עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני עובר לכבלים אצל חברת תבל דיגיטל בגלל סיבה אחת ברורה: המחיר הרבה יותר זול. הם אמרו לי שאני צריך לשלם 100 שקל חד פעמי על הרכבת המודם במחשב. השאלה שלי היא למה לעזאזאל אני צריך לשלם 100 שקל אם אני יודע בעצמי לעשות את זה, אני טכנאי מחשבים וזה בדיוק 2 דקות לחבר מודם, ודרך אגב אני כרגע בADSL והמודם הוא USB ויש לי כרטיס רשת אחד במחשב שהוא בשימוש בשביל שיתוף האינטרנט, האם אני צריך להוסיף עוד כרטיס רשת בשביל המודם של הכבלים? האם אני מקבל מהם כרטיס רשת בכלל? ואם כן למה שאני ייתן לאיזה טכנאי זוטר של תבל לגעת לי במחשב ולהתקין בעצמו את הכרטיס? דרך אגב האם המודם של הכבלים יותר אמין משל הADSL USB?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני חי עם בעיה מעצבנת ב PS3 כבר תקופה ארוכה מאד. אני לא מצליח לקבל ב PS3 בדיקת מהירות הורדה והעלאה. וכשהוא מגיע לשלב הזה אני מקבל במקום את ההודעה: "..The router in use may not support IP fragments" ועוד המשך על זה שזה משפיע על תקשורת של משחקים מסויימים. (אפשר לעשות על זה גוגל ולמצוא בקלות מאות דיונים על הדבר הזה והמון הצעות לפתרון.) זה קורה אחרי שלוקח לו בערך חצי דקה לקבוע שאני בחיבור מסוג NAT 2. המכשיר שלי מחובר בחיבור קווי לראוטר של בזק d-link 2760u e1 והכל מוגדר בו ידני. (ניסיתי גם עם נתב אחר של NETGEAR) הגדרתי ל PS3 כתובת DMZ קבועה והגדרתי את שרתי ה DNS ידנית לפי מה שקבלתי מנציג של בזק בינלאומי. הבנתי מקריאה ברשת שלהמון אנשים זה נפתר מהגדרה ידנית ש…

• 14 תגובות
    • 4.4k צפיות
  3. Started by zombie,

יש לי ניתוקים כל רגע!!!!אי אפשר לגלוש שעה בלי ניתוק... הווינווס אומר שיש בעיה עם הDomain Name Server איך לסדר את זה? אבל לא משנה כבר>< פתאום עובד והכל טוב ויפה.... [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. התחברתי לא מזמן לבזק ובזק בינלאומי, בחבילת 15 Mbps. אני משחק במשחק League of Legends, ויש קפיצות בפינג. בדקתי את הבעיה בעזרת My Traceroute, ומסתבר שיש בעיה בחיבור לכל האתרים (מצורפת תמונה). המודם/ראוטר הוא Dlink 2670u/e1 DSL. האם הבעיה בראוטר? אולי בהגדרות שלו? איפה לחפש? תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 3.6k צפיות
  5. Started by darkman,

אז ככה אני מוחבר ל012 750K ADSL ואני רוצה לשדרג ל 1.5 אז התקשרתי ואמרו לי שאני חייב להתחיב לשנה שהמחיר הוא 39 שקל ל3 חודשים ראשונים ואחרי זה 79 ל 9 חודשים נוספים אז אמרתי ל שתוסיף בהערות שיש להם שם שעוד 5 חודשים (מתי שמסתימת לי התתחיבות) אני ירצה לנתק אז היא ישר "חכה חכה" אני יעביר אותך למחלקת שימור לקחות בקיצור התחיבות ל חצי שנה 3 חודשים 39 3 חודשים 79 אל תוותרו להם!!!!!!!!!!!!! *ישראלי הוא לא פראייר*

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. הבכעיה היא כדילקמן : 1 אני גיימר שזקוק לפינג יציב וטוב 2 אחותי כל היום עם האי מיילים שלה ..מורידה ..מעלה ..מורידה ..מעלה ....קיצר תוחנת לי את הפינג ..עקב זה אני עף משרתים כל היום על ימין ועל שמאל . (רוב השרתים מעל פינג גבוהה מסויים פשוט מעיפים) שוב 1 ו 2 .. :-* 1)האם כדאי לקנות ראוטר כדי שאני יגביל אותו למחשב השני ברשת שכרגע מחובר עם כבל מוצלב ? 2) האם אפשר להגדיר פיזית בתוך המודם שיקצה לי 170K ולמחשב השני את ה 10 הנותרים ? תודה.

• 14 תגובות
    • 825 צפיות
  7. Started by Noooa,

היי קניתי מחשב חדש, יש לי בבית רשת בייתית של 6 מחשבים - שמוגדרת כworkgroup. אני רוצה להתחבר לרשת הבייתית ולהתחבר דרכה גם לאינטנט איך אני עושה את זה, ניסית לפשוט להתחבר דרך properties של my computer , כתבתי את שם הworkgroup אבל לא הצלחתי למצוא אח"כ אף אחד מהרשת (לא היה לי ping לאף אחד..). איך בדיוק מגדירים את הרשת הזאת? תודה תודה נועה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. כאשר אני מנסה להוריד משהו אז המהירות לא מציאותית

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום אני מעוניין לדעת אילו דברים חשובים כאשר אני עושה רשת ביתית. הבית הוא קומה אחת - 4.5 חדרים ואני מעוניין לעשות כ 8 - 10 נקודות בבית. מהם הנתונים אשר אני צריך לדעת , מה עדיף ? איזה סוג כבלים ? וכדומה ... תודה לעזרה.

• 14 תגובות
    • 7.4k צפיות
  10. קראתי במדריך והבנתי שאני צריך: 1.מחשב חזק שיחובר כל הזמן לאינטרנט. 2. מחשב שני שיחובר או חוטי או אל-חוטי. אני רוצה לחבר 2 מחשבים לאינטרנט. ואם אפשר אז גם שיתוף מדפסות. יש לי מחשב חזק שישמש כשרת(הבנתי שהוא תמיד חייב להיות דולק). ומחשב שני. אני רוצה לחבר את השרת למודם כבלים דרך כרטיס רשת. ולקנות 2 כרטיסי רשת של edimax דגם :EW-7317Ug. השאלה שלי: אם אקנה 2 EW-7317Ug, אוכל לעשות רשת אלוחטית בינהם וגם שיתוף מדפסות? אם כן, האם זו הדרת הזולה ביותר לעשות רשת(אל-חוטית). או שיש דרך יותר זולה, כמו לקנות ראוטר אלחוטי. אם אני קונה רוטר אלחוטי, אני מקבל איתו גם 2 קולטים(אנטנות)לשני המחשבים? אם כן, אז אולי כדאי לקנות ראוטר.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Guy King,

יש לי מחשב נייח שמחובר לאינטרנט ומחשב נייד, בחדר אחר, שלא מחובר לאינטרנט (המחשבים במרחק של כ-3-4 מטר זה מזה). במחשב הנייד יש לי כרטיס רשת אלחוטי (אני קולט אינטרנט אלחוטי במעונות שאני גר בהם). בבית אני מחובר לבזק ויש לי מודם ALE130. איך אני מחבר את המחשב הנייד לאינטרנט במינימום עלות ותחכום? (ניסתי לקרוא כמה מדריכים פה, אבל ההבנה שלי בתחום שואפת ל-0 ואני לא בטוח שהגעתי למדריכים הנכונים).

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אהלן חברים, היה פה בעבר דיון על כך שאנשים עם בזק 100 מגה לא מגיעים למהירות הורדה מקסימלית בתוכנות טורנט. נטען פה כי הסיבה לכך היא מהירות העלאה נמוכה, שהייתה אז 1.5. לאחרונה בזק העלו לכולם את מהירות העלאה ל3, אך עדיין אני לא מצליח להגיע למהירות הורדה מקסימלית. האם למישהו נפתרה הבעיה עכשיו כשהעלו את המהירות? מה יכולה להיות הסיבה לזה?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by miki26,

שלום אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אני שואל כאן בכל זאת: איך אפשר להפוך מחשב אישי בבית לשרת? האם זה אפשרי? האם יש תוכנות שמונעות שינוי IP כל כיבוי והדלקה? אני מבקש שמי שעונה יהיה בעל בקיאות בתחום ואם אפשר תשובה מובנת עם הסבר שלב אחר שלב תודה

• 14 תגובות
    • 5.1k צפיות
  14. Started by ffetetg,

הבנתי זה ראוטר VSLA משהו כזה ? אל תתפשו אותי באות אבל השאלה האם אני יוכל דרך שרתים בכסף לקבל 20MB או 012 עושים משחקים ?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. יש לי את הנתב האלחוטי שבזק מחלקת חינם אם מתחייבים לשנתיים, asus 604 נראה לי יש לי 3 מחשבים בבית, 2 נייחים ואחד נייד בסלון. אחד המחשבים מחובר ישירות לנתב, והנייד בסלון קולט הכל. הבעיה היא עם השלישי שנמצא בערך 8 מטרים מהנתב, ראוי לציין ש8 המטרים האלה זה קו אוירי כי הנתב והמחשב נמצאים בקומות שונות. חשבתי לרכוש את ה‏Edimax Omnidirectional Antenna ED-IO5D‎ שממה שרשום עליה היא אמורה להגביר טווח שידור. הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש נסיון עם משהו בסגנון, והאם זה עוזר ?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by yakar,

שלום לחברי הפורום, ברשותי וינדוס ויסטה גירסא סופית. המערכת עובדת בצורה טובה מאוד, אני מרוצה ממנה מאוד. הבעיה היחידה שלי היא שמדי פעם האינטרנט מתחיל לקרטע ולהציג הודעות לא ניתן להציג דף זה למשך זמן די ממושך(למשך כמה שעות) , הבעיה מסתדרת במידי אחרי הפעלה מחדש. אך האינטרנט למעשה עדיין פעיל. ה icq וכל ההורדות מתוכנות כמו ביטרונט ממשיכות לעבוד. צילמתי לכם תמונה שצילמתי ממה שמאבחן השגיאות של וינדוס אמר לי לחצו להגדלה: אני יכול לומר לכם בוודאות שהבעיה היא לא במודם כי החלפתי מadsl לכבלים ועדיין הבעיה קיימת. אשמח לפיתרון מאחד הגולשים פה. יקיר.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אהלן, מסיבות היסטוריות ממוקם המודם\ראוטר האלחוטי שלי דווקא בתוך הממ"ד (נקודת ה-ADSL נמצאת שם וגם הנקודה שמזינה את שאר הטלפונים בבית - טלפוניה קווית של אורנג'). טופולגיית רשת: הראוטר\מודם שלי הוא ה-SmartBox (סימנס) של אורנג' (תקן N) שמחובר ב-NGN 10M. אל הראוטר מחוברים מחשב ומדפסת רשת בכבל ישיר, שני לפטופים ב-WIFI (מחדר השינה הקליטה היא בסדר אבל כשהולכים לסלון הקליטה חלשה במיוחד ולפעמים יש ניתוקים), Wii וסטרימר (שיושבים אחד ליד השני גם כן ב-WIFI). עם קליטה חלשה ללפטופים אני מוכן להתמודד אבל הבעיה האמיתית מתחילה כשמנסים לראות סרטים דרך הרשת בסטרימר או בלפטופים: הסרטים מתחילים לגמגם ולהיתקע ובסוף אנחנו מתייאשים ומביאים את הסרט על DOK. אני אשמח לשמוע רעיונות לפתרון הבעיה: שיפו…

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by Kurt,

חבילת 40 מגה, תשתית בזק. הראוטר 4-5 מטר מה לפטופ עם קיר אחד מפריד. איזה טריקים יש לעלות מהירות אלחוטית?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by Judas Iscariot,

אני רואה שבכל המצבעים החדשים והמרגשים(כן בטח) של בזק למהירויות גבוהות, נלוות גם התחייבות לרכישת/שכירת נתב VDSL, למשל: אני לא מעוניין להיכבל לבזק או חברה אחרת בדרך כזו או אחרת ואני גם מעדיף לרכוש "ציוד קצה" כזה או אחר לבד. הצרה היא, שאני לא מצליח למצוא נתבים "בעלי יכולת VDSL" - אז השאלה שלי היא פשוטה, מה האינדיקציה לכך שנתב כלשהו הוא "VDSL"? תודה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 3.5k צפיות
  20. יש לי עוד שאלה: אם יש לי בבית מודם adsl, כרטיס רשת, ואני מכיר מישהו שיגדיר לי את החייגן, אפשר כבר לא להזמין מבזק טכנאי ככה שאני כבר לא יצטרך לשלם על דמי התקנה?

• 14 תגובות
    • 4.5k צפיות
  21. שלום רב: מאז שהדיור המוגן שלי עבר לדירה שמחוברת לתשתית של הוט, ואין בה תשתית של בזק, למרות שיש לי מהירות חיבור של 30 מגה ביט, בעת הורדת קבצים (לא משנה מאיזה אתר), אני מקבל מהירויות הורדה של כמה עשרות קילו בתים לשנייה בלבד. מתקשר להוט, אומרים לי לבצע אצלם בדיקת מהירות גלישה (שהיא כמובן תמיד יוצאת תקינה). וקובעים שהמודם והתשתית תקינים ושאין אצלם שום בעייה. אין לי כוח לריבים שלי עם נציגי הוט, ואינני יכול לעבור לבזק, כי הדירה של דיור המוגן שבו אני גר (רח' זלמן שניאור, קריית אתא), לא מחוברת לבזק. מה אני יכול לעשות בנידון? תשתית: הוט 30 מגה. ספק: בזק בינלאומי 30 מגה.

• 14 תגובות
    • 6.4k צפיות
  22. תגידו מהו האינטרנט המהיר ביותר שניתן להשיג כיום?

23. היי, המחשב שלי מחובר לראוטר הראשי של הבית, בנוסף, אל הראוטר הראשי מחוברת נקודת גישה עם WIFI. חיברתי את המדפסת האלחוטית אל נקודת הגישה והמדפסת קלטה אותה. השאלה היא, אם יש אפשרות להדפיס מהמחשב שלי, מפני שהמחשב לא מחובר אל הנקודת גישה ישירות. החיבור הוא: מחשב <--------> ראוטר ראשי <----------> נקודת גישה<----WIFI------> מדפסת ניסיתי להדפיס אבל משום מה המחשב לא רואה את המדפסת. אני מאמין שאולי יש דרך כזו, כי כשאני רוצה להתחבר אל התקייה המשותפת של הרשת שכולם יכולים לגשת, אין שום בעיה בחיבור. אולי יש צורך לשתף את המדפסת איכשהו? תודה!

• 14 תגובות
    • 4.3k צפיות
  24. ברשותי ראוטר + מודם Tp-link דגם TD-W9980 שהזמנתי מגרמניה לפני חצי שנה בערך. מאז ומתמיד הקליטה הייתה בעייתית בדירה שלי. הכנתי סרטוט גס של הדירה בתוך בטבלה. הקווים של הטבלה מציינים קירות. [TABLE=width: 500] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD]מטבח[/TD] [TD]מקלחת[/TD] [TD]שירותים[/TD] [TD]ראוטר[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD]סלון[/TD] [TD]מסדרון[/TD] [TD]מסדרון[/TD] [TD]מסדרון[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD]סלון[/TD] [TD]סלון[/TD] [TD]החדר שלי[/TD] [TD]חדר שינה[/TD] [/TR] [/TABLE] המרחק בין הראוטר לחדר שלי עומד על 6-7 מטר בערך. הראוטר לא נמצא בממ"ד. בהתחלה השתמשתי בדונגל Edimax 7822 תקן AC. הקליטה הייתה סבירה, אבל פעם ביום בערך נאלצתי להוציא את הדונגל ולחברו מחדש…

• 14 תגובות
    • 4.1k צפיות
  25. חיברתי ראוטר של NETGEAR והגדרתי הכל. האינטרנט עובד, אבל הגלישה איטית מאוד. בדיקת מהירות באתר cable.org.il הראה שאני מוריד על המקסימום. מה עלולה להיות הבעיה? תודה לעוזרים...

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים