רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
האם אני יכול לחבר שתי מחשבים ברשת אלחוטית בעזרת שתי כרטיסי רשת אלחוטים? או שאני חייב שבאחד המחשבים יהיה נתב?
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום יש לי מודם של כבלים שיוצא ממנו כבל רשת שאם אני מחבר אותו למחשב שלי יש לי אינטרנט. השאלה : אני רוצה לחבר עוד 2 מחשבים לאינטרנט, האם אני יכול לקנות SWITCH, שעולה 90 ש"ח לדוגמא, עם 8 PORTS, ואז לחבר את הכבל שיוצא מהמודם לתוך הכניסה של ה SWITCH, ולחבר את 3 המחשבים ליציאות של ה SWITCH ? האם זה יעבוד לי ככה בצורה פשוטה ? תודה
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
איך בעצם אני מעביר קבצים בין שתי מחשבים שמחוברים לאותה רשת דרך ראווטר (gigabite)
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום, עברתי דירה ועכשיו הראוטר נמצא במרחק של 6 מטר המחשב שלי ומהסוני פלייסטיישן. בדירה הקודמת חיברתי את המחשב לכבל רשת 10 מטר הכי פשוט שיש ואת ה PS3 לכבל רשת 3 מטר גם הכי פשוט שיש. השאלה שלי היא אם אני אחבר את המחשב לכבל הזה שוב בדירה החדשה האם איכות ההורדה והביצועים יורדת בגלל אורך הכבל ואיכותו? ואף חשוב יותר בשבילי, האם כבל פשוט של 10 מטר מהראוטר לPS3 יוריד מאיכות הרשת שלי בPS3, במיוחד לאור העובדה שבPS3 אני משחק משחקי multiplayer כגון call of duty וכדומה ואני רוצה איכות אינטרנט מקסימלית? האם כדאי לקנות כבל קצר ולנסות לשים את הראוטר קרוב לאחד או שני המכשירים הנ"ל ואם כן זה משנה איזה כבל ואורכו? ואם לא תיהיה לי ברירה אז במידה וכן יש בעיות עם כבלים ארוכים כמו שתיארתי אז הא…
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול לגבי כרטיס רשת 10/100 האם הוא מספיק למשחקים .??? או שמומלץ 10/100/1000 ???
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
חברים, מדובר בעניין פעוט וזניח, אך משעשע לכשעצמו! יש לכם את מחשב א' ומחשב ב'. א' מעביר מידע לב' (מחוברים דרך CAT5). כעת, ידוע שב-CAT5 יש לנו 4 זוגות, כאשר מה שמשנה לנו זה הזוגות כתום וירוק (שולח ומקבל). ובכן, אם מחשב א' מעביר למחשב ב' מידע - הרי שהמידע עובר דרך הזוג הכתום. אך איך יכול להיות הדבר? שהרי מחשב ב' מקבל מידע, מה שאומר שהמידע צריך להגיע מהסליל הירוק (שאמון על קבלת מידע), אך הוא מגיע דרך הכתום! האם שאלתי הובנה? אני בטוח שיש תשובה פשוטה, רק אל תגידו לי RTFM, כי אין M לCAT5!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אממ, השאלה הפשוטה בעולם שאני עדיין לא יודע: מהי החברה הכי טובה כיום לקניית ראוטר?! אני רוצה לקנות ראוטר טוב במחיר של 200-300 ש"ח חוטי. וקיים חוט של ראוטר באורך 8 מטר, נכון?
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש אפשרות ולא משהו בעזרת שינוים מעקפים וכו'.. להפעיל תיקיות משותפות ברשת של מחשבים שאחד הוא עם XP ואחד עם VISTA?
-
- 6 תגובות
- 801 צפיות
-
-
-
שלום! יש לי את המוצר (בכתובת) הזה ואני לא מצליח לשנות IP.. מישהו יכול להסביר לי איך אני משנה את זה? דרך ההגדרות שלו או איפה..? תודה רבה לעונים וזה קצת דחוף לי, אז אם זה יהיה מהר אני יודה לכם מאוד עודד ב.
-
- 7 תגובות
- 598 צפיות
-
-
קיימים אצלי בבית 2 נתבים: A = מודם נתב משולב של בזק B = נתב בלבד שנרכש באופן פרטי החיבור בין הנתבים הוא באלחוטי באמצעות WDS עד היום היה מוגדר ככה: A מוגדר ברידג' B מוגדר לחיוג PPPoE כל המחשבים בבית מחוברים קווית ל-B ואז צץ לו מחשב נוסף שמתחבר ל-A, מכיוון ש-A הינו בריגד' ה-DHCP שלו מבוטל, והמחשב מקבל APIPA כאשר אני מפעיל DHCP הוא לא מקבל APIPA אך הוא מקבל No Internet Access מן הסתם... אז עשיתי את השינוי הבא: A מוגדר לחיוג PPPoE B מוגדר כנקודת גישה בלבד עכשיו כל המחשבים גולשים והכל טוב ויפה! אבל... ישנה בעייה קריטית. כאשר המודם נתב של בזק מוגדר לחייג מתחילים להם ניתוקים למינהם... הגדרת הניתוק: DHCP של A מחליט שלא בא לו לעבוד - ריבוט והכל חוזר לעצמו. ואחרי …
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
למשל פה- מה מסמל ה speed ? ולמה הוא משתנה בהתאם לעוצמת האות ?
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני תמיד מתבלבל! בשביל לחבר שני מחשבים לרשת ביתית (לא כולל שיתוף של אינטרנט) רק כדי לשתף מדפסת, להעביר חומר ולשחק משחקים בווינדוס XP דרך שני כרטיסי רשת 10\100 אני צריך כבל מוצלב או רגיל???
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
היום באו מבזק בין לאומי והציעו לי חבילה הרבה יותר משתלמת ממה שיש לי עכשיו(כבלים 013) רציתי לשאול איך זה ADSL? מקבלים פינגים טובים וכו?..
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
כתבתי נושא לפני כן על חיבור שני מחשבים ברשת אל-חוטית אך לפי המצב הנוחכי איני צריך נתב כיוון שאפשר פשוט לחבר בעמצאות כבל רשת מוצלב ואופה יש אינטרנט. השאלה שלי היא האם כל מה שאני צריך בישביל מימוש רשת זו זה רק כבל רשת מוצלב , שני מחשבים אם כרטיס רשת בכל אחד מהם, ומודם רשת אחד. ואם אני לא טועה אז החיבור מבוצע כך : מודם רשת לקו, מהמודם רשת כבל למחשב , ומכרטיס הרשת של המחשב כבל רשת מוצלב למחשב השני?
-
- 7 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום, ה OS הוא XP SP3, אני מאחורי נתב WRT54GL עם קושחת טומטו משופרת. תמיד הגדרתי בכרטיס המחשב את אותן כתובות שהנתב מקבל, דהיינו 237 235 117 192 ן 7 186 219 62 כמשני. זה עבד. הבעיה היא שעכשיו אני רואה שהם משנים לעיתים קרובות את הכתובת הראשית, שאז מסתיימת ב 236, ולי קצת נמאס לשנות כל פעם במאפיינים. יש אפשרות לרשום משהו שישאר קבוע, כמו למשל הכתובת של הנתב בלבד ? אלא שהכתובת DNS השניה לא יכולה להיות זהה לעיקרית, אז מה לרשום שם ? תודה...
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לאחרונה שידרגתי את המהירות של האינטרנט דרך בזק ב"ל מ5Mb ל 15Mb. אני גולש דרך ראוטר של tp-link מדגם wr541-g. הנציג של בזק בינלאומי אמר לי בטלפון שכדאי להחליף לראוטר מתקן N שהוא מתקדם יותר. (יש לציין שהוא לא הציע לי לקנות ראוטר או משהו כזה, רק המליץ להחליף) אבל כמובן שלפני שאני רץ להחליף ראוטר, רציתי לשמוע את חוות דעתו המקצועית של הפורום, וכמובן המלצה לדגם פשוט וטוב. (יש לציין כמו כן שלאחר השידרוג בבדיקת מהירות ב speedtest מתקבלת מהירות הורדה של 10 Mb בלבד) תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה קטנה בנעוץ רשום כך: מפתח ההצפנה שהכותב התכוון כאן הוא הסיסמא בהתחלה כאשר אני רוצה להתחבר לראוטר? מה שבדר"כ נפוץ כ: Admin וסיסמא 12345? www.grc.com/password ומהאתר הזה שאני יקח את הסיסמא הוא בטוח? זאת אומרת אם יש שמה מאגר של סיסמאות, מי שמעוניין לפרוץ פשוט יכנס למאגר וינסה את המזל יש סיכוי כזה? או שזה בטוח לחלוטין לשים את הסיסמא מהאתר הזה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות ראוטר, עכשיו השאלה לאן ואיך הוא מתחבר המודם שלי (בטריפל של הוט) מחובר בממ"ד, אבל יש לי כבל רשת שעובר דרך הקיר לחדר אחר בבית, האם החיבור הזה מספיק לראוטר כדי שאני אוכל לגלוש עם הנייד בכל הבית? ואם כבר נכנסתם אני אודה אם תמליצו לי על ראוטר מומלץ משהו פשוט באזור ה120 שקל תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
היי אנשים! לא מזמן התקנתי רשת אלחוטית של rotal 1025w. יש לי בבית שני מחשבים שמחוברים לרשת, וכאשר אני מוריד בשני המחשבים במקביל, מהירות ההורדה מתחלקת (יש לי 1.5 מגה, כל מחשב מוריד במקביל רק עד 80-90 K). כמובן כאשר שאני מוריד רק במחשב אחד, מהירות ההורדה כפולה. האם יש דרך לך ששני המחשבים יורידו במהירות מירבית במקביל? בתודה
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
יש לי חיבור 0.5 ADSL של WOW. בימים האחרונים אני סובל מאיטיות מחרידה בקאזה. אני יודע כמובן שמהירות ההורדה שם תלויה באנשים מהם אני מוריד את הקובץ, אבל במקרה שלי מדובר בקבצים שמופיעים אצל המון המון משתמשים - עפ"י החיפוש שעשיתי. מה יכולה להיות הסיבה לכך??? יש משהו שאפשר לעשות?? ועוד משהו קטן, האם מומלץ לשות את הפורט של קאזה? האם זה נותן משהו???
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני נמצא על 10.0.0.1 המחשב הנוסף מחובר ב Wifi ל 10.0.0.2 היכן אני מכניס את את כתובת ה IP שאני רוצה לשנות לו QOS ל source או ל Target? יש שם עוד המון אפשריות חוץ מזה, האם לגעת בהם
-
- 10 תגובות
- 937 צפיות
-
-
יש לי בבית 3 מחשבים, אחד חדש (שעובד נהדר עם הרשת), אחד אחר שמתופקד כרגע כמדייה סנטר בסלון עם VISTA ULTIMATE, ואחד בחדר המשפחה. הרדיוס של כל האזור הוא בערך 20 מטר רבוע, לא יותר. עד אמש, היה לי ראוטר 6104 (קוי רגיל) של אדימקס, הנ"ל חיבר בשני כבלי רשת (אחד מוצלב, אחד רגיל) את המחשב החדש (בכבל רשת רגיל) ואת המחשב בחדר משפחה (בכבל רשת מוצלב). כיון שאיני מעוניין בהעברת עוד כבל לסלון, קניתי אמש ראוטר אלחוטי, גם הוא של אדימקס (6204), בידיעה שהוא תומך WDS במטרה לחבר את המדייה סנטר בסלון בצורה אלחוטית. את כבל הרשת המוצלב שהיה מחובר למחשב בחדר משפחה חיברתי ליציאת ה LAN של האלחוטי, שמשם בנוסף (ביציאת LAN אחרת) יוצא כבל רשת רגיל שאמור לחבר את המחשב בחדר משפחה. הצרה היא שלא הרשת האלחוט…
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
האם ניתן לפצל בין שרת NAT לשער היציאה לרשת האינטרנט? אם כן - אפשר הסבר?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-