עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by SomeOneDudOrg,

היי רציתי לשאול שאלה האם אפשר שעל תשתית בזק אחת יהיו שני כתובות IP Public עם אותו ספק ? (בזק בנלאומי ?) הכוונה היא כזאת, נתב אחד ומודם אחד, המודם יהיה מחובר רק למחשב אחד והנתב יהיה רק לWIFI, אי אפשר לשים את הנתב בחדר עם המחשב, האם אקח עוד משתמש בבזק בלאומי והוא יהיה עם המודם ? הקו של הבזק יכול להחזיק? או בגלל שזה DSL מעפן אז לא ?

2. עברתי לבית חדש שעדיין אין בשכונה תמיכת NGN של בזק שאני כרגע מחובר אליהם. ככה שאני מקבל תשתית 5MB שזה איטי. (אמור להגיע NGN עוד חודשים ספורים, אבל לא סומך על זה) האם כדאי לעבור להוט? - בזק אומרים שה-5MB שלהם יותר מהיר מה-12MB של הוט - נראה לי שזה שטויות, לא? תודה!

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. במקרה גיליתי שהחודש הסתיים לי המבצע של האינטרנט, ואני כרגע משלם מחיר מופרז של 110 ש'ח על תשתית של 4MB בבזק. המחיר הזה לא הגיוני. המטרה שלי להוזיל למחיר נורמלי ללא התחייבות. בזק דוחפים אותי להתחבר ל10 מגה (כ-150 ש'ח ומהירות אפלאוד זהה - לא מעוניין כרגע). אני כבר לא מעודכן, אבל אני זוכר שיש עוד תשתיות חוץ מבזק והוט - מי הם? ומה המחירים של 4-5MB?

• 13 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. אורח בי
    Started by אורח בי,

פעם האינטרנט שלהם היה 5 מגביט באיזור מסויים ברמת גן ותל אביב. האם זה עדיין ככה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. כנראה שלא.. הקדמה: הייתי בבזק (תשתית) עד לפני שנה וחצי ככה ועזבתי.. כי ההורים שלי עברו לטלפוניה אחרת ואז גיליתי שמחייבים אותי 25 שקל יותר על "קו קל" עקב זאת עברתי לכבלים. עכשיו התחייבות שלי בהוט וגם בבזק בינלאומי הסתיימו, כרגע יש לי 1.5 וחשבתי לשדרג ל5 מגה. אז היום החלטתי לחפש באינטרנט לגבי אותו תשלום נוסף ולראות מה קורה עם זה היום אז מצאתי כמה כתבות כאלה, למשל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3515355,00.html שלפי מה שאני רואה משרד התקשורת הכריח אותם לבטל את זה. היום התקשרתי אליהם והנציג אומר לי שבנוסף לאינטרנט, צריך לשלם עוד 25 על קו שחסום מכניסות ויציאות ושהמטרה שלו היא רק בשביל האינטרנט. אז מה בעצם ביטלו או שזה פשוט שבזק לא עומדים בהתחייבות הזאת? מישהו יכול להס…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by TheSlidead,

שלום לכולם, שכרתי דירה חדשה בהוד השרון ואני מתלבט לאיזה תשתית אינטרנט להתחבר. אני כרגע לא מעוניין בשידורי הטלוויזיה של YES או HOT (אני קולט את חבילת הבסיס גם ככה). איזו תשתית אינטרנט עדיפה מבחינת המחיר? הביצועים? השירות? תודה

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by jackhammer,

שלום לכולם. האם לדעתכם יש סיכוי שבעתיד (הקרוב או הקרוב פחות) יהיה לכל בית תשתית אינטרנט בחינם? אולי עוד כמה שנים אחרי שכל פריסות הסיבים יסתיימו המהירויות יהיו כל כך גבוהות ונגישות לכל בניין בארץ שנוכל לקבל מהירויות בסיסיות ונמוכות של 5 מגה (סתם דוגמה) בחינם. ברמת העקרון אם הסיב יגיע עד הבניין (כמו שכרגע מתבצע ע"י IBC) אז אין ממש בעיה לחבר דירה מסויימת עם נחושת במחיר חינם. אולי אפילו זה יכלל במעמד בניית הבניין. לחווט כל דירה עם כבלי נחושת עד לארון מרכזי בבניין וכשיחובר הסיב כל דירה תוכל לקבל אינטרנט חינם במהירות בסיסית. אולי אפילו לגבות אגרת אינטרנט בסכום ממש נמוך (5-10 שקלים בחודש) לא יודע סתם אני זורק אופציות. מה אתם אומרים על האפשרות? יכול להיות?

• 27 תגובות
    • 4.7k צפיות
  8. Started by Cheif,

עמוס לסקר, מנכ"ל חברת החשמל, מצהיר היום שהחברה יכולה להגיע עם סיב אופטי לכל בית ועסק בישראל, כל זאת תוך 5 שנים --http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000537377&fid=594 מידע נוסף בבלוג שלי -- http://www.netcheif.com/blog/?p=477

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by spot,

נאמר לי ע"י נציג של בזק כי בתשתית האינטרנט של הוט אתה בעצם נמצא על אותו רוחב פס עם עוד אנשים בבניין שלך אשר יושבים על תשתית הוט וכך אתה מקבל פחות רוחב פס ממה שאתה משלם עליו. האם הדברים נכונים? או שזו אגדת עם שיווקית של בזק?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני מחובר לבזק בינלאומי בתשתית בזק, החייגן מוגדר בראוטר. יש לי בנוסף מנוי בהוט-נט, ואני מעוניין לנסות אותם באופן זמני - ע"י הגדרת חייגן במערכת ההפעלה, בלי לשנות את ההגדרות בראוטר עצמו. האם זה אפשרי? ניסיתי ליצור חייגן במערכת ההפעלה אבל הוא מחזיר שגיאה 651 אז אני מניח שעשיתי משהו לא נכון (או שזה פשוט לא אפשרי..). אני מעדיף לא לשנות את שם המשתמש והסיסמה בראוטר עצמו כי אני רוצה שתהיה לי אפשרות למעבר מהיר בין הספקיות (פשוט חיבור וניתוק של החייגן של הוטנט), במידה וזה אפשרי. מה גם שבמאמר מוסגר אני לא בטוח שאני זוכר את הסיסמה ששמורה שם לבזב"ל ולא בא לי להסתבך עם זה

11. טוב, אז בשבוע האחרון, ברוח של יוזמה התנערנו סוף סוף מחבילת הטריפל המטונפת של הוט. הכבלים הוחלף בצלחת שקולטת את הלווין עמוס, הטלפון והתשתית עברו לבזק. על הדרך אמרנו ביי ביי לנטוויז'ן והתחברנו לבזב"ל. אז הלכנו על חבילת ה-15Mb, אבל אנחנו מקבלים רק 12. זה לפי בדיקה ב-ספידטסט.נט. בבדיקה של בזק זה יוצא בערך אותו הדבר. מהירות ההעלאה אמורה להיות 800Kb, והיא בערך 750 ככה שלא לוחץ לי מהבחינה הזו. אגב, בדקתי גם בוויפי וגם בחיבור פיזי לנתב של בזק. אין הבדל. מדובר באיזה עניין מוכר וידוע, או עילה לפניה לשירות לקוחות? חפשתי דיונים קודמים בנושא, אבל לא הצלחתי למצוא משהו מיוחד. אולי לא חפשתי טוב.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by hararim,

האם באמת יש הבדלים משמעותיים בין התשתית של 2 החברות?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by KyloRen,

שלום שלום, גר בניין רב-קומות שנבנה ב-2008-2009. בשנים האחרונות כל פעם שאני מתעניין בשדרוג מהירות הגלישה, מסבירים לי שהכי הרבה שאפשר לקבל בקומה שלי זה 40 מגה כי זה מה שהתשתית בבניין מאפשרת. מול זה, אני יודע כי יש דירות אחרות בבניין שטוענות שמקבלות גם 100 מגה אבל לא בדקתי את זה לעומק ואולי גם אלו דירות קרובות לקרקע. במקביל אני גם יודע שפרסו בשכונה בזמנו סיבים כהכנה לשדרוג עתידי אם כי זה עוד לא ממומש באזורנו. יש למישהו משהו חכם לומר על הנושא? האם באמת התשתית הפיזית שהונחה בזמנו בבניית הבניין תהווה מגבלת רוחב פס לעד? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by ednri,

שלום.בבזק אומרים שהתשתית של הוט היא שיתופית, כלומר אני גולש יחד עם השכנים, וזה לא תמיד מגיע למהירות שאמורה להיות לי ושעליה אני משלם.אמרו לדוגמא ש-12 מכה בהוט בשעות השיא יכול להגיע גם ל-2.5 מגה. ולעומת זאת בבזק תמיד גולשים במהירות שעליה משלמים.אני לוקח את הדברים שלהם בערבון מוגבל ויודע שזה לא אמת לאמיתה, אבל רציתי לדעת אם יש בזה משהו... או שזה סתם ניסיון עלוב שלהם?תודה.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by E-R-P,

אהלן חברים יש לי בעיה קטנה ואני צריך עצה הגעתי למצב שבו האינטרנט מתנתק לי באופן תדיר הרמתי טלפון לתשתית בזק והם מודיעים לי לאחר שהם שלחו אלי טכנאי ולאחר בדיקות מרובות כי אין באפשרותי לגלוש ב 1.5 מגה אלא רק ב 750 בטענה כי אני רחוק יחסית מהמרכזיה מה אני יכול לעשות כעת האם אני יכול לדרוש מהם בתור חברה ענקית לסדר את התשתית באיזור שלי? האם יש לכם עצות מה אני יכול לעשות? מה הייתם אתם עושים במקרה כזה שחברה כמו בזק לא מספקת לכם תשתית של 1.5 מגה כמובן שמעבר ל 1.5 לא ניתן בכלל

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. התשתית של בזק בשבועיים האחרונים הפכה לתשתית הכי גרועה שחוויתי אי פעם. זה התחיל לפני שבועיים, הפינגים התחילו לעלות בצורה מטורפת בין הראוטר לספקית (בדקתי עם 4 ספקיות שונות ועם כמה רשתות אלחוטיות שיש פה באיזור, בכולם הפינגים זהים לספקיות [40-300 פינג]). אני התקשרתי לבזק פעמיים, בפעם הראשונה הם האשימו את הספקית לאחר שנתנו לי את השם משתמש עם ה@1 והפינגים היו בסדר והטכנאי פשוט זלזל בי ולא נתן לי אפילו זמן להגיד לו שהוא מפגר השיחה הסתיימה. לאחר מכן התקשרתי לטריפל סי והטכנאי ענה תוך כמה שניות והסביר לי שזה חייב ליהיות בזק אם זה בכל הספקיות תכלס הרגשתי רע ששיגעתי אותו כי הוא באמת צודק בתכלס אבל הטכנאי בבזק גרם לי לבילבול אגדי. התקשרתי עוד פעם לבזק, סוף סוף ענה לי נציג נורמלי שהסכי…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. היי שלום! חג שמח אני מעוניין להגדיר בראוטר שלי ip קבוע. דגם הראוטר: ראוטר+מודם TP-Link Archer VR600 V2.0 AC1600 Gigabit VDSL/ADSL 1600Mbps מפרט מלא של הראוטר באתר היצרן: https://www.tp-link.com/au/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr600/#overview אני מתכוון כשאני מנתק את הראוטר מהחשמל ומחבר שוב ה ip נשאר בכתובת שלו תמיד ולא משתנה לעולם! ידוע לי שיש אפשרות לשלם כסף על ip קבוע אבל אני מחפש דרך חלופית ללא עלות אני צריך ip קבוע בשביל ה DVR/מצלמות בבית

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by DarkMoh,

אני מנוי ב-014 כספק ובזק כתשתית. החבילה שהזמנתי הייתה 5 מגה ביט, אחלה - לכמה חודשים זה עבד חלק ובלי נפילות. פתאום, לפני שבוע~ התחילו אצלי ניתוקים ונפילות בקו... הסבירו לי ש"התשתית שלנו רחוקה מדי מהמרכזיה, אבל נשלח טכנאי לראות מה אפשר לעשות". כשהטכנאי הגיע הוא הסביר "שאין סיכוי שמכרו לך 5 מגה, זה פשוט בלתי אפשרי פה.. 4 מגה זה גבולי". -"אז למה זה עבד כמה חודשים בלי ניתוקים?" "עבד .. ועכשיו לא עובד." העבירו אותי ל-4 מגה, גם זה נופל. ירדתי מ-5 מגה עד ל-2.5 מגה עכשיו, וזה עוד איכשהו יציב. שבוע הבא אני מתנתק ועובר להוט כתשתית, אמרו לי שאפשר להגיע אפילו ל-7 מגה אצלי. לעוד מישהו זה קרה עם בזק?

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  19. Started by Nadav Shaked,

היום ראיתי מודעה שגם אצלנו אלינו הגיע הפריסה של תשתית הUNLIMITED במה זה כרוך? הם אומרים שזה ללא לעלות זה הגיוני?! לפי מה שאני יודע לסיבים יש חיבור שונה זה אומר שכל נק' בקיר תהיה של סיבים? כי בשביל זה צריך גם כרטיסי רשת מיוחדים עם חיבור לסיבים או שיש נק' ראית של סיבים שהולכת למודם ומשם הכל מנותב בRJ? עכשיו לפי מה שאני יודע המהירות העברה של RJ45 היא עד 100M אז מה הפואנטה במהירויות גבוהות יותר? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by X7-007,

מישהו פה כרגע בזמן הזה מקבל 100MB מלא בבדיקות מהירות ב speed.013.net ו speed.hot.net.il ? אני מצליח לקבל רק 97MB חשוב לי לדעת אם זה הוט או HOTNET עצמם.

• 11 תגובות
    • 7.9k צפיות
  21. Started by sgeva2001,

כיון אני נמצא ב -HOT במהירות 12 ויש לי מתאם שיחות של 012. אני בודק מהירות באתר של HOT עצמו ובדרכ מקבל 12 אולם לעתים זה יורד ל- 10 או 8 או ואפילו פחות.7 יש סיפורים שבבזק אתה מקבל בדיוק את המהירות כי אתה מחובר ישירות ולעומת זאת ב- HOT אתה מתחלק עם השכנים ואם מישהו מוריד הרבה אזי אתה מרגיש. האם הסיפור הזה נכון? היו אצלי טכנאים בכירים של הוט והם אומרים הכל בסדר בתשתית .. הבעיה רק במחשב שלך. איך יכולה להיות בעיה במחשב שלי אשר צצה רק מפעם לפעם ולפעמים בהפרש של מס דקות? יש דרך לאמת סופית שהבעייה במחשב שלי או לא? מתלבט האם לעבור לבזק. הם אמנם יותר יקרים בגלל בזק קל שחייבים להוסיף אולם אם המהירות קבועה ויציבה תמיד אזי אני עובר למהירות 10 או 15. האם מישהו נטרלי ביצע מדידות השוואה…

• 17 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. Started by --- The King ---,

אהלן, מתכוון להתחבר לאינטרנט של הוט לעסק קטן במהירות 500 מגה. ממה שהבנתי, ספק ITC שהם נותנים כ"ברירת מחדל" לא משהו בלשון המעטה. רציתי לשאול אם יש לכם המלצות על ספק אינטרנט מהיר עם כמה שפחות תקלות ושירות טוב במקרה הצורך. השימוש באינרטנט יהיה אינטנסיבי ויכלול הורדות והעלאות והרבה. בנוסף, מה אתם חושבים בפרט על בזק בינלאומי ועל הוטנט. הייתי מחובר בביתי עם בזב"ל עד לא מזמן והם היו בסדר על תשתית בזק. אני חושד שעל תשתית הוט, הוט יתנו "העדפה" לספק "שלהם" - הוטנט. מה דעתכם? תודה לעונים.

23. Started by menymu,

אז ככה, התשתית שלי עד לפני שבוע הייתה סופר מעולה. 102\2 כל היום שליחת פינגים כל הלילה נגמרה עם 0 איבודי מידע! לפני כשבוע אני לא יודע מה נסגר התחלתי לקבל מלא איבודי מידע... גם שהתקשרתי לתמיכה אמרו לי שרואים שיש לי 60%! איבודי מידע... עכשיו זה לסירוגין יכול להיות 5 שעות הכל טוב ופתאום שעה התקפה של איבודי מידע משהו מטורף... שלחו לי טכנאי שללא ממש עשה משהו חוץ מלהחליף מפצל כלשהו שממש לא שינה כלום (אולי היטיב עוד יותר עם העוצמות שהיו מעולות בכל מקרה) עדיין יש לי עוצמות מצויינות אבל מאיפה נובע איבודי המידע? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, ביקשתי להתחבר ל Triple C למהירות 25Mb כאשר עד היום הייתי במהירות 15Mb. העניין הוא שנציג מכירות שלהם אמר לי, שטכנאי בזק צריך להגיע לארון של בזק כדי לסדר תשתית VDSL. השאלה קודם כל אם אכן זה נכון, ואם כן למה ב Triple C גובים על כך 100 ש"ח בעוד שבחברות האחרות לא ציינו דבר כזה. בזק (אחרי כל השנים שגבתה ממני מחירים מופקעים) מסרבת כמובן לענות. מעבר לכך האם Triple C גובה כסף, אבל לפחות עומדת בזמן שהם אומרים, כי גם ב 012Smile וגם באקספון לא עמדו בזמן שנאמר לי ואפילו לא עדכנו אותי ובטח שאין מה לדבר על פיצוי. בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by kipi25,

שלום, איזה תשתית כבלים יש בתל אביב? תבל / מת"ב / ערוצי זהב? אני יודע שעכשיו הכל הוט, אבל אני צריך לדעת כדי להגדיר נכון חייגן, ואני לא רוצה לבדוק את זה דרך השירות לקוחות שלהם. תודה מראש 8)

• 2 תגובות
    • 668 צפיות

דיונים חדשים בפורומים