עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני נמצא בפנימייה וחשבתי על לקנות אנטנה חזקה וראווטר נייד- כך שאני יוכל להתחבר לרשת WIFI פתוחה וליצור לי hotspot/tethering כדי שאני יכול להתחבר עם הטאבלט שלי. אפשרי לעשות דבר כזה?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by dodhaloy,

בוקר טוב לכולם, יש לי בעיה במחשב הנייד... מאתמול הוא לא מתחבר לאינטרנט, יש חיבור ותעבורת נתונים והכל טוב ויפה, אבל ברגע שאני נכנס לאינטרנט מופיע לי מסך של דף אינטרנט לא זמין על כל האתרים, כלומר הוא בכלל לא קורא את זה שיש חיבור.. מה עושים עם זה, ממה זה התחיל?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by dovik,

נזכרתי במשחק און ליין אחד שזמן מסויים לא התעסקתי שם, הורדתי את הקליינט. כשניסיתי להכנס, לא יכלתי, כתוב שאין חיבור עם השרת. אבל למעשה יש חיבור, הנה אני כותב כאן, רואה סרטונים ביוטיוב, שולח מיילים.. אצל ספק בדקו ואמרו שאין מצידם בעיה, הכל בסדר. בקליינט ניתן לפתוח דף אינטרנט ולצפות בו כמו דרך דפדפן רגיל, וזה עובד. רק המשחק לא עובד. האם זאת הבעיה של השרת או אצל הספק? איך אפשר לבדוק זאת? תודה על התשובות ויש עוד שאלה.. שמעתי שהחודש צריך להכנס לשוק עוד ספק אינטרנט.האם זה נכון? האם יש פרטים על זה? כמו כן, אני שוקל לעבור מנטויז'ן לספק אחר. האם כדאי? על איזה תשתית תמליצו? אפשר בפרטי.. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. ראש קבוצת ה-Engineering Task Force HTTP Working Group, מארק נוטינגהם, הודיע בבלוג האישי שלו על השלמת העבודה של פרוטוקול ה-HTTP/2, שעתיד לשנות את חווית הגלישה של כולנו לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c-%d7%94-http2-%d7%9e%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%94%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%95-%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%94/

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Epidem,

הבית שלי הוא דו קומתי, הרבה קירות וזה ממש מקשה על הקליטה של הWIFI יש לי הוט בשילוב עם נטויז'ן עם נטבוקס שמשמש כראוטר אלחוטי, אינטרנט 30 מגה. כל זה נמצא בבית בקומה הראשונה בממ"ד. מחשב נייח אחד מחובר בצורה קווית מחשב נייח שני מחובר דרך WIFI, ובגלל שהוא נמצא באותה קומה אז הקליטה מעולה מחשב נייד בחדר שלי בקומה השנייה, קליטה על הפנים, speedtest שאני עושה מביא לי גג 10 מגה מהירות. ויש חדרים שבכלל אין בהם קליטה, כאלה שאני חייב בהם WIFI! כי אני הולך לחבר מזרים מדיה נוסף ורוצה שגם הפלאפונים יקלטו אותו בכל הבית. פתרתי את הבעיה ע"י חיבור של ראוטר אלחוטי נוסף (Edimax BR-6428nC) במצב של Range extender בנקודה בה יש לו מספיק קליטה מהראוטר של נטויז'ן. הבעיה עם הראוטר של Edimax שבמצב הזה,…

• 3 תגובות
    • 10.4k צפיות
  6. Started by Cheif,

למי שלא הציץ הבוקר בלוח השנה, התאריך הוא ה-17/2/2015 והיום מתחילה רפורמת ה-"שוק הסיטונאי". המשמעות של הרפורמה הזו היא שספקיות האינטרנט יכולות להציע, החל מהיום, חבילות תקשורת משולבות הכוללת תשתית של בזק וספק אינטרנט. בפוסט המצ"ב אני מנתח את ההצעות של אקספון 018 ו-012 סמייל שהיו הראשונות להציג חבילות חדשות, מפענח את האותיות הקטנות של הצעות ואת היקף החסכון האמיתי הצפוי ללקוחות שיעברו אליהן. http://www.netcheif.com/blog/?p=5565

• 24 תגובות
    • 8.7k צפיות
  7. Started by emeister,

שלום לכולם, מאוד אודה על עזרתכם - שרפתי על הבעיה הזו כבר יותר מדי שעות טופולוגית הרשת הביתית: * HD NAS מחובר ל Router בכבל - 100 mbps * ה Router מתקן 802.11n של TPLink * מחשב המחובר לרשת ב Wi-Fi דרך USB (שאמור להיות גם 802.11n, וב windows אכן רושם שמחובר לרשת ב mbps 300) * טלביזיה המחוברת ל Wi-Fi דרך USB (של סמסונג) אני משתמש במחשב כשרת DLNA (serviio) שמוסיף כתוביות לסרטים המאוחסנים ב NAS. אולם, המחשב מקרטע גם כאשר הוא מנגן סרטים ישירות מה NAS וכן כאשר הוא עושה streaming לטלביזיה. על המחשב עצמו לא הצלחתי לזהות צוואר בקבוק - ה CPU, הזכרון, הדיסק והרשת - כולם עם מדדים נמוכים. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה, אלעד

8. Started by Guy950,

ראשית ארצה להתנצל אם אני באיזור הלא נכון, התלבטתי אם לפרסם בתמיכה הטכנית או פה, אבל אני חושב שפה זה יותר יתאים. אז המחשב שלי מחובר לרשת הביתית בוייפי באמצעות כרטיס הרשת של Dlink ורוב הזמן החיבור יציב לחלוטין ומקבל את מלוא המהירות של האינטרנט, כ100 מגה. לאחרונה התחדשתי במכשיר שמיעה חדש ומעבד דיבור חדש אשר עובדים עם סטריימר יחודי בשם ComPilot שהוא מתחבר באמצעות בלוטות' לטלפון או לכל משדר בלוטות' ומזרים את הכל ישירות למכשיר השמיעה שלי. כדי לחבר אותו למחשב קניתי משדר בלוטות' שלא התאים והמוזיקה הגיעה לסטריימר בצורה מעוותת ולכן, לפי המלצת החברה של הסטריימר, קניתי את המשדר של sennheiser שעובד מצוין! אבל בהמשך התגלתה בעיה חדשה שאני לא מצליח לסדר אותה בכלל. האינטרנט שלי התחיל לסב…

9. Started by orei,

שלום לכולם, יש לי בית עם מספר קומות ועל מנת לחבר את כל הקומות לרשת יש לי hotbox של הוט וראוטר tl-wr740n. יש לי בבית שתי מחשבים נייחים שמחוברים קווית לרשת כשאחד מחובר ישירות לhotbox ואחד מחובר לראוטר, בנוסף יש לי מחשב נייד שמסתובב בבית ומתחבר לרשת הקרובה ביותר. השאלה שלי האם איך אני יכול ליצור קישור בין המחשבים שאני אוכל להכנס לתיקיות של כל אחד מהמחשבים דרך מחשב אחר? בנוסף קניתי לא מזמן הארד דיסק נייד, האם יש דרך לחבר אותו לרשת ושאני אוכל לגשת אליו מכל אחד מהמחשבים בלי צורך להעביר אותו כל פעם? חשוב לציין שרמת הידע שלי ברשתות די אפסית ולכן אני אשמח לפירוט רחב כמה שיותר. תודה ושבת שלום לכולכם!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Rockstatement10,

התקנתי על הנתב שלי את הקשוחה של OPENWRT בגלל שהיו בו בעיות ולאחר ההתקנה נראה שהבעיות נפתרו בינתיים. הקשוחה הזו טובה? האם יש אפשרות לחזור למקורית במידה וארצה? האם הקשוחות של OPENWRT מתעדכנות כל הזמן? והאתר שלהם נראה קצת מורכב יותר מהאתר של TP-LINK שהיה לי קודם לכן. מה דעתכם?

11. Started by LRa,

חיפשתי פה בפורום, ולמרות שיש הרבה שאלות, יש ממש מעט תשובות. כיום אני עם 012 ובזק, ו012 מבקשים בעבור המודם שלהם 50 ש"ח דמי משלוח פלוס 10 ש"ח לחודש אחרי השנה הראשונה. האם יש היום חלופה זולה להצעה שלהם? (פחות מ-300 ש"ח) כיום אני גולש ב-15 מגה. תודה

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  12. Started by erezo,

עשיתי חיפוש באינטרנט כדי למצוא ראוטר שיחליף את ה TL-WR1043ND V1 שעושה לי מלא בעיות גם עם OPENWRT GARGOYLE עליו, אני מחפש נתב לא יקר מדי, שיעשה את העבודה לחיבור אינטרנט יציב במהירות 100Mbps עם כניסות LAN במהירות 1Gbps ושייתן טווח קליטה אלחוטי טוב ויציבות בחיבור, שלא יהיה צורך לבצע אתחול מדי שבוע, אני מוריד ב TORRENT המון סרטים ומשחקים למחשב ואני צריך מוצר שיידע להתמודד עם כמות חיבורים גדולה. מצאתי דגם של חברת EDIMAX BR-6478Gn שטוענים שהוא חדש בישראל, אך לפי אתר EDIMAX העולמי גרסת ה FIRMWARE שלו היא משנת 2012 אז הוא לא באמת דגם חדש, לפי המפרט שלו באתר הרשמי של החברה הנתב מסוגל להתמודד עם מס' רב של מכשירים ב WIFI. http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/d…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by miro,

שלום לכולם אני נוסע לפעמים למקומות בלי חיבור קבוע לאינטרנט ושוהה שם מס' ימים. בגלל שאני עובד הרבה עם האינטרנט אני צריך פתרון, גם מבחינת אבטחה וגם מבחינת נפח גלישה. לפעמים מספיק לי החיבור דרך הפלאפון, אבל זה פחות מאובטח, מה גם שפעמים רבות החבילה נגמרת והגלישה נהיית איטית. אני יודע שפעם הנט-סטיק היה פופולרי לדברים האלה ורציתי לדעת אם יש פתרונות חדשים יעילים/ זולים/ מאובטחים יותר (לא מחפש משהו מיוחד במבחינת אבטחה. WPA2 כמו ברשת אלחוטית רגילה מספיק). תודה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by ozi123,

בקיצור אני נמצא בממד והקליטה ממש גרועה של הWIFI בחלק מהחדר לא בכולו. עכשיו העניין הוא שיש לי חיבור לאינטרנט דרך כבל שנכנס לחיבור רשת בקיר שהוא מתחבר לראוטר שנמצא בקומה השניה. השאלה מאיזה מגבר WIFI מומלץ לי כזה שיתחבר לחיבור רשת שיש בקיר וממנו ישדר WIFI , רק אל תשכחו שיש לי מחשב נייח בחדר גם שמתחבר עם כבל, ככה שאני צריך פתרון לשני הדברים , תודה. דרך אגב שכחתי לציין שיש כבר ראוטר נוסף שמחובר אלחוטית לראוטר בקומה השניה והוא נמצא בקומה ה1.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by danielzy,

התקשרה אלי בחורה מ 012 והציעה לי ספק אינטרנט חינם... אני לא אוהב לקחת חתול בשק, איך האינטרנט של 012 ? אציין שאני כעשור וחצי עם בזק בין לאומי ומרוצה, אבל אם יש אופציה טובה באותה רמה בפחות כסף - למה לא.

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. היי חבר'ה, לאחר שבזק העלו לי את המחיר לחבילה בכ- 50 שקלים לחודש (119 שקלים), דיברתי עם אקספון והבנתי שהגלישה דרכם מתבצעת על תשתית של בזק. לאחר בירורים, סגרתי על החבילה של 100 מגה ואני צריך לרכוש ראוטר. אשמח לשמוע המלצה למודם ראוטר עד 500 שקלים, למשחקי רשת בין היתר ובעל טווח WIFI מירבי. תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 14.8k צפיות
  17. Started by BKSlash,

שלום, יש לי את הdlink 6850U של בזק ואת הסימנס 604IL של אורנג'. אני משתמש ב6850 בתור מודם+ראוטר כרגע, ואני רוצה להרחיב את הטווח של הWIFI ע"י שימוש בראוטר של אורנג'. יש לי כבל ארוך שמחבר בין ה6850 למחשב נייח שנמצא באותו מקום שאני רוצה לחבר את הראוטר של אורנג'. איך אני יכול לחבר את שני הראוטרים ביחד? תודה על העזרה!

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Googleness,

שלום שלום, מחר אני אשלח מישהו עם דף מוצר שיבי לי ראוטר חדש. כיום אני מחובר דרך תשתית HOT בחבילה של 2.5 העלאה ו 100 הורדה. יש לי מכשיר HotBox (הישן, שלא מצליח להתמודד עם הרשת שיש בבית). אני מתכנן להפוך אותו למודם בלבד ולהתחבר אליו עם ראוטר פרטי לרשת הביתית. מה יש לנו ברשת? מחשב אחד שמחובר באופן קווי. מחשב נייד שמתחבר באופן אלחוטי. מעבר להם יש עוד מחשב נייד ומחשב נייח שלעיתים גם כן נכנסים לשימוש ושניהם גם מתחברים באופן אלחוטי. כל המכשירים האלחוטיים עובדים עם כרטיס רשת בתקן N. נוסיף לזה טאבלטים, סמארטפונים ושות' ויש לנו קרוב ל10 מכשירים שעובדים לסירוגין. כיום כאשר הHOTBOX אצלי מתפקד כראוטר ומודם הוא פשוט "נחנק" פעם או פעמיים ביום ולא ניתן לגלוש באינטרנט (רשת ביתית עובדת הגיש…

• 16 תגובות
    • 5.6k צפיות
  19. שלום. אני עם בזק + בזק-בינלאומי. שנה ראשונה נתנו לי ראוטר (מודם-ראוטר?) חינם. השנה הסתיימה. מעוניין להחזיר להם את הציוד, ולרכוש בעצמי. השאלה שלי היא - מה אני מחפש בעצם? מודם + ראוטר? אלו הם שני מכשירים שונים? או שאפשר לרכוש אחד שמכיל את שניהם? בנוסף, האם יש דגם מומלץ? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם כי אני הדיוט בנושא (כמובן, לא רוצה לרכוש מודם/ראוטר שאינו מתאים). ת-ו-ד-ה!

• 6 תגובות
    • 6.8k צפיות
  20. Started by Vlad3,

איך ניתן להאריך את הטווח הקליטה בבית גדול עם הראוטר הזה? בקומה השניה אין בכלל אינטרנט לגמרי

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. Started by omerha,

היי, אני מחפש נתב טוב היום שתומך ב DD-WRT או אם פונקציונאליות טובה כמו ... אשמח לקבל המלצות, עד 400 ש״ח מקסימום אם עדיפות לפחות תודה

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  22. Started by jackhammer,

למישהו יש מידע על התשתית של טריפל סי? רשום באתר שלהם שהם מציעים גם תשתית אבל כדי לקבל מחיר צריך לפנות אליהם. המוקד שלהם אומר שזה עדיין לא פעיל. מישהו יודע איזה תשתית זאת? מתי זה יהיה פעיל? איזה מהירויות? מחירים? משהו...

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם הרשת ניטרלית באופן מאוד חלקי - אם כי זה עתיד להשתנות בקרוב לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a8%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%a8%d7%a0%d7%98-%d7%9e%d7%92%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%94%d7%91-%d7%a1%d7%95/

24. Started by niro1,

שלום אנשים... אני מעוניין לרכוש אנטנת wifi לביתי אבל שהתחלתי לחפש באיטרנט נתקלתי בכמה סוגים... ובכמה ביטויים שלא הבנתי מה הם אומרים... אשמח אם תעזרו לי להבין... [h=1]300Mbps/150/54 מה הכוונה?[/h][h=1]פרוטקולים?802.11n ? 802.11g? 802.11b?[/h] [h=1]60dbi..? מה מסמל המספר ליד dbi[/h] תודה רבה רבה על העזרה....

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכולם אם עדיין לא למדתם רשתות בצורה מקצועית, ואתם רוצים להשתלם בתחום מחר יום רביעי בשעה 17:00 יתקיים ערב פתוח במרכז כיוון ירושלים [ בית בזק רחוב הצבי 15] כולכם מוזמנים.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים