עבור לתוכן

אינטרנט מתנתק בצורה מוזרה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי בעיה: במחשב עם חייגן (מחובר בכבל רשת למודם), מדי פעם האינטרנט פשוט מת, ואין אפשרות להחיות אותו עד שעושים ריסטרט.

קודם כל, מתישהו שמים לב שאין אינטרנט - אתרים לא עולים, אימיול לא מתחבר וכאלה, למרות שהסמל של החייגן בשורת משימות דווקא בצבע טוב. עכשיו, כשמנסים ללחוץ עליו (או על האייקון של החייגן) אז הוא עולה לשבריר שניה ונסגר (מספיק בשביל לראות שמשהו זז, ועולה המסך סטאטוס, אבל לא מספיק בשביל לקרוא מה כתוב שם). כשניסיתי לגשת לחייגן דרך "network connections" אז הוא דווקא פתח את החלון של החיבור (הכנסת שם משתמש וסיסמה וכאלה), אבל כשלחצתי "connect" זה לא באמת עשה משהו לאינטרנט.

בדקתי שבהגדרות של הכרטיס רשת האופציה של כיבוי חשמל לאחר חוסר פעילות מבוטלת, וגם ישבתי מול התמיכה של בזק בינלאומי (הספקית) ושל בזק (תשתית ADSL), שניהם אמרו לי שהקו בסדר ואין שום בעיה (אחרי שדיברנו יותר משעה והרצנו הרבה בדיקות).

כמו כן, הרצתי בדיקת וירוסים וספייוורים והמחשב נראה נקי.

המחשב יכול לעבוד יום רצוף ולא להתנתק, והוא גם יכול לעבוד שעה-שעתיים ואז להחליט שנמאס לו.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות? והאם זה מריח כמו בעיה בווינדוס (ככה שפרמוט יעזור), או שיש בעיה בחומרה / מודם וכו'?

תודה מראש :)

פורסם
אבל כשלחצתי "connect" זה לא באמת עשה משהו לאינטרנט

אחרי שלחצת על CONNCECT הוא נתן איזה שגיאה מסוימת או שהוא פשוט ישר "כאילו " התחבר?

פורסם

נשמע כמו בעיית RAS (מנגנון "חיוג" לרשת)...

הייתי מציע לך לבצע sfc /scannow כדי לבדוק שכל קבצי המערכת נמצאים במצב תקין.

פורסם
  • מחבר

אחרי שלחצת על CONNCECT הוא נתן איזה שגיאה מסוימת או שהוא פשוט ישר "כאילו " התחבר?

שום שגיאה - הוא פשוט נשאר באותו מצב.

נשמע כמו בעיית RAS (מנגנון "חיוג" לרשת)...

הייתי מציע לך לבצע sfc /scannow כדי לבדוק שכל קבצי המערכת נמצאים במצב תקין.

לא ממש הבנתי... האם תוכל בבקשה לפרט קצת מה אני צריך לעשות / לבדוק?

פורסם

סטיקי בפורום שלי :)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=250707.msg2663498#msg2663498

תיקון קבצי מערכת כל עוד ווינדוס עדיין מתפקד

ניתן לבצע תיקון לקבצי מערכת ללא התקנת תיקון בצורה הבאה:

http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html

להכניס את דיסק ההתקנה של חלונות לתוך הכנון

התחל>הפעלה> sfc /scannow

הפקודה בעצם מבצעת סריקה של כל קבצי המערכת ומתקנת את מה שנחוץ לתקן

פורסם

תתחיל מהדבר הכי פשוט וזה להגדיר חייגן מחדש...אני יכול להלאות אותך כאן בכל מיני בדיקות אבל ספק אם תדע על מה אני מדבר...צור איתי קשר לאי מייל yosihillel@gmail.com

פורסם
  • מחבר

תתחיל מהדבר הכי פשוט וזה להגדיר חייגן מחדש...אני יכול להלאות אותך כאן בכל מיני בדיקות אבל ספק אם תדע על מה אני מדבר...צור איתי קשר לאי מייל yosihillel@gmail.com

||

/\

וגם ישבתי מול התמיכה של בזק בינלאומי (הספקית) ושל בזק (תשתית ADSL), שניהם אמרו לי שהקו בסדר ואין שום בעיה (אחרי שדיברנו יותר משעה והרצנו הרבה בדיקות).

באמת נראה לך שבכל הזמן הזה לא התקנתי מחדש את החייגן?

אבל תודה בכל מקרה...

אוקי, עשיתי את זה, ושום דבר לא השתנה (הבעיה עדיין חוזרת...)

נראה לי שמחר אני אפרמט ואקווה לטוב, אבל אם יש לכם עוד הצעות אני אשמח לשמוע...

פורסם

אני די בטוח שעשית את זה עם התומך של בזק שדיבר איתך

אבל ליתר בטחון אני מציע שתריץ את זה שוב, בדיוק בסדר שזה מתואר:

נסה את זה

כנס לחיבורי הרשת

תן קליק ימני על כל אחד מממשקי הרשת שלך ותעשה להם DISABLE ("בטל")

(ממשקי רשת - Local area connection , בלוטות'ים ו-1394 למיניהם... WIRELESS CONNECTION וכו')

אם יש עוד חייגנים, או עוד חיבורי רשת כלשהם, מחק ובטל אותם בהתאם.

כנס להתחל-הפעלה

רשום את הפקודה

netsh int ip reset netshlog.txt

תן אישור, חכה שהחלון השחור ייפתח וייסגר

עכשיו באותה דרך הרץ את הפקודה

netsh winsock reset

הפעלה מחדש למחשב (זה חשוב)

שים לב, זה קריטי למחוק את החייגנים לפני תחילת התהליך, ולנטרל את ממשקי הרשת, כמו שאמרתי.

(וזאת על מנת שהם יוכלו לרשת ממערכת ההפעלה את הפרוטוקול המאופס לאחר מכן, שכן הם ישויות tcp/ip עצמאיות מרגע שנוצרו)

ואז (אחרי ההפעלה מחדש למחשב)

להפעיל מחדש את ה LAC/WC של כ.הרשת החוטי/אלחוטי שלך, לבנות חייגן חדש לפי סוג החיבור, במידה ונדרש כזה.

זה הכל.

עריכה: אתה יודע מה , יחד עם פקודות ה netsh שפירטתי, תריץ גם netsh firewall reset (שיאפס את הפירוול של ה XP שלך)

ובנוסף (אם כל זה לא עזר) נסה להסיר מהמחשב את הפירוול התוכנתי שמותקן בו כרגע, וגם את האנטי וירוס שמותקן לך כרגע

- הסרה מלאה לשניהם, והפעלה מחדש למחשב, לאחר מכן שוב את כל תהליך ה netsh כפי שמוסבר לעיל (כולל ההפעלה מחדש שבו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים