עבור לתוכן

למבינים בפסנתרים

Featured Replies

פורסם

איזה פסנתר טוב יד ראשונה אני יכול למצוא ב20- 30 אלף שקל?

(רק חברה גרמנית)

המלצות ו/או ביקורות יתקבלו בברכה. ;D

פורסם

אקוסטי?

עריכה :

עזוב אותך.. כנס לפורום פסנתרנים בתפוז...

פורסם

איזה פסנתר טוב יד ראשונה אני יכול למצוא ב20- 30 אלף שקל?

(רק חברה גרמנית)

המלצות ו/או ביקורות יתקבלו בברכה. ;D

למה רק חברה גרמנית?..... פסנתרים של YAMAHA הם מעולים.

פורסם
  • מחבר

תחסוך. תשמע פסנתר של YAMAHA ותשמע פסנתר מחברה גרמנית אמינה באותו טווח מחירים וההבדל עצום.

ליפניות יש צליל מתכתי מעאפן.

פורסם

לא ימהה.. טעות של ישראלים :-) קונים סתם מותג..

אני אתן לך עצה קטנה - כשקונים פסנתר צריך לשבת לפחות 10 דקות על כל פסנתר בשביל להחליט אם לקנות אותו או לא.. אל תתבייש לעשות את זה כי כמעט וכולם עושים את זה [לפחות אלה שמבינים משהו מהחיים שלהם] בטח שבטח לא במחיר שכזה. תגיד, מה דעתך על פסנתר חשמלי? ב30 אלף יש אחד מדהים עם אותו מגע של פסנתר ועוד פונקציות שאין לפסנתר רגיל.. גם עדיף פסנתר חשמלי כי ככה אפשר לנגן בלי להפריע לשאר הבית.

פורסם

ההבנה שלי לא גדולה בזה, אבל מניסיון ומה שיש לי בבית ואם תצליח להשיג (הם נורא יקרים) זה סטינווי והבנים שלו

Steinway & sons אם תמצא יש לך את הרולס רויס של הפסנתרים

פורסם

אפשר למצוא פסנתרים של סטיינווי גם ב 25 אלף בערך

הבעיה שבכלי זמר/חלילית או כל חנות אחרת שאני מכיר לא ראיתי אותם בשנתיים האחרונות

הייתה עוד חברה שרציתי להמליץ עליה (יצרן גרמני), רק ששכחתי את השם

יצא לי לנגן על פסנתר שלהם לפני יומיים בחנות והצליל היה מצוין

לגבי פסנתר חשמלי-

זה פשוט לא אותו דבר.

לגבי יאמאהא- יש להם כלים מעולים, אבל לא פסנתרים, אז אל תגיד "סתם מותג"

קח לדוגמה את הסקסופונים שלהם.

פורסם

תחסוך. תשמע פסנתר של YAMAHA ותשמע פסנתר מחברה גרמנית אמינה באותו טווח מחירים וההבדל עצום.

ליפניות יש צליל מתכתי מעאפן.

לא ימהה.. טעות של ישראלים :-) קונים סתם מותג..

אני יוצא מנקודת הנחה (עד שיוכח אחרת ) שאני מתמצא ומבין בפסנתרים יותר מכל חברי הפורום יחד. "ליפניות יש צליל מתכתי מעאפן".....אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר? יש לך הבנה בסיסית במוזיקה? הפסנתרים של ימהה הם בין הטובים בעולם! זה קצת מוזר שחברה שמייצרת בעיקר מוצרי אלקטרוניקה (וגם אופנועים) מייצרת גם פסנתרים מעולים אבל זאת עובדה. בתחרויות רובינשטיין יש בד"כ 3 פסנתרים : סטנווי (אמריקאי,לפעמים מיוצר גם בגרמניה), בזנדורפר (אוסטרי) ,וימהה היפני. אין שום פסנתר גרמני היום שמתקרב באיכותו לשלושת אלו.

הצליל של ימהה מעט מתכתי יותר מזה של הסטנווי (שנחשב בד"כ לטוב בעולם),אבל גם צלול יותר -ומנסיוני- זה מאד משתנה מפסנתר לפסנתר.

היתה פעם חברה גרמנית מפורסמת -בקשטיין,אבל היא חדלה להתקיים מסוף מלחמת העולם השניה. כיום חברת סאמיק הקוראנית רכשה את המותג

"בכשטיין" ,אך הצליל המקורי אבד. עם זאת שמעתי את הבקשטיין החדש,(וגם ניגנתי עליו), ולהפתעתי הוא אינו "מוצר מדבקה" אלא בעל צליל משובח ביותר (ממש לא מזכיר את הצליל הבינוני ומטה של "סאמיק") .

מבחינת ה"טאץ'" או ה "hammer action ", ימהה הם המובילים לדעתי.

ומה אתם מכניסים לכאן דיון על פסנתרים חשמליים?!.... מר "UltraWaveMUSA" , מדבריך ניתן להבין קודם כל שאתה בכלל לא יודע מה זה פסנתר חשמלי. מה שאתה מדבר עליו הוא סינטיסייזר שסימפלו עליו צלילים של פסנתר והדביקו את זה למקלדת . פסנתר חשמלי הוא משהו שונה לחלוטין: זה כמו גיטרה חשמלית-פסנתר אמיתי,רק יותר קטן,עם מיתרים ופטישים ממש כמו פסנתר רגיל,רק שהוא שמחובר לחשמל-פונקציה שמאפשרת להפיק ממנו איכויות מיוחדות. מוזיקת ג'אז איכותית ניתן לנגן גם על פסנתר אקוסטי וגם על פסנתר חשמלי (או על סינטיסייזר דמוי פסנתר ,אם אין ברירה) ,אבל מוזיקה קלאסית מתאימה לפסנתר אקוסטי בלבד.

מקווה שהעניינים יותר ברורים עכשיו ,ומי שלא מבין ,עדיף שלא יגיב.

פורסם

אני ממש לא מתכוון לפתוח דיון על זה עכשיו אבל אני חייב להגיד שיש הבדל בין סינטיניזר ופסנתר חשמלי. אני לא מדבר על אורגנית פה...

הטכנולוגיה של הפסנתרים האחרונים התפתחה כ"כ שזה ממש כמעט אותו דבר. נכון, יש כאלה שאומרים שהמוזיקה מאבדת קצת מהחיים שלה, אבל כשאין ברירה אלא לנגן עם אזניות, לוקחים פסנתר חשמלי טוב שמדמה בדיוק, אבל בדיוק נגינת פסנתר אקוסטית.

פורסם

אתה מסרב להבין.... מה שאתה קורא פסנתר חשמלי ( מקלדת "כבדה" -לא "אורגנית" חס ושלום ,שאפשר לחבר אליה אוזניות והיא נותנת צלילים דמויי פסנתר ) זה סינטיסייזר! סינטיסיזרים הם לא בהכרח אורגניות של להקות רוק. אתה מדבר על מכשיר שמדמה צלילים של פסנתר באופן סינתטי-מכאן המילה סינטיסייזר. פסנתר חשמלי אמיתי זה מה שתיארתי למעלה. אי אפשר לחבר אליו אזניות ממש כמו שאי אפשר לחבר לגיטרה חשמלית. ואגב, עדיין אין סינתי שמדמה "בדיוק" נגינה על פסנתר אקוסטי. זה דומה ,אבל לא אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

אפשר למצוא פסנתרים של סטיינווי גם ב 25 אלף בערך

הבעיה שבכלי זמר/חלילית או כל חנות אחרת שאני מכיר לא ראיתי אותם בשנתיים האחרונות

הייתה עוד חברה שרציתי להמליץ עליה (יצרן גרמני), רק ששכחתי את השם

יצא לי לנגן על פסנתר שלהם לפני יומיים בחנות והצליל היה מצוין

לגבי פסנתר חשמלי-

זה פשוט לא אותו דבר.

לגבי יאמאהא- יש להם כלים מעולים, אבל לא פסנתרים, אז אל תגיד "סתם מותג"

קח לדוגמה את הסקסופונים שלהם.

איפה ראית סטינווי לא קרועי לחתיכות ב25 אלף?! :o

פורסם

לפני שנתיים, בחנות בחיפה שנסגרה ככל הנראה :\

בכל מקרה, אני אמור להיות מחר או מחרתיים שוב בחיפה בכלי זמר/חלילית, אז אני אוכל לראות את השם של הפסנתר שרציתי להמליץ לך עליו.

ב 25 אלף כיום אפשר למצוא כאלו מעיקולים וכו'. דוד שלי לפעמים מפקח על עיקולים עם צוים משפטיים, וכבר יצאו משם כמה מציאות. אני אודיע לך אם צץ משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

תעשה את זה :o ;D

תודה :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים