עבור לתוכן

דרושה המלצה לקומפקטית. 1000-2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המצלמה לא הולכת לשמש ליותר מ-Point and Shoot, אז אין צורך בתכונות מיוחדות. רצוי שהעדשה תהיה רחבה, דרוש זום מעבר ל-X3 וזמן תגובה מהיר. דמוי SLR לא תתאים פה - היא צריכה להיות קומפקטית אמיתית. שתהיה מחבה מוכרת, עם שירות טוב. וזהו בעיקרון.

יש המלצות?

תודה מראש.

פורסם

או שהתגובה שלי לא במקום :S

פורסם

אם אתה רוצה מצלמה ממש קומפקטית, עם יבוא מסודר, עדשה רחבה וצילומים שלא דורשים הבנה או עיבוד, אז תצטרך להסתפק בזום X3 וללכת על קנון SD800 או SD870 (לראשונה יש עינית אופטית, לשניה יש איכות תמונה טובה יותר). לחלופין, תצטרך לוותר על אחת מהדרישות האחרות. ריקו R4 תספק לך הכל, אבל היא לא P&S במובן המלא של הביטוי (כדי להוציא ממנה את המקסימום כדאי להבין מה עושים). פנסוניק LX2 גם כן תספק לך הכל, אבל היא לא מאוד קטנה ואין לה שירות של חברה גדולה. כנ"ל פנסוניק TZ3. לניקון P50 יש פוטנציאל טוב, והיא עומדת בכל הדרישות, אבל אין עליה עדיין ביקורות כך שאי אפשר לדעת אם אין קאטצ' (כמו למשל מהירות איטית שאופיינית לקומפקטיות של ניקון).

פורסם

מז"א מהירות איטית?

הסתכלתי על הניקון, היא נראית לי טובה, למרות שהזום הקטן מאוד מפריע לי...הייתה לי מצלמת HP M425 והיה לה זום 3X וזה ממש לא הספיק לי אם הייתי רוצה לצלם משהו קצת יותר רחוק ובכלל לא הייתי מרוצה ממנה...

מה לגבי מצלמת OLYMPUS MJU830? NIKON COOLPIX L5?וכל שאר ה MJU למיניהם?

אלה 2 מצלמות שמצאתי ב"זאפ" ונראה כי שתיהן עונות על הקריטריונים, השאלה היא האם באמת זה ככה כי אני לא כזו מומחית במצלמות, הידע שלי שטחי ביותר וכל הפונקציות והמפרט הטכני לא אומר לי כלום לכן, מתייעצת אני איתכם.

תודה :)

פורסם

מז"א מהירות איטית?

פוקוס שלוקח שניה ויותר.

מה לגבי מצלמת OLYMPUS MJU830? NIKON COOLPIX L5?וכל שאר ה MJU למיניהם?

שתיהן מצלמות סתמיות לחלוטין. ואצל אולימפוס זה כבר מתחיל להיות עניין של מסורת - הם לא הוציאו אפילו קומפקטית אחת ראויה לשמה בשנים האחרונות.

אלה 2 מצלמות שמצאתי ב"זאפ" ונראה כי שתיהן עונות על הקריטריונים

מה הקריטריונים?

פורסם

דבר ראשון והכי חשוב לי במצלמה שכשאני מוציאה אותה לצלם אירועים/חברים וכו' שיצאו תמונות איכותיות וטובות בלי שאני אצטרך לכוון את ההגדרות אלף שנה כדי שתצא תמונה טובה ואיכותית.

חוץ מזה:

1. זמן תגובה מהיר כלומר, מאז שאני לוחצת על הכפתור ועד שהמצלמה באמת מצלמת את התמונה יהיה מרווח זמן הכי קטן שיש (מה שגם יאפשר לי לתפוס דברים בתנועה וכו')

2. זום מעל 3X

3.רצוי עם עינית אופטית למרות שזה לא כזה קריטי.

4.מופעלת על סוללות AA בעדיפות.

5.זמן סוללה ארוך.

חוץ מזה (וזה כמו שאני מבינה יש בכל מצלמה דיגיטלית) שאפשר יהיה לשחק עם ההגדרות השונות בכדי ליצור תמונות קצת יותר אומנותיות של נופים וחיות וכד'.

בקיצור מצלמה קומפקטית טובה, מחברה אמינה ולא סתם איזה חרטה שאני אוציא עליה מעל 1000 ש"ח סתם (כמו הHP שקניתי לפני שלוש שנים שהייתה פשוט זוועתית)

פורסם
  • מחבר

אה, שכחתי להגיד, הבקשה היא עבור dariapod :)

פורסם

דבר ראשון והכי חשוב לי במצלמה שכשאני מוציאה אותה לצלם אירועים/חברים וכו' שיצאו תמונות איכותיות וטובות בלי שאני אצטרך לכוון את ההגדרות אלף שנה כדי שתצא תמונה טובה ואיכותית.

בכל המצלמות שציינתי למעלה אפשר לקבל תמונות איכותיות, אבל כדי לקבל תמונות איכותיות בצורה עקבית רצוי מאוד ללמוד להשתמש במצלמה ובהגדרות שלה.

1. זמן תגובה מהיר כלומר, מאז שאני לוחצת על הכפתור ועד שהמצלמה באמת מצלמת את התמונה יהיה מרווח זמן הכי קטן שיש (מה שגם יאפשר לי לתפוס דברים בתנועה וכו')

מלבד במקרה של הניקון (שעלולה להיות איטית), אני לא חושב שתהיה לך בעיה בנושא הזה.

2. זום מעל 3X

זום מעל X3, עדשה רחבה או שניהם? מהודעה בתחילת הדיון הבנתי שעדשה רחבה היא אחת הדרישות.

3.רצוי עם עינית אופטית למרות שזה לא כזה קריטי.

ברוב הקומפקטיות כיום אין עינית אופטית.

4.מופעלת על סוללות AA בעדיפות.

הייתי מוותר על הדרישה הזו. סוללות AA הן יותר חיסרון מיתרון.

חוץ מזה (וזה כמו שאני מבינה יש בכל מצלמה דיגיטלית) שאפשר יהיה לשחק עם ההגדרות השונות בכדי ליצור תמונות קצת יותר אומנותיות של נופים וחיות וכד'.

אני לא בטוח שאני מבין לאילו הגדרות את מתכוונת. אם את מדברת על מצבים אוטומטיים (Scene Modes) אז אל תצפי ליותר מדי. התועלת במצבים האלה אפסית. אם הכוונה לשליטות ידניות, אז יש יותר חשובות (ISO, WB ופיצוי חשיפה) ויש פחות חשובות (PASM) שלא במקרה חסרות ברוב הקומפקטיות.

בקיצור מצלמה קומפקטית טובה, מחברה אמינה ולא סתם איזה חרטה שאני אוציא עליה מעל 1000 ש"ח סתם (כמו הHP שקניתי לפני שלוש שנים שהייתה פשוט זוועתית)

אני חושב שהקנון SD800 תתאים לך הכי טוב, אבל תצטרכי להתפשר על הדרישה לזום X3.

פורסם

קודם כל תודה!!! :)

נראה לי באמת אני אלך על הקנון :)

רק שאלה אחרונה, כפי שאני מבינה ה-870 זה שדרוג של ה-800 אז אם ההבדל היחידי הוא העינית האופטית אז עדיף ללכת על המשודרגת יותר נכון?

פורסם

ציינת קודם שעינית אופטית היא יתרון בעיניך, ועל כן ההמלצה על ה-SD800. ה-SD870 לא מביאה שיפורים משמעותיים.

פורסם

:xyxthumbs:תודה :xyxthumbs:

עכשיו אני אלך ואקנה את המצלמה... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים