רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,510 דיונים בפורום זה
-
יש לי ראוטר D-LINK 2650U. אבל אני כבר לא בבזק אלא בהוט ועדיין אני צריך אותו בגלל שיש לי מספר מחשבים ברשת קווית בבית שמקבלים את האינטרנט מהנתב וחיבור אחד אלחוטי שמתקבל גם כן מהנתב. כרגע מה שאני עושה זה מוציא כבל רשת מהמודם של הוט אל הנתב ובשאר החיבורים הנותרים את המחשבים הקווים הרגילים שלי - 2 מחשבים כרגע בגלל שאני לא יכול להקצות איי פי רק 1 כי אני צריך את האלחוטי יותר, בקיצור כרגע הראוטר מוגדר כסוויץ' אם הבנתי נכון לפי פורום אחר, בגלל שהראוטר לא משמש כמודם ומחייג אלא משתמש במודם של הוט שעובד לי ללא חייגן. הכל טוב ויפה כשאני מחבר משהו כמו 2 מחשבים אחד קווי ואחד אלחוטי, כשאני מתחיל לחבר יותר נדמה לי שהוא פשוט לא מחלק יותר IP וזה מתחבר במן קישורית מוגבלת לאחר התחברות בשני מח…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מודע לבעיית חוסר מודומים VDSL בארץ ומתוך רצון להימנע מזה המוצע על ידי בזק המשלב נתב ומודם החלטתי לחכות עם הרכישה. כיום אני בחבילת 30 מגה ADSL 014 גולש יציב בלי בעיות על ראוטר של לינקסיס ומודם של בזק http://www.baudtec.com.tw/p_adsl2+%20router_r243r1.htm# למה אני מוגבל ל 15 מגה ולא ל 24 מגה תיאורטיים אשר נתמכים על ידי המודם בתקן ADSL 2? אני מוכן ל"סחוב" על 24 מגה למרות החבילה של 30 מגה שאני משלם העיקר לא לקנות מבזק. אך למה אני לא מקבל את המהירות התיאורטית הנתמכת על ידי התקן? תודה מראש משה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משתף אינטרנט דרך הכרטיס רשת האלחוטי שבמחשב (ווינדוס) מכשיר עם אנדרואיד קולט את האינטרנט ואני גולש גם בו רק יש בעיה אחת, החנות של גוגל חסומה, העלאת תמונות, סאונד ווידאו לא עולים, לכן לדוגמא סקייפ לא עובד, בווטצאפ ופייסבוק אי אפשר להעלות תמונות ועוד... גיליתי שזה הפיירוול של נורטון (smart firewall) הוספתי את הMAC של הפלאפון ועשיתי לו full trust עדיין לא עוזר, בנתיים הדבר היחיד שמסיר את החסימה זה לבטל את הפיירוול של נורטון לגמרי מה לעשות?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בחברה בא אני עובד יש מודם אלקטל שהועבר להיות ראוטר ושונו הגדרות השם והסיסמא מהמקוריות שהיגיעו אם המודם בגישה למודם ( 10.0.0.138 ) ולכן איני יכול להיכנס אליו ולשנות הגדרות בחברה החליטו לעבור לספק אינטרנט אחר ומכיוון שאיני יכול להיכנס למודם ולשנות את ההגדרות החייגן לשם המשתמש של הספק החדש העברה מתעקבת. האם יש איזו שהיא דרך לגלות את שם המשתמש והסיסמא שהוכנסו במודם? האם יש אפשרות שאצרוב למודם BIOS חדש וכך הוא ידרוס את שם המשתמש והסיסמה הקימים בתוכו ויאפשר לי גישה אליו
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
למקרה שזה לא רק אצלי - הנה המידע. אינטרנט 5Mb/512Kb, תשתית HOT, ספק 014. נתב Edimax BR-6204Wg, קושחה 1.57. התופעה: אינטרנט נתקע ללא הפסקה, אתרים לא עולים (timeout) או עולים בקושי אחרי מספר רב של פקודות רענון. בדיקת הורדה ב-Speedtest.net מתחילה באופן תקין ובקצב תקין, אך לקראת האמצע ההורדה פשוט נעצרת ולא זזה לדקה-שתיים. בסוף חוזרת ומסתיימת. הפתרון: באופן מפתיע, התקנת קושחה ישנה (1.55) פותרת את כל הבעיות. נשמע הזוי לחלוטין, מעולם לא נתקלתי בהשפעה כזו של קושחה בעבר, באף נתב. הזוי כפליים, שכן בדף הראשי של פיקוק מופיעה ההודעה הבאה: שימו לב!!! לבעלי נתב מסוג BR-6204WG וחיבור כבלים במהירות של 5MB ומעלה יש להוריד את העידכון 1.57 ולעדכן. ??? כתבתי לפיקוק עם פירוט מלאה של הבעיה, מ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתחתי שרת על המחשב שלי עם התוכנה G6 FTP SERVER עכשיו כל פעם שאני עושה ריסט כתובת ה IP משתנה . שמעתי שיש דרך לעשות מן כתובת קבועה רק שאף פעם לא היתעסקתי עם זה ואני לא יודע איך . אם אפשר בבקשה להסביר לי וגם להמליץ על תוכנה טובה בשביל זה . תודה מראש !!
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבנתי שיש 2 הבדלים גדולים בין החיבורים: 1) ללא חייגן, האינטרנט מתחבר מחדש לאחר ניתוקים למיניהם מה שגורם להורדות להימשך במקום להתקע. 2) IP קבוע (לפחות לתקופה של מס' שבועות) השאלה היא, האם אלה ייתרונות משמעותיים? 1) אין איזה תוכנה / סקריפט / חייגן שהוא לא הדיפולטי של windows שמזהה שנפל החיבור ומנסה להתחבר שוב? 2) האם מהירויות ההורדה עם כתובת IP קבועה גבוהות יותר בצורה משמעותית? תודה על התשובות
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
(בטעות פרסמתי קודם בתמיכת חומרה) היי! יש לי בעיה במודם הנ"ל, באופן לא צפוי בכלל (זה יכול להיות אחרי 10 דקות וזה יכול להיות אחרי 50 דקות אבל ב90 אחוז מהמקרים בשעה הראשונה) נורית הSYNC נכבית! יש לציין שאם אני מפעיל עומס על המודם (הרבה אתרים בבת אחת או משחקי רשת) אז ההתנתקות מתרחשת מהר יותר, אבל גם אם לא, לאחר כמה זמן המודם מאבד את הסינכרון. לאחר שאני מדליק ומכבה את המודם המצב מסתדר ויותר אין הפרעות (עד לפעם הבאה שאני אכבה את המחשב). חשבתי על אפשרות שפשוט אני אדליק את המודם ואחרי דקה אני אכבה ואדליק שוב בשביל להקדים תרופה למכה אבל זה לא עזר, רק אחרי פעם אחת שהמודם מתנתק המצב נהיה יציב. אז תגידו- מה הוא רוצה מאיתנו? שיתקשר לבזק! אז ככה ששיגעתי לבזק את הראש- והם שיגעו לי בחזרה…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
טוב, אני רוצה לקנות Switch בקרוב ונתקלתי במשהו מעניין ולא מובן. עד היום ידעתי שיש כזה דבר Hub ו Switch שאת ההבדלים ביניהם אני יודע. אבל בחיפושי אחרי מוצר טוב נתקלתי בדבר שנקרא Hub Switch! מה זה? מה זה עושה? (המחיר שלו יותר גבוה מ-Hub אבל יותר נמוך מ-Switch משרדי כזה) ???
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שוהה כעת בחו"ל ונתקל בבעיית איטיות בעת גלישה במספר אתרים ישראלים. בעת גלישה באתרים בינלאומיים כגון גוגל, יאהו אין כל בעיה ואפילו זה עובד במהירות מדהימה. הציעו לי להשתמש ב DNS חלופי מהאתר הבא : http://www.dnsadvantage.com/dnsadv/vert_solutions.html אבל זה לא שיפר בכלום.... אשמח לשמוע אם יש למישהו רעיון כיצד להקל על הבעיה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם. אחרי שעברתי להוט לפני שנה (בעיקר כי ה UPLOAD שלהם היה 5 לעומת 3 של בזק בינלאומי), התייאשתי סופית. מכיוון שמדובר בעסק, כל נפילה באינטרט מובילה ליום עסקים לא מנוצל. יכול להיות שזה הבניין המאעפן שאנחנו נמצאים בו, אבל כבר עברתי ספק (מ ITC ל הוט-נט), וזה לא עזר. בעיקר יש לנו מלא pinging שנופלים, וכאשר אני מתקשר לתמיכה של הוט נאמר לי "יש עבודה באזור, זה יחזור לעבוד מחר". נמאס. השאלה - למי לעבור? אמינות ומהירות העלאה חשובות, אבל נראה לי שלא אצליח לקבל מהירות טובה משל הוט, ולכן אאלץ להתפשר. תודה!!!! וסתם דוגמא לבדיקה עכשווית:
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה, פעם פתחתי פה דיון ורשמתי שיש לי בעיה עם האינטרט שהוא כל כמה דקות או כמה פעמים בשעה פשוט מתנתק. הבנתי שהבעיה היא בראוטר כי בחיבור ישיר של מודם MOTOROLA (של הוט) למחשב אז הכל בסדר ואין ניתוקים. הראוטר שיש לי הוא - 3COM 3CRWER-75... אמרו לי שהבעיה עם הראוטר שלי היא כנראה בגלל המפרט הפנימי(שהעומס גם של גלישה ושל הורדות במקביל הוא זה שגורם לניתוקים) - לכן אני צריך ראוטר עם מפרט פנימי יותר חזק, האם זה הגיוני? כי מה שמוזר שלפני כחודשיים הכל היה בסדר אבל בזמן אחרון פתאום הופיעה הבעיה הזאת של ניתוקים... הנה דוגמה הכי קטנה - אני מנסה לעלות תמונה(שנמצאת אצלי על הדסקטופ) לאתר מסוים, זה רושם לי באתר "טוען" ואז פתאום בהגדרת ISP GATEWAY של ראוטר אני רואה DISCONNECTED במקום CONNE…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אתמול גלשתי לי להנאתי בפייסבוק, ופתאום כשאני לוחץ על קישור של פוסט מסויים - אני עובר לאתר של 012 (ספקית אינטרנט) שמודיע לי שיש לי חוב ועליי לשלם (מצ"ב צילום מסך). בדף שנפתח יש גם קישור לתשלום וממש הזנת פרטי אשראי. חשדתי בהתחלה בפישינג - אבל הדומיין שייך באמת ל - 012, ויש היסטוריה בגוגל על הכתובת הזאת. התקשרתי אליהם ובאמת אני חייב להם כסף שאותו אני אשלם (אני לא גנב - זה בגלל טעות של בזק שפיצו אותי על זה כבר). כששאלתי אותה על הדרך שהם מודיעים לי שיש לי חוב - היא טענה שככה הם עובדים. האם זה חוקי? מה עם עקרון של ניטרליות הרשת? מחר הם יתחילו לשלוח לי פרסומות או למכור את המידע שהם אוספים עלי למפרסמים... אם נקביל את זה לשירותי טלפון - הא…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מודם alcatel speed touch home משודרג לראוטר ומחובר לסוויט'ש ואליו מחוברים המודם ועוד 4 מחשבים.. כל הזמן יש לי lowid ואין לי מושג איך לפתוח לו את הפורטים הנחוצים ובכלל.. תודה על כל עזרה שתינתן. גיא.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני חודשים אחדים קניתי כרטיס רשת (ג'נרי למדי. הפרט היחידי שאני יודע עליו שהוא כרטיס Ethernet 10/100, שכחתי את שם החברה). קיבלתי איתו דיסקט דרייבר והצלחתי להתקין אותו... אך לא מזמן פירמטתי את המחשב, וכרגע אני צריך להתקין אותו שוב. לצערי הרב אני לא מוצא את הדיסקט דרייבר, וכרגע אני בבעייה כיוון שאני גם לא זוכר את שם הכרטיס.... ניסיתי דרך אשף התקנת החומרה של WinXP, אבל הוא לא הצליח משום מה. למישהו יש מושג מה אני יכול לעשות כדי להתקין את הכרטיס הזה??? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כיום יש תשתית אינטרנט של בזק עם ראוטר ADSL2 מוגבל ל 15MB. טלויזיה בכבלים של הוט עם 3 ממירים. קו טלפון ביתי של בזק. שוקלים לעבור לטריפל של סלקום. יש לי כמה שאלות טכניות בהקשר להחלפת התשתית. האם לקחת את הראוטר של סלקום או לקנות ראוטר פרטי ברמה טובה. הבנתי שיש בעיות עם יציבות החיבור לאינטרנט כאשר הציוד של סלקום. מצד שני הם אומרים שלא יהיו אחראים במידה ויש תקלה והראוטר לא שלהם. האם מומלץ לחבר את הממירים לאינטרנט על תשתית הוט באמצעות מתאמי מוקה ? אם לוקחים קו טלפון ביתי של סלקום במסגרת חבילת טריפל, איך הם מזינים את נקודות הטלפון הקיימות בבית ?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה השלבים ? ברשותי שלושה מחשב ים נייחים שבאחד נמצב הנתב של אסוס (שמסופק ע"י בזק) ובשני החשבי ם האחרים כרטיס רשת של EDIMAX (הכרטיס עם האנטנה עם החוט) לאחר התקנת כרטיסי הרשת בשני המחשב ים מה השלבים להגדרת הרשת ? יש הגדרות מיוחדות להגנה הרשת ?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
בעקבות תקלה אפשרית בכרטיס הרשת שהיה לי עד עתה (הדיון כאן), אני כנראה זקוק לאחד אחר, היות ויש לי מחשב נייח שלא נמצא באותו חדר עם הראוטר, וכבלים הם לא פתרון קביל מבחינתי. כל צורת חיבור אפשרית - USB, PCI, PCI-E. נדרשת מהירות של 150mbps (אין לי צורך ב300, אלא אם יש אחד זול) ויכולת לחדור קיר גבס אחד. טווח נדרש, דרך הקיר הזה - כ5 מטר. ראיתי שכרטיסי הUSB הכי זולים עולים כ60 שקל, ויש גם כרטיסי PCI-E במחיר שאינו רחוק מכך. הם שווים משהו?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מידע\תוכנה. איך לאחד שני קישורי אינטרנט פעילים לקו אחד ? כלומר: אם יש לי חיבור ADSL 2Mbit וגם חיבור כבלים 1.5Mbit איך אני מאחד אותם לקו אחד מהיר ?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר אלחוטי של EDIMAX, לא זוכר תדגם כרגע, אם זה רלוונטי אני ישלוף תדגם המדויק, שמחובר למודם של הכבלים ולעוד 3 מחשבים ומדפסת רשת (HP) שאלתי היא כזו, אני מעוניין לחבר עוד מחשבים לאותה הרשת.. עכשיו קראתי קצת על האבים וסוויצים והבנתי שהם פחות או יותר אותו הדבר.. השאלה היא האם אחד מהם רלוונטי אליי? כלומר איך אני עושה חיבור נכון של כל המחשבים (מדובר על כ-5-6 מחשבים, כשכרגע מחוברים רק 3 + מדפסת..) בלי לפגוע בביצועים?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מגבר WIFI יציב טוב וזול. שיכסה לפחות 5-6 מטר של קליטת WIFI. שלא צריך להתעסק איתו יותר מדי. ראיתי את זה : http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Arrival-Hot-Sale-Wireless-802-11N-WPS-300Mbps-Wifi-Repeater-AP-Router-Range-Expander/1744843211.html מה אומרים?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, המודם שלי לא מצליח להתחבר לאחר החלפה של כבל adsl (הקודם היה קצר מידי ורציתי להזיז את המודם). אחרי ההחלפה הנורת DSL לא נדלקה בכלל. לאחר מכן החזרתי לישן והנורה פשוט מהבהבת לכמה שניות ונכבית, וחוזר חלילה. המודם (DSL-G225)מכוייל כבריג׳ בשביל ראוטר TPLINK C80 ניסיתי עוד כבל טלפון ניסיתי להחליף מפצל בקיר ניסיתי לחבר גם ישירות לקיר עם כבל טלפון. ביצעתי ריסט למודם והגדרתי הכל מחדש (אני מקווה שנכון...בחרתי pppoe והזנתי את השם משמש וסיסמא מהספק. בנוסף הגדרתי 8 38. מה יכולה להיות הבעיה? וכל זה מהחלפה של כבל? אגב התמיכה של בזק גם לא ידע ושלח טכנאי אבל הוא יגיע רק ביום חמישי (!) לא נשמע לי סביר שנהרס משה…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש להורים שלי נקודות בזק בבית ואנחנו כרגע בונים קומה 3 בבית, יש בקומה 1 את הארון חשמל ובפנים יש את הלוח הראשי אני לא בטוח איך קוראים לזה שמשם עוברים כל כבלים של בזק לכל השקעים, השאלה האם אפשר למתוח קו משקע בזק קיים בקומה 2 לקומה 3 דרך תעלה, או האם צריך מקומה 1 להעביר לקומה 2 לארון תקשורת חדש שיהיה קו בזק, ומהארון תקשורת להעביר לקומה 3?...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כרגע 6478AC שמחובר למודם ADSL של בזק ואני עומד לשדרג ל-VDSL. קיבלתי נתב VTech NB403 ואני מתכוון להשתמש בו כמודם, אבל עבור 100 ש"ח נוספים אני יכול לשדרג ל-Vtech IAD604 (משום מה אין דף מוצר בשום מקום) ולוותר על האדימקס. האם הרשת האלחוטית תעבוד במהירות גבוהה יותר או לפחות ללא האטה? גם ה-IAD604 וגם ה-6478AC הם דואל-בנד. ואני משתמש בדונגל אדימקס EW-7822UAC על ה-HTPC בסלון. מהירות ההעברה לפעמים עוברת את ה-20 מ"ב בשניה, ולא הייתי רוצה לקבל פחות. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-