיסמה אדמיניסטרטיבית הצלחתי בקלות לשנות , למחוק , ולעשות כרצוני. ולכן יעצתי לו אוטומטית להתקין תוכנת Firewall ולשנות את סיסמת האדמיניסטרציה של המחשב. חשוב שמשתמשים חדשים שאין להם מושג במחשבים יבינו כי הם …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התצורה לפני שרכשתי את הנתב האלחוטי D-Link 614+ : מודם Alcatel Speedtouch 510 שחור שטוח שולחני חצוני. המודם מחובר לחשמל, מחובר בכבל רשת לכרטיס הרשת במחשב, ומחובר לשקע הטלפון (ADSL). הכל עבד יפה כעת ניסיתי להוסיף את הנתב האלחוטי לכל העסק (ובתור שלב ראשון רק לגרום למערכת לעבוד עם המחשב השולחני) : ביצעתי הכל לפי ה Manual. כעת המודם מחובר לחשמל ולשקע הטלפון. כבל רשת מחבר בין המודם לבין הנתב (לכניסת ה WAN). המחשב מחובר בכבל רשת לנתב (יש לו 4 כניסות, חיברתי לכניסה 1). התחברתי לנתב בכתובת http://192.168.0.1, הרצתי את ה WIZARD ופעלתי בהתאם להוראות, אני מניח שהפרט החשוב הוא הקביעה בנתב לפרוטוקול PPPOE וציון היוזר והסיסמא שקיבלתי מספק האינטרנט שלי (בזק בינלאומי) (אגב, או…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי ראוטר DIR 655 Firmware Version: 1.34WW Hardware Version: A4 החל מהיום לא ניתן לגלוש באף אחד מהמחשבים. המחשבים מתחברים לראוטר והראוטר מקבל IP. החייגן בראוטר. חיבור בזק בין לאומי HOT. לאחר בדיקות התברר לי שזאת בעית DNS. אם אני מכניס DNS בכרטיס רשת של המחשב אז המחשב הספציפי מתחבר ללא בעיה. ניסיתי להכניס DNS בראוטר אבל זה לא עוזר. בקיצור ה DNS של הראוטר לא עובד בכלל. כמובן שגם איפסתי את הראוטר וקינפגתי שוב את החיבור וזה לא עזר. (קינפוג ידניף לא העלתי מקובץ שמור) מישהו נתקל בכזאת בעיה? יודע מה יכולה להיות הסיבה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין לי מושג כ"כ איפה לחפש.. אבל אני מחפש אינטרנט עם מהירות העלאה גבוהה, לפחות 5MB, ועדיפות ל-10+...איפה אפשר לחפש ולברר על דבר כזה ? מה זה דורש ? ומה המחירים בערך אם יש מישהו שיודע...
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלה לגבי הגברת אות WIFI מהקומה הראשונה לשניה. האות אצלנו גם ככה לא משהו בקומה הראשונה (המתאם שיחות\ראוטר העלוב של 012 עם האנטנה הפנימית) אז אני חושב לוותר על עניין של REPEATER - מגביר אות, כי גם אם אציב אותו טיפה רחוק מן הראוטר, לא בטוח שהוא יצליח להעביר את האות לקומה למעלה כמו שצריך לכן זה סתם סיכון בקניית ציוד שיכול להיות מיותר . חשבתי ללכת על המשדרים שעובדים על רשת החשמל כגון ה TP LINK 4010 או ה 7020 ... אך הבעיה שאני צריך שהמשדר השני בקומה השניה ישדר לי ב WIFI (הוא קוי בלבד-כניסה רק לכבל רשת) מכיוון שהשימוש בקומה השניה הוא לילדים - טאבלטים. אין להם חיבורי רשת קוויים, לא ניתן למתוח כבל רשת בין המשדר לטאבלט . אני מדבר על המכשירים הללו : http://www.zap.co.i…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית בין שני מחשבים : מחשב ראשון השרת : 2 כרטיסי רשת..מודם מחובר לכרטיס #1..וכבל רשת מחבור לכרטיס #2.. במחשב האורח : כרטיס רשת #1 אשר מחובר לכרטיס רשת #2 במחשב השרת ע"י כבל רשת.. אני חיבור CABLE 1.5MB עם הספק 012. תוכלו לרשום לי את ההגדרות במחשב השרת : על החייגן מה מגדירים ? על הכרטיס רשת שיוצא למודם מה מגדירים ? על הכרטיס רשת שאליו מחובר כבל רשת אשר מחבר את המחשב האורח אליו מה מהגדירים ? ובמחשב האורח : מה מגדירים על הכרטיס רשת אשר מחובר בכבל רשת למחשב השרת ? (אני יודע שיש פה כ"כ הרבה פתילים על הנושא ואפילו מדריך אך לא הסתדרתי, אשמח אם מישהו יכול לרשום לי את ההגדרות מסודר (אגב הווינדוס XP בעברית). הודה לכם מאוד תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נתב אלחוטי של סלקום ADB DV 2220.החלטתי להעביר כבל ארוך לסלון בשביל לחבר מכשירים כמו סטרימרים וכו' לראוטר.המכשיר היחידי שהצליח להתחבר קווי הוא מכשיר הסלקום TV.ניסיתי לחבר סטרימר, טלוויזיה,מחשב נייד.כל המכשירים הצליחו להתחבר בגישה אלחוטית, אך הגלישה איטית מין הסתם. העלתי בדעתי שאולי צריך לשנות הגדרה מסוית בראוטר שלא נותנת אפשרות גישה למוצרים אחרים שאינם שייכים לסלקום. רציתי לדעת מה דעתכם בנושא.ניסיתי להזין את הIP ידנית בטלוויזיה, אבל זה גם לא הצליח..רציתי לדעתם מה אתם חושבים ואם יש לכם פתרון יעיל
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה! המשרד החליט, סוף סוף, לרכוש SWITCH בעל 16 פורטים במקום ה HUB הישן שלנו. קיבלנו הצעה של 450$ עבור SWITCH של 3COM, מבדיקה שערכנו מצאנו סוויצ'ים זולים בהרבה. יש למישהו מושג למה? (מדובר על חצי מחיר לפחות), כמו כן יש לכם המלצות לסוויץ טוב ואמין? תודה! צחי
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איפה אני משיג כבל רשת באורך של 10 מטר בערך, אני רוצה לחבר שני מחשבים בבית....
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, האם יש דיליי כלשהו בשידורי ספורט של טלויזיה על האינטרנט (כמו של פרטנר, סלקום ויס פלוס) במידה ומחוברים בחיבור ישיר לראוטר ודרך מוקה(בסלון חיבור ישי ובחדרים מוקות)? אני שואל כי שמעתי את הטענה הזו ורוצה לדעת אם היא נכונה. בתודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי שני מחשבים בבית, אחד עם ווינדוז ויסטה ואחד עם XP, שניהם מחוברים עם כבלים ישירות למודם-נתב של בזק[ דגם SIEMENS SL2-141] אני מעוניין שיהיה לי שיתוף קבצים בין שני המחשבים.. ניסיתי דרך המדריך של הווינדוז אבל בגלל שזה לא ווינדוז זהה זה לא עבד.. אשמח לכל עזרה, תודה=]
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. ברשותי ראוטר + מודם ADSL מסוג: cnet 804-NF מחובר לארבעה מחשבים, ספק 012. מישהו יודע איך מגדירים את ה ADSL שם? איך אני מחבר אותו לאינטרנט? יש שם יותר מדי הגדרות שאני לא מבין :-\ (וכמובן שבאתר של 012 אין שום הסבר על חיבור שכזה או אפילו כתובת של השרת שלהם...) בנוסף, עוד בעיה: 3 מחשבים מתחברים לרשת והרביעי מתחבר ומתנתק כל שניה. רואים את זה גם בראוטר שהמנורה שלו נדלקת ונכבית, וגם המחשב עצמו אומר כל רגע שהוא מחובר לרשת, ואח"כ לא מחובר וחוזר חלילה... למישהו יש רעיון?? המחשב מחובר בכבל שאורכו כ 30 מטר. זה לא אמור להשפיע, נכון? אם מישהו יוכל לעזור, הוא פשוט יציל אותי. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחברתי עם בזק לחבילה של 2.5MB. עשיתי בדיקת העלאה בדף של בזקבינלאומי, והתוצאה הייתה שמהירות ההעלאה שלי היא 17K. זה תקין או שאמור להיות יותר?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. יש ברשותי היום ראוטר של בזק 7850U ואני על מהירות 100 מגה(תאכלס 65 מקסימום). ואת המתאם TL TP LINK WN822N שממרר את חיי. בכל פעם שאני טיפה מעמיס עליו בטורנטים הוא שובק חיים ואז צריכים לנתק ולחבר אותו..לפעמים הוא אפילו קורס לכמה שניות סתם בשביל להראות לי נוכחות. המרחק בין המתאם לראוטר הוא בערך 7 מטרים(נראה לי קצת פחות) עם קיר אחד בדרך(הקליטה נכון לעכשיו היא כמעט תמיד 5 קווים ופעם ב4,שיגעונות לא ברורים שלו..) בקיצור אני מחפש מחליף בשבילו, הדרישות שלי הן כמובן שיעמוד בעומס של טורנטים. והכי חשוב, יתמוך בWIN 8.1 .. כי נראה לי שרוב הבעיה שלי עם המתאם היום זה שאין לו ממש תמיכה רשמית ב 8WIN... ונכון לעכשיו אני משתמש באיזה דריבר גירסאת בטא,כבר שנתיים זה בבטא.. נראה לי ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בזק בינלאומי מפרסמים בכל מקום את רשת הNGN שלהם וטוענים שהאינטרנט שלהם הכי מהיר, יש שרת פרטי ובלה בלה בלה. בתכל'ס, מי שמנוי לבזק בין לאומי (בעיקר כאלה שהיו בעבר בחברה אחרת) - באמת האינטרנט שלהם הכי מהיר?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אנחנו מחוברים לכבלים, מהירות 1.5 אבל אולי זה ישתדרג בקרוב. ברשותנו 3 מחשבים (3 סטודנטים, כל אחד והשימוש העצמאי שלו כמובן ). כרגע יש לנו ראוטר אלחוטי מסוג TP-LINK שלפי דעתי לא היה "להיט", ואנחנו מחפשים לקנות ראוטר חדש. עד עכשיו שמעתי על EDIMAX 6204, אך רציתי לדעת האם יש משהו מומלץ נוסף. טווח מחירים הייתי אומר בינוני (איזור ה 200? כמה זה כבר יעלה). כמו כן, האם יש טעם בלקנות ראוטר שתומך בתקנים חדשים (כמו 802.11n) או שחבל על הכסף (כמובן שהכרטיסי רשת שלנו הם סטנדרטיים לגמרי)? תודה רבה.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין להקים רשת בייתית ל-3 מחשבים. יש לי מודם אלקטל לא משודרג. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות נתב עם מודם מובנה ולמכור את מודם אלקטל שיש לי, או לשדרג את המודם ולקנות מתג, או שבכלל מחשב ישן+linux+מתג יעשה את העבודה הכי טוב??? ראיתי כמה נתבים עם מודמים מובנים: WISE.LINK WITH ADSL MODEM 4 PORTS https://www.lamir.co.il/home.htm#60495 CNET CNAD-804NF w/ADSL MODEM+SWITCH 4 PORTS https://www.lamir.co.il/home.htm#604960 Edimax AR-6004A Router 4 ports + ADSL ALCATEL modem !!! w/Firewall http://www.pch.co.il/docs/pd-416264302.htm מה ההבדלים בינהם והאם הפרשי המחירים מוצדקים? 4 יציאות זה אומר שאפשר לחבר 4 מחשבים? מה היתרונות/חסרונות של הנתבים האלה על פני מודם משודרג+מתג? לפי מ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אופציית ה Wi Fi מופעלת תוכנתית ולא פעלה רצוף, בזמן האחרון גם שאני מפעיל את האופצייה ולמרות שהחיווי מראה שהרשת האלחוטית עובדת אין קליטה בשום מכשיר נייד (3 מחשבים ושני סמרטפונים). הרשת הרגילה שעוברת דרכו תקינה ואין שום בעיות, הדגם הוא WR740N. טיפים ורעיונות לפיתרון הבעייה יתקבלו בברכה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה והכוונה איזה ציוד כדאי לרכוש לצורך פתרון הבעיה: אני מחובר כרגע בבית דרך 012 (תשתית של בזק) על חבילה ברוחב פס של 40MB. גם בבזק וגם בהוט (אליהם הייתי מחובר לפני כשנה וחצי) לא ניתן לקבל רוחב פס גבוה יותר בבניין שבו אני גר. המודם-ראוטר (D-Link 256) יושב בחדר עבודה, שממוקם פחות או יותר במרכז הדירה (חדר רגיל, אין ממ"ד). הסלון דרומית אליו וחדר השינה צפונית אליו. מספיק שמתרחקים קצת (כמה מטרים בודדים) מהראוטר שבחדר העבודה לכיוון הסלון או לכיוון חדר השינה, וה-Wifi דועך משמעותית, בעיקר באזור הסלון - ביום טוב מגיע למהירות של 3MB ולעיתים אף פחות מ-1MB (וכמובן גם ניתוקים מדי פעם). לצורך חיבור יציב ומהיר של הסטרימר שבסלון השתמשתי ב-Moca (אחד ביציאה מהראוטר, …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-