עבור לתוכן

טוב, אחרי שהשוויתי דגמים, צריך דגם של לוח M עד 600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המפרט:

antec 300

hec 600w

לוח GA- P55 US3L גיגבטייט

core I5 750

קירור למעבד 775/1156 COLD BIT

זיכרון ראם 2 גיגה X2

1333 Mhz

Gforce 470X 1280MB

אני לא סגור על הלוח M, הוא שווה 500 ש"ח, אני צריך הצעה ללוח M עד 600 ש"ח של גיגבייט, כמה שיותר משתלם, תומך סטה 3, תומך יו אס בי 3 וכדומה.

בגלל שאני לא מבין בדגמים ואני מפציץ את הפורומים בהשוואות לדגמים, החלטתי שהכי קל זה לקבל הצעה ללוח M וזהו, שייגמר הסיפור.

אני צריך משהו משתלם למפרט. תנו הצעות. ואם אפשר, גם הסבר נלווה למה דווקא אותם.

פורסם

H55M-USB3

פורסם
  • מחבר

אז למה P55A יותר יקר ??

מה ההבדלים בינו לבין H55M ??

פורסם

P55 כמעט תמיד יותר יקר מ-H55 כי ערכת השבבים עצמה נועדה להיות יותר טובה.

הבעיה היא שבפועל רוב המשתמשים לא ישימו לב לזה, או במילים אחרות בשבילם שתי ערכות השבבים שוות ערך.

בעמוד הבא יש טבלה שבה ההבדלים בין ערכות השבבים:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/clarkdale-review_2.html#sect0

ההבדלים העיקריים:

א) ב-H55 אין תמיכה ב-RAID (אבל יש תמיכה ב-H57, לא שזה כ"כ משנה)

אבל! זו תמיכה של ערכת השבבים, לפעמים יש שני חיבורי SATA נוספים עם שבב חיצוני שמאפשרים RAID בסיסי (0/1/5).

ב) ב-P55 אתה יכול לבצע Crossfire של שני כרטיסי 16x, בפועל כל כרטיס יעבוד ב-x8. ב-H55 זה קצת שונה.

אבל! זה לא כ"כ משנה מה ערכת השבבים תאורטית מאפשרת, מה שמשנה זה מה שהלוח הספציפי נותן, ה-P55A-UD3 למשל מאפשר x16 לכרטיס הראשון ו-x4 לכרטיס השני. ה-H55M-USB3 מאפשר x16 לכרטיס הראשון ו-x1 לכרטיס השני. אכן יהיה הפרש ביצועים בין x4 ל-x1 של הכרטיס השני (ניתן לראות כאן) אבל אם אתה לא תבצע Crossfire אז זה כלל לא משנה לך. בפועל יש לוחות P55 יקרים יותר שיאפשרו x8 לכרטיס השני אבל כמו שראית כאן ההפרש בין x4 ל-x8 דיי קטן.

סיכום

כמו שאתה יכול לראות, מה שערכת השבבים מאפשרת לאו דווקא מיושם בלוח, לכן בפועל הרבה יותר פשוט לגשת לאתר היצרן ולהשוות את החיבורים והפונקציות בין הלוחות השונים.

נ.ב. זה P55 ולא P55A, וזה H55 ולא H55M. ה-M שלאחר H55 אומר שהלוח בגודל תקן MicroATX (הבדל נוסף שלא ציינתי קודם) וה-A שלאחר P55 אומר שהלוח תומך ב-USB 3.0 וב-SATA 6.0Gb/s.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות...

מה זה RAID?

מה זה אומר שאחד מהכרטיס יעשה X16 וההשני X4 ???, זה אומר שהוא יינצל רק רבע מהחוזק של הכטיס?

פורסם

זה רבע מרוחב הנתיב אבל לא מדובר ברבע מהביצועים. בקישור שהבאתי רואים את ההשפעה על הביצועים.

שוב כפי שאמרתי אם לא יהיה שימוש ב-Crossfire (מה שיותר סביר) אז זה לא רלוונטי.

מה זה RAID? התשובה בסטיקי של פורום אמצעי אחסון.

פורסם
  • מחבר

אולי אני לא לוקח את ה- 470 כי זה דיי יקר ולא כזה משתלם, אולי אני מחליף לרדון 5850, ואז הקרוספייר כן תקף.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הנה המפרט החדש:

antec 300

seasonic 520W

core I5 750

זיכרון ראם 2 גיגה X2

1333 Mhz

Readon 5850

WD 1000 64 MB

אני הפצצתי את הפורומים בשאלות על לוחות M, זאתי תהיה השאלה האחרונה.

אני רוצה לוח M גיגבייט, אני לא רוצה לבצע קרוס פייר, מתוכנן שדרוג עתידי של הכרטיס מסך במידה ואני יהיה צריך.

USB 3 והסטה החדש הם בגדר אופצייה חביבה שאני לא מוכן להשקיע בה יותר מ 80 ש"ח.

אז כמו שאמרתי, אני לא רוצה כלום מהלוח M חוץ מהאפשרות בעתיד לשדרג את הכ.מ, וזיכרון ראם (עוד סלוטים).

סליחה על השיגועים וההודעות הבלתי פוסקות על לוחות, פשוט אני צריך מחר לדבר עם איש המכירות, ואני רוצה להיות בטוח.

תודה לעונים.

פורסם

H55M-USB3

פורסם
  • מחבר

אני ייקח אותו, הודעה אחרונה בהחלט בנושא הזה

תודדדדדדדדדדדדדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים