עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 אני לא עושה OC ,אולי בקטנה אבל לא יותר מזה. אז זה יעשה את העבודה?

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  2. אני רוצה ליקנות את המעבד הזה : Intel Pentium IV 3.0GHz Northwood 800MHz Socket 478 Tray CPU והשאלה שלי היא אם זה מעבד טוב לoc וכמה אני יכול להגיע איתו ללא מאמץ ?

• 7 תגובות
    • 615 צפיות
  3. היי, יש לי כמה שאלות: 1. אם נגיד זיכרון X רשום בדף שלו שהוא CAS3 (אני פשוט לא מוצא את שלי אבל יוצא מנקודת הנחה שהוא CAS3), אז אפשר להריץ אותו על תזמונים של 2.5:3:3:7 בלי סיכונים כשבמחשב לא מבוצע OC ולא יהיה מבוצע?? 2. מה בכלל הסיכונים של שינוי התזמונים? הבנתי שזה ישפר לי את הביצועים, אבל גם פה יש סיכון של שריפת חלקים? 3. בכלל, יכול להיות מצב שאני משנה תתזמונים בביוס ומעלה תמשחב, ובזמן ההעלאה הוא לא עולה לי? תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  4. Started by crazydiamond,

בחודשים האחרונים כשאני משחק במחשב אני רואה כל מיני ארטיפקטים שמופיעים בזמן המשחק ופעולת אלט טאב וחזרה למשחק מבטלת אותם לכמה דקות וחוזר חלילה יש לכרטיס גוף קירור דק מאוד ועליו מאוורר המאוורר עובד אך אין קירור לזכרונות אם אני אדביק על הזכרונות RAM SINKS זה ישפר לי את המצב והארטיפקטים יעלמו? מותקנים לי דרייברים מעודכנים והכל עובד בסדר הבעיה היא רק במשחקים

• 11 תגובות
    • 709 צפיות
  5. מישה יכול להביא לי לינק לתוכנות מסוג זה? יש לי לוח MSI

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  6. Started by Idanp,

המעבד פועל ב4.5@1.3V והטמפ' מגיעות לאיזור ה80-85 מעלות בתוכנות מאמץ וזה לא ניראה לי הגיוני אני משתמש בקירור Noctua NH-U12P SE2 שעלה לי 240 שח' המעבדים האלה ממש רותחים או שהבעיה אצלי ? איזה טמפ' אתם מקבלים ועם איזה קירור? ד"א איזה מצב עדיף עם הזכרונות ? 1600@9-9-9-24 1866@9-10-9-24

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ytoledano,

שלום, בדיוק היום קיבלתי הרבה סוגים של ניר שיוף ממישהו שלא צריך אותם ורובם עדינים מאוד ורציתי לדעת איך אני אשייף את המפזר חום האינטגרלי של הP4C 2.4 שלי. חשבתי על זה שאני אקח חתיכת קלקר ואצמיד את המעבד אל הצד השטוח שלה - הפינים יחזיקו אותו. אז אני אשים את הניר שיוף על משטח שטוח ואעבוד בתנועות עדינות. הניר שיוף הוא מיועד למתכת וממספור 500. תגידו לי מה אתם חושבים שאני צריך לעשות - לשים איזה חומר על הניר (אלכוהול, נפט?) ובאיזה תנועות אני צריך לשייף את המעבד על הניר - בסיבובים או קדימה אחורה וכל פעם להחליף צד? שיגיב רק מי שעשה את זה כי זה לא המקום לניחושים.

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  8. Started by Amir c,

יש לי מעבד BARTON 2500+ עכשיו שקצת יותר חפ בקיץ טמפ המעבד מגיעה ל50+ מעלות יש לי עליו קירור של גיגאבייט 3DCOOLER שאני זוכר שמתי ששמתי אותו היה לי טמפ של 43- 50 מקסימום ניסיתי לשים מחדש משחה טרמית ניקיתי את איזור של כל לוח האמ עם לחץ אויר ושום דבר לא עור כבר חשבתי להחליף קירור אבל אני ממש לא יודע איזה מהקירורים היום נחשבים להכי טובים לסוקט A תודה !

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  9. Started by mushon26,

קניתי מחשב לא מזמן ולאחרונה התברר לי שאין בו מאוורר בכלל עכשיו אני צריך לקבל מאוורר מהחנות שקניתי ממנה, אבל אני לא יודע מה אני אמור לקבל ואני מפחד שיתנו לי משהו פשוט. קודם כל יש לי מארז צ'נברו XPIDER וספק Enermax 420W מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 זיכרון 512MB *2 (מצטער אם לא צריך את כל הפרטים אבל רשמתי שיהיה). איזה קירור כדאי אני הייתי אמור לקבל עם המארז (אם בכלל יש סוג ספציפי), ועל איזה קירור הייתם ממליצים להוסיף (אולי אפילו להחליף את הקירור שאמור להגיע המארז). הייתי רוצה שהמאוורר(ים) לא יהיה רועש, בגבולות שאני גם אוכל לישון ;D קצת בלילה. אני אשמח לדעת לאיזה סוג של מאוורר אתם רושמים (עדיף מלוג'יק פי.סי) . תודה לכל העוזרים/ות מודה לכם/ן מראש מוש

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by SilentBob,

שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by evy,

אבא שלי הביא מהעבודה ספריי שנקרא J-747 (JUMBO) אני יכול לסמוך על הספרי הזה ולשמן את המאווררים של המארז והמעבד איתו? הוא יכול להיות שימושי כמו wd40? (רשום על הספרי שהוא לניקוי ושימור מתכות ברמה גבוההובטיב מעולה...מונע חלודה....משחרר חלקים מעים....אידיאלי לטיפול בכלי נשק.....מחשבים(מה הכוונה?)....מע"כ הצתה של רכב...וכו וכו) אם כן מהי דרך טובה לשמן?

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  12. Started by Black_Citadel,

אוקיי אז ככה, אני מקבל את הכרטיס הזה עוד כמה ימים, וחשבתי לעשות לו OC... אני משתמש בתוכנה POWER STRIP, זה לא כל כך משנה באיזה תוכנה אני משתמש IS IT? עכשיו, הקירור שמגיע עם הPOWERCOLOR הוא מספיק לOC ואם כן אז כמה אני יכול להגיע איתו ? אני לא רוצה להתחיל להשקיע במאוורר חדש וצלעות קירור לזכרונות etc...

• 13 תגובות
    • 938 צפיות
  13. Started by bagetrek,

שלום חבר'ה השבוע קבלתי את המחשב החדש שלי ראו מפרט עכשיו מה שמציק לי זה ..הטמפ' .. בדקתי ב- 3 תוכנות EVEREST ULTIMATE SPEEDFAN EASY TUNE 5 של הלוח ג'יגהביט . כל תוכנה מראה לי טמפ' אחרות ולא דייקניות מה שכן , EASY TUNE 5 מראה לי אותם טמפ' כמו בביוס ושאר התוכנות אחרת .. תמונות : אוורסט+איזי טיונר 5 וזה מהביוס עכשיו רציתי לדעת האם הביוס מראה נכון או האוורסט תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 867 צפיות
  14. Started by avishai1b,

שלום, יש לי Intel E6300 1.8 ואני רוצה לעשות לו OC... יש לי גם Radeon X1900XT והOC במטרה לשפר כמה שיותר את הביצועים הגראפים של המחשב... המפרט שלי: FSP 400 -GLN GIGABYTE 945P S3 X1900XT 256MB E6300 1.8GHz 2GB Ram מעולם לא עשיתי OC למעבד, וגם הוא דיי חם ככה שאני גם צריך המלצה לקירור :] תודה מראש, אבישי ----------- כרגע חזרתי מהBIOS MENU הייתי ב T.i.M משהו כזה.. Tweaker משהו.. קיצור בדקתי הכל נראה לי דיי פשוט, רק דבר אחד, היה שם פרמטר: Robust Graphic booster משהו כזה.. היה אפשריות AUTO (שזה עכשיו) FAST ו TURBO, מהזה בידיוק עושה? ______ תמונות:

• 7 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by Drogba,

ככה, בקרוב אני קונה X800GT 256MB של פאוור קולור . עכשיו שמעתי שP.C מעולים בקירור , ושהקירור שבא עם הGT מעולה לOC . אז רציתי לשאול אם הקירור סטוק של P.C יכול לשמור לי על טמפ' טובות לOC , ולאיזה רמה של כ"מ ( X800XL ? ) אני יכול להגיע עם OC עם קירור סטוק . תודה .

• 9 תגובות
    • 885 צפיות
  16. שלום יש לי מעבד 6300 לוח של ASTROCK VISTA 667 DDR2 1 G למה אני לא מצליח לעבור את ה290 באס שאלה ראשונה שאלה שניה אני רוצה לעבוד בתדר של הזיכרונות שהמעבד יהיה גם 333 האם אפשרי?

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  17. Started by T-Flash,

שלום חברים בעקבות כל המדריכים החדשים באתר בנושא, ולכבוד החודש OCtober (שיסתיים עוד מעט, אבל זה לא חשוב ) החלטתי לנסות לעשות OC למעבד שלי. עד עכשיו קראתי את כל המאמרים שמצאתי, אשמח לקבל עוד מדריכים (בעברית) על OC אם יש המערכת שלי: מעבד - AMD Athlon 64 3200+ עם ליבת Venice לוח אם - Gigabyte GA-K8NF-9 . זיכרונות - Kingston 512X2 CL3. ספק - ספק ג'נרי עם הספק של 400W. יש לי קירור אוויר פשוט (לא המקורי), אין לי מושג אם יש לי משחה טרמית על המעבד, והטמפרטורה במנוחה נעה סביבות 34-36 מעלות. טמפרטורת שיא ב SuperPI של 4M היא 50 מעלות. ב SuperPI של 1M אני מקבל 48 שניות. 1. יש לי ספק ג'נרי, האם הסיכון ב OC עולה בגלל זה? שווה לעשות OC עם ספק ג'נרי? 2. אפשר לקבל הסבר בסיסי…

• 109 תגובות
    • 7k צפיות
  18. אז ככה אני שוקל לקנות את המוצר הבאה http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0032AquaBayM1/cl-w0032.htm הוא יפה מאוד השאלה היא עם זה יעיל או רק ליופי ? הבנתי שהמיכל מים הזה גם מפזר חום של מים האם זה נכון ? כדאי לקנות ? בתודה איתי

• 5 תגובות
    • 513 צפיות
  19. Started by fit3,

שלום אנשים אני מעונין לבצע OC ואין לי הרבה ידע אני אשמח לקבל עזרה בתחום יש לי מחשב פנטיום 4 פרסקוט 3ghz אם לוח של אינטל D915PCY וספק די פשוט אני מאמין כי לא ביקשתי משהו מיוחד אם המחשב וזכרון DDR2 256*2 של חברת INFENON בביוס אין לי אפשרות של OC האם זה אומר שאני לא יכול לבצע??? אשמח לקבל מידע לגבי אופן עשית ה OC??? שתהיה שבת שלום לכולם

• 4 תגובות
    • 409 צפיות
  20. אהלן חבריה.. אחרי השדרוג היום של הקירור המעפן והרועש של הכרטיס מסך לACCELERO S1 שקט וקר (שחיברתי אליו מאורר 12 ס"מ של AC, זהה לזה שבקדמת המארז), הבנתי שהמאורר האחורי במארז, ZALMAN F3, נורא רועש.. שני המאוררים הנ"ל של ARCTIC COOLING, חדשים, פועלים באופן חרישי למדי אפילו ב1500 סל"ד. לעומת זאת, הזלמן F3 שמסתובב בסביבות 1800 סל"ד,כשלא הצלחתי לשנות את המהירות,רועש נורא.. האם זה נובע מעצם היותו זלמן F3? או שאולי הצטברות של אבק שניתן להפטר ממנה בקלות גורמת לכל הרעש? או שאולי אלו בכלל 300 הסל"דים הנוספים? בינתיים ניתקתי את הזלמן, מפני שהוא מרעיש נורא.. אבל האם אפשר להציל אותו? או שאני אאלץ לקנות מאורר אחר שקט יותר במקומו? ובנוגע לשני המאוררים של AC, איך אני יכול לשלוט על המהירות …

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by YarYar,

טוב... בא לי לעשות קצת OC למעבד שלי... עכשיו איך אני נועל את התדרים של ה PCI וה - AGP בלוח הזה? חרשתי על הביוס ולא מצאתי איך... הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה.

22. באיזה תוכנה אני בודק את הטמפרטורה של כרטיס המסך והמעבד? :

• 12 תגובות
    • 705 צפיות
  23. Started by Cha0stAlker,

שלום רב, לפני מספר ימים רכשתי את הקירור למעבד Prolimatech Megahalems, ואני צריך עזרה בהסרת הקירור הנוכחי (Thermalright Ultime-90), הורדת המשחה הטרמית, והתקנת הקירור החדש. אשמח אם תסבירו לי צעד אחר צעד, בגלל שמעולם לא ניסיתי לעשות משהו כזה. ד"א האם המשחה הטרמית שמגיעה עם הקירור טובה מספיק, או שאני אצטרך לרכוש משחה איכותית אותר? תודה.

• 12 תגובות
    • 830 צפיות
  24. שלום, המפרט של המחשב הוא: intel core 2 quad Q6600 Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 ReaperX HPC 4-4-3-15 OCZ2RPX800EB4GK (קירור מעבד)SunBeam TUNIQ TOWER LED 120MM Nvidia Geforce 8800GTS 512 Corsair HX Series 620W PSU Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB מה המקסימום ה"בטוח" בOVERCLOCKING שאני יכול להוציא מהמערכת הזאת? ואיך? מדריך שלב בשלב יתקבל בברכה! בתודה מראש אבי .ה

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by chaikr,

שלום לכולם וחג פסח שמח, יש לי כבר למעלה משנתיים את ה4850 (האמת שאני לא זוכר את החברה...) עם קירור סטוק והוא משגע אותי מבחינת הרעש שהוא עושה במנוחה. גם כשלא פועל שום דבר כבד (אינטרנט, PDF וכ"ו) הטמ"פ של הכרטיס היא 83 מעלות והמאוורר נמצא על 36% פעולה. מאוד מפריע לי רעש שבא מהמחשב. השאלה היא האם יש פיתרון קירור שיבטיח לי שקט בזמן עבודה משרדית? לרוב אני בא פעם בשבועיים הביתה וכשאני בא אני צריך ללמוד ולכן אני צריך קירור שהוא באמת שקט שיאפשר לי ללמוד מהמחשב הזה ולא מהלפטופ ולא קירור שיתן לי קצת יותר שקט... לא עשיתי OC וגם לא מתכנן. רעש בזמן משחקים זה משהו מקובל ולכן זה לא שיקול אשמח מאוד לדעת מה האפשרויות שלי (אם בכלל...) תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.