עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, אני משתמש כיום במודם-נתב אלחוטי תוצרת Siemens שקיבלתי מבזק ברשת האלחוטית בבית שלי. כיום מחוברים אליו בכבל שני מחשבים, ולפטופ דרך ה-Wi-Fi. נתקלתי בבעיית קליטה בחלק גדול מהבית, וכיוון שיש לי ראוטר נוסף שאינו בשימוש כיום (DI-524 של D-Link) תהיתי אם אפשר להשתמש בו כמאריך טווח. אשמח לקבל הסבר/הצעות בנושא... תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. היי, המודם והראוטר שלי ממוקמים בארון התקשורת שבכניסה לביתי. מיקום המדפסת-פקס בפינת המחשב בחדר השינה. למרות שניתן להזמין חשמלאי/איש רשתות בכדי להשחיל כבל בין ארון התקשורת לנקודה הבודדת שנותרה(של בזק) בחדר, אני מעדיף כמובן להתקינה אל-חוטית. יש לי מודם "הוט בוקס" (אולי אעבור לבזק) + ראוטר של TP-Link 1043ND. איזה פתרונות יש למי שמעדיף שלא לחבר פיזית בין הראוטר לפקס? תודה רבה.

3. אני יודע שזו שאלה מפגרת אבל אין לי ולמשפחה שלי מושג לאיזו חברה אנחנו משלמים! אני מניח לפי הפינגים הגבוהים שלי ב bf2 שאני מחובר ל012 :-\ אבל אני לא בטוח...

• 31 תגובות
    • 13.1k צפיות
  4. Started by dovikm,

שלום לכולם. מאחר ולא מצאתי מקרה דומה בפורום אני מקווה שמישהו יוכל לעזור כי לי כבר אין רעיונות. יש לי בקומה עליונה נתב אלחוטי של level1. בקומה תחתונה הוספתי access point 7206APG להארכת טווח. לאחר הגדרת ה AP לפי הוראות היצרן (וגם לפי הוראות מ pikok), לא ניתן לראות יותר את ה access point (קווית או אלחוטית) וצריך לבצע reset ארוך להחזרת ברירות המחדל של היצרן. * בנתב האלחוטי אין שום הגדרות אבטחה. * הaccess point הוגדר כ universal repeater. האם מישהו יודע מדוע לאחר הגדרת ה access point לא ניתן "לראות" אותו יותר וכיצד להגדיר נכון את ה access point? בנוסף, האם צריך לבצע איזה שהוא שינוי לנתב האלחוטי? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  5. Started by itayizra,

יש לי ראוטר של TL LINK שנמצא בממד והוא תופס קליטה רק לחצי מהבית החדר שלי נמצא 8-9 מטר מהראוטר והוא לא קולט אותו בכלל אני צריך המלצה למגביר אנטנה או משהו שיעזור לי לקבל קליטה איכותית וטובה . תודה !

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by x^fighter^x,

הXP הוא הראשי, תמיד היה ראשי.. מותקן בו האינטרנט.. היתה רשת לXP אחר.. החלפתי את השני למחשב אחר עם ויסטה ואני לא מצליח להגדיר את הויסטה כמחשב שני... מה עושים? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  7. שלום לכם. אני מעוניין לקנות ראוטר נפרד או כולל מודם VDSL אבל אם אפשרות שיתאים גם להוט מבחינת חיבור הקופסה שלהם לראוטר. כולל כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח שיתן לי את ביצועים טובים עד כמה שאפשר. זה סהכ לדירה 70מר. התקציב לשניהם מצידי שיהיה גג עד 1000 שקל. וכן אין לי אפשרות להזמין מחול כרגע. חשבתי על VR600 האם הוא מספיק טוב ? תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  8. הורדות בטורנט מושפעות מכל כך הרבה פרמטרים שקשה לדעת מה הסיבה למהירות/איטיות. לא פעם אני מוריד קובץ (לא שרת פרטי) ולמרות שיש משתפים רבים המהירויות מזעזעות. לפעמים (וזה לא תמיד עובד) אני מתחבר לשרת VPN בחו"ל תוך כדי ההורדה ואז פתאום העניינים זזים. נראה אם תוכלו לנחש מתי התחברתי ל VPN בגרף המצורף אז מה הסיפור פה? הספק חונק? מגבלה בחיבור המשתפים אלי? ההצפנה (VPN) שלא מאפשרת זיהוי תעבורת טורנט? כמו שאמרתי, זה לא תמיד קורה אבל כשזה קורה זה מאוד בולט. אז, מה ההסבר ההגיוני לתופעה הזאת? *אגב סימנתי להורדה רק קובץ בודד מהטורנט וזה מסביר את ה ETA.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. בזמנו אני זוכר שהכתובת של מי שבמסלול גיימר היתה 79/109.XXX.141-143.XXX עכשיו שמתי לב שבמקום 141, 142, 143 מופיע לי 66 ...... יש למישהו מושג בדבר? או שזה הזמן להתעצבן..?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by SomeOneDudOrg,

היי רציתי לשאול שאלה האם אפשר שעל תשתית בזק אחת יהיו שני כתובות IP Public עם אותו ספק ? (בזק בנלאומי ?) הכוונה היא כזאת, נתב אחד ומודם אחד, המודם יהיה מחובר רק למחשב אחד והנתב יהיה רק לWIFI, אי אפשר לשים את הנתב בחדר עם המחשב, האם אקח עוד משתמש בבזק בלאומי והוא יהיה עם המודם ? הקו של הבזק יכול להחזיק? או בגלל שזה DSL מעפן אז לא ?

11. איזה סטיק USB לנייד קולט WIFI ממרחק הכי גדול ? אני חייב תקן N השאר לא איכפת לי

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  12. Started by edenda,

אהלן, התקנתי לאחרונה VM גירסא 5.0.1 build-894247, והתקנתי בה מערכת הפעלה XP, עכשיו יש לי במחשב הראשי ווינדוס 7 עם ראוטר D-LINK של בזק מחובר בכבל רשת, אני מנסה להגדיר את ה-VM- שיקבל כת' אייפי חיצונית שונה אך לא ממש הולך לי, אני זוכר שפעם הצלחתי לעשות את זה בתור בריד'ג ואז הייתי אמור להפעיל חייגן PPPOE אבל עכשיו אני פשוט לא מצליח, מה אני עושה לא נכון....תודה רבה

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  13. Started by AmitDanan,

הרווטאר שלי החליט להיתקלקל יש לציין רווטאר מסוג dsl d-link, השאלה שלי האם כל נתב adsl יהיה טוב המהירות גלישה שלי היא 10מגה אני כרגע גולש מהנייד כי אין לי דרך אחרת,תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by רועי אלגרבלי,

שלום וברכה! ברשותי נתב של בזק דגם 2650u של חברת דה לינק שתי מחשבים נמצאים תחתיו בכרטיס רשת אלחוטי שמחובר ליואסבי של כל מחשב ומחשב בעקבות איטיות בגלישה והורדת והעלאת קבצים אני מעוניין לדעת איך אפשר לאבטח את הרשת האלחוטית וכמובן איך להצפין אותה כדי שאף "שכן" לא יגלוש על חשבון הרשת שלי?ושאף אחד לא יצפין לי אותה או ישנה הגדרות?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by MelexM,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן או אשראי לא משנה לי.(עד 2500ש"ח) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה של המכשיר הנ"ל הוא בתור שרת ביתי. אני די מאוכזב משירותי אחסון האתרים ולכן החלטתי להפעיל שרת ביתי. על השרת יהיה אתר אינטרנט ושרת דואר. במידה ויתאפשר לי אני אולי יעשה duel boot כדי שאולי להפעיל שרת משחק קטן\שרת להתעסקות עם תכנות של קליאנט ושרת. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס …

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  16. מי מבחינת טכנולוגיה יותר מתקדמת? הוט או בזק? בהוט כל השכונה באמת יושבת על אותו כבל קואקסיאלי? עד איפה יש לבזק סיבים אופטים? עד הארון תקשורת השכונתי? האם זה אפשרי להיות ביס ולהיות גם בהוט באינטרנט? תודה!

• 82 תגובות
    • 12.4k צפיות
  17. Started by Vatos-Locos,

אוקי אני יתחיל בזה שיש לי ADSL מאז שהשירות הגיע לחיפה שזה אומר בסביבות ה3 שנים ואפילו יותר אז שילמו 250 שקל להשכרה של המודם אלקטל (תשלום ראשוני) ומי שרצה התקנה שילם עוד 250, אבל אני החלטתי לחבר אותו בעצמי מאז לא עודכנתי במה שקורה בבזק והתקשרתי לשאול כמה אני משלם הסתבר לי שאני משתלם על חבילה 1.5 מחיר של 150 שקלים (148-149 לא זוכר במדוייק) שאלתי מה אני יכול לעשות בשביל לשנות את המצב אמרו לי שזה המחיר במסלול "חחירה" או משהו בסגנון.. לא כל כך הבנתי את המילה אמרו לי שאם אני רוצה זיכוי של 20 שקלים כל חודש אני צריך להחליף למסלול "השכרה" או "רכוש לקוח" שאלתי מה ההבדל בין חחירה להשכרה, אמרו לי 20 שקל לחודש זיכוי, ושתיהם זה רכוש בזק לא נשמע לי כל כך טוב הקטע שזה שתי מסלולים זהים, א…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by guyfaran,

שלום לכולם יש לי בבית 4 מחשבים בקצוות שונים של הבית בית לא קטן. שלושה מהם מחוברים לרשת חוטית עם ראוטר רגיל של אדי מקס. עכשיו אנחנו רוצים לחבר את המחשב הרביעעי לרשת אבל אין לנו כוח לעשות תשתית לחוטים אז מתחשק לנו לעשות אלחוטית. עכשיו מה שאני מחפש זהו ראוטר שיספק לי את הצרכים. קיבלתי הצעה מפתה מאיזה אחד לקנות יד שניה במאתיים ומשהו את זה http://bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2231&scat=281&tcat=45 נראה לי לא רע בכלל אבל בכל זאת רציתי לשמוע את דעתכם. אז תגידו לי כל מה שבא לכם אם זה שהוא מסריח ולא להתקרב אליו או אם הוא טוב וכדאי לי או אם בכלל ללכת על משו אחר ופירוט על מה ללכת יתקבל בברכה תודה חברים

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  19. אהלן בביתי יש 2 קומות ואני מעוניין להקים רשת אלוחטית חזקה וטובה שלא יהיו בה שום בעיות קשר.בקו אווירי יש בערך 10 מטרים אם לא טיפה יותר. חשבתי על פתרון MIMO ועל אנטנות.. והייתי רוצה לשמוע חוות דעת. מה אתם הייתם עושים? הכל אפשרי. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 746 צפיות
  20. יש לי מצלמת IP סינית ששכחתי את הסיסמה שלה, ואין לה אפשרות לעשות RESET... למצלמה יש כתובת IP סטטית. כשאני מחבר את המצלמה לנתב, אני יכול לגשת למצלמה דרך הIP שלה, אבל היא לא מופיעה ברשימת המכשירים בראוטר (ראוטר של Edimax). זאת בעיה, כי אני צריך לעשות port forwarding כדי שאוכל להתחבר למצלמה מרחוק, אבל port forwarding לא עובד כי הראוטר לא יודע שיש מכשיר מחובר בכתובת הזאת.. יש למישהו רעיון לפיתרון? (אגב, הדבר הכי מוזר במצלמה: כשחיפשתי באינטרנט פיתרונות איך לעשות RESET למצלמה, גיליתי שאפשר ממש בקלות לגשת לתמונה של המצלמה תוך דילוג על הצורך בשם משתמש וסיסמה..כך שאם חשבתם לקנות מצלמה סינית זולה באיביי..תחשבו שוב..).

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  21. Started by Guyn,

שלום לתומכים יש לנו בעבודה שרת עם ווינדוס 2000, שמתחבר לרשת עם נתב edimax 6204. לאחרונה החלה תופעה שמאופיינת באיבוד החיבור לאינטרנט + גישה למחשבי הרשת. מה שמוזר הוא, ששאר המחשבים עדיין מחוברים לאינטרנט ויותר מכך- יש להם גישה לתיקיות שבשרת, אבל לא להיפך. הבעיה מתרחשת באקראי, כאשר יכול להיות גם יום שלם ללא בעיה. הפיתרון היחיד כרגע- רק ריסטרט (מה שמפריע לשאר העובדים). למישהו יש קצה חוט?

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  22. Started by דני א,

אהלן, חשבתי לפתוח איזשהו אתר קטן. האתר נועד לקהל הישראלי וצריך לאפשר העלאה של תמונות (ולא צריך לאפשר הורדה) ולכן כדאי שקצב ההעלאה מהארץ יהיה כמה שיותר מהיר (לעשות upload לשני מגה יכול להיות די מתיש...) שאלתי, למי שיש מושג, האם יש טעם לפתוח את האתר בשרתים בארץ? זה משנה משהו? אני די בטוח שבחו"ל משמעותית יותר זול אבל חשוב לי שחווית השימוש באתר תהיה חיובית. תודה רבה ויום טוב!

• 6 תגובות
    • 786 צפיות
  23. Started by cd73,

שלום רב: ברצוני לדעת מה זה בדיוק טרמינל סרבר ? כמו כן היכן יש מדריך להסבר מפורט לביצוע טרמינל סרבר ? מודה לכולם על העזרה מראש.

24. עקב זה שCCC מפסיקים לעבוד עם תשתית HOT, אני חייב להמיר את אחד המנויים לספק אחר, כי אין אפשרות/רצון להגדיר שם תשתית בזק. חשוב לי שתהיה כתובת IP חיצונית נורמלית, כלומר לא double-NAT. לא זקוק לIP קבוע (יש DNS דינמי) ומעדיף לא לשלם על זה. בCCC בחבילה ה"עסקית" מקבלים IP חיצוני, וזה מה שהיה לי עד עכשיו. נכון להיום, מי מהספקים נותן כתובות חיצוניות? בעבר ידוע לי ש012 ו014 - כן, HOTNET לא (למרות ששמעתי שזה השתנה), ולגבי האחרים אין לי מושג. אשמח לעזרה ממישהו שיודע מה המצב העדכני, לפני שאתחיל סבב טלפוני לסגור חבילה בשבוע הבא (סביר להניח שנציגי המכירות לא ממש יהיו בקיאים בעניין זה).

25. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. חבר מהעבודה ביקש שאעזור לו ואשאל פה בפורום בקשר להגדרת נקודת גישה. הוא כבר מתחרפן מאז המעבר ל-YES, מה שהצריך גם לעבור לתשתית של בזק. יש ברשותו ראוטר של D-LINKn 6740u h1 ומגבר קליטה Edimax ar-7284wna v2 / יש למישהו פה כח להסביר שלב שלב מה עושים ואיך להגדיר שהמגבר ידע להתחבר לאינטרנט האלחוטי של הבית ולתפקד איתו כמו שצריך? יש לכם איזה מדריך או סרטון ביוטיוב, כל דבר יעזור... תודה רבה רבה לעוזרים... עדכון: מצאתי את שני המדריכים האלה, מה אתם אומרים? http://www.pikok.co.il/cam/2012/Agdarot-ar7284.pdf http://www.pikok.co.il/cam/EW-7206APG.pdf

• 2 תגובות
    • 932 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.