עבור לתוכן

שאלה על חיבור שתי מקלדות לאותו מחשב.

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי יש שתי כניסות זהות, כאשר אחת מיועדת למקלדת(אני לא יודע מה השם של הכניסה הזאת, אבל אני מניח שמובן למה אני מתכוון). אז השאלה היא למה מיועדת הכניסה השניה? והאם אפשר לחבר גם לכניסה השניה מקלדת כך שיהיה אפשר לתפעל את המחשב משתי מקלדות בו זמנית?

ולא, אין לי ארבע ידיים.. פשוט חשבתי אם זה יהיה אפשרי לשחק במשחקים על אותו מחשב כאשר לכל שחקן יש מקלדת.

פורסם

הכניסה נקראת PS2.

אחת מיועדת למקלדת והשניה לעכבר.

אני לא חושב שאפשר לחבר למחשב 2 מקלדות בצורה הזו.

פורסם

אחד התרדים ההזויים.

מעט היסטוריה:

לפני שנתיים שלוש, בעבר הרחוק, כשדרקונים שלטו באדמה וגיימרים הסתתרו בביתם ושיחקו קאונטרסטרייק (לא סורס!), הרבה מאוד עכברים הגיעו עם PS2 בלבד. USB זה דבר יחסית חדש.

עכבר PS2:

כמו שאתה רואה, חיבור העכבר ירוק, חיבור המקלדת סגול - שלא תתבלבל.

334684-005.JPG

פורסם

ואם כבר אז כבר - חיבור מקלדת אחת ב USB ואחת ב PS2 לא יעבוד

ז"א אם במקלדת אחת תלחץ שמאלה ובשניה ימינה אז כנראה שהמקש שתלחץ ראשון יעשה משהו והשני סתם

פורסם

ניתן לחבר שתי מקלדות לאותו מחשב.............לא יעיל למשחקים אבל כי כמו שאמרו כל לחיצה תשפיע כאילו נלחצה באותה מקלדת ולא במקלדות נפרדות

ובדרך כלל עושים עם מפצל מיוחד

כומ בבתי משפט שם חלק מהמחשבים מחוברים לשתי מקלדות ושלושה מסכים בו זמנית

פורסם

ואם כבר אז כבר - חיבור מקלדת אחת ב USB ואחת ב PS2 לא יעבוד

ז"א אם במקלדת אחת תלחץ שמאלה ובשניה ימינה אז כנראה שהמקש שתלחץ ראשון יעשה משהו והשני סתם

הם שניהם יעבדו בו זמנית.

כלומר אם אני אלחץ באחת על למעלה ובשנייה על למטה אז הcursor יעלה וירד שוב ושוב מאוד מהר. יותר מהר ממה שאפשר לעשות על מקלדת אחת.

יש לזה השלכות נחמדות למשחקים :)

הקטע השני פה זה שהמקלדות לא מפריעות אחת לשנייה ואז אם משחקים עם שני שחקנים לא צריך לפחד שחבר שלך ילחץ על 3 מקשים ביחד ואז לא תוכל לתת לו אגרוף במשחק (במציאות זה משהו אחר...)

פורסם
  • מחבר

אז כן אפשר לחבר שתי מקלדות?

אם אני מחבר מקלדת אחת לחיבור הסגול ומקלדת שניה לחיבור הירוק מה זה נותן לי?

אני אתן דוגמא למה שאני רוצה לעשות ככה אולי התשובות יהיו יותר ספציפיות. נגיד ואני רוצה לשחק פיפ"א, אני רוצה שבעת בחירת הצד שבו אני משחק יהיו לי שתי מקלדות, כך שכל שחקן יוכל לבחור צד משלו. אני לא רוצה שמקלדת אחת תפריע לשניה מן הסתם. אז השאלה היא האם אפשר לעשות את זה ואיך?

ובכלל, יש מצב שהמשחק יזהה שיש לו שתי מקלדות?

ועוד דבר יש מתאם בין הכבל של המקלדת לכניסת USB? כי אין לי מקלדת שמתחברת לUSB

אפשר נגיד להגדיר שאחת מהמקלדות תתפקד כג'וייסטיק?

פורסם

קיים מעביר מPS2 לUSB וההפך

אתה יכול לחבר מקלדת רק לחיבור הסגול וזהו.

אם אתה ורצה לחבר 2 מקלדות בו זמנית חבר אחת לUSB ואחת לPS2 -פעם אני עבדתי ככה,אבל המחשב יתן רק לאחת לעבוד כלומר אם אתה כותב משהו בזאת של הUSB אתה לא תוכל לכתוב בו זמנית בזאת של הPS2

או פשוט תקבל צפצופים מהמחשב על התנגשות.

פורסם

לי זה נתן לכתוב בשתיהן בו זמנית.

אחת USB אחת PS2

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני אנסה בכל מקרה ויראה מה ייצא לי מזה...

לי זה נתן לכתוב בשתיהן בו זמנית.

אחת USB אחת PS2

יכול להיות שהגדרת משהו בצורה מיוחדת? או שזה פשוט עבד ככה ברגע שחיברת את שתי המקלדות?

פורסם

זה עבד ללא שום הגדרות מיוחדות אצלי ועוד על מחשב בן 5 שנים.

יכול להיות שיש הבדל בין לוחות אם שונים אבל בגדול USB וPS2 הם אפיקים שונים לחלוטין אז כנראה שהם לא מפריעים אחד לשני.

תראה את התשובה שכתבתי בת'רד השני שפתחת... :nixweiss:

פורסם

אני עשיתי את הדבר הזה בדיוק (ז"א חיברתי שתי מקלדות ל PS2 ו USB ) ושתיהן עבדו חלק במחשב בן שנתיים . מה שכן אם אחד משחק בכפתורים WSAD אז השני יצטרך להשתמש בכפתורים אחרים.

אגב , בלי הרבה קשר , היום מחוברים לי שלושה עכברים אלחוטיים של לוג'יטק למחשב והם עובדים ביחד חלק , רק שכמובן זה משגע להוזיז אותם ביחד אבל אם רוצים הם עובדים כך.

פורסם

^אפשר לדעת למה 3 עכברים שונים?

פורסם

אבל כולם שולטים באותו סמן?

פורסם

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים