עבור לתוכן

מספר שאלות לפני הקמת רשת בשטח גדול

Featured Replies

פורסם

אני עוזר לחברים לפתור בעיה, יש להם שטח של כ-200 מטר על 100, עם מספר מבנים בודדים מפוזרים.

יש אינטרנט זמין בצד אחד (קו נייח) עם תשתית אלחוטית פשוטה, ובצידו השני של השטח מותקנת מערכת שיש לחבר לרשת לצורך ניתור.

עלו מספר פתרונות אפשריים:

- חיבור קו אינטרנט נייח נוסף (ירד עקב בעיות תשתית)

- חיבור חשמל (ירד עקב תשתית חשמל נפרדת לשני המקטעים)

- חיבור סלולרי (עדיין נבדק)

- חיבור אלחוטי ע"י אנטנה ו-AP עקב טווח יחסית נקי מהסתרות

עקב הפתרון היחסית זול, הכיוון הוא שידור אלחוטי מצד אחד של השטח בו קיים חיבור קווי לצד השני.

אני יחסית חסר ניסיון בשידור אלחוטי ולכן יש לי מספר שאלות:

שאלה ראשונה, האם שימוש ב-AP, ובאנטנה כיוונית 24dbi יספיקו לצורך הנ"ל ?

(אין משמעות לקצבים או מהירות, ובנוסף יש להתחשב בניחות על כבל האנטנה שיהיה באורך של כ-10 מטרים)

שאלה שניה, האם יש מדריך לשימוש בראוטר כמו TP-Link TL-WR740N כ-AP ? (חוסר כ-80 שקלים)

ושאלה אחרונה, אם יש עוד דברים שאני צריך לדעת לפני שמתחילים את הפרוייקט?

תודה לעוזרים

נ.ב. הכוונה היא להתחיל בבניה ביום שלישי, כך שהנושא דחוף במידה.

פורסם

בנוסף למה שאריק קישור אליו, קשה מאוד לחזות את התוצאות בשטח בנוי.

אם יש לך טלפון עם אנדרואיד תנסה להיעזר ב Wifi Analyzer כדי לבצע בדיקת שטח לפני שאתה מתחיל להשקיע משאבים בציוד.

פורסם
  • מחבר

רוב השטח הוא שדה ריק מהסתרות, והאנטנה עוד תהיה בגובה של כ-8 מטר מעל הקרקע.

אם כבר מה שמפריע לי זה לחבר אנטנה של 24dbi לראוטר פשוט. לא צריך מגבר כדי לדחוף דבר כזה?

עריכה רצינית:

נתקלתי במוצר הבא: 2.4GHz High Power Wireless Outdoor CPE

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TL-WA5210G

אם אני מבין נכון מדובר במודול שסוגר בקופסא אחת את כל מה שאני צריך וניתן לחבר אליו ישירות כבל rj45.

משהו יכול לתת דיעה על הפתרון הזה? איך הוא ביחס לפתרון הקודם?

פורסם

אפשר לתת לך כמה פתרונות..חלקם יצירתיים יותר וחלקם פחות.

במידה ויש שדה ראיה בין האתרים הייתי הולך על אחד משני הפתרונות הנ"ל.

1.אנטנות P2P במידה ומדובר על מרחקים של סביב הקילומטר עד שלוש יש חברה מצויינת שנקראת UBNT.

תוכל לחבר בין המשרדים עם הצפנה של WEP2..שזה דיי אחלה שחושבים על זה.

2.במידה ויש לכם ראוטר אלחוטי במשרד הייתי ממליץ לקחת עוד ראוטר ולהגדיר אותו כברידג' ולחבר אותו לראוטר הראשון.

ע"מ למנוע בעיות DHCP וניתובים הייתי ממליץ להגדיר הכל כWDS אמנם אתה חותך את התעבורה בחצי,אבל שמדובר ברשת פנימית אני בספק אם תרגיש בהבדל.

אם צריך ייעוץ לא להסס לשלוח לי מייל.:)

מנהל IT ומומחה סיסטם.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על העזרה.

אין בכלל בעיות של תעבורה או מהירות, רק צריך את הגישה.

לגבי הפתרונות שצעת, מכיוון שכבר יש ראוטר אלחוטי במשרד בצד אחד של השטח הכיוון הוא באמת משהו בין 2 הפתרונות שהצגת.

הזמנתי את המוצר שמצאתי בכ-350 שח (זה כסף קטן, אז שווה לי את הסיכון) בעיקר כי החיבור הזה קצת דחוף.

המוצר הזה הוא AP, ככה שהוא חוסך את השימוש בבריג' . (הוא מאוד דומה לננו סטיישן של ubnt מבחינת הרעיון)

היתרון שהוא גם מגיע עם אנטנה פנימית

אם זה יצליח, אני אחזור עם פרטים

פורסם

הפתרון הכי טוב הוא סיב אופטי אך אני חושש שזה יקר מדי.

אתה יכול לעשות מן "תחנות" בדרך של SWITCH ולקשר ביניהם ע"י כבל CAT7 GIGA .

הפתרון החוטי הוא המומלץ ביותר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שפספת את הפואנטה לגמרי.

אין בכלל בעיות של תעבורה או מהירות, רק צריך את הגישה.

מדובר על תעבורה של כ-100 מגה בחודש. סיב אופטי קצת מיותר בקצבים האלו.

בנוסף לא רוצים לבצע חפירה בשטח או הטמנה של כ-150 מטר כבל (ולזה ההתייחסות של בעיות תשתית, אחרת היינו פשוט שמים נקודת אינטרנט נוספת)

פורסם

בתור אדם שהתקין כמה גישורים אלחוטיים אני חייב לומר לך שלעשות את זה כמו שצריך שיעבוד (אפילו רק בשביל 100 מגה) זה לא כל כך פשוט. אם יש גישה להתקין אנטנה בגובה אחת מול השניה זו האופציה הכי טובה.

בנוסף הייתי ממליץ לבדוק כמה רשתות אלחוטיות מנגנות באיזור - אם קיימות יתכן ויפריעו מאד לשידור

שמתקינים אנטנה 24 db יש צורך בAP חזק שיצליח לדחוף את האנטנה. בנוסף יש כל מיני צורות גל שידור של אנטנות וצריך לבחון איזה אנטנה תתאים.

באופן כללי במקרה כמו שאתה מתאר ובלי לראות את המקום ומבלי לנתר אותו מבחינת שיבושים ורשתות נוספות הייתי ממליץ על התקנת 2 כאלו

http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA5210G

אחת מול השניה. כמובן תצטרך נתב בכל צד כי זה AP, כמו כן תצטרך 2 אביזרי POE. לפריט שהמלצתי עליו יש יציאה לאנטנה אם תרגיש קשיים בקליטה מה שאני לא צופה שיקרה (מבלי לראות את המקום).

במכשיר הזה יש אנטנה 12db שזה די והותר לצרכיך.

אני מקווה שתצליח ותהנה מחיבור איכותי וזמין.

בהצלחה

יהונתן, מומחה תקשורת

עריכה: ראיתי שראית את המוצר, והוא טוב, לדעתי אין לך צורך באנטנה מעבר למה שהוא מציע (לפחות לא בתור התחלה) כי שוב כמו שאמרתי באנטנה זה לא רק העוצמה הdb שקובע אלא גם צורת שידור הגל).

ישנה חשיבות עליונה להתקנה נכונה

פורסם
  • מחבר

חשבתי בדיוק על מה שכתבת (במיוחד על החוזק של המכשיר שצריך לדחוף שידור של אנטנה כזו),

שים לב שמתאמי POE מגיעים כחלק מהתוכן של החבילה (יחד עם כבל קצר). היישום יהיה במספר שלבים:

- דבר ראשון אנחנו מתקינים את ה-AP הזה על גג בצד אחד תוך ניסיון לבדוק את עוצמת האות בכוון הצד השני של השטח.

- אם לאחר התקנה האות לא יהיה מספיק חזק, יקנה מכשיר שני ויותקן במשרד בצידו השני של השטח.

- בשלב מאוחר יותר כחלק משדרוג נוסף תתווסף כנראה אנטנה Omni של כ-10dbi לצורך חיזוק השידור בעמדה הרחוקה.

יש לי עדיין מספר שאלות ,

1. האם המוצר הזה מספיק איכותי לספק שידור אמין? או שעדיף לבדוק משהו כמו זה - http://www.ubnt.com/nanostationm

2. האם כל כבל RJ45 יכול להעביר מתח, או שיש צורך בכבל מיוחד?

שוב תודה על העזרה

פורסם

המכשיר TPLINK הנ"ל יודע לתת עד 27 db. הוא חזק. הוא לשם המטרה הזו.

אני מלכתחילה הייתי מתקין אחד כAP ואחד כברידג'. הרגישות של מכשירים אלה היא גבוהה ויכול להיות שראוטר רגיל או מחשב לא יצליח לקלוט את הרשת החדשה והמכישר הזה כברידג יקלוט.

אנטנה OMNI היא לא יעילה OUTDOOR וכבר דיברתי על זה. אין קשר להגבר שלה. בתוך המכשיר יש אנטנה 12db.

כמה מילים על אנטנות: ישנם כמה סוגים, אנטנות אומני (לעבודה פנימית)

אנטנות פאנל (נקראת גם אנטנה כיוונית) לשימוש פנים או חוץ, אנטנת יאגי (הדומה לאנטנות טלויזיה של פעם שהיו על גגות הבתים9 אך שונה מהן בתכלית.

ואנטנת גריד GRID שיש כמה סוגים שההבדלים הם בעיקר צורת הגל.

אנטנת OMNI במקרה הנ,ל תהיה חסרת תועלת.

המכשיר אמין. כמובן שיש מכשירים יותר טובים למשל כל AIRONET של סיסקו אבל כאן מדובר במחירים של 1000 דולר וצפונה ליחידה. למשל cisco aironet 1100, או הדובדבן cisco aironet 1310. במקרה שלך הייתי מוכר לך TPLINK ולא סיסקו.

לגבי הקישור שלך לא מכיר את המוצר הזה, מדובר באותו מוצר פחות או יותר כמו הTPLINK, יש לו אופציה לשידור 5Ghz. תחום שמסיבות בטחוניות בישראל מאד מאד מצומצם וצריך ציוד מיוחד לקלוט אותו. לדעתי ציוד כדוגמת זה לא יקבל אישור בארץ מסיבות בטחוניות.

כל הקטע בPOE שהכבל רשת מעביר את המתח הדרוש לAP בעזרת האינג'קטור. כל המטרה שאם אני רוצה לזרוק AP באיזה חור אז אני מתקין נקודת תקשורת ואיני צריך לדאוג לנקודת חשמל. כל כבל רשת cat5e תקין יכול להעביר מתח POE.

בברכה, יהונתן.

מומחה תקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים