עבור לתוכן

האם יש הבדל בזיכרונות DDR2 800 שרשום CL6 לבין CL5 בביצועי מישחקים?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שאצלי כל 4 הזיכרונות הם 6-6-6-18 , זה פחות ביצועים מאשר 5-5-5-18 ?

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

תוכל להגיד בבקשה לי גם בשירשור של חום מוזר למעבד , אם במאמץ המעבד תקין? צירפתי תמונות .

פורסם
  • מחבר

היי

החזרתי את הזיכרונות של מהירות 667 למחשב ועכשיו יש לי בDRAM FSB RATIO 1:1

עם הזיכרונות של מהירות 800MHZ היה לי יחס של 10.12 , אני לא מבין למה .

פורסם

ה-FSB שלך הוא 333 וזה גם תדר הזיכרונות.. אז היחס הוא 1:1. למה שהיחס יהיה שונה מזה?

פורסם

החזרתי את הזיכרונות של מהירות 667 למחשב ועכשיו יש לי בDRAM FSB RATIO 1:1

עם הזיכרונות של מהירות 800MHZ היה לי יחס של 10.12 , אני לא מבין למה .

ה-FSB של המעבד שלך (לא ב-OC) הינו 1333MHZ. בגלל שה-FSB אצל אינטל הוא QUAD PUMP, זה אומר שתדר הבסיס שלו הוא 333MHZ (המכפלה קבועה - 4).

תדר הבסיס של זיכרונות DDR2 667MHZ הינו 333MHZ (פשוט מהירות חלקי 2), לכן עם זיכרונות כאלה יחס DRAM/FSB הוא 1/1.

תדר הבסיס של זיכרונות DDR2 800MHZ הינו 400MHZ, לכן היחס הוא 400/333, כלומר 12/10.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המדויק, גם שמתי לב שהביצועים טובים יותר עם הזיכרונות של 667 MHZ, או שנידמה לי, מוזר מאוד.

בכל זאת החלתתי להישאר עם 8מגה ראם של 667 MHZ.

פורסם

זה לא משנה יותר מידי ברמת הביצועים, אתה גם יכול להשתמש בזיכרונות 800MHz ופשוט להעלות את ה-FSB ל-400MHz והיחס של 1:1 ישמר.

פורסם
  • מחבר

אם אני מעלה את הFSB ל400 , אז בעצם אני עושה OC למעבד ל3.4?

פורסם

אם אני מעלה את הFSB ל400 , אז בעצם אני עושה OC למעבד ל3.4?

כן, בתנאי שאתה נשאר עם המכפלה המקסימלית המקורית של המעבד שלך - 8.5.

המינימלית היא כנראה 5.5 אצלך.

אז אתה יכול לקבוע את המקסימלית, נניח, ל-7.5 או 8. ואז תהיה ב 3.0 או ב 3.2.

לעומת 2.83 המקורי שלך זה לא אוברקלוק ענק שקשה להתייצב בו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, ניסיתי לעשות OC למעבד ל3.5 מבלי להעלות ביכלל את המתח למעבד, כיוונתי על ידנית ושם השארתי את המתח על 1.2 וולט שזה המתח שללא OC ,הכוונה למתח הרגיל , וראיתי שאפילו שבביוס מוגדר על 3.5 בWINDOWS לא מוגדר על זה אלה על 2.83 , אני מבין שחייבים לעלות מתח , השאלה לכמה בכדיי לא לשרוף את המעבדץ

פורסם

הבנתי, ניסיתי לעשות OC למעבד ל3.5 מבלי להעלות ביכלל את המתח למעבד, כיוונתי על ידנית ושם השארתי את המתח על 1.2 וולט שזה המתח שללא OC ,הכוונה למתח הרגיל , וראיתי שאפילו שבביוס מוגדר על 3.5 בWINDOWS לא מוגדר על זה אלה על 2.83 , אני מבין שחייבים לעלות מתח , השאלה לכמה בכדיי לא לשרוף את המעבדץ

אני עם OC. מתח על AUTO. הכל יציב.

פורסם
  • מחבר

אמרו בפורום אוברקלוקינג שאם משאירים על אוטו ,יש סיכוי שהלוח יתן גם מתח מוגזם למערכת ,לכן יש להגדיר ידנית.

אלה הנתונים של הביוס, באלו מתחים אני משנה ידנית?

cpu Vcore -1.28750v

cpu termination -1.200 v

cpu reference -0805v

mch core -1.100V

ich i/o -1.550v

dram voltage - 1.800v

פורסם

איפה זה הופיע ב-Windows? אם אתה מדבר על האינדקס חווית שימוש הזה - זה לא מדד אמין וחוץ מזה שלדעתי הוא גם לא מתעדכן בזמן אמת אלא צריך להריץ אותו כל פעם מחדש כדי "שיתעדכן" בשינויים בחומרה.

תבצע בדיקה פשוטה. תפעיל CPU-Z ותבדוק מה ה-FSB והמכפלה.

לאחר מכן תאמץ את המערכת (כדי שהמעבד יעלה מכפלה) ובדוק אם הוא מגיע למכפלה המרבית (כפי שמוגדרת ב-BIOS) ולתדר המרבי החדש (תדר ה-OC).

אם כן, אז הכל בסדר וכל שנותר הוא לבצע בדיקת יציבות.

פורסם

אמרו בפורום אוברקלוקינג שאם משאירים על אוטו ,יש סיכוי שהלוח יתן גם מתח מוגזם למערכת ,לכן יש להגדיר ידנית.

ב-OC קטן הלוח אמור להתמודד היטב עם המתח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים