עבור לתוכן

קרינה מראוטר אלחותי

Featured Replies

פורסם

האם פעם נבדק הנושא קרינה מראוטר אלחותי . האם יש בעייה לישון בחדר אם ראוטר אלחותי ולהזהר מקרינה?

פורסם

עם כל הצרות שבעולם רק מזה עוד חסר לנו לדאוג.

לא יקרה לך כלום.

פורסם

האם פעם נבדק הנושא קרינה מראוטר אלחותי . האם יש בעייה לישון בחדר אם ראוטר אלחותי ולהזהר מקרינה?

משרד התקשורת/משרד לאיכ"ס אמורים לבדוק כל מוצר חדש/טכנולוגיה חדשה שפולטת קרינה אלקטרו-מגנטית.

כנ"ל הFCC (משרד התקשרות של ארה"ב) וכך גם מדינות האיחוד האירופאי.

יש ועדה בינלאומית להגנה מפני קרינה בלתי מייננת שנקראת ICNIRP שעוקבת אחר כל המחקרים הרלוונטים בנושא ומייעצת בנושא תקינה.

פורסם

ד"א היו פה כמה דיונים בנושא... חפש!

פורסם

אתה מקבל הרבה יותר קריזה מהאנטנה שהשכן שלך משכיר לסלקום...

אל תדאג מהראוטר...

:lol:

פורסם

זה ראוטר, לא טלפון שצמוד לאוזן

ומכיוון שהמכשיר לא יושב לכם ליד האוזן, עוצמת הקרינה פוחתת כריבוע המרחק ביניכם לבין הראוטר

מה שהופך את זה לבטוח כל עוד הוא רחוק בערך חצי מטר-מטר מכם

(אני לא אומר לא להתקרב אליו, אבל שבסה"כ הזמן הממוצע, הוא לא יהיה ליד הכרית כשישנים,

בדיוק כמו שאתם לא ישנים עם הראש על הטלוויזיה, שגם פולטת קרינה)

נ.ב. כותבים אלחוטי ולא אלחותי, פותח הדיון, תקן בבקשה את טעות הכתיב בכותרת ע"י עריכה של ההודעה הראשונה.

פורסם

ממש לא! א. אין קרינה מהטלויזיה בכלל. אם הייתה לומד איך היא עובדת וממה היא בנויה אז היית מבין.

ב.אין מה להשוות בין סלולרי לראוטר. פותח התראד צודק, יש קרינה והיא כן מסוכנת. הקרינה פועלת בתדר שונה מהסלולרי ולכן לא ניתן להשוות.

ג. כותבים אל-חוטי ולא אלחוטי! ושים לב למה שכתבת, הכל במשפט אחד. תפסק בבקשה את המשפט שלך.

פורסם

א. מה אתה אומר ?

טכנולוגיית CRT המשמשת במסכים ה"רגילים" הגיעה ממקלטי הטלוויזיה. למעט שינויים קלים מסכי ה-CRT הם בעצם טלוויזיות קטנות. זוהי טכנולוגיה ותיקה ואמינה,הנפוצה ביותר. החיסרון העיקרי הוא הנפח הגדול של המסך,המבזבז הרבה מקום על השולחן ורמת הקרינה. צגי CRT יוצרים שדה אלקטרומגנטי חזק לחזית לצדדים ולאחור,שדועך בריבוע המרחק ומומלץ להתרחק מהצג כ 90 ס"מ. השדה חזק נוצר בגלל צורת פעולתם,הקתודה משמשת כתותח אלקטרונים שפוגעים במסך וגורמים ליצירת התמונה וגם ליצירת שדה מגנטי באזור המסך.הפעלת שומר מסך, אינה משנה את פליטת השדות האלקטרו מגנטיים הנפלטים לכל כיוון

@

&

@

ב. לא השוויתי בין סלולרי לראוטר, נתתי דוגמא למכשיר שקרוב אליך, ולמכשיר שרחוק ממך.

לגבי האם קרינה מנתב אלחוטי מסוכנת כן או לא, אתה מוזמן לקרוא כאן את התשובה לשאלה הראשונה.

(תחת הכותרת "האם רשת אלחוטית מסוכנת ?")

ב-FAQ לגבי קרינה, של המשרד להגנת הסביבה.

ג. לגבי אלחוטי/אל-חוטי, זה נתון לויכוח, ובנוסף אני לא מוצא משהו לא תקין בפיסוק שלי, אתה מוזמן להראות לי בדיוק איפה חסרים לי סימני פיסוק,

אבל הייתי מעדיף שאת זה תעשה בהודעה פרטית, מכיוון שאני לא רוצה שדיון בפורום רשתות יתדרדר לויכוח בנושאי השפה העברית.

פורסם

לא מסכים עם כל מה שכתבת. פשוט לא.

לדעתי קרינה של ארוטר כן מסוכנת ואין קרינה מזיקה מהטלויזיה.

פורסם

זכותך להחזיק בדעה הזו שלך, שאין לי מושג על מה היא מבוססת.

אני הבאתי אסמכתא לכל מה שכתבתי.

פורסם

ממש לא! א. אין קרינה מהטלויזיה בכלל. אם הייתה לומד איך היא עובדת וממה היא בנויה אז היית מבין.

אלו שטויות, כל מכשיר אלקטרוני פולט קרינה אלמ"ג, אפילו שקעים פולטים קרינה. טלויזיה (ומדובר פה על CRT כי הם הנפוצות ביותר עדיין) משתמשת בקרינה אלמ"ג ע"מ ליצור את התמונה - אלומה צרה של אלקטרונים נורת בתוך ואקום על משטח פוטופלורנסי (המסך). לא כל הקרינה נעצרת במסך.

וזה בלי הקרינה שנפלטת מהרכיבים האלקטרוניים, שקיימת גם בטלויזיות פלסמה וLCD.

ב.אין מה להשוות בין סלולרי לראוטר. פותח התראד צודק, יש קרינה והיא כן מסוכנת. הקרינה פועלת בתדר שונה מהסלולרי ולכן לא ניתן להשוות.

יש הרבה מה להשוות, שני סוגי המכשירים פולטים קרינה בלתי מייננת. ההבדל הוא בתדר, אבל התדר הוא לא מה שיוצר השוני באפקט אלא רק את העבירות של האות. מה שכן משנה זאת כמות האנרגיה שהגוף סופג כפונקציה של וואט לקילוגרם. בשני המקרים התקן מחמיר ועד כה לא נמצאו השפעות מרעות בכמות שימוש הגיונית.

ג. כותבים אל-חוטי ולא אלחוטי! ושים לב למה שכתבת, הכל במשפט אחד. תפסק בבקשה את המשפט שלך.

אפשר לכתוב "אל-חוטי" ואפשר לרשום "אלחוטי", שניהם תקינים. כמו "אלמותי", למשל.

פורסם

א. כן כל הקרינה נעצרת במסך.

ב. הקרינה של הטלויזיה ממש מזערית ולא, אי אפשר להשוות אותה לסלולרית.

ג.הקרינה של הטל', נספגת או חודר את הגוף והקרינה של הסלולרי אותו דבר רק במרוכז למוח. ממש לא אותו דבר.

בקיצור, הבנתי מה שאתה אומר, אבל אחרי שלמדתי נרחבות בנושא אני נאלץ לא להסכים. התדר מאוד חשוב לא רק בעבירות שלו אלא באופן שבה הוא פוגע בתאים.

פורסם
בקיצור, הבנתי מה שאתה אומר, אבל אחרי שלמדתי נרחבות בנושא אני נאלץ לא להסכים. התדר מאוד חשוב לא רק בעבירות שלו אלא באופן שבה הוא פוגע בתאים.

זה נכון מאוד, לתדר יש חשיבות מכרעת ולא רק לעוצמה.

אבל ראוטר אלחוטי עובד ב 2.4Ghz שזה ממש תדרי מיקרו (קרוב לתדר מיקרו גל) ולכן זה איזור תדרים די לא בריא לגוף. אנו נשארים עם החלק של עוצמת האות שאמור להיות נמוך מאוד. אבל, בכל זאת בודאי שלא מומלץ לישון קרוב מאוד לראוטר. יש מינימום שבודאי מצוין על המוצר אותו בודאי לא כדאי לעבור אבל לא היה מזיק לקחת עוד קצת טווח בטחון. הטווח הוא כמה עשרות סנטימטרים אבל תשתדל להיות כמה שיותר רחוק. אם לא יועיל בטח לא יזיק. כמו שמישהו אמר העצמה יורדת ביחס ריבועי למרחק כך שאם התרחקת פי שתיים הקרינה ירדה פי ארבע.

פורסם

מצדיק טענה!

ומה עם המקלט שנמצא במחשב? הרי זה מקלט וגם משדר, זה אומר שהוא משדר גל מסוכן(בעוצמה נמוכה) אך הוא קרוב מאוד לאיזור החשוב...

ד.א. 2.45 זה תדר המים(של המיקרוגר) ו2.4 זה האלחוטי. תדר קרוב ולכן מאוד לא מומלץ כפי שאמר shlomom

פורסם

ב. הקרינה של הטלויזיה ממש מזערית ולא, אי אפשר להשוות אותה לסלולרית.

ג.הקרינה של הטל', נספגת או חודר את הגוף והקרינה של הסלולרי אותו דבר רק במרוכז למוח. ממש לא אותו דבר.

לא משווים פה קרינה של טלויזה וסלולר, אלא קרינה של סלולר ונתב אלחוטי.

זה נכון מאוד, לתדר יש חשיבות מכרעת ולא רק לעוצמה.

אבל ראוטר אלחוטי עובד ב 2.4Ghz שזה ממש תדרי מיקרו (קרוב לתדר מיקרו גל) ולכן זה איזור תדרים די לא בריא לגוף.

לתדר כפונקציה של פגיעה בחומר אורגני אין חשיבות כמעט בטווחים הללו. כשאתה מדבר על קרינה בכלל אז כן, אבל אנחנו לא מדברים פה על קרני רנגן.

2.4GHz זה תדרי מיקרו, אותם תדרים שתנור המיקרוגל גם עובד בהן, אבל לא נמצא שהתדרים הללו "לא בריאים" ברמות נמוכות.

ה"בעיה" עם סוגי הקרינה בתחומים האלו (UHF, 0.3-3GHz) היא שהיא יוצרת חום ברקמות אורגניות. זה אותו אפקט שמקבלים בחימום מזון בתנור מיקרוגל, לעומת זאת ברמות מאוד נמוכות נוצר רק מעט חום וכמות החדירה לגוף היא מזערית, ולמעשה רוב המחקרים גילו שאין השפעות מרעות במצב הזה כל עוד שלא חורגים מהתחום בתקן או נחשפים לרמות גבוהות למשך זמן ארוך.

טלפונים סלולריים פועלים בתדרים 900MHz, 1800MHz ו2.1GHz. התדרים הללו נופלים בתוך קטגורית גלי מיקרו והאפקט שהם יוצרים על הגוף הוא אותו אפקט חימום. שוב, מרביתם המכריע של המחקרים שולל השפעות מרעות בשימוש סביר של מכשירים שעומדים בתקנים.

אני אמנם לא ממליץ לאף אחד לישון עם אנטנה ליד הראש, אבל ממרחק של כמה עשרות סנטימטרים אין שום סכנה, ורב האנרגיה לא חודרת את העור ונוצר אפקט תוך תאי קטן מאוד.

הקרינה הזאת היא לא קרינה מייננת כמו קרינה רדיו-אקטיבית או רנטגן, היא לא גורמת לשינויים בDNA או הורסת חלבונים בתא. אין טעם לנסות להפחיד אנשים בזה שזאת קרינת מיקרוגל, תנורי מיקרוגל הם לא רדיו-אקטיביים והסכנה היא בגלל עוצמתם - 500-1500 וואט לעומת 100-500 מילי-וואט של נתב אלחוטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים