עבור לתוכן

שאלת סורקים, חיתוך תמונות אוטומטי/ידני שמוגדר לפני סריקה

Featured Replies

פורסם

הסורק שלי (canonscan Lide 30) בא עם דרייבר וחבילת תוכנה , כמו כל סורק.

קניתי אותו בעיקר לסריקת תמונות.

יש בדרייבר שלו, מנגון זיהוי והפרדה אוטומטי, מה שאומר בתיאוריה, שאם אני אשים 4 תמונות בריווח נכון אחת מהשניה, ומגבולות שטח הסריקה

אזי הסורק יזהה 4 תמונות, יסרוק אותן, יעשה התאמת צבעים לכל אחת בנפרד, ויחתוך אותן (CROP) ל4 תמונות, הכל אוטומטית.

נכון שזה נהדר ? נכון שזה חוסך זמן ?

בטח ! בתיאוריה...

במציאות זה מאוד מתסכל, הזיהוי עובד בתנאים אידאליים בלבד (של ריווח וכו') לוקח המון זמן (יחסית !) לסדר את התמונות כמו שצריך.

לפעמים -(פעם ב- 50 סריקות ?) משהו משתבש ב CROP והוא חותך תמונות כמו רוצח סדרתי, וצריך לסרוק שוב.

מה שגם לא תמיד ה CROP שלו באמת מדוייק ברמה סבירה.

ויש תמונות שהגבול שלהן לא ברור או חתוך, או כל דבר, אז הוא מזהה את הגבול לא טוב.

אם התמונות קרובות מדי, הוא סורק אותן כתמונה אחת (גם אם יש מספיק ריווח בינהן לפעמים)

אי אפשר לשלוט בפיטצ'ר הזה בתוכנה - הוא אוטומטי לגמרי

בקיצור, זה ממש לא זה.

מה שאני בא לשאול כאן בעצם, אנשי גרפיקה יקרים שלי

זה למה לכל הרוחות לא קיים כזה פיטצ'ר , שנותן לעשות זאת ידנית ?

אחרי סריקת PREVIEW מהירה, שאני אוכל לגרור 4-5-6 או כמה שבא לי , ריבועי סריקה מפוקסים

כאלה (=רבים, לא יחיד) שאפשר לגרור ולמתוח ולשנות להם זווית

בהנחה ותמונה יצאה קצת עקום (ואז הוא סורק ומסובב אותה לישר)

למה אחרי PREVIEW , אני יכול (בלי הפיטצ'ר של AUTO CROP) - ידנית להגדיר רק איזור סריקה בודד ?

ואנא מכם, אם אני טועה, אם יש כזה פיטצ'ר רק שאני לא יודע איך לגשת אליו, אם זה קיים רק בדרייברים של סורקים תעשייתיים, ולא לביתיים, אבל יש לכם מאמר שמסביר איך לעדכן את התוכנה שלי, את הדרייבר שלי, למשהו שיוכל לתת לי את הפיטצ'ר הזה בסריקות.

אני כ"כ אשמח..

אפילו כתבתי מייל לאנשי הפיתוח של CANON על זה, לפני שנה, ולא קיבלתי תשובה

(עד היום אני לא בטוח אם שלחתי את זה למקום הנכון, היה סיוט למצוא את המייל הספציפי ההוא..)

מה שאני מבקש לא נראה לי לא הגיוני, נכון ? זה סה"כ אפילו די נדרש לדעתי, היום, כשאנשים קונים סורקים בשביל לסרוק את אוסף התמונות המשפחתי שלהם, ולהעביר אותו לפורמט דיגיטלי, זה יכול מאוד להמהיר את תהליך הסריקה, לחסוך מלא זמן יקר, ולא מדובר בשידרוג חומרה, אלא תוכנה בלבד.

חיפשתי בעבר רבות על הנושא הזה, והעלתי חרס, אני אנסה לשבת על זה עוד קצת, אשמח גם לשמוע מה אתם יודעים בנושא.

HELP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים