עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם! כן גם לי יש את הנתב "המהולל" הזה. רק מה? יש בו יותר מדי אפשרויות שאין עליהם הסברים בספר הדרכה. בנוסף כל הזמן בהפעלת האימיול יש LOW ID. חרשתי את גוגל וגם את האתר. נראה שאין פתרון חד משמעי לזה. ראיתי בכמה מקומות שצריך להגדיר רשת עם IP קבוע או משהו כזה ואז לאפשר לה גישה בנתב.. בכל מקרה ניסיתי את זה וזה לא הלך. ניסיתי את האפשרות של ה-UPNP שאין לי מושג מה זה וגם לא הלך.. אני אובד עצות.. למישהו יש פתרון? אני בחיבור כבלים 2.5 מגה, תחת 012. הראוטר מוגדר ככה: חיבור L2TP cablelns.012.net. תחת הגדרות מתקדמות יש כמה אפשרויות.. QOS NAT FIREWALL DDNS PORT FORWARDINF DMZ. תחת NAT יש עוד אפשרויות של: virtual server SPECIAL APPLICATIONS UPNP SETTINGS ALG STATIC ROUTING אין …

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  2. שלום. אז כך, אני מתכנן לעשות רשת אלחוטית בבית.. יש לי כרטיס רשת, מודם, ראוטר, קו בזק.. הבעיה שאני לא יודע איזה כבלים אני צריך.. יש ישירים, מוצלבים, מסוככים ואין לי מושג מה כל זה אומר, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי (ראיתי את הדיאגרמות שפירסמו פה אבל זה עדיין לא אומר לי יותר מדי), איזה כבלים עליי לקנות.. ברמת העיקרון יש לי מחשב בקומה השנייה של הבית לידו נמצא המודם וכרטיס הרשת, משם אני רוצה להוציא כבל לראוטר שיהיה בסלון של הקומה הראשונה ובקומה הראשונה יש לי מחשב אם הרכיב הזה: http://zap.co.il/model.asp?model_id=129492 , ופוקט פיסי שהם אלו שאני רוצה שישתמשו ברשת האלחוטית. אשמח אם תעזרו, תודה.

• 12 תגובות
    • 992 צפיות
  3. Started by Cereal Killer,

אני משתמש ב BPFTP Server איך אני יוצר איתה שרת FTP היא כל הזמן מוציאה לי שגיאות....

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by eozeri,

אהלן אנשים טובים, אני רוצה לרשת את הבית שלא דרך ויפי, הייתי שמח לפרוס כבלים אבל זו דירה בשכירות. יש לי 3 נקודות שאני צריך מלבד הנקודה ליד הראוטר. האם אני יכול לקנות שתי ערכות וכולן ׳ידברו׳ בניהן? האם הערכות חייבות להיות של אותו יצרן? אותו דגם? יש משהו נוסף שאני צריך לקחת בחשבון? יש המלצה על דגם מסויים (צריך לפחות יחידה אחת עם שני פורטים)? (אני מכיר את המגבלה של פאזות שונות). תודה רבה, אייל

• 1 תגובה
    • 6.1k צפיות
  5. Started by -JobNick-,

טוב אני רואה שסוף סוף עשו פורם נפרד לרשתות (כי לפני זה אף אחד לא היה עוזר. ניראה מה יהיה עכשיו) אז קצר ולעיניין. 2 מחשבים אחד עם WIN XP PRO שני עם WIN 98 2 כרטיסי רשת 10/100 (או שזה הפוף 100/10) אחד של CNET השני של ZOLTRIX (בעברית צחה טריקים זולים סתם סתם) ההגדרות שהגדרתי: קודם כל התקנתי את ADAPTER של שתי כרטיסי הרשת אחרי זה התקנתי TCP/IP לשניהם (כמובן TCP/IP של כריטסי הרשת לא של משהו אחר) בהגדרות של הTCP/IP המחשב הראשון עם WIN XP PRO הגדרתי את האיפי 10.10.10.1 בשני 10.10.10.2 בשניהם סאבנט של 255.255.255.0 וכמובן התקנתי את הפרוטוקול של מיקרוסופת לשיתוף קבצים (ומדפסות) במצב הזה כאשר אני נכנס לדוס (באיד מהמחשבים) ועושה פינג למחשב האחר הפינג לא עובד ואני מקבל TIMEOUT ממש מעצ…

• 27 תגובות
    • 5.8k צפיות
  6. יש לי כמה שאלות בנושא רוחב פס ומהירות גלישה והורדה בעיקר.. 1) למה שאני מוריד תוכנה של 30מגה לדוגמא זה מוריד על 190 שזה כמו שאמור להיות (1.5 מגה) ושאני מוריד משחקים זה מוריד על 15 ??? (את שני הדברים אני מוריד מאותו מקום לדוגמא:ארה"ב) 2) יש איזו אפשרות לעשות שיהיה לי יותר רוחב פס??? 3) אשמח אם תסבירו לי קצת על הנושא הזה (רוחב פס והכל..)כי אני לא הבנתי כמה דברים.. אני מחובר בכבלים דרך רשת אלחוטית שמתחלקת ל-3 מחשבים.. תודה, דניאל.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, יש לי בבית שני מחשבים, וכרגע הם מחוברים בצורה הזו: המחשב הראשי מחובר (בכבל רשת) למודם (motorola SB4101, בנטוויז'ן), והמחשב המשני מחובר לראשי בכבל רשת מוצלב. אני רוצה להשיג מאיפהשהו מחשב ישן, לקנות switch או hub ולהגדיר ראוטר לינוקס. אילו הגדרות אני צריך לשנות כדי לעבוד עם מודם הכבלים? בתודה רבה מראש, עדי.

• 2 תגובות
    • 851 צפיות
  8. Started by eladb21,

אחים שלי אני חייב קרדיטים לאימיול דחוף!!! תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני צריך למצוא מאכסן לאתר שפונה בעיקר לציבור ברחבי אירופה (מספרד במערב ועד רוסיה במזרח, למעשה כל אירופה חוץ מבריטניה). האם זה נכון שכדאי לי לעשות זאת על שרתים שממוקמים באירופה ? מישהו יודע אולי באיזו מדינה זה הכי כדאי ? או אולי המלצות למאכסן ספציפי ? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  10. גם בכתבה בYNET וגם בכתבות קודמות בעיתונות הכתובה והאלקטרונית, נראה כי מתקרב זמן בו ספקי האינטרנט רוצים להעביר את הציבור המשלם (שזה אנחנו) למודל של תשלום על פי תוכן - משמע, ככל שאתה מוריד יותר אתה משלם יותר. אני רואה בזה אי צדק, ממספר סיבות: 1. התשלום שאנחנו משלמים היום גבוה משמעותית מזה שמשלמים בחו"ל (ארה"ב ואירופה), והתמורה נמוכה גם כן. 2. אנחנו לא מקבלים פיצוי על תקלות בתקשורת שקורות, ולא לעיתים רחוקות, אז אין שום סיבה שהם יקבלו פרס על אי קיום תקשורת תקינה בצורה של עליית רווחים בלתי מוצדקת. 3. אם להיות כנה, רוב תעבורת התקשורת ה"מהירה" בארץ היא של תוכנות לשיתוף קבצים, וזו גם הסיבה המרכזית אם לא היחידה לחיבור לאינטרנט מהיר.. כך שאם הם הופכים אותה ללא כדאית כלכלית, אין שום…

• 7 תגובות
    • 890 צפיות
  11. Started by shay108,

שלום לכולם. יש לי כמו לרבים מכם את ה- B-Focus 270PR Router שקיבלתי מבזק-סטור. וכמו רבים מכם, גם אני קניתי hub (או switch) במקרה שלי ואני מנסה להפוך את המודם לראוטר. קראתי כבר את המדריך שפורסם באתר אבל בכל זאת נתקעתי באחד השלבים (מי שעשה את זה יבין): 1. נכנסתי ל wan setup 2. בחרתי בחלק התחתון באופציה הראשונה (8,48) 3. בחרתי באופציה הרביעית - pppoa 4. העברתי ל- vc multiplexing 5. סימנתי וי ב- enable NAPT 6. הכנסתי pppoa ו- user בתור יוזר וסיסמא 7. לחצתי modify 8. זה תקוע על negotiating ולא הופך ל- active או on הוא לא הופך ל- active או on אף פעם... ניסיתי להתקדם הלאה בשלבים ועשיתי strat ל- DHCP וגם עשית save ואז reboot וגם הפכתי את כרטיס הרשת מ- IP סטטי ל- DHCP וגם עשיתי …

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  12. Started by Kokito,

יש דרך לקרוא את הפרוטוקולים היוצאים מתוכנות לרשת?אני מתכוון לראות ממש את תעבורת המידע. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  13. Started by omerha,

הקמתי שרת FTP שיש בו גם קבצים בעברית אני רואה אותם בג'יבריש. אני משתמש ב FTP של XP, ההגדרות של המערכת הפעלה תומכות בפונט בעברית, עדיין רואה ג'יבריש, יש דרך לסדר את זה?

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  14. אני בונה כרגע שרת סרטים אשר יחזיק בתוכו את כל קבצי המדיה שלי, השרת יחובר לראוטר מסוג D-Link Dir 655 בחיבור קווי, לראוטר יחובר גם המחשב בסלון, גם כן בקווי עם כבל רשת של כ-10-15 מטר אשר אמור לקרוא את התיקית שיתוף של השרת, האם הזרמת תכני HD תעבוד לי חלק במקרה הזה ?

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  15. Started by hagaym,

האם פעם נבדק הנושא קרינה מראוטר אלחותי . האם יש בעייה לישון בחדר אם ראוטר אלחותי ולהזהר מקרינה?

• 18 תגובות
    • 6.7k צפיות
  16. Started by צבי יהודה,

האם זה נכון שיש קרינה מסוכנת בראוטר?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Amos,

רשת אלחוטית משדרת כל הזמן (בתדר 2.4GHz). כלומר במקום בו יש רשת כזו אנו נמצאים בסביבה של קרינה מסויימת (כנראה חלשה). מישהו קרא איזה מחקר או נתקל במידע כלשהו האם יש (או אין) או צפויות (או לא) בעיות בריאות כלשהן כתוצאה מכך?

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  18. Started by sofix4,

האם הקרינה שמפיץ הראוטר האלחוטי משמעותית עד כדי כך שלא כדאי לקחת אלחוטית? ועוד שאלה: יש לי סיבה להזמין את 012 שיתקינו לי רשת אלחוטית (אין לי מושג איך..), או שיש מדריך פשוט איך לעשות את זה? יש הבדל במחירים? (ב012 זה בערך 600 ש"ח)

• 23 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. שלום לכולם ,חברה לעבודה מעוניינת לרכוש ראוטר הביתהאך היא מעלה טענות בעניין קרינה ועל כך שזה לא בריא היות וילדים קטנים ישנים באותו החדר. הייתי רוצה לדעת האם יש דברים בגו? למה לשים לב בקניית ראוטר ? האם יש איזושהו תו תקן שמבטיח שהקרינה היא אינה מסוכנת ? לאחרונה יש מהפכת בריאות בעולם בכל הנוגע לקרינה והשפעת מכשירים על האדם,בין היתר קיים מחקר מבוסס שמצביע שאפילוBT הוא לא בריא ובמצבים מסויימים אף מזיק חד משמעי,כמובן הסלולר שכבר נקבעו תקנים מחמירים ולמרות זאת עדיין יש מחקרים שמראים שזה עדיין גרוע מאוד.

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. שלום! המתאם שיש לי: יש ברשותי מתאם רשת D-Link DWA-548 המגיע עם זוג אנטנות בגודל של 2 dbi. בעיות הרשת אותן אני חווה: יש לי אינטרנט במהירות של 100 מגה, אבל לצערי אני מוריד רק לכל היותר במהירות של 1 מגה לשניה. בנוסף, אני צריך לשחק עם האנטנות כל הזמן כי לפעמים ה"בארים" של הקליטה יורדים לי מ 4 ל 1-2 ואז אני בכלל לא מצליח לגלוש. אני מניח שזה קורה כי יש שולחן זכוכית גדול מעל המחשב וכי החדר שלי יחסית רחוק מהראוטר. הפתרון: אני רוצה לקנות אנטנה ביתית שאחבר במקום אחת האנטנות הקיימות. חשבתי לקנות אנטנה עם בסיס מגנטי מיוחד: אנטנת omni בגודל 7 dbi: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=16939 אנטנטת omni בגודל 8 dbi: http://ksp.co.il/?store=dizingof&uin=12702 אנטנה כיוונ…

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by maverick,

האם ישנה תשובה למידת הקרינה הא"מ הנפלטת מראוטר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by matan029,

שלום ברשותי ראוטר של הוטבוקס בעל מהירות של 100 מגה . אוקיי הייתי למשך שנה אם ראוטר בחדר ולא מזמן הוצאנו אותו בגלל הקרינה הרבה שהוא פולט עכשיו הוא בסלון קניתי כרטיס רשת חדש edimax עכשיו יש לי כמה שאלות :1. האם כרטיס רשת אלחוטי פולט יותר קרינה מאשר ראוטר? 2. למישהו יש לתת לי פתרונות איך אני יכול לפתור את הבעיה 3 אני מתחיל בתחום הרשתות יש לי את הידע הבסיסי ואני רוצה להתקדם עם מישהו יכול להמליץ איך? ומה עליי לעשות אשמח בכל אופן תודה מראש ותודה לעוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by enzo,

שלום לכולם, אני יודע שכל מכשיר אלקטרוני פולט קרינה אך רציתי לדעת מהי הקרינה של ראוטר(שלי עם שתי אנטנות והוא מתוכנן לשדר אפילו דרך חדרי ממ"ד) והאם היא נחשבת למסוכנת?

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  24. שלום לכולם http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=350804.0 זו הביעה ואני כמעט בטוח שהיא באה אחרי החיבור של הכבל המוצלב וגלישה של כמה דקות באינטרנט. המחשב הישן מחובר עם מודם usb לרשת והמחשב הישן עובד עם המודם הזה כבר 4 שנים ללא שום תקלה , רק כשמחברים את המודם למחשב החדש יש תקלות , לכן הסרתי את הדרייבר מהמחשב החדש והחזרתי את המודם למחשב הישן והחלטתי לחבר בינהם עם כבל מוצלב שב2 המערכות מותקן XP עם חומת האש של XP ב2 המחשבים. אני מצליח לגלוש עם חיבור הכבל המוצלב אבל אני מקבל קריסה-יש לזה בד"כ קשר לחומת האש של XP , או שיש כיוון אחר? *נ.ב פתחתי אשכול גם בתמיכה טכנית כדי לקבל מהם מידע לגבי רכיבים טכנים וממכם לגבי רשת , תודה רבה

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  25. Started by dropc,

לאחר אינספור המלצות ברחבי האינטרנט על הנתב - TP-Link TL-WR1043ND החלטתי לקנות אותו. אני אישית עברתי מ-Edimax ופשוט מאוכזב ובגדול. עברתי אליו בגלל שהאדימקס לא היה עומד תחת העומס והיה קורס ודורש אתחול. מסתבר שה- TP-Link לא רק שהוא לא עומד בעומס הוא פשוט קורס הרבה לפני, פשוט אכזבה. מספיק לפתוח את הטורנט ולהוריד 3-4 קבצים במקביל ותוך דקות הרשת האלחוטית נופלת: קישורית מוגבלת\חסרה, אי אפשר להתחבר לרשת האלחוטית. הגבלתי את מספר החיבורים לטורנט ל-100 ועדין התופעה חוזרת על עצמה. חשוב לציין שזה אחרי החלפה של נתב בחדש מהשקית בגלל בעיות אחרות שהיו. האם יש פתרון סגנון יצרן? כדאי לצרוב קושחה של DD-WRT? האם היא מבטלת את האחריות? זו הגרסא אשר מעודכנת בנתב: Firmware Version: 3.13.12 Build …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים