פורסם 2005 במרץ 3020 שנים ניראה לי ש-IG יודע קצת יותר ממךאגב זה גם מה שהמורה שלי לפיזיקה אמראתה מדבר על שבירה של אור לאורך גל ארוך יותר ולאלקטרון בזוית הפוכה
פורסם 2005 במרץ 3020 שנים כי הנוסחא היא לא v1+v2 אלא משהוא אחר עם שורש של מהירות האור בריבוע(איפה אייס שיביא את הנוסחא מויקיפדיה?) יעני Root(c^2)? ד"א, אני די בטוח שזו הנוסחא, V1+V2... לא? ואם לא - תביאו את הנוסחא האמיתית בבקשה.
פורסם 2005 במרץ 3020 שנים יעני Root(c^2)?לא.מה ההגיון בזה?התכוונתי שיש בזה את האלמנטים שורש וC^2 לא התכוונתי שזה בא ככהד"א, אני די בטוח שזו הנוסחא, V1+V2... לא?זאת הנוסחא במהירויות קטנותv1+v2---------sqrt(1-v1*v2/c^2)זאת הנוסחה המלאה
פורסם 2005 במרץ 3020 שנים כלומר שבדוגמא שאני הבאתי האור פשוט לא זז ממקומו? V1 = CV2 = C(1-C*C/C^2) = (1-C*C/C*C) = 1-1 =>root(0)?
פורסם 2005 במרץ 3020 שנים יכולת המעבר של אור דרך חומר לא קשורה למרווחים בין אטומים או מולקולות - זה קשור ברמות אנרגיה של האלקטרון (נושא שאין לי כוונה להרחיב עליו עכשיו, אם זה מענין מישהו, let me know). במידה מסוימת, אפשר להגיד שפוטונים עוברים "דרך" האלקטרונים. אתה צודק, האור (בחלקו) תאכלס מועבר ע"י האלקטרונים (כמו שאמרת...) אבל למרחק בין האטומים יש משמעות על ההתאבכות של הגלים, נושא שגם לי אין כוח להסביר עליו עכשו
פורסם 2005 במרץ 3120 שנים ניראה לי שהוא שכח סוגריים איפשהואמור לצאת לך בדיוק מהירות האורלא שכחתי סוגריים, אי אפשר להציב את מהירות האור בנוסחא כי אין מערכת יחוס שבה אתה נע במהירות האור
פורסם 2005 במרץ 3120 שנים לא שכחתי סוגריים, אי אפשר להציב את מהירות האור בנוסחא כי אין מערכת יחוס שבה אתה נע במהירות האוראני לוקח חלקיק מסויים אשר מפיץ אור (כל חלקיק שהו, לא?), ומניע אותו במהירות האור.הנה מערכת ייחוס אשר שני הגורמים בה נעים במהירות האור (החלקיק והאור עצמו).
פורסם 2005 במרץ 3120 שנים לאור אין מערכת יחוס! גם חלקיק שמפיץ אור, שינוע במהירות האור, יפלוט אור במהירות האור ולא פי 2!
פורסם 2005 במרץ 3120 שנים לאור אין מערכת יחוס! גם חלקיק שמפיץ אור, שינוע במהירות האור, יפלוט אור במהירות האור ולא פי 2!א'. את זה כבר טענתי, אני לא מתווכח איתך על זה (למרות שלי אישית יש קצת אי-הסכמה עם אינשטיין).ב'. כנראה שלא הבנתי מה כוונתך ב"מערכת ייחוס".
פורסם 2005 במרץ 3120 שנים מערכת יחוס זה מערכת שכלפיה תוכל לקבוע נקודת אפס או משהו כזה... מערכת שתוכל להגיד שביחס אליה האור נע במהירות XXX...לדוגמא: אתה נוסע במכונית וזורק קדימה אבן. לאבן יש מהירות אחת כלפך ומהירות אחרת כלפי כדור הארץ... לאור אין מערכת יחוס...ואם אתה לא מסכים עם אינשטיין לגבי הדבר הזה, אז כנראה שלא הבנת אותו. מה שאתה טוען זה נכון ע"פ המכניקה הקלאסית, אינשטיין טען שהמכניקה הקלארסית לא פועלת במהירויות גבוהות ובמסות אפסיות. אני חושב שאפילו הצליחו להוכיח חלק מהטענות שלו...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.