עבור לתוכן

התייעצות לגבי לוח Gigabyte GA-P55-UD3L

Featured Replies

פורסם

טוב, לאחר הרבה בלאגן סימים האחרונים, מה שנותר לי הוא לקנות לוח מחנות נורמלית ולא מאחת שעובדת על הלקוחות שלה והורסת מוצרים (הסבר בפעם אחרת).

אני צריך לוח שאני אוכל לשים בו רייד, זכרונות 4GB 1600 עם אפשרות הרחבה, שהכרטיס מסך לא יחסום לי את כל ה-PCI האחרים (אני מודע לזה שהוא אמור להוריד אחד או שתיים אבל לא את כולם), שיתאים למעבד i7 870 וכו'.

בגדול, מצאתי לוח כפי שמצוין בכותרת, המחיר שלו בחנות סקאי פי סי הוא 500 ש"ח. הוא עושה רושם שהוא הרבה יותר טוב מהלוח הקודם שקניתי ב-KSP שהוא H55M UD2H אך עם זאת קצת יותר זול ממנו ב-20 ש"ח.

אני מתפתה לקנות אותו אבל אני מפחד שיש איזה משהו שאני לא רואה ואני אשמח אם תוכלו להסתכל על המפרט שלו:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=950205&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he#

פורסם

תמיד מומלץ לעבור על מפרט הרכיב באתר היצרן ולא באתר החנות. GA-P55-UD3L.

1. הוא תומך ב-RAID מדרגה 0 ו-1. אם אתה מחפש לבצע RAID מדרגה 1 ומעלה יש לשקול גם היבטים נוספים.

2. אתה צריך למדוד את ממדי כרטיס המסך שלך ולהשוות אותם לאלו של הלוח כדי לוודא שהוא לא חוסם לך חריצים להם אתה זקוק. לפחות על פי התמונה באתר היצרן אני לא חושב שצריכה להיות בעיה כזאת.

3. תצטרך לוודא שנתוני הזיכרון (מתח, תדר ותזמונים) מוגדרים נכונה ב-BIOS. אם לא, תצטרך להגדיר אותם ידנית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

1. אני מודה שאני קצת לא זוכר איזה רייד אני אבל לצורך העניין זה 3 כונני 250GB שעובדים ביחד ויוצרים 750GB. אין גיבויים או מראות וכו'. אני מניח שזה רייד 0.... מקווה שאני צודק.

בקשר לכרטיס מסך, בסך הכל אני צריך לא יותר מ-2 כרטיסי הרחבה, אחד לכרטיס קול מקצועי והשני לכרטיס טלוויזיה. זה לא אמור להוות בעיה כי כפי שכתוב יש 2. בלוח 4 X PCI כפי שגם ניתן לראות בתמונה.

3. בקשר להגדרות שציינת, אני אשמח אם תסביר לי שוב על מה מדובר, ההגדרות האלה לא אמורות להיות כברירת מחדל?

בכל מקרה, בגלל שאין את הלוח ההוא במלאי, שיניתי ללוח מאוד דומה שלמען האמת אני לא ממש מוצא את ההבדלים ביניהם אבל רק בשביל שאני אוכל לנשום יותר טוב, אני אשמח אם תסתכל ותראה אם פספסתי (הבנתי גם לפי אתרים אחרים שאין ממש הבדל ביניהם):

http://www.skypc.co.il/pl_product~950201~10~0.htm

דגם: P55-US3L

אני עורך את ההודעה: מצאתי שוני שאולי הוא חשוב. הוא לא תומך בזכרונות 1600. הוא תומך ב:

Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules.

אבל אם הוא תומך ב-2200 הוא לא יתמוך גם בשלי?

פורסם

המפרט באתר היצרן GA-P55-US3L

1. אתה זקוק ל-RAID 0 אבל הלוח לא מאפשר לך לחבר שלושה כוננים ב-RAID מכיוון שערכת השבבים לא תומכת ב-RAID, ומערך ה-RAID מתאפשר רק באמצעות שבב הרחבה של היצרן שמציע שני חיבורי SATA בלבד.

2. הלוח החדש הוא ATX (קצת יותר גדול מהלוח הקודם שלך שהוא mATX) ואני לא חושב שתהיה בעיה עם החריצים (אבל ממליץ לך למדוד את המרחקים בכל זאת כי זאת הדרך הטובה ביותר לוודא עניין שכזה).

3. זה אמור להיות אוטומאטי, בפועל זה לא תמיד קורה (פרטים בנושא SPD ו-XMP בסטיקי שבראש הפורום - סעיף 6.11). זה ממש לא משהו שאתה צריך לחשוש ממנו, פשוט נכנסים ל-BIOS ומגדירים ידנית.

פורסם
  • מחבר

רגע רגע, יש כאן משהו מאוד מוזר.

באתר בארץ כתוב שהלוח מבוסס על P55 בעוד באתר בחו"ל כתוב שהוא מבוסס על H55 שלא יודע להפעיל רייד בכלל.

יכול להיות שאני טועה?

שזה בעצם מה שאמרת...

אז איפה פה הטעות?[br]פורסם בתאריך: 18.08.2010 בשעה 13:56:38

תשמע, נפלנו שנינו על טעות.

התקשרתי לחברה בארץ והם אומרים שאכן יש שני סוגים של אותו לוח שנקראים ממש אותו הדבר רק שלאחד יש P55 ולשני H55.

הוא אומר שמה שמצוין באתר בארץ זה נכון ולצורך העניין הוא הפנה אותי לראות את אותו הדגם גם באתר בחו"ל והפלא ופלא, אכן כתוב שם P55.

אז הנה אני מעביר לך את הכתובת:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3294#sp

נ.ב.

גם מבחינת זכרונות הוא יכול לקבל 1600...

פורסם

יש פה "תרמית" מסוימת באופן שהן נותנים שמות ללוחות. רוב הלוחות עם השם P55X-XXXX הם לוחות P55 שכוללים בדרך כלל אפשרות לבניית שני מערכי RAID ומן הסתם לא מאפשרים שימוש בכרטיס המסך המסך המובנה במעבדים המכילים אחד בסוקט S1156, אלא שישנם מספר לוחות שנקראים באותה שיטה, P55X-XXXX והם בכל זאת לוחות H55, שלא כוללים אפשרות לבנות מערך RAID, או שמסוגלים לבנות רק אחד בסיסי, ומצד שני הם גם לא כוללים את היציאות הדרושות לשימוש בליבה הגרפית של המעבדים שמכילים אחת, למעשה מדובר פשוט בלוחות בסיסיים תקציביים בסוקט S1156 שמבוססים על הצ'יפסט הזול ביותר שיש לסוקט הזה. ייתכן והלוחות לא נקראים בשם H55X-XXXX על מנת שאנשים לא יקנו אותם בטעות מתוך צפיה שיש להם אפשרות להשתמש בכרטיס המסך המובנה.

פורסם

לא התבלבלנו, פשוט כפי שכתב yz101 יש לוחות שונים בעלי שם זהה.

אני חשבתי שאתה מתכוון ללוח המבוסס H55 (מנוסח הדברים שלך עלה שאתה מחפש לוח זול יותר) וכאן הטעות שלי.

אם בחנות מבטיחים לך שהם מוכרים את המהדורה המבוססת על P55 אז לא צריכה להיות לך בעיה גם עם מערך ה-RAID.

בקשר לזיכרונות, זה ממש לא משנה. גם פה כדאי ומומלץ לוודא שהכל מוגדר כמו שצריך ב-BIOS.

פורסם
  • מחבר

טוב אז דבר ראשון תודה רבה על העזרה.

אני רק חייב לעדכן אתם במה יצא בסוף.

נסעתי לחנות. מסתבר שהמוצר שרציתי לא היה ומה שכן היה זה את אותה גרסא של H55.

ניסינו לחפש משהו אחר ובסוף הגענו ללוח של 720 ש"ח בשם P55A-UD3.

חיברתי אותו וכרגע יש רייד. אני בשלב של להתקין מערכת הפעלה ואני רק מקווה לטוב...

תודה.[br]פורסם בתאריך: 18.08.2010 בשעה 17:31:16

אם אפשר, אני רק מצרף עוד שאלה.

אמרתם שצריך להגדיר את הזכרונות. תוכלו להגיד לי איפה ההגדרות ומה אני צריך להגדיר או לכל הפחות לתת לי לינק להסבר?

פורסם

תעיין בחוברת לוח האם בפרק ה-BIOS בסעיפים שעוסקים בקביעת המתח, התדר והתזמונים של הזיכרון.

אתה גם יכול להעלות צילום מסך של CPU-Z (לשונית Memory) שם ניתן לראות מה ההגדרות הקיימות. משם נוכל אולי להדריך אותך יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים