עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Dmoney,

יש לי אינטרנט בכבלים והספקית שלי היא 012. כרגע ההתחברות לאינטרנט נעשית באמצעות חייגן ואני רוצה לבטל את זה. כלומר, ישר כשאני אדליק את המחשב האינטרנט יהיה מחובר. אני יודע שמבחינת הכבלים זה אפשרי, אבל ב012 אמרו לי שהם לא יכולים לעשות את זה. זה באמת ככה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by acker16,

. מאוד ברור שאני צריך עזרה של מישהו עם הבנה בתחום. אני צריך ראוטר לבית פרטי, הראוטר ישב בארון תקשורת בכניסה לבית וצריך להגיע עד לחצר האחורית (לא רוצה להתחיל למקם עוד MESH). כבר קניתי הרבה ראוטרים בינוניים והם תמיד מאכזבים ולכן מוכן כרגע לשלם יותר. בהתחלה קניתי ראוטר פשוט של TP-LINK ב200ש"ח וגם לא היה לו Wifi6 וגם הטווח היה נמוך אז לפני כמה חודשים קניתי ב70$ Xiaomi Redmi AX5400 שקיבל המלצות לא רעות (https://www.aliexpress.com/item/1005004068615013.html). הטווח שלו בסדר ומגיע עד לחצר (טיפה גבולי אבל מספק) הבעיה שלו זה אמינות, במקביל לwifi אני מעביר דרכו בLAN את האינטרנט לכל הבית ומדי פעם הוא לא מעביר אינטרנט לאחת הטלוויזיות או …

3. אהלן חבר'ה. קודם כל אפרט על הציוד שברשותיו: ראוטר: TP-Link WR-1043ND (גירסת קושחה אחרונה). כרטיס רשת אלחוטי: TP-Link WN-851N (דרייברים הותקנו אוטומטית ע"י הווינדוס). בשני המחשבים Windows 7 Ultimate - בחדש 64bit ובישן 32bit המחשב החדש (ראו מפרט בצד) - מחובר ישירות לראוטר בכבל רשת. המחשב הישן - הותקן בו הכרטיס האלחוטי. 1. כרגע יש לי מחשב שמחובר ישירות לראוטר+מחשב נוסף עם כרטיס רשת אלחוטי ושיתפתי בשניהם מספר כוננים, כך שיהיו נגישים בשני המחשבים. אני רוצה להוסיף לרשת מחשב שלישי, כך שיקבל גישה לאינטרנט מהראוטר אך לא תהיה לו גישה לקבצים המשותפים בין השניים מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת? הגדרתי קבוצה ביתית עם סיסמה והפעלתי שיתוף מוגן באמצעות סיסמה בפועל, הווינדוס ביקש ממני פעם…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by tomer_et,

שלום לכולם, אני נכנס בקרוב לבית חדש עם 2 קומות, ומתלבט איזה פתרון ליישם עבור קליטת wifi טובה בכל הבית. בחלק מהחדרים בבית יש חיבור לרשת קווית עם כבלי רשת שמגיעים לארון התקשורת. לא בטוח שאחבר את כולם לראוטר באופן ישיר או דרך סוויטש. השאלה שלי היא האם mesh נראה לכם פתרון מתאים, ואם כן כמה יחידות כדאי להתקין. ראיתי DECO M4 במחיר טוב לשתי יחידות. האם 2 יחידות יספיקו? ועוד שאלה של מתחילים: האם אפשר לחבר את 2 יחידות המש אל הראוטר, דרך נקודות הרשת שיש בחדרים, ובכך חיבור ישיר לראוטר, או שרק יחידה אחת מחוברת לראוטר והשאר מחוברות אלחוטית? תודה מראש לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Koby Ofek,

אהלן, מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הראוטר הזה בארץ? בפלונטר אין זכר. אם לא קיים, האם יש לכם המלצה למוצר מקביל Dual AC / 3x3 / 1G / Vectoring. אין צורך ב-WAN יעודי. מחיר - עד אלף ש״ח. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by miki891,

שלום אני משתמש בחלונות XP פרו, ויש לי ראוטר תוצרת דיינמוד.שהפיירוול מופעל בראוטר. אני ניכנס לאתר שנקרא www.msn.co.il, ואז זה ניתקע האתר ולא רואה כלום. באתרים אחרים אני רואה למשל ynet או וואלה או נענע הם בסדר. לפעמיים גם וואלה לא ניכנס לדואר. נראה לי משהו מוזר. שהפיירוול מבוטל. אז אני רואה טוב האתר msn וגם אתרים אחרים נמצאים תקינים. למה שהפיירוול שלי מופעל הגנה לא מצליח לעלות לאתר msn? איך פותרים את הבעיה,ומה מגדירים בראוטר? אגב: נסיתי בראוטר בהגדרות virtual server ---nat --- > יציאה פורט 80 של אתרים ובדקתי האתר msn . זה לא עובד. מה עושים? בתודה מראש מיכאל

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אלה האתרים שבנתיים נתקלתי בבעיה איתם... פשוט לא נכנס, או שלוואלה זה נכנס חצי במחשב שהוא השרת זה רץ חלק (הרשת היא 2 במחשב השרת ועם כבל מוצלב ללקוח)

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by vlasha83,

שלום , אני לפני רכישת ראוטר 1G שישמש לניתוב בין שלושה HTPC ,כולל תכני HD בין היתר. אני גם רוצה שתהיה לי אפשרות להעביר תכנים מהמחשב הביתי לשלושת ה HTPC . כרטיס הרשת הוא מסוג Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)אז בעצם ב1G הכרטיס רשת תומך לגבי התקן האלחיטי אני לא יודע . תשתית האינטרנט בבית היא של הוט ,אשתמש במודם SB4200 - למען הסר ספק (אני כמעט בטוח שאין קשר בין מודם לתמיכה בתקן N) האם המודם יכל להוות מכשול כלשהו עבור החיבור האלחוטי ? הראוטר שאני רוצה לקנות הוא TP LINK 1043ND גרסה 2 (הכחול ) - מחיפוש בפורום ,ראיתי שהוא מומלץ עבור המשתמש הביתי האם הדבר נכון גם כאשר נעשה שימוש לצורך צפייה והזרמה של תכנים שונים מהרשת כולל HD ותלת מימד ? …

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by NIR_R,

שלום. עשיתי 4M אצל בזק, וקיבלתי את הראוטר TNN SIEMENS SL2 141. יש לי מחשב אחד בבית. יש לי בעיה מוזרה, כל פעם שאני מתחבר דרך החייגן (זה קרה גם במודם הישן, שבו היתה אפשרות להתחבר רק דרך החיגן) יש לי תקיעות במשחקי רשת. לדגמא, בcod4 המשחק נתקע כל 10 דקות בערך, למשך דקה. כשקיבלתי את המודם החדש, התחברתי לאינטרנט ללא החיגן.. פתאם המשחק התחיל לעבוד כמו שהוא צריך לעבוד, ולא נתקע לי. חזרתי שוב לחייגן, ועוד פעם יש תקיעות. מצידי להישאר עם החיבור בלי החייגן, אבל הוא חוסם לי הרבה תוכנות. אין לי מושג איך להתעסק עם כל הפורטים האלה.. אם זה משנה, כל פעם שאני מתחבר דרך חייגן יש לי הודעה לכמה שניות של"קישוריות מוגבלת או חסרה". אז אני שואל, יש דרך לכבות את הפיירול של הראוטר כדי שלא …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. האלן חברה משום מה לכולם יש את הגרסא הזאת ולי יש גרסא פחות מועדכנת.. אם מישהו יודע איך להוריד את הגרסא הזאת מהמודם שלו ויוכל לשוח לי אותה אני יודה לו מאוד מאוד! ואם מישהו יודע מהיכן אפשר להוריד קובץ זה הוא יעזור לי מאוד! תודה מראש. EMAIL MCAT@HOTMAIL.CO.IL

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by ednri,

היי, כיום יש לי בבית אינטרנט במהירות 15 מגה, התשתית היא בזק והספק הוא הוטנט. האינטרנט אחלה וכמעט ואין לי בעיות. אבל אני משלם המון כסף על מהירות נמוכה, ולכן אני רוצה לעבור. ראיתי שב-70-75 ש"ח לחודש אני יכול לקבל תשתית+ספק במהירות 100 מגה באחת מ-3 החברות: 018 אקספון/019/טריפל סי. קראתי קצת חוות דעת עליהן מהשנים האחרונות, ויש המון אנשים שמתלוננים על איכות האינטרנט או על השירות שלהן. למשל שיש המון ניתוקים, שבשעות מסוימות המהירות נמוכה מאוד, ששמים את הלקוח מאחורי NAT וזה עלול לפגוע באיכות הגלישה וכו'. רציתי לשמוע חוות דעת או המלצות לגבי החברות האלו, ואם לדעתכם כדאי לנסות אחת מהן, או שעדיף להוסיף כסף וללכת על חברה שנחשבת איכותית יותר. תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אז ככה. יש לי רשת ביתית מאחורי נתב, ובה כמה מחשבים שמריצים שרתי VNC באמצעות RealVNC Corporate. לצורך העניין, כל שרתי ה-VNC רצים על פורט P. כדי שזה יעבוד, בנתב מופעלים שרתים וירטואליים באופן הבא: *מקדם פורט חיצוני P1 לפורט P במחשב X1 *מקדם פורט חיצוני P2 לפורט P במחשב X2 וכו'. בעיקרון, זה עובד יופי. אני יכול לגשת לשרת ה-VNC של כל מחשב באמצעות שילוב הכתובת החיצונית והפורט החיצוני - ExtAddr:P1, ExtAddr:P2 וכו'. אבל באופן מפתיע, כשאני מנסה לגשת מתוך הרשת הפנימית עצמה, אני עדיין חייב לגשת לפי הכתובות החיצוניות. כלומר, נניח שאני מנסה לגשת מ-X1 ל-X2. אני יכול לגשת רק דרך ExtAddr:P2, ולא דרך X2:P. אם אני מנסה לגשת ישירות ל-X2:P, אני מקבל Connection refused. קצת מוזר לי שאני ברשת …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Lapua23,

שלום לאחרונה הצטרפתי לHOT NET 500 מגה. HOTBOX 4 - מקבל את המהירות במלואה לפי בדיקה. שמתי לב לאחר מעבר להוט נט שהפינגים טיפה גבוהים , אם פעם היה 65 עכשיו 90 . יש לי בפורטים משהו שנקרא TEREDO , וTunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface. הבנתי שיש משהו שנקרא NAT או Double Nat - לפי whatismyip: IPV4 מתחיל ב77 IPV6 מתחיל ב2a00:a040: רציתי לדעת אם זה משנה - אני בעיקר מוריד טורנטים ומשחק משחקי רשת. המהירות בטורנטים יורדת ועולה סביב 12 MB , כך שלא כל כך התרשמתי . עוד שאלה - אני כרגע עם הHOTBOX 4 , האם יש צורך בקניית נתב פרטי? קראתי פה הרבה התכתבויות של אנשים שעשו זאת. האם יש משהו לעשות עם זה ? תודה…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ory,

יש ל YES בבית ורציתי לדעת אם אני מתחבר ל YES WOW כמה עולות החבילות והאם אני יכול לעשות SHRING לעוד שניי מחשבים חוץ מזה מה מהירות ההורדה\שליחה של נתונים ואם אפשר שמישהו שיש לו YES WOW יספר לי איך זה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Decktor,

יש לי כבל רשת 8 גידים רגיל אני רוצה אותו מוצלב יש למישהו מושג איזה גיד לאיזה? יש ירוק, ירוק לבן, כתום, כתום לבן, חום, חום לבן, כחול, וכחול לבן. נ.ב. כן אין לי בעייה לחתוך ולחבר אותו ככה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by pure perfection,

מה קורה?? אני רוצה לקנות דומיין, למישהו יש המלצה על חברה טובה עם שרתים מהירים?? תודהה

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by m_g,

התחילה לי בעיה השבוע בתשתית האינטרנט בבית, הבעיה מצריכה השחלה מחדש של כבלי רשת בתוך הקירות בבית ולא בא לי להכנס לזה. האופציה הטובה ביותר כנראה בשבילי היא מתאם רשת על גבי החשמל, השאלה שלי היא האם אני השים לב לירידה במהירות הגלישה ובמשחקי רשת במעבר מחיבור ישיר למודם במהירות של 1GB לחיבור על גבי רשת החשמל במהירות ממוצעת של 100MB ?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום, מכל הרשתות בארץ מי מספק את הראוטר הטוב ביותר כיום ? אני כרגע עם נטויזן/סלקום והוויפיי מאוד חלש בבית (100 מגה)

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  19. Started by שמואלל,

מה ההבדל בין נתב למודם? והאם אם הנתב הזה אני יכול להתחבר לאינטרנט של בזק ,ובזק בין לאומי? http://www.tronics.co.il/Product.asp?productid=158

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by avi5991,

שלום כלום וחג שמח, ברשותי 2 נתבים של D-LINK ( בזק ) , הראשון מדגם D-Link 6740U-H1 אשר מחובר לקו הטלפון וכל המכשירים מחוברים אליו אלחוטית. בגלל שבקומה העליונה של האות של הקליטה חלשה, חשבתי להשתמש בנתב השני שברשותי D-Link 2760U-E1 כמגבר אות - רפיטר . אשמח לעזרה והדרכה איך אני מבצע זאת. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Hazir,

היה לי בעיה עם פתיחת פורטים ו-NAT TYPE התקשרתי לספק אמרו לי לנתק את המודם (עשיתי את זה אלפי פעמים כבר) ופתאום ה-NAT TYPE הפך ל-2 ומה שמוזר שפעם היה לי WAN IP כזה - " 100.100.6.74" וגם שנתקתי וחברתי אני לא זוכר שהוא השתנה בעבר, אבל גם אם הוא השתנה תמיד היה בהתחלה 100 או משהו בסגנון והוא מעולם לא היה תואם ל-ip שהייתי רואה באתרים כמו whats my ip וכדומה, עכשיו אחרי שדברתי עם התמיכה ואמרו לי לחבר ולנתק, פלא פלא ה-WAN IP תואם למה שאני רואה ב-whats my ip (מתחיל ב-31) קראתי שאם ה-WAN IP לא תואם למה שאני רואה באתרים כמו whats my ip זה אומר שהספק חוסך עליי ומחבר אותי עם כמה מנויים נוספים לאותו ה-IP כדי לחסוך בכסף, וזה למה במשך החודשיים האחרונים לא הייתי יכול לפתוח פורטים

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום, אני שוכר דירה וזה כולל אינטרנט מבעל הבית אבל אני לא מעוניין שכל המכשירים שלי יהיו באותה רשת כמו שלו מטעמי אבטחה ופרטיות. אני מבין שאם ארכוש רפיטר אז זה לא יפתור את הבעיה אלא רק יספר לי טווח קליטה מוגדל. כיצד כן אוכל לפתור את הבעיה? איזה ציוד אני צריך ומה עליי להגדיר בו? (אני מבין בגדול שעליי ליצור "תת רשת" אבל אשמח לפרטים). תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by nati086,

שלום לכולם, יש לי מנוי טופ 100 בתשתית בזק אבל הבעיה שאני לא עובר את ה-40 מגה בבדיקות מהירות בין אם זה דרך הספק או בין אם דרך @1 הבאתי טכנאים שאמרו שהכל בסדר אבל לא הראו לי אף פעם שאצלי הבעיה ובמחשב שלהם הכל תקין. החליפו לי מודם לדי לינק 6740 H1 ועדיין אותה בעיה. הגיע אליי טכנאי היום שאמר שאני בא כדי להראות לך שהבעיה היא במחשב שלך למרות שבדקתי בשתי מחשבים בחיבור חוטי +4 גלקסים בכל הדורות למינהם בצורה אלחוטית ואם הבעיה אצלך אז אנחנו נחייב אותך בעלות טכנאי. הטכנאי בא חיבר את המחשב שלו למודם שינה משהו בהגדרות מתאם אצלו הוא טוען שהיה לו IP קבוע עשה בדיקת מהירות ואני בעצמי היייתי מופתע שאני יכול להגיע למהירות של 58 מגה. איך יכול להיות כל הסיפור הזה? מה הבעיה? איך אני י…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום חברים, בבית שלי אנחנו עובדים בעיקרון עם 2 ראוטרים, אחד - הראשי הוא הראוטר של בזק, Netgear DGN2200(ראוטר\מודם). ובקומה התחתונה, משורשר אליו Asus RT-AC68U עם כבל מושחל. עד עכשיו הגדרתי את השרשור כ- Lan to Lan. זה היה די פשוט ועובד אפילו אם לא הגדרתי מצב Access point. הבעיה שעכשיו אני רוצה להוסיף DDNS. ובגלל שלאסוס יש שירות כזה בחינם, חשבתי למה לא? הבעיה שצריך לשרשר LAN TO WAN. חשבתי שזה היה פשוט גם, אבל משום מה הסתבכתי. הגדרתי IP קבוע בראוטר הראשי לאסוס(10.0.0.1) והוצאתי אותו מתחום ה-DHCP, באסוס ווידאתי LAN IP זהה למה שנקבע. לגבי ה-WAN באסוס: לא הייתי בטוח מה אני אמור לעשות ב-SUBNET MASK. אז השארתי בברירת מחדל 255.0.0.0. ה-WAN IP הבנתי שאני צריך לשנות את ספרת התחום לכן…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by freefall,

אני מנסה להגדיר ראוטר TL-WR841HP כרפיטר (TP-LINK). הראוטר מחובר למחשב דרך ה-LAN. 1. נכנס ל- 192.68.0.1 > NETWORK > ת LAN > משנה IP ADDRESS ל- 192.68.3.3. שמירה. איתחול ראוטר. 2. נכנס ל- 192.68.3.3 > WIRELESS ת > WIRELESS SETTINGS ת : א. SSID > מזין שם רשת. ב. CHANNEL > בוחר AUTO. ג. MODE > בוחר BGN MIXED. ד. מסמן ENABLE WDS. 3. SURVEY > בוחר את הרשת שלי; מזין סיסמא. שמירה. איתחול ראוטר. האם הבנתי נכון שבשלב הזה הראוטר אמור להיות מוגדר כרפיטר? האם כרפיטר ניתן להתחבר אליו הן קווית והן ב WIFI? כי לי זה לא עובד... (השימוש התכוף ב"ת" הוא לצורך שמירת כיוון טקסט בלבד)

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים