עבור לתוכן

** המונופול של מד-נאוטילוס רועד

Featured Replies

פורסם

לפני כמה שבועות פרסמתי רשימה על נושא הכבל התת-ימי והמונופול של מד-נאוטילוס. הכוונה של בזק-בין-לאומי לפרוס כבל מתחרה מדאיגה את המונופול והוא "מחייה" קו עתיק. בהמשך תוכלו לראות צילום הכתבה מ-THE MARKER ו-LINK לרשימה המקורית.

http://www.netcheif.com/blog/?p=894

[attachment deleted by admin]

פורסם

הגיע הזמן שהשוק הזה יתעורר מתרדמת

פורסם

כלומר אתה טוען שההודעה של בזבל לפני חודש וחצי היא מה שגרם למד נאוטילוס להשקיע (ולסיים תוך חודש וחצי.) בקו גיבוי?

משום מה קשה לי להאמין שיש קשר בין הדברים, סביר יותר שכמו שמצויין אי שם בכתבה. הייתה זאת בקשה של חברות שזקוקות לשרידות גבוהה.

ובמקרה של בזבל, כשהם יסיימו את הנחת הקו (או לפחות יתחילו) אולי אאמין שבאמת הם מתכוונים לזה.

פורסם

עד כמה שאני מבין, רוחב הפס של מד רחוק מלהיות מנוצל, אז הקו שבזק פורסת הוא לתחרות נטו?

פורסם

כמובן

מונופול = מחיר גבוהה

תחרות = ירידת מחירים

פורסם

מונופול = מחיר גבוה.

תחרות = עוד חברה שרוצה מחיר גבוה.

פורסם

עד כמה שאני מבין, רוחב הפס של מד רחוק מלהיות מנוצל, אז הקו שבזק פורסת הוא לתחרות נטו?

הם כנראה הבינו שלטווח הרחוק (ובזק זאת חברה לטווח רחוק..) משתלם להם יותר להקים קו משלהם (ואפילו להרוויח עליו כסף) מאשר לשלם מחירים מופרזים למד נאוטילוס.

פורסם

לדעתי הלא מלומדת והלא פוליטיקאית (עד כמה שאפשר) בזק

רוצה להציע כבל משלה מהסיבה הפשוט - יש צורך, לא כגיבוי

אלא כהכרח שבו רוצים להציע חיבורים מהירים יותר לכולם (למגזר

הפרטי והעסקי).

הכבל תקשורת הנוכחי לא רק מספק "אינטרנט", הוא מספק בין

היתר טלפוני ואף שידורי טלויזיה מחו"ל (למרות שרובם מגיעים

אל חברות הוט ו-YES דרך הלווין). אחרי 10 שנים שהכבל הזה

קיים, אין ספק שיש צורך בשידרוג [עדיף בתווי שטח אחר], אם

מד-נאוטילוס לא תעשה את זה עכשיו, חברה אחרת תעשה זאת

לפניה - ויפה שעה אחת קודם.

חוץ מהתקשורת לווין שיש לישראל (גילת רשתות לווין, שעד כמה

שאני זוכר מציעה בסך הכל 200 מביט), יש את הקווים התת מיימים

הישנים של בזק, EMOS1 [שנראה לי שיצא משימוש], נחנך ב-1990,

ו-CIOS שנחנך ב-1994. שניהם יחד אינם מציעים יותר מדי בהשוואה

לכבל תקשורת שמד-נאוטילוס מציעה, ב-1999 נחנך כבל לב. שימו

לב שקצב השידרוג הממוצע הוא כל 5 שנים... אנחנו קפאנו על שמרנו

במשך 10 שנים עכשיו, אולי בגלל שמד-נאוטילוס הציעה חיבור כל כך

מסיבי...

הגיע פשוט הזמן לשדרג.

http://www.thecom.co.il/article.php?id=13965

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93_%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1

http://www.thecom.co.il/article.php?id=5918

[br]פורסם בתאריך: 12.12.2010 בשעה 20:34:40

אגב, בקשר למחירים, בדרך כלל חברות מחזירות על העלות

שלהם בשנים הראשונות והם אף גובות יותר, כי הן יכולות

להציע שירות טוב יותר. ככה שלא תראו ירידת מחירים בשנים

הראשונות לאחר הקמת הכבל - אבל בטח ובטח שיהיה שיפור

בתעבורה לחו"ל.

עוד קישור מעניין:

http://mobo.co.il/general/50mb-oh-no-no

ועוד אחד:

http://it.themarker.com/tmit/article/9272

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 12.12.2010 בשעה 20:34:40

אגב, בקשר למחירים, בדרך כלל חברות מחזירות על העלות

שלהם בשנים הראשונות והם אף גובות יותר, כי הן יכולות

להציע שירות טוב יותר. ככה שלא תראו ירידת מחירים בשנים

הראשונות לאחר הקמת הכבל - אבל בטח ובטח שיהיה שיפור

בתעבורה לחו"ל.

אם אכן בזבל תפרוס בסופו של דבר כבל נוסף, אז נראה ירידת מחירים מצד מד נאוטילוס.

היא מעולם לא הוכרזה רשמית כמונופול, לכן יש לה יכולת לנסות לשבור את השוק בשלב שבזבל תנסה להשתלב.

פורסם

יש לי עוד שאלה תיאורטית מה יקרה לספקיות אינטרנט האחרות כשל014 יהיה פי 100-200 יותר רוחב פס לחול :lol:? . כנראה ש014 יחזרו להיות "יותר ממספר אחת"....

פורסם

ל-014 לא יהיה פי 100 רוחב פס, כי היא תמכור אותו לכל השאר. הרי אין לה מה לעשות עם כולו לבד וזה מין הסתם לא משתלם.

פורסם

ל-014 לא יהיה פי 100 רוחב פס, כי היא תמכור אותו לכל השאר. הרי אין לה מה לעשות עם כולו לבד וזה מין הסתם לא משתלם.

ברור שזה לא משתלם אבל זה עולה לה הרבה פחות. הם עדיין יצתרכו להתחבר לIX או משהו כזה בצד השני. ל014 יש כיום הכי הרבה לקוחות וגם הכי הרבה רוחב פס לחו"ל(אני מנחש) אבל כשמסתקלים על היחס שלהם בין לקוחות לרוחב הפס (קצת קשה כי זה סודי) אני מנחש שהמצב שלהם בטח לא רחוק בהרבה מהספקיות האחרות. אם היחס שלהם בין מספר הלקוחות לרוחב פס ישתפר משמעותית הם יוכלו למנף את זה כדי להשטלת על השוק והרווחיות שלהם תעלה.

נגיד שהם משלמים על 100gbps כל שנה 100 מיליון דולר (אני מנחש שהם מקבלים הנחה גדולה) . אז באותו מחיר הם מרימים כבל של 4-8tbps ולתחזק אותו זה לא הכי נורא אני מנחש ש10% זה הגזמה . נגיד שהם פורסים את העלות של הכבל ל10 שנים זה עולה להם 20 מיליון דולר לשנה שזה חמישית ממה שהם משלמים . אז כל שנה הם חוסכים איזה 80 מיליון דולר בעלויות דבר שהוא לא מבוטל. חוץ מזה יש להם בכיס גם רוחב פס ששווה במחיר שהם שילמו פעם 4-8 מיליארד דולר. עם הכבל הזה הם יכולים למכור לחברות האחרות רוחב פס בלפחות בחצי מיליארד ועדיין ישאר רוחב פס מעל הראש. לחו"ל אני לא יודע מה הספקיות אינטרנט האחרות יעשו אבל מד נטיולוס הולכים להפסיד נתח מהשוק כשזה יקרה.

פורסם

תאוריה נחמדה. חבל שהיא מנותקת מהמציאות.

בפועל הקמה של כבל היא לא בדיוק עולה 80% פחות מהשכרה של רוחב פס דרך חברה אחרת, כי אז כולם היו עושים את זה.

פורסם

נגיד שהם משלמים על 100gbps כל שנה 100 מיליון דולר (אני מנחש שהם מקבלים הנחה גדולה) .

אני לא יודע מה רוחב הפס שהם חוכרים, אבל התשלום שלהם למד נאוטילוס הוא 84 מיליון שקל. שזה קצת פחות ממאה מיליון דולר.

פורסם

לפי דעתי מה שמפחיד את זה הפרויקט בסדר גודל כזה. הן כנראה מעדיפות להיות סוכן משנה של מד נטיולוס ולגרוף את הרווחים מהאנשים. ראיתי באיזה כתבה שהם גם ככה קונים איזה 1mbps לכל 25 לקוחות שנותן לכל אחד איזה 40kbps .

נגיד ש1000 לקוחות מכניסים לחברה 50000 שקל והם צריכים 40mbps בשבילם. חישוב פשוט של נגיד 200$ למגה למד נטיולוס כפול 3.7 (אני לארג' בהמרה ושאין להם קומבינה) נותן בערך עלות של 30000 אלף שקל לחודש. אז 20000 שקל נכנס לכיס של החברה על כל 1000 לקוחות. כמה עובדים כבר צריך להעסיק לכל 1000 לקוחות? 1 ועוד תוסיף לזה עלות של ציוד נגיד אחרי הכל נשאר 10000 שקל ביד מביא לך תשואה של 20% שזה מצוין. ככה אתה יכול להלחם טוב טוב בחברות האחרות בשביל להעלות את היחס שלך ל30 לקוחות למגהביט ואז בסוף השנה לשדרג לפי הצורך .

אין שום סיבה לספקיות לשדרג רוחב פס מעל ל 1 מגה ל25 כי זאת שיטה שעובדת. הבעיה היא שהם לא היחידים שעלו על השיטה וכל מני ספקיות קטנות מאימות להם על מאגר הלקוחות שמפרנס אותם יפה. חוץ מזה יש עומס עצום והם כנראה כבר כולם מעל ה 1 ל30 ומד לא מסכימה להתגמש יותר מדי. יש איזה גבלה של כמה הם יכולים לחתוך בעובדים ובעלויות מחיה מה גם שהשכירות והמיסים בארץ לא במגמת ירידה. הריבית ברצפה אז בזק שיש לה גם ככה ים של כסף ובעלים חדשים רוצה להתרחב.

אני לא יודע מה מד יעשו בנידון אבל אני מנחש שבזק לא ירדו מהפרויקט כי זה מוביל לצמיחה של החברה ומחברה ישראלית היא יכולה להפוך לחברה בינלאומית. לחבר את ישראל לעולם אולי זאת מטרה נאורה אבל יש שווקים רווחיים יותר. הם יכולים למשל להרים כבל לטורקיה (אולי הם שונאים אותנו כרגע אבל עד כמה שידוע לי את היוונים הם אוהבים קצת פחות).

אני לא יודע מה רוחב הפס שהם חוכרים, אבל התשלום שלהם למד נאוטילוס הוא 84 מיליון שקל. שזה קצת פחות ממאה מיליון דולר.

מגניב . לפי 1 מגה ל25 איש ונניח שזה 100-200 דולר לחודש למגה זה אומר 10-20gbps . כנראה שלבזק בינלאומי יש בין 500-250 אלף לקוחות או שהם מקבלים הנחה משמעותית על רוחב פס ויש להם יותר או שהיחס שלהם גדול מ 1 מגה לכל 25 איש. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים