עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי לפטופ ונייח שניהם עם כרטיס רשת שהוא כביכול גיגהביט. בניתי כבל קרוסאובר מבוסס על cat5e עם 4 זוגות חוטים מוצלבים לפי ההגדרות פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable#Crossover_cable_pinouts תחת Gigabit crossver. אני מחבר את שני המחשבים איתו אבל הם מתחברים על 100 מביט. מה אני יכול לעשות בשביל להפעיל את הגיגהביט? עריכה: זוגות

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by jayz0r,

אהלן, אני מחובר קווית למודם ראוטר EDIMAX AR7024WG שמחלק לי, לעוד מחשב שמחובר קווית ולעוד שניים שמחוברים אלחוטית, כתובות אייפי בצורה דינאמית בעזרת ה- DHCP. מן הסתם שבמצב כרגע ה- Port Forwarding יעבוד לסירוגין, מפני שכאמור האייפי משתנה. כעקרון המטרה שלי היא להגיע למצב שכולם מקבלים אייפי באופן דינאמי ולי יש סטאטי עם פורטים פתוחים לבחירתי. קראתי פה ושם והבנתי שזה לא בעיה אם קובעים אייפי סטאטי שנמצא מחוץ לטווח שמחלק ה- DHCP. אצלי כתובת הראוטר היא 10.0.0.2 הטווח שה- DHCP נוגע בו הוא 10.0.0.4 - 10.0.0.15 ניסיתי לקבוע לי אייפי סטאטי של 10.0.0.20 לדוגמה סאבנט 255.0.0.0 וגייטוויי 10.0.0.2 הבעיה היא שבכל אייפי סטאטי שאני מנסה להשתמש, מה שעובד זה רק האייסיקיו (מסנג'ר, גלישה וכו' לא).…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by o07,

שלום, יש לי בעיה כבר כמה חודשים טובים של קליטה מועטה דרך האינטרנט האלחוטי, אז בדקתי קצת באינטרנט והחלטתי שאני חייב לבנות אחד כזה. קראתי תמדריך: http://linmagazine.co.il/hacking/guysoft/cantenna יש לי כ.רשת אלחוטי: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1440 לפי המדריכים צריך חיבור מיוחד ( Type-N Female ) שאני לא יודע ממש איפה למצוא אחד כזה, אני גר ברעננה ואין כאן חנויות אלקטרוניקה לפי מיטב ידיעתי. אני גם הרי צריך כבל שיחבר בין הכ.רשת לחיבור המיוחד הזה שמתחבר לפחית שימורים. מצאתי תכבל הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13226&catid=1823 מה אתם אומרים הוא מתאים? הבנתי שצריך גם להלחים נחושת לחיבור שבתוך הפחית, לא הבנתי בדיוק מה זה הנחושת הזאת אולי תוכל…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. יש לחיבור כבלים + 014 בחיבור קבוע. רציתי לשאול איך אני יכול להחליף IP הריי אין ניתוק וחיוג . איך אפשר ? תודה יום טוב.

• 13 תגובות
    • 4.9k צפיות
  5. Started by iCe_bLaSt,

אני מחפש נתב אלחוטי לא יקר במיוחד , לחיבור לכבלים. הקאטצ' הוא שהוא חייב עוצמת שידור טובה, כי אני שם אותו בחדר שלי(ליד הנקודה של הכבלים) והוא צריך להגיע למחשב שנמצא בקומה מתחת. עם נתב3com WL-524 של הרשת של העבודה , אני מגיע לשם, אבל מהירות הרשת יורדת ל11mbps, לפחות ככה זה עם המחשב הנייד שלי(WIND). אני מתכוון לחבר שם מחשב נייח עם כרטיס אלחוטי ודונגל, אז אולי הקליטה תהיה יותר טובה , אבל בכל מקרה, אני רוצה נתב חזק. אולי בכלל כדאי להשקיע בנתב 801.11n? הבנתי שיש להם טווח גדול בהרבה... אה , ושתהיה גם אבטחה נורמלית , לא ההWEP הבדיחה הזה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום, יש לי 2 מחשבים בבית. הראשון מחובר לאינטרנט בדרך הרגילה דרך כבל USB ומודם, והמחשב השני מחובר דרך המחשב הראשון באמצעות כבל מוצלב (אדום) היוצא מהמארז של המחשב הראשון אל המחשב השני ומספק לו אינטרנט. כלומר, לא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב השני כאשר הראשון איננו מחובר. אני רוצה להפוך את המחשב השני על מנת שלא יהיה תלותי במחשב הראשון (כמובן, ידועים החסרונות באינטרנט שיתופי כמו אצלי - מהירות אינטרנט שמתחלקת בני שני המחשבים, מהירות ההורדות וכו'). האם קיימת דרך להפוך את המחשב השני למחשב שמקבל אינטרנט ללא תלות במחשב הראשון מבלי לחבר אותו למודם וכבל USB? (אגב, איני מתכוון לשיטת הנתב - מכיון שבנתב המהירות מתחלקת ואינני רוצה בזה). תודה לעונים! :)

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by SiLVeRMaN2006,

אוקיי אז בעקרון יש לי בעיות באינטרנט בעיקר שאני רוצה לשחק משחקים בLAN דרך תוכנה שמדמה רשת [Hamach]. ניסיתי טונות מדריכים פתחתי פורטים [פתחתי אותם בסדר בדקתי]וכיביתי פירוולים אבל עדיין לא עזר [חחח אפילו פרמטתי והחלפתי לויסטה מרוב יאוש אבל ברור שלא עזר..] אז בסוף התיאשתי והתקשרתי לבזק שינסו לעזור דיברו הרבה אבל לא עשו כלום ואז חבר של אבא שלי שהוא טכנאי בבזק אמר שיכול להיות שהבעיה היא בכרטיס רשת כי אצלי הוא כרטיס רשת מובנה [לוח אם GIGABYTE P35-DS3L] ואם אני יחליף לכרטיס רשת אחר אז יכול להיות שיסתדר לי. אז בעצם השאלה היא אם אתם חושבים שזה בעיה בכרטיס רשת ואם כן המלצה בבקשה על כרטיס רשת [לא משו בומבסטי במחיר סביבות 100 שקל אם אין משהו סביר באיכות בתקציב הזה אפשר עד 200] תיאור …

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אני אסביר את עצמי. מבחינתי יש 2 דרכי גישה למחשב מרחוק, או בעזרת remote desktop, או פשוט רושמים בחלון רגיל: //xxx.xx.xx.xxx/c$ הסימן דולר זה כדי לאפשר יכולות של אדמין. כל המחשבים בחווה יכולים לגשת אחד לשני באמצעות שני הדרכים הללו! כמו כן, אני (האדמין ) יכלתי גם לגשת לכל המחשבים ממחוץ לחווה, אני מניח שזה נחשב אותה רשת, אבל עדיין לא אחד מהמחשבים בחווה. יכלתי לגשת לכל המחשבים בשתי הדרכים. מחשב האדמין בחווה נידפק לפני כמה ימים, אז בעזרת ghost cast server החזרתי אותו, אבל שמתי עליו IMAGE קצת ישן. : {למי שלא הבין, סוג של החזרתי את המחשב פשוט למצב שבו הוא היה לפני הרבה מאוד זמן, תקין אבל מזמן, עוד לפני שאני הייתי אדמין} מאז השיחזור אני לא יכול לגשת למחשב האדמין באמ…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלומות חברי הפורום, היום סוף סוף ביצעתי את מעבר החדר המיוחל, ועם מעבר החדר עבר כמובן גם המחשב, ואיתו גם הראוטר. הראוטר הוא משהו בסיסי(ומעפן) של בזק, ROTAL RTA 1025W. הכל עובד נפלא, חוץ מה... הקליטה האלחוטית. הבית שלי די גדול(דירה, קומה אחת) והחדר הישן שלי היה די קרוב לסלון, ולכן היה ניתן לגלוש בסלון בכיף. החדר החדש די רחוק מהסלון, וכצפוי, האות בסלון נע בין "Very Low" לפשוט לא מגיב. לכן חשבתי, בוא נקנה ראוטר חדש. אז.. הראוטר מתחבר למחשב שלי בחיבור קווי ושאר המחשבים(בדרך כלל שניים בו זמנית, שלושה במקרה הכי קיצוני) הם לפטופים שמתחברים אליו אלחוטית(זה אומר 802.11G, אם אני לא טועה). התשתית היא ADSL, אז לא אכפת לי ראוטר שלא תומך בכבלים. הראוטר הנוכחי עובד נפלא כאמור, אך אני צרי…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by avilev,

האם יש ראוטר אלחוטי שקולט ומשדר הלאה כדי לשפר קליטה במקום שאין חיבור חוטי .כלומר הוא מהוה תחנת מעבר קולט ומשדר תודה לעונים

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by hararim,

אני רוצה ללכת היום לקנות נתב ואני מתלבט בין 3: 1-‏Edimax MIMO XR BR-6216Mg 2- ‏Edimax MIMO nMax BR-6504n 3- ‏Linksys WRT54GL 54Mbps איזה עדיף מבין השלושה? והאם ההבדל הוא משמעותי או שעדיף ללכת על הזול מביניהם? אני רק חייב לציין שהראוטר יהיה במקלט והבית הוא קומה אחת

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. כלומר אני מדבר על תקן A. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by KingYes,

אהלן, יש לי אפשרות להתחבר ל-SOCKS 5 לשרתי FTP. השאלה שלי, האם אפשר בתהליך ה-FXP (העברה משרת לשרת), לעשות גם שימוש ב-SOCKS 5 ?

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. הגיע טכנאי בעקבות שדרוג לקו של 5 מגה.. ואמר שהגיע הזמן להחליף את האלקטל שקיים אצלי כבר איזה 8 שנים כדי שאוכל להנות מהמהירות שלי כמו שצריך. הוא הציע לי 2 אופציות האחת: להחליף את המודם לא ציין את הדגם שמספקים האופציה שניה : להביא מודם שהוא גם ראוטר ופשוט לחסוך את ההגדרה של המודם לחיבור עם הראוטר שקיים אצלי כבר (wrt54 v4). הוא אמר שהוא ממליץ על הסימנס שכרגע הם מחלקים ויש גם אופציה להביא את הראוטר הלבן של אסוס שבזק חילקו עד לא מזמן. מה אתם אומרים איזה ראוטר עדיף? או שבכלל כדאי רק לעשות שדרוג מודם

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום, אני עברתי לאחרונה לגור ב"בית נאמבר" בראשון. למי שלא מכיר, זה בניין שנבנה מכספו של תורם אמריקני על אדמה של עיריית ראשון, וגרים בו חיילים משוחררים טריים. אגב, למי שמעוניין לנסות להתקבל הקריטריונים הם לא בהכרח סוציו-אקונומיים, אלא דווקא איפה שירתת ואיך הבניין יעזור לך להתחיל את החיים, כלומר תכניות לעתיד. לענייננו. בבניין 80 דירות יחיד ו 40 דירות שותפים, כך שבחשבון פשוט מדובר ב כ-160 אנשים. כולם בגיל אחרי צבא, חלקם הגדול סטודנטים. יצא מכרז כדי לספק שירותי אינטרנט לדיירים במטרה להוזיל את העלות. אני עברתי לגור פה אחרי שכל זה נעשה, כך שלא הייתי מעורה בפרטים אבל אני מתרשם שהחברה הזוכה עובדת בצורה מאוד לא רצינית. בעיות השירות אינן דבר שתוכלו לעזור לי בו. רציתי להריץ דרכיכם א…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by סביבאון,

מה זה בדיוק רשת פנימית (LAN) של ג'יגה לעומת 100 מגה, האם הכוונה למהירות התעבורה הפנימית ? אם כן, נכון לומר שזה לא משפיע כלל על מהירות החיבור לאינטרנט ? ואגב, מה נפוץ כיום בנתבי הביתיים ? 100 או 1000 ? האם זה רלוונטים גם לכרטיס הרשת וגם לנתב ?

• 13 תגובות
    • 4.1k צפיות
  17. Started by ofer40,

היי אני מחפש נתב אלחוטי שישמש אותי בעיקר לחיבור קווי ואולי בעתיד אלחוטי. איזה נתב עדיף? האדימקס הזה: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=BR6524N&Cat2Cat1ID=62&Cat2ID=139&aff=Zap〈=HE או ה DLINK הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=22850 אני נוטה יותר לכיוון האדימקס אבל אשמח להמלצות אחרות בתחום של עד 300 שקל. תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by eran69,

נקודות נוספות: 1-תקציב-עד 500 ש"ח מתוך כוונה שהמודם יהיה גם נתב ויחליף את האלקטל הישן שלי 2-שיהיה איכותי וחזק דירת גן בת 110 מ"ר +50 מ"ר גינה (מלבן 30*6) תודה,ערן

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן, ניסיתי להוריד משהו בראפידשייר (משהו חוקי, מסמך שחבר העלה) וכתוב שם שאני (הIP שלי) כבר מוריד משהו ושאני אסיים אני יוכל להוריד את הקובץ שאני רוצה. הקטע זה שאני לא מוריד כלום וכמה חודשים לא הורדתי מהאתר הזה ובכלל. עשיתי ריסט למחשב הרצתי CCLEANER אולי זה יעזור במשהו אבל כלום.. יש לי ראוטר לא מאובטח, יכול להיות שמישהו גולש על חשבוני? (בדקתי ששאר המחשבים בבית מכובים ד"א)

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, יש לי מחשב נייח שעליו מותקן וינדוס XP ומחובר לראוטר באופן חוטי, וכן מחשב נייד עליו מותקן ויסטה שמחובר לראוטר באופן אלחוטי. אני מעוניין להיות מסוגל להעביר קבצים בין שני המחשבים, בעיקר להשתמש בנייד בתור "כונן גיבוי" למחשב הנייח. מה שאומר העברת קבצים גדולים למדי (למשל ספריית המוזיקה של 50ג"ב) עכשיו, אני יודע שיש כמה אפשרויות, אפשר להשתמש בכבל רשת מוצלב ולחבר את המחשבים פיזית, או שאפשר להקים רשת בין שני המחשבים שבמילא מחוברים לראוטר ואז לבצע שיתוף קבצים בין השניים. קראתי קצת על הנושא וראיתי שיש כל מיני אפשרויות, וכל מיני סוגים של רשתות. ככה שבסוף יצאתי די מבולבל. השאלה שלי היא מה הכי עדיף במקרה שלי שגם מדובר בהעברת קבצים גדולים למדי, וגם בשני מחשבים עם מערכות הפעלה שונו…

• 13 תגובות
    • 3.9k צפיות
  21. Started by thebenjamin,

אני מוריד מהמחשב שלי למחשב אחר שנמצא ברשת שלי.. הבעיה היא שכמעט בכל דבר שאני מוריד עם rar ושאני מחלץ זה עושה לי שגיאה: "ספירת סכום הנתונים ב-xxxxx נכשלה. הכרך מקולקל" וזה קורה ככה בכמה חלקים לפעמים הרבה ואז אני צריך להוריד את אותם חלקים מחדש... (אני משתמש בuTorrent) מה הקטע של זה?

• 13 תגובות
    • 875 צפיות
  22. Started by gggil,

אני כרגע בבזק או ברק במהירות 1.5 משלם 50 שקל לחודש ובעוד מספר ימים תיגמר ההתחייבות... יש לכם איזו ספקית שבסיבות המחיר הזה תספק את אותה מהירות או גדולה יותר? אם כן תשתפו אותי בבקשה תודה רבה מראש לכולם, גיל

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני לא צריך ברמה שלמשטרה, רק בשביל לדעת אם זה באמת קרה. יש לי חשדות מבוססת מאוד על מישהו שהוא פרץ לי למחשב. אני מפרמט (עם דיסק שהוא נתן לי), לא חוזר לאותם אתרים/תוכנות מחליף ספק אינטרנט ועדיין קרו כמה מקרים ועשיתי כמה בדיקות שמעידים על כך שיש סיכויי גבוה שהוא פרץ לי למחשב. אני רוצה תוכנה או טרויין שיתעד אוטומטית את חיבורי הIP במחשב שלי, ואז להצליב עם המחשב שלו. אני לא יכול לסמן V בפירוול כי אם אני יעשה את זה והוא במאת עוקב אחרי הוא ידע שאני עושה את זה.. יש לציין שהוא לא חשדן כי חודשים לא הגנתי על עצמי בשום דרך. כמו כן הוא לא מתוחכם במיוחד והידע שלו הוא טוב אבל לא של מקצוען (הוא יודע להתייעץ עם מקצוענים אבל זה לא קורה לעיתים קרובות). יש לציין שבדקתי בהרבה תוכנות את הדיסק ש…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני מתקין מחר ראוטר של TP LINK רוב הזמן אני רוצה שתהיה רק רשת בין המחשב הראשי לנישא. ושהמחשב הראשי (שמחובר קווית לראוטר) יהיה היחיד שיהיה לו אינטרנט. לפעמים אני רוצה שיהיה גם אינטרנט בנישא. איך עושים את זה הכי קל?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by huber,

שלום אנשים. אני מנסה להוריד קובץ מסויים בבייטורנט. לקובץ יש מעל 60 סידרים ורק כ 3 ליצ'רים. משום מה ההורדה של הקובץ לא מתחילה ותקועה על 0 אחוז. לשם הבהרה, הטראקר הוא מהאתר TL שם יש לי ראטיו מאוד גבוה וטראקרים אחרים מאותו אתר יורדים נפלא, ככה שזה לא בעייה של "זמן המתנה" או הגבלה מהאתר עצמו. ניסיתי למחוק את הטראקר ולהוריד אותו מחדש אך ללא הועיל. יש רעיונות? ד"א - הסתכלתי כרגע TORRENT DETAILES ותחת לשונית MESSAGE LOG רשום 03/16/09 20:13:22 - Couldn't allocate dir - [Errno 22] Invalid argument: 'E:\\bittorent temp\\Baby Einstein 18 film kids pack TL\\17 On The Go: Riding, Sailing and Soaring' זו לא בעייה בסיפריה כי כל שאר הטראקרים שכרגע יורדים מכוונים לאותה סיפרייה. יש לי מאות…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים