עבור לתוכן

בעיות בצילום בלילה... איך מצלמים כמו שצריך?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה, אני מצלם בלילה והתמונה לא יוצאת לי ברורה....

http://img175.imageshack.us/img175/7058/imgp0092mj3.jpg

(מעל ל"קו הלבן" יש בניינים ואני בכלל לא רואה את הבניינים אלא רק חושך....)

פורסם

אי אפשר להאיר בניינים עם פלאש :kopfpatsch:

בשביל לצלם נופים ליליים כמו שצריך, תשתמש בחצובה בשילוב עם חשיפות ארוכות (במצב M), טייימר 2 שניות, ISO מינימלי וצמצם אופטימלי. בקיצור, אתה צריך לפחות להתחיל בקריאת מאמרים על צילום בכלל וצילום לילה בפרט, ולא יזיק גם לקנות ספר או שניים וללכת לקורס צילום. אי אפשר ללמוד את כל התורה תוך כדי דיון בפורום.

פורסם
  • מחבר

אם הייתי מצלם כפי שאתה אומר האיכות הייתה צריכה להיות לגמרי אחרת?

(ו... אין לי חצובה וגם אם יש מאמרים באינטרנט אז תיתן לי קישור)

פורסם

כן, האיכות תהיה אחרת לגמרי. הנה תמונות לילה שצילמתי עם מצלמת כיס (ריקו R5), תוך הקפדה על הטכניקה שציינתי למעלה:

r0010162filteredpf540de1.jpg

r0010164540tb0.jpg

r0010786histfilteredcr540xc4.jpg

r0010745crfiltered2540ia0.jpg

panocr7617631900zp8.jpg

עם DSLR אפשר כמובן לקבל תוצאות טובות עוד יותר.

לגבי לינק למדריך, תריץ בגוגל חיפוש על "מדריך לצילומי לילה" או חיפושים דומים אחרים. יש הרבה מדריכים בנושא.

פורסם
  • מחבר

איזה מפחיד... ממש איכות טובה!

מצאתי אתר מעולה לזה, וואיי כמה צריך לעבוד על הטכניקה.

http://www.galitz.co.il/

פורסם

אני חושב שכדאי לו קודם לטפל בסופידטליזם...

תמונות יפות אורן

פורסם

אחלה תמונות באמת .....לפותח הדיון, אחלה אתר יש לרועי גליץ' אני לבדתי דרכו הרבה ואז פשוט יצאתי לצלם על כל תמונה טובה היו לי לפחות

50 נסיונות תוך כדי משחק של התריס והצמצם, כמובן שהמצלמה חיבת לשבת על משהו קבוע ויציב...השהיה של 2 שניות יכולה להיות התחלה טובה.

ולא צריך בכלל להשתמש בפלאש הוא רק מלבין את התמונה ....

רק אימון והרבה נסיונות יתנו לך תוצאות טובות.....לפני כמה שנים התחלתי לצלם תמונות במועדונים לכמה אתרים ותוך כדי אימון כל כך השתפרתי עד שלמדתי לצלם

אדם ולתזמן את את התאורה כך שהאלומה של האור הציבעוני תהיה בדיוק מאחוריו כשאני מצלם....

[attachment deleted by admin]

פורסם

מבחינה טכנית זה הרבה יותר טוב, אבל יש מה לשפר:

- צמצם 8 או 11 ייתן לך תוצאות איכותיות יותר מאשר 5.6.

- הבהרה קלה של האיזורים הכהים (בעיבוד במחשב) תתן תוצאה טובה יותר. לחלופין אפשר להגדיר פיצוי חשיפה חיובי של 0.5 סטופ (אבל זה יגרום לאיזורים נוספים להשרף).

- WB טאנגסטן ייתן צבעים יותר נייטרליים.

מבחינה אומנותית, התמונה לא מעניינת. באופן עקרוני קשה לצלם תמונות של שיכונים ולקבל משהו מעניין. תצטרך לצאת מהבית ולחפש זוויות ונושאים מוצלחים יותר.

פורסם
  • מחבר

לא תיכננתי לקבל תמונות מעניינות, סתם בתור התחלה זה נראה לי מוצלח, בתור מישהו שרק התחיל ללמוד את כל הקטע של הצילום.

האמת היא כרגע אני לא יכול ממש להשקיע שעות על גבי שעות בצילום כי יש לי דברים יותר חשובים כמו להירשם למכללה, מבחנים (מגנים, בגרויות וכו'....).

ואח"כ גם עבודה.

אם ייתפתח משהו אני אודיע, בכיף! ;)

פורסם

מבחינה טכנית זה הרבה יותר טוב, אבל יש מה לשפר:

- צמצם 8 או 11 ייתן לך תוצאות איכותיות יותר מאשר 5.6.

וזה בגלל שסגירת צמצם משפרת את החדות? (למרות שאינסטינקטיבית בצילומים עם תאורה נמוכה (ובפרט לילה) הצמצם צריך לכאורה להיות פתוח למקסימום או שזה בעצם לא משנה אם אתה מצלם על חצובה ואז אתה מפצה בזמן חשיפה ממושך יותר?)

ד"א, אורן, תמונות מרשימות (במיוחד השניה) - איך מטפסים על גגות כאלו בלילה...

פורסם

סגור את הצמצם ל Sweet Spot של העצמית ותחשוף יותר זמן, במידה ומתאפשר. עם הזמן תתחיל לתת בראש - ראה ערך "השריטה של אלפא" -

dsc6954jo8.jpg

dsc2324bnm7.jpg

dsc7199ov1.jpg

פורסם

וזה בגלל שסגירת צמצם משפרת את החדות? (למרות שאינסטינקטיבית בצילומים עם תאורה נמוכה (ובפרט לילה) הצמצם צריך לכאורה להיות פתוח למקסימום או שזה בעצם לא משנה אם אתה מצלם על חצובה ואז אתה מפצה בזמן חשיפה ממושך יותר?)

הביצועים האופטימליים של מרבית העדשות למצלמות DSLR עומדים על 8.0 עד 11. בעדשות גרועות במיוחד האופטימום יכול להיות מעט סגור יותר, ובעדשות טובות במיוחד מעט פתוח יותר.

צילומים של נופים ליליים מצלמים עם חצובה, ולכן אין שום סיבה להשתמש בצמצם הפתוח. אין שום בעיה להשתמש בצמצם האופטימלי גם אם זה דורש חשיפות ארוכות יותר. למען האמת, בחשיפה הקצרה יותר יש פחות "פיקסלים חמים", אבל למצלמות דיגיטליות מודרניות יש הסרת רעש חיסורית שפותרת את הבעיה הזו בצורה מאוד אפקטיבית.

אגב, בקומפקטיות הצמצם האופטימלי פתוח יותר. שימוש בצמצם 8.0 יבטיח לך תמונות מאוד לא איכותיות כתוצאה מדיפרקציה. צמצם 4.0 הרבה יותר קרוב לאופטימום, ובמצלמה עם עדשה איכותית כמו ה-GX100 שלך אתה יכול ללא חשש להשתמש גם בצמצם הכי פתוח (2.5 בצד הרחב).

ד"א, אורן, תמונות מרשימות (במיוחד השניה) - איך מטפסים על גגות כאלו בלילה...

תודה. לזה בדיוק התכוונתי כשכתבתי שצריך לצאת ולחפש זוויות טובות יותר.

פורסם

AlphaCygni

התמונה השנייה והתמונה השלישית ממש יפות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים