עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, יש ברשותי ראוטר מסוג Linksys WRT54GL, שני מחשבים מוחברים דרך חיבור קווי ואחד באופן אלחוטי. אין בעיות עם הראוטר הכל די חלק [; אבל רק רציתי לדעת, איך אפשרי לחבר את הקבצים כך שיהיה אפשרי שיתוף קבצים והעברת קבצים ממחשב למחשב ושליחת הדפסות(לדגומא) אל מדפסת אשר מחוברת אל מחשב אחר ברשת... שיתוף רכיבים וקבצים [; תודה לכל העוזרים.

• 7 תגובות
    • 929 צפיות
  2. שלום לכולם, יש לי בעיה עם הראוטר שלי, אני גר עם עוד 4 שותפים וכולנו חולקים את הרשת שלי. הראוטר שלי עושה עבודה ממש טובה בהתייחס לבית הגדול ולקירות הבטון בחלק מהחדרים. אבל יש לי בעיה עם מישהו שמתחבר אלי לראוטר וגולש ויוצר מצב של עומס משמעותי. ניסיתי להחליף סיסמא אבל עדיין אותו בנאדם מתחבר. אני מעוניין להגדיר אותי ואת כל השותפים שלי לפי ה-MAC כך שנוכל להתחבר כל הזמן ואת כל השאר לחסום תמידית. אני מתכוון שאני והשותפים שלי נתחבר לראוטר כך שהוא מזהה אותנו לפי הMAC שלנו ולכל אחד יהיה IP קבוע, וכל השאר שלא מזוהים עם הMAC שהוגדר לו היתר לא יוכלו להתחבר. אשמח אם מישהו יודע על מה אני מדבר ויוכל לעזור לי תודה רבה :)

3. Started by Supernak,

שלום, יש לי אינטרנט 12 מגה UFI עם מודם מוטורולה שקיבלתי מ HOT (הספקית זה בזק בינלאומי) וראוטר LINKSYS WRT300N. לאחרונה הראוטר התחיל לעשות צרות הכוללים מהירות נמוכה PING ענק וכאלה. לאחר כל פעם שאני עושה ריסט לראוטר ומודם (מחליף IP) הכל עובד מצויין ולאחר 10 דקות עבודה שוב אותו סיפור. יש לי את אותו ראוטר כבר 5 שנים (מסוף 2006 בערך) ולא היה לי איתו בעיות כאלה עד לאחרונה. גם כשהייתי באינטרנט 5 מגה ADSL וגם בכבלים עד לאחרונה. כשאני מתחבר עם המודם בלבד בלי ראוטר אין בעיות כלל. האם אפשר להגיד שהראוטר "מת"? או שישנה בעיה אחרת? ואם הראוטר כן "גמור" ממה זה קורה והאם לראוטרים יש תקופת בלאי?

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  4. קנינו בעבודה ראוטר LINKSYS WRT54GL ואני מוגבל בכמות ההפניות שאני יכול לעשות שזה ממש מוזר. יש 10 שורות לביצוע הפניות ואין דרך לעבור מסך או משהו כזה. לפני זה היה לי TPLINK ושם לא היייתה הגבלה. מישהו יודע אם יש דרך להפנות עוד פורטים (לא דרך DMZ)? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, לקחתי את המודם ראוטר של נטגיר מבזק בשיטת חיוב זיכוי. ההתקנה של הרשת יחסית פשוטה, למרות שלנסות ולקנפג את הרשת האלחוטית (הצפנה) הצלחתי רק ישירות מהראוטר ולא דרך הממשק היחסית פשוט של בזק. בכל מקרה הרשת מתנתקת לי כל כמה דקות ניסיתי לגלוש רק דרך N, או רק דרך g וכלום לא עוזר. החלפתי ערוצים, כיבוי והדלקה מחדש - שום כלום. כשאני גולש מטר מהראוטר - בהתחלה הכל טוב, אחרי שלוש ארבע דקות רואים ירידה בקליטה (כאילו אני מתרחק אבל בתכלס הלפטופ לא זז) וככה יורד יורד עד שמתנתק. מישהו מכיר איזו קונפיגורציה שפספתי בראוטר הזה, או שללכת ולזרוק להם אותו בחזרה?.... תודה וחג שמח...

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. Started by mrraz,

יש לי מחשב לצורך הקרנת סרטים שמחובר לטלויזיה מרוחק כ-8 מטר מהראוטר. לא מתאפשר לי להעביר כבל רשת, אז אני מעביר למחשב קבצים גדולים עם DOK וקטנים ברשת אלחוטית. למחשב יש כרטיס רשת אלחוטי N900 של טיפי לינק ועד עכשיו היה מחובר במהירות 450 לראוטר 1043 גירסה שניה. קצב העברה בתקשורת 2.4 היה על הפנים. רכשתי בכ-400 ש"ח את הראוטר N750 וחיברתי את המחשב לתקשורת 5GHz גם במהירות 450 השיפור מדהים. עכשיו אני מעביר כמעט הכל בתקשורת אלחוטית. ממליץ

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שמו אצל ההורים שלי ראוטר NETBOX של 013 שעושה טלפוניה וכ"ו, אני לא מצליח באף מקום לראות איך אני משנה לו את הכתובת IP כדי שאוכל גם לשנות את כתובות ה-DHCP, יש למישהו רעיון ? ניסיון ?

• 4 תגובות
    • 6.8k צפיות
  8. אז ככה, לפני יומיים הוא התנתק, ולא הסכים להתחבר שוב לרשת - אחרי מספר אתחולים (אני עם אינטרנט זהב). חשבתי שהם עוד פעם החליפו את הPPTP SERVER שלהם - אז עשיתי פינג לPNS.INTER.NET.IL - (דרך הראוטר) - וכלום. מצד שני, אם עשיתי דרך הראוטר פינג לIP שהיה לי - הוא עדיין עבד. מה שמוביל אותי לחשוש שאולי משהו לא בסדר עם הDNS SERVERS, אבל ראבאק, הוא בכלל לא מתחבר - לא מקצה לי IP, הייתי חושב שבעיית DNS תופיע מאוחר יותר. חשוב לציין שלא שיניתי כלום בהגדרות שעבדו עד לפני יומיים. כמו כן חשוב לציין שאם אני עוקף את הראוטר ומתחבר ישירות למודם (חייגן L2TP) - הכל עובד. בחיבור ישיר אין לי בעיה לעשות פינג לPPTP SERVER, וגם ניסיתי להחליף לIP החדש שקיבלתי, ועדיין כלום. יש רעיונות?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. עד מהירות 15 מגה? השתנה משהו בתחום מאז 2007? @Cheif

10. שלום איך אני משנה סיסמא ושם משתמש בsmartbox 012 בתוך הדפדפן ,

• 3 תגובות
    • 6.3k צפיות
  11. Started by OmerS,

שלום, רציתי לדעת אם מישהו פה התחבר פעם לאינטרנט עם SmoothWall ויודע איך להגדיר את המערכת לעבוד עם Alcatel SpeedTouch Home?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  12. Started by m o r d i,

שלום לכולם... מי שמכיר את הראוטר הזה אני מאוד אשמח עם הוא יפנה אלי ויעזור לי עם ההגדרות... תודה מראש.. ;D

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  13. רכשתי את המודם הזה: ראוטר+מודם TP-Link TD-W9970 N300 VDSL/ADSL2+ 300Mbps במקום לשלם 10 ש"ח לבזק כל חודש. תשתית 100 מגה של בזק. בבדיקת מהירות במחשב הנייח שמחובר : נותן לי מהירות הורדה של 40 מגה - שזה מה שקיים בשכונה בתשתית בזק. בבדיקת מהירות ב WIFI נותן לי רק מהירות הורדה של 15 מגה. שזה לא הגיוני ולא סביר. הראוטר מודם חדש לגמרי. יש מה להגדיר? זה מה שהוא נותן? אשמח שמי שיש לו ראוטר כזה יבדוק מהירות ויגיד לי אם גם אצלו זה כך. אם אצל כולם זה כך אז אני מבין שזה מה יש ואולי אקנה ראוטר אחר.

14. יש לי ראוטר TL-WR1043ND שמחובר לאינטרנט דרך מודם של הוט. הספקית שלי היא 012. פעם בכמה ימים הראוטר מתנתק מהאינטרנט וצריך לרסט אותו כדי שיהיה חיבור. לא מזמן ביצעתי לו עדכון גרסה אבל זה לא שינה כלום. אין לי מושג אם זו בעיה בראוטר או בהוט או ב-012 ובכלל איך לבדוק את זה. תודה!

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by mrraz,

בהמלצת מומחי הפורום רכשתי TP-Link 1043ND להפתעתי הראוטר מתפקד באיטיות ובקושי עובר מהירות 500 מתוך 1.2 שחיבור 10 שלי מאפשר בתמיכה הטכנית של בנדא הודו שיש בעיות וביקשו להחזיר לחנות ולזכות

• 36 תגובות
    • 6k צפיות
  16. הורדתי את הקושחה האחרונה מהאתר של TP-LINK, התקנתי אותה, ואחרי ריבוט הראוטר נפטר. מנורת SYS לא דולקת, הראוטר לא נותן IP וכמובן שלא ניתן לגשת אליו. לא ברור לי למה התקנה של קושחה רשמית ללא שום בעיות בתהליך עושה מהראוטר BRICK. השאלה שלי היא כזאת - אני רוצה לממש אחריות, הראוטר נקנה לפני שנה ב-KSP והאחריות היא ע"י בנדא מגנטיק. למי מהם אני צריך לפנות? כי ראיתי שהמעבדת שירות של בנדא היא בנתניה, ואני מדרום הארץ, אז זה קצת בעייתי... תודה!

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by barha,

בוקר טוב, לאחרונה הצטרפתי לפרטנר ל 1Gb סיבים, קיבלתי ממיר אופטי d-link וחיברתי עם Dynamic ip לראוטר Tp-link vr600, כל מספר שעות יש לי ניתוק בחיבור ואם נכנסים להגדרות רואים שמתקבל IP אבל הודעת שגיאה please configure dns manually, הגדרתי אותו ידני, ניסיתי גם של גוגל וגם של ISP, קראתי קצת ברשת ונראה של הרבה אנשים יש את הבעיה (בעבודה עם WAN, לאו דווקא פרטנר), רציתי לדעת אם יש פה מישהו עם אותו סטאפ וחווה בעיה דומה, והאם יש לכם רעיונות לפתרון, דבר נוסף לקבל המלצה לראוטר חדש שכן יעבוד, חשבתי לנסות את ax3600 של שיאומי. תודה יום טוב

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. שלום, ברשותי הנתב שמצויין בכותרת. עד לפני שבוע הכל עבד חלק, לא היו שום בעיות (הנתב אצלי שנתיים בערך), אך מלפני שבוע הוא מתחיל לתת לי פינגים גבוהים מאוד לשרתים בארץ או בחו"ל. אני מתכוון גם לשרת של walla.co.il, לדוגמא, וגם לשרתי משחק באירופה (גרמניה, הולנד וכו'). התקשרתי לספק ולתשתית, מצידם הכל בסדר, בדוק. כשמחברים את המודם ישירות אין את הבעיות האלה, אז נשאר רק הראוטר. הוספתי גם חבילת גיימר לניסיון, רק בשביל לראות אם זה ישפיע - וכלום, עדיין יש את הבעיה. הפעלתי DMZ על האייפי שלי, ועדיין יש פינגים גבוהים. שרתים באירופה שהייתי מקבל אליהם פינגים של 60-90, פתאום אני מקבל לא פחות מ- 295. לפחות בקטע הזה הראוטר עושה את העבודה - הפינג ממש יציב, בין 295-300 מה יכולה להיות הבעיה? …

• 24 תגובות
    • 5.3k צפיות
  19. היי, בהמלצה שגויה בדיעבד שקיבלתי, קניתי לפני כשנה ראוטר TP-LINK W9980. לאחר שבחודשים האחרונים אני חווה ניתוקים על בסיס קבועה, הבנתי שישנה הגדרה/תכונה שלא קיימת בראוטר שנקראת Vectoring שבגללה נוצרים הניתוקים. לאחר קריאה הבנתי שאולי אפשר לצרוב קושחה חדשה שתאפשר את התכונה המדוברת. האם אכן אפשרי? מודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, רכשתי לפני כשבועיים את TP-LINK WR1043ND התקנתי אותו עם עזרה של שירות לקוחות של הספקית ( נטוויז'ן) הוא מחובר באופן פיזי לנייח ( כלומר לא דרך ה WIFI אלה חיבור פיזי) הגלישה במחשב הנייח כמובן נשארה אותו הדבר כמו לפני הראוטר. אבל לפני שבוע רכשתי גם מחשב נייד ASUS N55SF וכאשר אני מתחבר לרשת של הראוטר שלי הגלישה היא מאוד איטית וכמעט על סף הבלתי נסבלת. מה גורם לזה? ומה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעייה הנ"ל? (קצת מידע על החבילת אינטרנט שלי, אני בעל 12 מגה-> תשתית הוט (CABLE) -> ספקית נטוויז'ן) תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. יש לי בראוטר באפשרות אבטחה מתקדמת את האפשרויות הבאות: Enable ICMP-FLOOD Attack Filtering ICMP-FLOOD Packets Threshold (5 ~ 3600): Packets/s Enable UDP-FLOOD Filtering UDP-FLOOD Packets Threshold (5 ~ 3600): Packets/s Enable TCP-SYN-FLOOD Attack Filtering TCP-SYN-FLOOD Packets Threshold (5 ~ 3600): Packets/s Ignore Ping Packet From WAN Port Forbid Ping Packet From LAN Port מה אומרים הפיצ'רים האלה והאם כדי להפעיל וכמה פקטות לקנפג ? כמו כן האם כדי להפעיל UPNP ? האם זה בטוח ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by mosheva,

שלום, יש ברשותי ראוטר tplink 1043nd v1 עם גרסת dd-wrt. פתאום משום מקום הראוטר התחיל לעשות בעיות עם חיבור לאינטרנט בעיקר כשהייתי מנסה לעשות cast ל Google chromecast... הבנתי שיש מצב שיש מכשירים אשר משדרים בתדרים דומים ויכול להיות שהם גורמים להפרעות. מצאתי שגם ה chromecast וגם המדפסת האלחוטית משדרות סוג של hot-spot. ביצעתי ביטול ל hot-spot בתקווה שזה יפתור את הבעיה אך לא קרה כלום. פתאום אני שם לב שה tplink לא מזהה כתובת wan ושאני מקבל 0.0.0.0. קראתי קצת ופתרון אחד שעבד הוא לבצע clone Mac למחשב שמחובר lan. זה אכן פתר את הבעיה אבל זה גרם לבעיות אחרות שאף צרכן אחר לא יכל להשתמש בחיבור ולקבל אינטרנט. ניסיתי לבדוק האם מדובר במודם (הוט מדגם מוטורולה) ע''י חיבור ר…

• 0 תגובות
    • 855 צפיות
  23. שלום, ברשותי הראוטר הנ"ל. התקנתי עליו קושחה צד שלישי barrier breaker גירסה 1.7. ההתקנה עבדה ללא הפרעות והצלחתי להיכנס לממשק החדש. לאחר כדקה הממשק נתקע לחלוטין ולכן ניסיתי לעשות ריסט לראוטר על ידי כיבוי הדלקה מאותו הרגע מתקבלת בראוטר כתובת IP שמתחילה ב 169.254 ואין אפשרות להיכנס לממשק. ניסיתי לעשות ריסט אבל שום דבר לא עובד. מישהו יודע מה ניתן לעשת?

• 18 תגובות
    • 4.6k צפיות
  24. Started by asaftuito,

שלום האם ראוטר tplink ac1200 תומך במהירות של סיבים כלומר האם ניתן להתחבר דרך לדוגמא סלקום פייבר עם מתאם סיב והוא יתמוך ב 1 גיגה ?

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  25. Started by iveco,

אני צריך ראוטר 4G ויש את הראוטר הזה ב 420 שקל , הוא יתאים להוט מובייל ? יש להם חבילה 1000 גיגה ב 70 שקל הוא תומך בתדר 2100 אבל לא בתדר 850 הוט מובייל זה 2100/850 גם כתוב באתר KAMAZE שהוט מובייל לא מאשרת לחבר את הסים שלה לראוטר שזה לא "שימוש הוגן " זה קשור רק לשיחות SMS ? או גם גלישה ?

דיונים חדשים בפורומים