עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט. תקציב כמה שיותר נמוך, אבל אם ממש אין ברירה אפשר לעלות ל3000.

Featured Replies

פורסם

אני נתקל עכשיו בכל מיני מודעות למחשב מוחדש (לא 'מחודש') שאומרות שמדובר במחשב שלא היה בשימוש של אף אחד אלא סתם עודף ממלאי יצרן.

האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות מחשב כזה?

אה, ואחריות בכל המחשבים הללו היא תמיד רק שנה ולא שלוש.

תודה!

פורסם
  • מחבר

שלום,

לצורך התחלה של לימודים בהנדסה הסטודנט צריך מחשב מתאים. אין לי מושג איזה דרישות תוכנתיות יש בלימודים הללו, אבל לפחות זה לא לימודי קולנוע/גרפיקה (שצריכים מחשב טחון).

אני מניח שצריך לצפות בסרטים ולגלוש באינטרנט. הגלישה צריכה להיות נוחה גם עם דפדפן מרובה טאבים כבדים (פייסבוק, שועל אש, יוטוב, ועוד מלא טאבים כבדים). אני מניח שתהיה עבודה מרובה באקסל ואופיס. אולי קצת משחק פה ושם. אולי מאטלאב (אם מריצים את זה בניידים ולא משתמשים בנייח)...

רוב המשתמשים (הקבועים) פה למדו הנדסה כלשהי, אתם יודעים יותר טוב ממני מה צריך :P .

המחשב חייב לעבוד ולהיות רלוונטי לפחות ל 4 שנים.

מטרות המחשב? כנאמר למעלה.

גודל המסך? 15.6

משקל רצוי? אהה... רגיל?

האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אהה... אני מניח שגם רגיל. אני לא יודע מה הממוצע.

האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא נראה לי.

בלוטות? זה לא סטנדרט? בכל מקרה, לא משנה.

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא בטוח, מה דעתכם? אני מניח ש500GB. אם אפשר לעלות לטרה במחיר מועט אז בכיף.

כונן CD/DVD? צורב? אפשר בלי (מקסימום נקנה חיצוני).

כונן Bluray?לא

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. אם צריך וינדוס אז יש לי דיסק WIN7 מהמחשב הנייח שאני חושב להעביר איכשהו לDOK ולהתקין ממנו. WIN7 נייד ונייח זה אותו הדבר נכון? אין איזו גירסא 'קלה' לניידים?

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אם יש הבדל בין החברות אז אני מניח שכן, אבל אם האיכות תלויה בדגם- אז מה זה משנה?

אחריות? הו, כאן אין לי מושג. כמה צריך אחריות שנה או שלוש? מקומי או בינלאומי?(בהנחה שהמחשב ישאר בארץ).

מבחינת מפרט, נראה לי שצריך מינימום 4 GB, לא? אני רק גולש במחשב הרגיל שלי והזיכרון איכשהו מטפס ליותר מ3GB. אולי צריך שיהיה מקום לשדרג ל 8 בעתיד?

מעבד אני לא בטוח איזה צריך.

מחיר- כמה שיותר נמוך, אבל אם אתם חושבים שצריך i5 לסוגיו במקום i3 כדי שיהיה רלוונטי גם בעתיד -אם אין ברירה אז אין ברירה. אם לא תהיה אפשרות אחרת ניתן לעלות לאזור ה 2000-3000(אולי טיפה יותר).

מה דעתכם על המחשב הזה? טו מאצ'?:

http://ksp.co.il/?uin=16679

(אחריות לשנה בלבד)

וזה?: http://ksp.co.il/?select=.268..271..6..7..859.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16983&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

אשמח להצעות והבהרות.

תודה!

פורסם

נראה לי שהבנת לבד שלא מומלץ.

פורסם

תלוי מאיפה הקנייה ומה הבדלי המחיר.

פורסם
  • מחבר

הנה כמה הצעות שנראות לי אטרקטיביות מבחינת מחיר:

http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-c02405069/11392039

http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama-c02255813/11526069

http://www.buy2.co.il/Center/dailydeal/index/0b2c55e9-54a3-497f-b32d-1c8d281c9a24

לא בטוח- http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-c02346232/11526853

וזהו שאני לא יודע אם זה לא מומלץ כי אני לא יודע מה ההגדרה של: "מוגדר כעודף מלאי ממפעל היצרן - לא היה בשימוש של לקוחות כלשהם", כוללת בתוכה.

אם זה REFURBISHED במובן של לקוח קנה- מצא תקלה כלשהי תוך יום, החזיר לחנות, והיא שלחה למפעל לתיקון- אז... (רציתי להגיד משהו שלילי אבל בעצם תוך כדי הקלדה באה לי מחשבה שניה שאם המפעל תיקן לכמו חדש- אולי בכל זאת זה לא רע? הרי אם אני קונה מחשב נייח חדש והכרטיס מסך לא עובד, אז פשוט מחליפים כרטיס מסך והמחשב עובד באיכות של חדש. במחשבה שלישית, אם התיקון של המפעל כולל לא החלפה של חלק אלא נניח הלחמה של חיבור רופף בלוח אם-אז זו כבר בעיה. אבל אף אחד לא עושה דברים כאלו...נכון?... ??? ).

לעומת זאת אם מדובר בסתם מוצר שהמפעל ייצר יותר מדי ממנו והחנויות לא היו צריכות סטוק כזה... אז מה רע?

תודה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה,

כי זה כמעט בעמוד השני ואני הולך לישון.

תודה.

פורסם

אתרום קצת מנסיוני.

ב3 שנים האחרונות, הזמנתי מעל ל10 מחשבים בארה"ב (2 מתוכם בשבילי, וכל השאר לקרובי משפחתי).

מתוך ה10, 8 מהם היו refubished. כל המחשבים ללא יוצא מן הכלל, הם תוצרת דל, ונרכשו באתר דל ארה"ב. ועם אחריות יצרן בינ"ל ל3 שנים באתר הלקוח וכדו'.

באתר דל מופיעה ההגדרה לrefubished שזהו מחשב שהוצא מאריזתו, והקונה התחרט, והמחשב לא עבר אקטיבציה כלשהי למע' ההפעלה. לרוב, מדובר בארגונים גדולים שקונים כמות X מחשבים, ובסופו של דבר משתמשים רק בX-10, נניח, ואלו שלא נפתחו פשוט מוחזרים ליצרן. לא בהכרח תוך זמן קצר.

לפי מה שהבנתי מהנציג שלהם באתר שלהם בארה"ב, המחשבים נבדקים ונמצאים כזהים לחלוטין לחדשים, לרבות מצב הפלסטיקה והביצועים, מוגדרים כrefubished. ההבדל ביניהם לחדש הוא באריזה- המחודש לא מגיע עם האריזה המקורית שלו.

יש הגדרה נוספת למחשב חדש מעודפים- other new outlet- שפשוט מגיע באריזתו המקורית.

עוד הגדרה- dent- זהו מחשב שהודלק ועבר אקטיבציה בחלק מהמקרים, והוחזר ליצרן. ושבמחשב זה התגלה פגם בחומרה שתוקן/ שריטה במארז או כל פגם קוסמטי אחר, שלא מתוקנים. בכל מקרה לא מדובר בפגם או שריטה במסך/ מקלדת/ עכבר.

עד היום, כולם עובדים ללא כל בעיה. למעט מקרה בודד של כונן קשיח שהלך לעולמו והוחלף במסגרת האחריות בארץ (כתוצאה מנפילה).

כולם הוזמנו עם 3 שנים אחריות באתר הלקוח (מהסדרות העיסקיות).

לפחות 3 מהם בני שנתיים ויותר, ללא תקלות.

איך המצב בארץ? איני יודע. השאלה מה באמת נמכר בארץ. המחירים של ה"מוחדשים" בארץ זול ממחיר ה"מחודשים" בארה"ב, כך שצריך לשים לב היטב לעניין ולברר איך הם באמת.

לשבי, אפשר לדעת מדוע אתה לא ממליץ? והאם דעתך בעניין תקפה גם בעת ההזמנה מאתר היצרן עצמו בארה"ב?

פורסם

השוק בארה"ב שונה מאשר בארץ וכך גם בקרת האיכות.

לפעמים אפילו המחשבים ה"מחודשים" שנמכרים בארץ עם אחריות לשנה הם אפילו לא דרך היבואן הרשמי ויתכן ביבוא אפור.

אחריות ל-3 שנים, כמו שאתה קיבלת מ-DELL הרשמי - אין בעיה עם כך וזה מאד מוזיל את העלויות וקרה בפורום שהומלצו מחשבים מחודשים כיוון שהתקציב היה דל והיה מבצע כזה או אחר. כאמור - יש אחריות רשמית לפנות אליה אם משהו קורה.

בארץ הדברים מטושטשים וזה לא הכל שחור על גבי לבן ואח"כ לך תרדוף אחרי מי שיתקן לך. במיוחד כשדוחפים לך מחשבים ב"מכירות פומביות" ו-"דיל שווה פ33ה !!!11 " באתרי קופונים :screwy:

פורסם

איחדתי לך את השאלה השניה (הנושא השני שפתחת) לתוך השאלה הראשונה - מאחר והתשובה רלבנטית לדיון הנוסף.

להבא אל תפתח דיונים חדשים אם הם קשורים ישירות לדיון אחר שאתה מנהל, אלא ערוך את הדיון ושאל את השאלה בהמשך.

פורסם
  • מחבר

איחדתי לך את השאלה השניה (הנושא השני שפתחת) לתוך השאלה הראשונה - מאחר והתשובה רלבנטית לדיון הנוסף.

להבא אל תפתח דיונים חדשים אם הם קשורים ישירות לדיון אחר שאתה מנהל, אלא ערוך את הדיון ושאל את השאלה בהמשך.

אה... האמת היא שאני די מנסה להקפיד על דרך ארץ ולנהוג לפי הרוח במקום שבו אני נמצא, אז אני לא נוהג בHUTZPA (המונח האמריקאי, דהיינו תכונה חיובית גם אם המעשה לא יפה) סתם.

במקרה הזה נדמה לי שמדובר בדיונים נפרדים, ולו רק בגלל העובדה שמדובר בקניות נפרדות... :-\

(חשבתי שאם כבר אני מחפש נייד, אז אולי כבר אקנה גם בשבילי).

אבל יותר חשוב, בגלל שמדובר במהות נפרדת ונסיון להבין דברים שונים בתכלית.

בדיון על המוחדש, לא חיפשתי מחשב ספציפי אלא רק רציתי להבין את הכדאיות של העולם הזה. זה דיון שיהיה רלוונטי לכל אחד שמעוניין לקנות מחשב כזה בכל זמן שהוא, גם בעוד שנה (אוקיי, אז המודעות הספציפיות הללו קצת פחות, אבל עדיין זה נותן מושג כללי כי יחס החיסכון/סיכון של הקניה לא ישתנה בשנים הקרובות).

השאלה המרכזית כאן היא האם כדאי לי לקנות את אותו המחשב (או משהו דומה) בצורה 'רגילה' (וכנראה גם לשלם יותר) או שדעתך על המחשבים שהבאתי שהם יקרים ביחס למחיר השוק או שהאחריות שלהם לא מתאימה וכו'...

בדיון על החיפוש מחשב- אכן חיפשתי (ועדיין מחפש) משהו מאוד ספציפי וההסתמכות כאן היא יותר עליכם, ושאתם תציעו לי מוצרים (או לכל הפחות תכוונו לאיזה סוג מפרט מתאים לדרישות שלי).

השוק בארה"ב שונה מאשר בארץ וכך גם בקרת האיכות.

לפעמים אפילו המחשבים ה"מחודשים" שנמכרים בארץ עם אחריות לשנה הם אפילו לא דרך היבואן הרשמי ויתכן ביבוא אפור.

אחריות ל-3 שנים, כמו שאתה קיבלת מ-DELL הרשמי - אין בעיה עם כך וזה מאד מוזיל את העלויות וקרה בפורום שהומלצו מחשבים מחודשים כיוון שהתקציב היה דל והיה מבצע כזה או אחר. כאמור - יש אחריות רשמית לפנות אליה אם משהו קורה.

בארץ הדברים מטושטשים וזה לא הכל שחור על גבי לבן ואח"כ לך תרדוף אחרי מי שיתקן לך. במיוחד כשדוחפים לך מחשבים ב"מכירות פומביות" ו-"דיל שווה פ33ה !!!11 " באתרי קופונים :screwy:

ya_pl,Chevy תודה!

CHEVY, אם נניח שאני אצלצל לחברה שמוכרת והם יגידו לי שהאחריות היא של דל העולמית (שכאן בארץ זה מעבדות יעל) כך שלא אצטרך לרדוף אחרי אף אחד, אז אתה ממליץ?

פורסם

הרושם שקבלתי הוא שאתה מחפש מחשב ובודק כשאפשרות קניה של נייד מחודש עם שנת אחריות אחת.

בכל אופן, עדיף להתחיל מהגדרת הדרישות ומציאת הפתרון הטוב ביותר תוך העלאת אפשרויות. שאלה כללית כמו ששאלת לגבי מחשב מחודש היא נקודתית.

יש מקרים שונים בהם התשובה עליה עלולה להיות שונה ולכן חשבתי שנכון לקשר בין הדיונים.

פורסם

בקיצור פותח הדיון, אתה ממש לא יודע מה אתה מחפש. אתה רק יודע שזה צריך להחזיק 4 שנים.

בדיון הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=545058.msg4650489#msg4650489

שמתאים לנושא שלך, Jackoo נותן טיפ טוב מהניסיון שלו:

בתור אחד שמסיים הרגע לימודי הנדסה

אני יכול לומר לך לשקול לחיוב נייד לכל היותר 13.3" ב 4K וב1K לקנות מסך + מקלדת ועכבר BT או RF

מחשב 15.6 זה סיוט לסחוב.

אני לא יודע איפה אתה הולך ללמוד. אבל בטכניון למשל יש כמעט בכל חוות מחשבים קיוביקלס עם מסך בלבד שניתן לחבר אליו את הנייד

אין לך צורך של ממש ב I7. אני הייתי לוקח במקום I5 עם SSD

ותבדוק אם איפה שאתה הולך ללמוד יש MSDNAA במידה וכן אולי יש שם אופציה לקבל WIN7 חינם.

המחירים בדיון אמנם לא בתקציב, אבל זו לדעתי נקודת הפתיחה שלך.

פורסם
  • מחבר

הרושם שקבלתי הוא שאתה מחפש מחשב ובודק כשאפשרות קניה של נייד מחודש עם שנת אחריות אחת.

בכל אופן, עדיף להתחיל מהגדרת הדרישות ומציאת הפתרון הטוב ביותר תוך העלאת אפשרויות. שאלה כללית כמו ששאלת לגבי מחשב מחודש היא נקודתית.

יש מקרים שונים בהם התשובה עליה עלולה להיות שונה ולכן חשבתי שנכון לקשר בין הדיונים.

אה לא, כל 4 המודעות לדוגמא שהבאתי מבחינת מפרט מתאימים לי (ז"א למחשב בשבילי, אין לי מושג אם המפרטים הללו מתאימים לחיפוש המחשב הסטודנטיאלי שאני מבצע. מה מתאים למחשב ההוא- אני שואל אותכם), זה שיש ביניהם הבדל בעוצמת רכיבים (ובמחיר) זה בסדר, אם הם אופציה ריאלית לקניה אני כבר אבצע את סינון הבנצ'מרקים\מחיר שלי.

אז לדעתך אין איזה משהו אינהרנטי בסוג המכירות הזה עם קופונים של מחשב מחודש ואחריות לשנה, שהוא רע. ז"א נניח שהרבה אנשים שקונים במבצעים הללו נתקעים כעבור שנתיים עם מחשב מקולקל שנזרק לפח ומבחינה היוריסטית עדיף להתרחק ולשלם כמה מאות שקלים יותר בשביל לקבל מחשב שיהיה פעיל אצלי פי 2 יותר זמן...

בניגוד למשל לקניית מחשב מערוץ הקניות, ששם הם יקרנים ושקרנים (או שאתה מתכוון לנפץ לי את תפיסת העולם ולומר שזה בסדר לקנות משם?).

אוקיי, אז נקודתית, המפרטים שהבאתי (3 עוצמות מפרט שונות):

א.האם אתה יכול להציע לי מפרטים בעלי אותו שווי (כלומר עוצמה-איכות-שנות עבודה-סיכון) במחיר יותר נמוך?

המקבילות המפרטיות שאני מצאתי (בKSP) יותר יקרות- אבל הן חדשות ובעלות 3 שנות אחריות (יש גם בעלי שנה אחריות).

ב. פועל יוצא מא', זה שאני צריך איכשהו להעריך את שווי הסיכון ולראות אם הוא עולה על שווי החיסכון (בסביבות ה400-700 ש"ח).

תודה!

בקיצור פותח הדיון, אתה ממש לא יודע מה אתה מחפש. אתה רק יודע שזה צריך להחזיק 4 שנים.

בדיון הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=545058.msg4650489#msg4650489

שמתאים לנושא שלך, Jackoo נותן טיפ טוב מהניסיון שלו:

המחירים בדיון אמנם לא בתקציב, אבל זו לדעתי נקודת הפתיחה שלך.

תודה על הלינק, לא יודע איך לא ראיתי אותו.

שאלתי את JAKOO לגבי המעבד והזיכרון.

אבל עניין ה15.6 זה לא נתון לגמישות, המחשב ישמש גם כמחשב ביתי והדרישה הייתה ספציפית לגודל הזה.

ואני כן יודע בערך מה אני צריך,( אני רק רוצה לחדד את זה ולהוציא עסקה משתלמת) הדבר הנוסף היחיד שאני לא יודע זה לגבי אמינות של מחשבים ניידים וכפועל יוצא מה שווי האחריות עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים