עבור לתוכן

קרינה וכל מה שבינהם שאלה קצת שונה- למה לשים לב בקניית ראוטר מבחינה בריאותית?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,חברה לעבודה מעוניינת לרכוש ראוטר הביתהאך היא מעלה טענות בעניין קרינה ועל כך שזה לא בריא היות וילדים קטנים ישנים באותו החדר.

הייתי רוצה לדעת האם יש דברים בגו?

למה לשים לב בקניית ראוטר ?

האם יש איזושהו תו תקן שמבטיח שהקרינה היא אינה מסוכנת ?

לאחרונה יש מהפכת בריאות בעולם בכל הנוגע לקרינה והשפעת מכשירים על האדם,בין היתר קיים מחקר מבוסס שמצביע שאפילוBT

הוא לא בריא ובמצבים מסויימים אף מזיק חד משמעי,כמובן הסלולר שכבר נקבעו תקנים מחמירים ולמרות זאת עדיין יש מחקרים שמראים שזה עדיין גרוע מאוד.

פורסם

מצטרף לשאלה...

פורסם

היה על זה פעם אשכול,

נדמה לי ש"קבעו" שזה לא מזיק...

אגב, אני לא הייתי רואה שום סיבה לדאגה,

אף אחד לא יושן על הראוטר והקרינה נמוכה,

ככה שלדעתי זה לא יכול להשפיע..

פורסם

אני משדר ב28dBm ואין לי שום בעיות.

פורסם

בתור אחד שמאד חשוב לו העניין הזה אני יכול להגיד לך שאני לא מכיר ראוטר שנחשב בטיחותי מבחינת קרינה כיוון של-99% מהאנשים ממש לא איכפת מזה.

הידעת שכל טלפון אלחוטי שמשתמש בשיטת ה-DECT לתקשורת מוציא קרינה יותר חזקה מטלפון פעיל 24/7 לטווח של רדיוס של מטר והוא אפילו חודר קירות? כלומר אם השכן שלך שם אותו צמוד לקיר המשותף שלכם אתה מקבל קרינה שאפילו לא ידעת עליה. מדובר כמובן כשהטלפון לא יושב בבסיס שלו, אבל כמה אנשים טורחים להחזיר אותו לבסיס?

בכל מקרה הפואנטה היא שאם לאנשים לא איכפת מטלפונים לבית, למה שלמישהו יהיה איכפת מראוטר? כשמדובר בילדים קטנים/תינוקות יש חברות שפועלות בנושא כמו מוניטור לתינוק שנמכר רק באירופה בארצות סקנדינביה שהוא בטיחותי יותר, אבל גם כאן באה חברה ועשתה את זה כי הורים דואגים לילדים וזה כביכול מבטיח שאנשים יעדיפו את המוצר שלהם, אבל אנשים בוגרים? הייתי אומר שהם נוטים לבטל השפעות שליליות, כמו הפלאפונים, זה מזיק ללא שום ספק, אבל אנשים "לא יכולים בלי"

בקיצור אם היא רוצה להיות בטוחה שתדאג לחווט את הבית בכבלי רשת, נכון, ייתכן שזה יהיה קצת בלאגן או מכוער אם מעבירים את זה על הקיר, כמו גם כמו חיבור אלחוטי שמאפשר גלישה מהשולחן בסלון או מהמיטה, אבל לפחות היא תדע שהיא בטוחה ב-100% ללא הצורך לסמוך על דעה של מישהו.

בנוגע ל-BT, האמת שאי אפשר לדעת כרגע, בדיוק כמו עם פלאפונים, אין מספיק מידע/שנים של עבודה עם המכשירים, ויקח זמן עד שנדע אם זה מזיק או לא. בנוגע ל-BT יש סיכוי טוב שלא, כיוון שלפי מחקרים וחישובי עוצמת האות שלו הוא חודר את העור בערך ב- 0.01 ס"מ והוא משדר אות מפוזר ולא מרוכז, מצד שני יש כאלה שמדברים על 1.5 ס"מ חדירה דרך העור ... גיגול זריז מעלה מחקרים משני קצוות הקשת ולכן אי אפשר ממש לדעת.

מבחינת רגישות לקרינה, יש דיווחים על אנשים שמאד רגישים, שלא יכולים לסבול להיות בקרבת מכשירים אלחוטיים, או כאלה שמפתחים רגישות כזו לאחר כמה שנים. אגודות שונות שמדברות על זה, אומרות שאנשים צריכים לכבות את כל מכשירי האלחוט בבית, ולישון ככה לילה שלם, ולראות אם הם קמים בבוקר ומרגישים יותר טוב. אם התשובה היא כן, אז לטענתם אתם רגישים וכדאי לכם להימנע מה שיותר מקרינה.

כל הנאמר כאן חמור פי כמה וכמה כשמדובר על ילדים שיכולת הגוף שלהם לספוג/להגן מפני קרינה קטנה בהרבה.

טוב אני יודע שגלשתי אבל כיוון שמדובר בנושא שאני מכיר טוב (כפי שאתה רואה) ניסיתי לתת לך תשובה מאד מקיפה וכוללת שתעזור גם לך וגם לחברה שלך לעבודה. עד שיוכח אחרת - מדעית ועובדתית - חיווט כבלים ברחבי הבית הוא הפיתרון היחיד למי שמחפש 0% קרינה ושקט נפשי.

מקווה שעזרתי :xyxthumbs:

אני משדר ב28dBm ואין לי שום בעיות.

אם תקרא את מה שכתבתי תבין שלהגיד שאין לך בעיות זה בכלל לא קשור, ברוב המקרים לא תרגיש שום דבר יוצא דופן, מדובר על השפעה מצטברת ולא מורגשת, שבסופו של דבר, לכשהיא תתקוף (בהנחה שקרינה אכן מזיקה) יהיה מאוחר מדי לבטל את השפעות הקרינה.

פורסם

בתור אחד שעובד המון עם אנטנות, אני מבין את ההשפעות של הקרינה - במיוחד בשידור. יכול להיות שלא ניסחתי את עצמי מספיק טוב, אבל בכל מקרה - הקרינה שיוצאת מהAP הביתי שלך חלשה מדי כדי לגרום נזק, אפילו לטווח של שנים.

פורסם

בתור אחד שעובד המון עם אנטנות, אני מבין את ההשפעות של הקרינה - במיוחד בשידור. יכול להיות שלא ניסחתי את עצמי מספיק טוב, אבל בכל מקרה - הקרינה שיוצאת מהAP הביתי שלך חלשה מדי כדי לגרום נזק, אפילו לטווח של שנים.

אני מאד מקווה ....

פורסם

היה על זה פעם אשכול,

נדמה לי ש"קבעו" שזה לא מזיק...

היו הרבה, למשל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=283050.0

אני אגלה פה סוד כמוס של מערכת הפורומים, אז אל תגלו אותו לאף אחד:

אם משתמשים בתיבה החיפוש שיש למעלה מצד שמאל - הוא יבצע חיפוש רק בתוך הפורום שבו אתה נמצא!

ד"א, כל המכשירים שפולטים קרינה אלקטרומגנטית צריכים להיות מאושרים ע"י משרד התקשורת ולעמוד באותו תקן שקובע כמה קרינה (עוצמה ומשך) מותר לכל מכשיר להפיק ע"מ שיחשב לא מסוכן. זה לא שבודקים פאלפונים כי זה מעניין אנשים, אבל לא נתבים כי את מי זה מעניין. כולם פולטים קרינה בתחום תדר גלי המיקרו (זה השם) ועל כולם חלים אתם מגבלות.

שהייה במרחק מטר מנתב אלחוטי סטנדרטי במשך 24 שעות שווה לפחות משעתיים שיחה בפלאפון. אם לנתב אין מחשב ש"מדבר" איתו דרך האלחוט אז בכלל רמת הקרינה הנפלטת היא נמוכה. בנוסף לכל זה עוצמת הקרינה יורדת בריבוע המרחק, כלומר אם הכפלת את המרחק ממך לנתב רמת הקרינה ירדה בחזקת 2.

בלוטות' עובד בדיוק כמו WIFI רק בעשירית העוצמה, כלומר פחות חדיר מקרינת פלאפון ובעוצמה יותר חלשה.

ההסתייגות היחידה מכל זה היא בעניין תינוקות וילדים קטנים, שעקב ההתפתחות המואצת שלהם חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית הוכחה לא טובה (מעקבת התפתחות).

בקשר לילדים גדולים ונוער, אני פשוט הייתי ממליץ לא לשים את הנתב או מחשב שמחובר אלחוטית בחדר שלהם, אבל מפה ועד לוותר על השימוש לגמרי הוא גדול מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

לסיכום נרכש ראוטר TPLINK כמו שלי 108MB יחד עם כרטיס תואם.

מאוסף העובדות/השערות שהעלתם החליטה למקם את הראוטר בחדר שלא ישנים בו,

כמו כן הכרטיס רשת הוא USB כך שמתי שהמחשב לא בשימוש היא פשוט תנתק אותו.

אני מאוד מודה לכם על העזרה- אני רוצה לשבח את הפורום הזה ספציפי כל שאלה שעולה אתם תמיד מתייחסים

ותמיד נותנים מענה איכותי!

כל הכבוד!

פורסם

לי לי נתב כמו שלו והוא נמצא בחדר של אח שלי בן ה-7 והוא ישן במרחק 2 מטר ממנו... זה מסוכן?

פורסם
  • מחבר

לי לי נתב כמו שלו והוא נמצא בחדר של אח שלי בן ה-7 והוא ישן במרחק 2 מטר ממנו... זה מסוכן?

לפי אוסף השמועות/השערות איך שלא נקרא לזה...

לא לעבוד עם ראוטר זה כמעט בלתי אפשרי היום,בכדי לא לקחת שום סיכון אני ממליץ לך לשנות את המיקום לחדר בוא לא נמצאים רוב הזמן

בטח לא ישנים...

פורסם

אני אישית מתעסק עם קרינה ...זהי קרינה לא מיננת.

לכן החשש שלתווך ארוך מאוד קטן

שנית מדובר על מרחק די קטן מהבסיס ולכן השידור בעוצמות נמוכות.

אני כן חיווטי חוט מהבסיס לחדר שלי....כי למרות הידע והנסיון שלי ...אני מעדיף שהבסיס היה רחוק ממני עד כמה שניתן.

לגבי טלפון DECT ...השידור בעוצמה רק בזמן שמדברים ולא בזמן שהוא מונח בצד..

פורסם

כל מכשיר אשר פולט קרינה אלקטרומגנטית (מיננת ולא מיינת) חייב בתקן , והתקנים ברובם מחמירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים