תוכן חדש
- בשעה האחרונה
-
amd vs intel עבור מחשב נייד לפיתוח
אז כדי לעבוד עם התוכנות שכתבתי, צריך מחשב אחר...?
-
כונן SSD עם PLP
היי, אני מחפש כונן SSD עם Power Loss Protection (PLP) כתוספת ו\או תחליף לכונן Crucial MX500 שכבר לא מיוצר. ממה שראיתי, שתי האופציות הכי זולות שיש כרגע בארץ לכונן בנפח של 480-500 ג"ב או יותר הן שתיהן של קינגסטון: DC600M (SATA) ב-KSP (480 ש"ח) DC2000B (NVMe M.2) ב"פלונטר" (630 ש"ח) יש בארץ אופציות אחרות, או שעדיף לחכות עד שהחנויות הזרות ישובו לשלוח לארץ?
-
amd vs intel עבור מחשב נייד לפיתוח
במחשב זה לא. הכל מולחם . אין תושבת להוספה
- היום
-
amd vs intel עבור מחשב נייד לפיתוח
יש עניין אולי להוסיף זיכרון למחשב הקיים? Dell latitude 7440 אפשרי בכלל?
- אתמול
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
סמסונג משיקה בישראל את סדרת המתקפלים החדשה: Galaxy Z Fold7 ו-Galaxy Z Flip7
המכירה המוקדמת תחל היום, ה-9.7.25 במסגרתה ינתנו הטבות בלעדיות לרוכשים. ההשקה הרשמית בישראל: 29.7.2025לכתבה
-
amd vs intel עבור מחשב נייד לפיתוח
במחשב תקין זה לא אמור לקרות בכל מקרה למרות שזה מעט מאוד זכרון לכל כך הרבה תוכנות שחלקן כבדות . לגבי איזה מעבד , זאת שאלה כללית מידי . לכל יצרן ( אינטל ו AMD ) יש מגוון רחב של מעבדים. יש גם את עניין המחשב עצמו . בנוסף , בניידים , מבחר המחשבים עם מעבד AMD קטן יותר מאשר עם אינטל ובארץ עוד יותר .
-
amd vs intel עבור מחשב נייד לפיתוח
שלום רב יש לי שאלה , אולי כללית אבל בא נראה... אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש לצורך פיתוח, התקציב כרגע לא משנה, רק שזה עבור פיתוח, יש לי עכשיו מחשב נייד של dell עם I7-1355U יחד עם 16GB ראם וכשאני מריץ קוד (pycharm, intellij), יחד עם docker למשל ו zoom ברקע, המחשב יכול לקרוס ואז נסגרות התוכנות. אז חשבתי לקנות מחשב חדש, ומעניין אותי אולי יש תלות גם בעניין המעבד.. תודה רבה
- מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
מחפש M.2 NVMe SSD Adapter Case USB C היכול להכיל שני מודולים
במחשבה שנייה, צודק. בסופו של דבר מדובר על DOK ולא יותר שישמש לגיבוי/העברת נתונים כך ש 500GB זה דיי והותר.
- השבוע האחרון
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
זה בערך להשוות בין מכונת כביסה לרכב, כן שניהם מבוססי מנוע מסתובב ומערכת שליטה ובקרה, אולם שונים לחלוטין מבחינת אופי ותכלית השימוש. מכשרים ניידים שמריצים "מערכות הפעלה" כמו גם עשרות סוגי מכשירים דיגיטליים החל מטלוויזיות חכמות, נגנים, ובקרי טמפרטורה, שונים מהותית בכל היבט באופי ותכלית השימושיות שלהם ממחשב. ההשוואה צריכה להישאר בקטגוריה הרחבה של מחשבים נייחים וניידים אולי גם טבלטים שמשמשים ביסודם לעבודה\ משחקי מחשב. שם מייקרוסופט שולטת שליטה ללא עוררין, כאשר אנדרואיד וIOS מאחור. כל היתר בכלל לא רלוונטי להשוואה. מייקרוסופט מזמן זנחה את הגירסה שלה למכשירים ניידים שנחלה כישלון מוחלט, למעט מערכות מוטמעות חומרה כמו מכשירי תיקוף ובקרים שונים. ואפילו אנדרואיד שונה במהותה מגרסאות הניידים למערכות לינוקס. יש גם את מחסום הערך הכספי של מערכות מבוססות אפל שמותירות את מרבית המשתמשים מחוץ למעגל הרלוונטיות. כך שגם המדדים הללו מוטים מכל מיני מאפיינים אובייקטיביים שלא בהכרח מצביעים על פופולריות או הצלחה של מערכת אחת על חברתה. מה שמייקרוסופט עושה, זו דורסנות כוחנית שדורשת התייחסות נפרדת, היא כופה לא רק על המשתמשים כי אם גם על יצרני החומרה ליישר קו עם האלימות הכוחנית שלה בניסיון לכפות הגירה למערכות ההפעלה המזוויעות שלה. מדיניות הפיתוח וההטמעה לא מבוססת על צרכי המשתמשים אלא בעיקר על ניסיון מחוצף לחנך מחדש את ההמונים לסגל טמטום של מפתחים נפוחי אגו שלא מבינים מחייהם. כך נולד ממשק מכוער, מציק, שלא מאפשר ניראות נוחה כפי שנדרש, אין ספור "אפליקציות נכות" שנכפות על המשתמשים במקום כלי עבודה יעודיים טובים ופונקציונליים לאין ערוך. וכן הלאה. במקום להותיר את מערכת ההפעלה כשמה כפלטפורמה להרצת ישומים למגוון שימושים על פי צרכי המשתמש, מייקרוספט החליטה לתת כביכול "מענה" שהוא פגום ומוגבל כתחלופה לישומים. שלא לדבר על אין ספור הבעיות וההצקות של שלל הגחמות שהוכנסו למערכת החל מהתוכנה הזדונית הקרויה משום מה דיפנדר וכלה בהחרבת ממשק המשתמש ומערך ההגדרות המקומם. יש גם היבטים הקשורים לשלילת החופש של המשתמשים להגדיר את המערכת כהבנתם, כפיה של כל מיני היבטים מתוך פטרונות חולנית, ובעיקר פגיעה באנשי התחזוקה שנאלצים להתמודד עם הטירוף חסר ההיגיון והתוחלת בשינויים הדרסטיים שהוטמעו במערכת. יש כלל שאומר אם זה עובד אל תנסה לתקן את זה. לוקחים ניסיון מצטבר של שנים בו הוטמעו במערכות ההפעלה דברים נדבך על גבי נדבך תוך ניסוי וטעיה, ועושים שידוד מערכות שמוליד אנדרלמוסיה ותיסכול.
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
איך אני יכול? הנה עובדה שהצלחתי. הפיסקה ליטרלי מתחילה במשפט "וכאשר בוחנים את המפה העולמית של מערכות ההפעלה, מתגלה תמונה מעניינת" - יש משמעות לשליטה במפה העולמית, העובדה שיש לגוגל פי-2 יותר זוגות עיניים מאשר מיקרוסופט, היא נקודה מעניינת וחשובה. אם אתה לא מבין את המשמעות של שליטה בשוק מערכות ההפעלה גם בין מכשירים שונים, אני יכול לנסות להסביר לך - אבל לא בטוח שאתה מעוניין באמת לשמוע אלא סתם מחפש להתווכח. אם תיכנס לאתר statcounter ותלך לעמוד הראשי של market share של מערכות הפעלה, אתה תראה שאין הפרדה לפי סוג מכשיר: https://gs.statcounter.com/os-market-share לך תגיד גם להם שההשוואה שלהם "שגויה לחלוטין"...
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
קודמתה של 10 היא 8, וגם 7, וגם XP וגם 98. עברית היא שפה שניה שלך? חלונות 8 לא היתה פופולרית כמו 7 (שלא נאמר כישלון) ולכן השוואה מול 8 פשוט לא מעניינת, ועדיף להציג את ההשוואה בין שתי המערכות הפופולריות: 10 מול קודמתה - 7. נ.ב. הגירסה החדשה ביותר שהיתה לפני 10 היא בכלל 8.1 ולא 8. כמו כן :) https://chatgpt.com/share/686d5e74-a7e0-8003-87b5-203cd420b086
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
- מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
בעיה במחשב חומרה או תוכנה ?
תנסה עכבר ומקלדת אחרים
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
עדכון: פרויקט בנייה: JONSBO N3 Intel NAS Server
08/07/2025: רציתי לעדכן משהו שיכול להיות רלוונטי לבוני NAS - בין אם התקנתם TRUENAS, UNRAID, או XPENOLOGY כמוני. וזה מערכת ה-DOCKER (בסינולוג'י היא מבוססת על אפליקציה פנימית שנקראת CONTAINER MANAGER, וניתן לנהל אותה עם דוקרים שונים לניהול.. דוקרים. במערכות NAS אחרות יש אפליקציות אחרות שאני לא מכיר). DOCKERS הם מעין קפסולות, או מערכות הפעלה בקופסה, בדומה למכונות וירטואליות. ההבדל הוא שמכונות וירטואליות מדמות את כל חלקי המחשב, ודוקרים משתמשים ישירות במשאבים של השרת המארח. זה מפשט עניינים, ומקל על הרצת מערכות הפעלה שונות ומגוון (מאוד) רחב של אפליקציות ייעודיות. להלן רשימה של הקונטיינרים (הקפסולות שמורצות בתוך הדוקרים) שאני מריץ: Coturn - שרת סיגנלים שמיועד להכוונת וידאו בפורמט WEBRTC (בלעדיו אי אפשר להריץ ווידאו קונפרנס כמו שצריך) Stable Diffusion Forge - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה G4F - ממשק המתחבר לשירותי בינה מלאכותית לצ'אט ויצירת תמונה ברשת ומרכז את כולם במקום אחד HomeAssistant - אפליקציה לניהול בית חכם InvokeAI - בינה מלאכותית לייצור תמונות מטקסט. מתעדכנת וקלה יותר לשימוש Jackett - דוקר לחיפוש טורנטים במגוון מנועי חיפוש. מיועד בעיקר לחיפוש אוטומטי של סדרות וסרטים בשילוב עם Sickchill (למשל) Krita - עורך תמונות בדומה לפוטושופ. קיימת גם עבור חלונות. יש לשים לב שפונקציות ה-AI של האפליקציה לא עובדות בשרת NAS מבוסס לינוקס (אלא אם כן מריצים שלא בדוקר) Mirotalk P2P - שיחות וידאו אודיו וצ'אט. מתוחכם ועובד מכל דפדפן. כולל כמובן טלפונים ניידים. Navidrome - ניהול אוסף מוסיקה, כולל עדכון אוטומטי של תמונות אלבום, מידע, וכמובן נגן מובנה ותמיכה באפליקציה לטלפון. Ollama + OpenWebUI - אפליקציה מובילה לצ'אט בינה מלאכותית מקומי. משתמש בכרטיס מסך אם כי יכול לעבוד גם עם מעבד בלבד. Stable Diffusion reForge - עוד בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה. SD.Next - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה SearXNG - מנוע חיפוש מקומי שמשלב חיפוש במספר מנועים גלובליים (משמש גם עבור OLLAMA לחיפוש רשת) SwarmUI - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה - משתמש ב-COMFYUI כמנוע היצירה WatchTower - דוקר קטן שמעדכן אוטומטית את כל הדוקרים שמותקנים לגרסה האחרונה Whisper WebUI - אפליקציה להמרה מדיבור לטקסט. משמשת בעיקר לחילוץ כתוביות לסרטים וסדרות. מאפשרת גם תרגום. WPS Office - דוקר של אפליקציות דמויות אופיס (וורד, אקסל, פאוורפוינט וכדומה) Portainer - זו פלטפורמה לניהול דוקרים וקונטיינרים. היות והיא יושבת על בסיס של אפליקציית דוקר קיימת, היא רצה בעצמה על דוקר. מקלה על ניהול הדוקרים ושינוי פרמטרים שלא דרך שורת פקודה (טרמינל). לסיום, הערה קטנה: יש דוקרים ש"אוכלים" הרבה משאבים, גם כשלא עושים בהם שימוש אלא הם סתם רצים ברקע. לכן חלק מהדוקרים ברשימה מכובים, אך אני יכול להפעיל אותם תוך דקות. בנוסף לכך, לא כל הדוקרים שלי פתוחים לשימוש מבחוץ. אלה שכן מוגנים כך שלא כל מי שיש לו סורק כתובות IP יוכל להכנס ולעשות שימוש בהם איך שהוא או היא ירצו.
-
מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
בעיה במחשב חומרה או תוכנה ?
מישהו נתקל בזה ? מחשב עושה בוט ממצב כבוי לגמרי עד שהמערכת הפעלה עולה עם SSD לבד 6.6 שניות עם SSD+כונן מכני 11.8 שניות , אבל אם אני עושה ריסט שהדונגל של העכבר והמקלדת בפנים MK270 המחשב עולה מחדש ואני מקבל בין 500-9000 שניות משהו הזוי , יכול להיות שדונגל גורם לכזה דבר ? , רק שהמחשב כבוי לגמרי ואני מדליק אני מקבל זמן איתחול נורמלי .
- מהפכת Windows 11: מיקרוסופט סוף סוף כובשת את הפסגה
-
מחשב HP חדש - הודעת System Fan (90B) בהפעלה הראשונה. מה עושים?
יופי. טוב לשמוע. תודה על העדכון. חן חן ל - HP. תתחדש !
-
מחשב HP חדש - הודעת System Fan (90B) בהפעלה הראשונה. מה עושים?
בסופו של דבר HP אישרו DOA, (יממה אחרי הבקשה המקורית, לגיטימי לחלוטין). אגיע לאחד מהסניפים ברשת שבה קניתי ואקבל מחשב חדש. תודה רבה לכולם על המידע וגם על היכולת לעשות ונטילציה. אם כבר בעיות בחיים - אז רק מהסוג הזה..
-
מחשב HP חדש - הודעת System Fan (90B) בהפעלה הראשונה. מה עושים?
יש לך 14 יום להחזיר את המוצר לחנות. תנצל את זה.