עבור לתוכן

משאל HWzone - בעד/נגד "תוכנית ההתנתקות"

האם אתה בעד או נגד "תוכנית ההתנתקות"? 1,074 הצבעות

1. 1. האם אתה בעד או נגד "תוכנית ההתנתקות"?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שלום Borg! התגעגעתי אליך :-) צר לי, הייתי עסוק בימים האחרונים.. הנה משו שכתבת לי, תרשה לי להגיב בת'ראד הזה (זה לקוח מדיון אחר על יריב אופנהיימר)

המתנחלים לא אמרו שהם מתכוונים לנקוט באופציה של מלחמת אחים במאבק נגד הפינוי. הם אמרו ששרון גורם לקרע בעם בכך שהוא מסרב לקיים משאל עם, ובכך שהוא שולח את חיילי צה"ל לפנות יהודים מביתם ולהילחם בהם ללא מנדט מפורש מהעם, הוא גורם למלחמת אחים.

אתה מגן על מנכ"ל "שלום עכשיו" שבמקום להידבר ולפעול בדרכי שלום ("שלום" עכשיו), הוא מצחצח חרבות בראש חוצות ומתכונן למלחמה באחיו היהודים?"שלום עכשיו" לא משתייכים לשמאל המתון, אלא לשמאל הקיצוני וההזוי שחי בספירה אחרת.

לפי דבריך, נוצר רושם שהימין במדינת ישראל הוא ימין קיצוני (ברוב אדיבותך, אמרת שלא תמיד מדובר בימין קיצוני), ואילו השמאל במדינת ישראל הוא הרוב השפוי. להזכירך, בבחירות האחרונות לכנסת, השמאל התרסק.לא לימדו אותך בביה"ס שטוב למות בעד ארצנו (אני מקווה שמדובר במלחמה באוייב. צה"ל הוא לא האוייב)?

לדעתי, עדיף לחיות בעד ארצנו ולתת לערבים למות בעד ארצנו.

שרון "גורם" למלחמת אחים? מה עם אדון פנחס ולרשטיין יש"ו שאמר שיש להתנגד באלימות לפינוי? הוא לא גורם למלחמת אחים, הבן עוולה הזה? תעשה לי טובה, זאת פשוט התחסדות מצידך. ובעניין ה"גוש קטיף - נהרוג בעד ארצנו": מדובר במחתרת יהודית של מתנחלים שפועלת באופן אלים, בלתי חוקי שנוגד את עקרונות היהדות והדמוקרטיה והחוק במדינת ישראל, מדובר במיעוט (אני מקווה) מסוכן שצריך לבודד אותו מהחברה הישראלית לפני שיקום עוד איזה מטומטם כמו יגאל עמיר יש"ו וירה בשרון.

זה נראה לך תקין שקבוצה של אנשים בישראל תטיף לעבור על החוק, לפגוע בחיילים ובאנשים שמייצגים את שלטון החוק בישראל? תסביר לי בדיוק איך זה הולך, כי אני לא ממש מבין... ואחר כך הם עוד קוראים לעצמם "צדיקים" וכל החרטא הזה, אנ'לא מבין אותך בכלל שאתה מצדיק אותם. ומה בנוגע לרשימת החלאות שלי? לא התייחסת לזה... הדיון הקודם שלך, בעניין יריב אופנהיימר הינו הצטדקות והתחסדות לשמה, בדיוק כמו שהציטוטים האלה שלך בעניין "נהרוג בעד ארצנו" נראים. חבל שאתה לא מגנה את המיעוט המסוכן הזה, ומבקום זה אומר שאני הוצאתי את "דבריהם" מהקשרם, אלא אם אתה פשוט בכנות לא מבין שמדובר בחבורה של רוצחים מיש"ע.

אה כן, השמאל הישראלי הינו שוחר שלום ואינו גורם נזק לאיש. זאת לעומת חברינו היקרים מהימנים *שיעול* איתמר בן גביר *שיעול* אפי איתם *שיעול* ברוך מרזל, ובכלל ציבור המתנחלים הקיצוני.

דרך אגב, אבינועם שמתי לב שהאי-מייל שלך הוא באתר imaterrorist.com. מה זה בדיוק האתר הזה (לא מצאתי אותו ברשת)?

מעניין שזה מסקרן אותך כל כך... ובכן, למען האמת זה הכתובת אימייל הקודמת שלי, ניסיתי להחליף ולא מצאתי.. ואם לא הצלחת להיכנס לאתר אז כנראה שהוא ירד כבר או שעשית טעות בכתובת.. בכל מקרה עכשיו יש לי מייל ב-gmail.com שאני מרוצה ממנו.

יום טוב!

• תגובות 101
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

Avinoam

שרון "גורם" למלחמת אחים?

פינוי אנשים מבתיהם הוא אירוע מאוד טראומטי. אני מבין את זה שאנשים מתנגדים לכך שיפנו אותם מביתם וברור שאנשים מוכנים לנקוט גם באלימות כדי להגן על ביתם. שרון הוא זה שגורם למלחמת אחים בכך שהוא שולח את חיילי צה"ל להתעמת עם אזרחים חפים מפשע שכל רצונם הוא לגור בשלווה בבתיהם ולשמור על אורח חייהם.

זה נראה לך תקין שקבוצה של אנשים בישראל תטיף לעבור על החוק, לפגוע בחיילים ובאנשים שמייצגים את שלטון החוק בישראל?

חוק הפינוי עבר בממשלה ובכנסת תוך שימוש בבריונות, הטעיות, כזבים, ושימוש בדרכים לא דמוקרטיות תחת מסווה של דמוקרטיה.

חוק הפינוי מנוגד לחוק יסוד כבוד האדם ופוגע בזכויות האדם, ובשל כך הוא בלתי חוקי בעליל.

מה בנוגע לרשימת החלאות שלי? לא התייחסת לזה.

אנשים אחרים התייחסו לכך, אז לא נכנסתי לזה. אתה רוצה שאני אתדיין איתך אחד לאחד מי הוא חלאה, כדבריך, ומי לא?

דרך אגב, מיהם מס' 3 ו-6 שחסרים ברשימה שלך?

"נהרוג בעד ארצנו"

מעניין שאתה מתמקד במשפט "טוב למות בעד ארצנו" ומתעלם מהמשך המשפט "יותר טוב לחיות בעד ארצנו, ולתת לאוייב למות בעד ארצנו".

השמאל הישראלי הינו שוחר שלום ואינו גורם נזק לאיש.

שוחרי שלום! באמת! יפי נפש המנותקים מהמציאות.

השמאל הישראלי פוגע בבטחון המדינה ובדימוי שלה בעולם, מסייע לאוייב בזמן מלחמה, מתעמת עם חיילי צה"ל במחסומים, פועל לביצוע טרנספר ליהודים וגירוש יהודים אזרחי מדינת ישראל מביתם, ומתכונן למלחמת אחים.

דרך אגב, מה זה יש"ו?

פורסם

פינוי אנשים מבתיהם הוא אירוע מאוד טראומטי. אני מבין את זה שאנשים מתנגדים לכך שיפנו אותם מביתם וברור שאנשים מוכנים לנקוט גם באלימות כדי להגן על ביתם. שרון הוא זה שגורם למלחמת אחים בכך שהוא שולח את חיילי צה"ל להתעמת עם אזרחים חפים מפשע שכל רצונם הוא לגור בשלווה בבתיהם ולשמור על אורח חייהם.

זו הבעיה, ש"אורח החיים" של המתנחלים, כפי שאתה מכנה זאת, מסכן את חיילי מדינת ישראל, גורם להגדלת והרחבת מעגל הדמים והאיבה ופוגע בכלכלת מדינת ישראל ותדמיתה בעולם.

למה שאנחנו נשאר שם, כדי שימותו לנו עוד חיילים שם? בשביל מה?? אתה רואה הרי שחיילים נקטפים כמו פרחים כשהם מגינים על ה"אידאליסטים" האלה שלך... מי צריך את זה???!!!

ואל תזבל לי שהם שומרים על המדינה! בשביל זה יש צבא!!! לא צריך לסכן יותר חיילים ממה שנחוץ כדי להגן על המדינה רק כדי שיהיו שם כמה יפי נפש שיוכלו לספר לנכדים שלהם איך הם היו חלוצים, והרשה לי לצטט שיר של מאיר אריאל: "ובפני מי תיתמם שביעית אחר שביעית (שבת אחר שבת), בעוד האדמה אשר תחתיך כשפחה נשברת.. בעיני מי זה מצא חן- אדמה אתה לוקח, גאולה לא נותן...." (מדרש יונתי, מאיר אריאל).

חוק הפינוי עבר בממשלה ובכנסת תוך שימוש בבריונות, הטעיות, כזבים, ושימוש בדרכים לא דמוקרטיות תחת מסווה של דמוקרטיה.

חוק הפינוי מנוגד לחוק יסוד כבוד האדם ופוגע בזכויות האדם, ובשל כך הוא בלתי חוקי בעליל.

אם אתה אומר... מי אני שאבין בזה משהו.

אתה רוצה שאני אתדיין איתך אחד לאחד מי הוא חלאה, כדבריך, ומי לא?

לא. אני רוצה שאתה תחשוב פעמיים לפני שאתה קורא לאנשים משמאל חלאות, כשהימין מלא בכאלה. למרות שזה לגיטימי אם אתה חושב ככה... גם אני מסכים שההתבטאות לא הייתה במקום, למרות שהיא מתגמדת לעומת "בושות" שנעשו מימין (ולא חסר כאלה).

דרך אגב, מיהם מס' 3 ו-6 שחסרים ברשימה שלך?מעניין שאתה מתמקד במשפט "טוב למות בעד ארצנו" ומתעלם מהמשך המשפט "יותר טוב לחיות בעד ארצנו, ולתת לאוייב למות בעד ארצנו".

פוליטיקאים מסוימים ואנשים שאני בהחלט חושב שהם חלאות אבל החלטתי שלא לפרסם אותם כי אז תעלבו נורא, ולא היה לי נעים. אביגדור ליברמן (קזינו, מישהו?) היה אחד מהם, לא זוכר את השני...

יפי נפש המנותקים מהמציאות.

זה בדיוק מה שאני חושב על המתנחלים... וואי, משעשע.

השמאל הישראלי פוגע בבטחון המדינה

והמתנחלים *עוזרים* לביטחון המדינה, כן? איך, ע"י שהם גורמים לילדים בני 18 למות בשביל העקרונות שלהם? ממש, כל הכבוד.

ובדימוי שלה בעולם,

כן, אני ממש בטוח שהשמאלנים פוגעים בדימוי של ישראל בעולם... כן... ממש. אנשי הימין מבצעים התעללות יומיומית בפלסטינית, התקשורת הבינלאומית מלאה בתמונות ואנאערף מה נגד ישראל בגלל שאנחנו כובשים בשטחים וכל הדברים שהמתנחלים עושים, האם אתה יכול להצביע על דבר אחד שעשה שמאלני (אתה יודע, יותר מידי אחד) ופגע במוניטין הבינלאומי של ישראל? אני יכול להגיד לך שחיפוש אחד בגוגל יביא לי רשימה ארוכה מאוד מאוד מאוד של אירועים כאלה מהצד של המתנחלים.

מסייע לאוייב בזמן מלחמה,

אני מניח שאתה מתייחס לטלי פחימה, ואם כן, אז אני מניח שאתה יודע כבר מה אני אכתוב בתגובה. היא לא סייעה לאויב, סתם התאהבה בכזה.

מתעמת עם חיילי צה"ל במחסומים,

הנוכחות השמאלנית (לפחות הרוב) במחסומים היא של נשות מחסוםwatch שלא מזיקות לאף אחד ורק מסתכלות ורושמות מה הולך שם, למרות שאני יכול להבין למה שמישהו יתעמת עם חיילי צה"ל במחסומים, על הצורה שבה הם משפילים את הפלסטינים שם, זה פשוט בושה מה שהולך במחסומים.

פועל לביצוע טרנספר ליהודים וגירוש יהודים אזרחי מדינת ישראל מביתם,

על מפלגת הליכוד, שמעת? היית קורא להם שמאלנים? אני לא. הם עושים את הטרנספר, לא השמאלנים בלבד. הרוב.

ומתכונן למלחמת אחים.

Borg היקר, השמאל הישראלי אינו מתכונן למלחמת אחים. אולי נפשית, כן, אנחנו מתכוננים לטראומה של לראות מתנחל, יהודי, תושב ואזרח מדינת ישראל מרים יד על חייל צה"ל ופוגע בו! לזה אנחנו מתכוננים, ומפחדים מאוד שדבר כזה יקרה במדינת ישראל. אתה כמובן מתייחס לדבריו של יריב אופנהיימר, ובכן: אני וכל השמאלנים סביבי לא מסכימים איתו, חושבים שדבריו לא היו במקום, ובנוסף לכך שהאדם כנראה פאשיסט או משהו, אני לא יודע... לא היה במקום בכל אופן. אבל להסיק מכך ש"השמאל מתכונן למלחמת אחים" - באותה מידה אני יכול להסיק ש"הימין מתכנן לרצוח את ראש הממשלה, יוסי שריד, ושולמית אלוני" (ע"ע הרב עובדיה יוסף). אה כן, אני יכול גם להסיק שה"ימין מתכונן לפגוע פיזית בחיילי צה"ל" (ע"ע פנחס ולרשטיין).

דרך אגב, מה זה יש"ו?

ימח שמו וזכרו.

יום טוב.

פורסם
  • מחבר

תשמע אבינועם,

לפי הדברים שאתה כותב, ברור שאתה נמנה על השמאל הקיצוני ביותר, והיות שאינך נשמע לקול ההגיון ודבק במנטרות השחוקות שלך כי המתנחלים הם מקור כל רעה, אני לא אצליח להזיז אותך מעמדותיך המוטעות. אין לי מושג מה גורם לילד בן 16 להיות כה אכול שנאה כנגד אחיו היהודים. אני יכול רק לקוות שאין עוד רבים כמוך.  >:(

אני לא קראתי לאף אחד בשמאל "חלאה", כדבריך, למרות שעכשיו שאתה מזכיר את זה אני בהחלט מסכים שקיימים בשמאל הרבה אנשים שעונים להגדרה הזו (בלי לנקוב בשמות), בניגוד לאנשי ימין פטריוטים (אני לא מתכוון לרוצחים) שאתה מייחל למותם ומקלל את זכרם.

רחבעם זאבי, אלוף בצה"ל ופטריוט ממעלה ראשונה, הוא חלאה? אפי איתם, תת אלוף במילואים, הוא חלאה? אביגדור ליברמן שתומך בטרנספר בהסכמה לערבים הוא חלאה? :nono: אין לי ממש חשק להמשיך ולהתייחס לכל הרשימות השחורות שלך בדבר "עוכרי ישראל", כדבריך.

השמאל בישראל מספק חומר תעמולה לאוייבנו ופועל ליצירת לחץ של הקהילה הבינלאומית כנגד ישראל.

טלי פחימה התאהבה בטרוריסט?! בתור שמאלנית, אני מניח שקסמה לה העובדה שהוא רוצח אזרחים יהודים חפיש מפשע. מלבד זאת, היא גם התכוונה להשתמש בתעודת הזהות הכחולה שלה (כאזרחית מדינת ישראל) לסייע בביצוע פיגועי טרור באופן מעשי (העברת אמל"ח ואנשי טרור). אנשים כמוה צריך לא רק לכלוא לכל החיים (עדיף להוציא להורג), אלא גם לשלול מהם את תעודת הזהות ואת זכויות האדם הבסיסיות.

שרון הוא לא איש ימין. שרון הפך את עורו, וכעת הוא איש שמאל לכל דבר ועניין. למעשה, אני חושד ששרון מעולם לא היה ימני, אלא תמיד היה ונשאר מפא"יניק.

הליכוד האמיתי, בניגוד לשרון, איננו בעד טרנספר ליהודים. אולם, לצערי רבים בליכוד הצביעו בעד "תוכנית ההתנתקות" של שרון בניגוד לצו מצפונם ומשיקולים אינטרסנטיים ולא ענייניים.

פורסם

שרון הוא ממקימי הליכוד אז מי אתה שתקרא לו מפא"ניק??? באמת נשמעת לך הגיונית הקונספירציה הזאת? ואולי שרון פשוט הקשיב לבוחריו, שרובם (כמעט 70 אחוז) בעד ההתנתקות ויציאה מהביצה בעזה והולך להגשים את רצונןם. זהו בן אדם ממעלה ראשון לדעתי (לא יודע אם הוא קשור לפרשות של הבנים שלו או לא ולכן לא מערב את זה) שהבין שטעה. בניגוד אליו יש אנשים כמו עוזי לנדאו ואפי איתם שהולכים עם הראש בקיר ורוצים לקחת את כל העם איתם - הם לא מוכנים לוותר על פיסה קטנה שמעולם לא הייתה שלנו בשביל ביטחון ואחדות העם ולכן הם בעיניי בהחלט ראוייים לתואר חלאה או משהו דומה. ציונים הם בטוח לא.

טלי פחימה בהחלט צריכה לשבת בכלא אבל עבירה של תרגום מסמכים (לאיש דובר עברית אני מזכיר לך) היא לא עבירה שעליה מוציאים להורג אז אל תיגרר לפאשיזם מיותר. מה עוד שלחיילים שאיבדו את המסמך וסיכנו כוח שלם של צה"ל לא עשו כלום וזו פשוט שערורייה.

פורסם

לאבד מיסמך זה טעות, ואני בטוח שהם ננזפו ע"י המפקד שלהם. מה רצית שיעשו להם? ימנעו מהם פעילות מבצעית? ואת מי בדיוק יקחו במקומם?

טלי פחימה וכל מי שתומך בה צריך לשבת בכלא עד היום האחרון שלהם! במקומות אחרים, מוציאים כאלה להורג מבלי לחשוב פעמיים.

בעבר, א"י כולה הייתה שלנו! ואם ללכת בגישה של "מי הייה קודם" אז האיזור ההו שייך לכנענים, שהפלישטים חיסלו, שהיהודים חיסלו. ומיכיוון שאנחנו האחרונים שנשארנו, שיכולים לטעון חזקה על הקרקע, אז היא שלנו.

אם להתעלם מה"מי הייה פה קודם", אז שוב, עכשו אנחנו שם, ואין שום סיבה לפנות ישראלים מבתיהם בלי שום סיבה מוצדקת.

שרון מפא"יניק, ולא משנה מה תגיד. הליכוד כשהוקם, הוא הייה מפא"י + כמה תוספות לאומניות. מאז, כשהצתרפו כמה אנשים שלא ממש קשורים (AKA עסקנים שנשלטים ע"י "עוזי כוהנים" למיניהם) הליכוד רק התדרדר.

פורסם
  • מחבר

miro

יש אנשים כמו עוזי לנדאו ואפי איתם שהולכים עם הראש בקיר ורוצים לקחת את כל העם איתם - הם לא מוכנים לוותר על פיסה קטנה שמעולם לא הייתה שלנו בשביל ביטחון ואחדות העם ולכן הם בעיניי בהחלט ראוייים לתואר חלאה או משהו דומה. ציונים הם בטוח לא.

מי אתה שתקרא לפטריוטים כמו עוזי לנדאו ואפי איתם חלאות?

איך בדיוק ויתור על רצועת עזה תקנה לנו ביטחון ואחדות? היא תגרום בדיוק להיפך מכך.

פורסם

ויתור על רצועת עזה דומה לויתור על לבנון - אין לנו שום צורך באותם מקומות והפינוי של לבנון הוכיח את עצמו עם הפסקה כמעט מוחלטת של הטרור בצפון. דבר דומה קרה גם בסיני ויקרה גם בעזה. זה כמו לוותר על אצבע בשביל להציל את הגוף - זה עדיף בהרבה.

פורסם

סבבה, אני מסכים איתך, בתנאי שמפנים את הנגב גם. אני לא רואה שום תועלת בכלכך הרבה חול...

פורסם
  • מחבר

ויתור על רצועת עזה דומה לויתור על לבנון - אין לנו שום צורך באותם מקומות והפינוי של לבנון הוכיח את עצמו עם הפסקה כמעט מוחלטת של הטרור בצפון. דבר דומה קרה גם בסיני ויקרה גם בעזה. זה כמו לוותר על אצבע בשביל להציל את הגוף - זה עדיף בהרבה.

רצועת הביטחון בלבנון שונה מרצועת עזה. המטרה של החיזבאללה היתה להסיג את צה"ל מלבנון, בעוד שהמטרה של ארגוני הטרור הפלשתינים היא לסלק את כל היהודים מכל ארץ ישראל. בנוסף לכך, הנסיגה החפוזה לדרום לבנון תחת אש עודדה את הפלשתינים לפתוח במלחמת טרור, לאחר שהם ראו שבאמצעות טרור ניתן לגרום לצה"ל לסגת באופן חד-צדדי וללא הסכם.

מאז הנסיגה מלבנון, החיזבאללה התעצם לאין שעור, וכעת יש לו למעלה מ-12,000 רקטות שחלקם מגיע עד לתל אביב, ובמוקדם או במאוחר הוא ישתמש בהם. אותו דבר יקרה בעזה ובשומרון. מאות רקטות יאיימו ואף ישוגרו לעבר שדרות, אשקלון, כפר סבא ונתניה.

דרך אגב, למה לוותר רק על אצבע אחת? למה לא על עשר אצבעות? אולי גם על הידיים והרגליים? בעצם, נראה לי שהכי עדיף זה פשוט להישאר רק עם צפון תל אביב והרצליה פיתוח, לא?

פורסם

בניגוד אליו יש אנשים כמו עוזי לנדאו ואפי איתם שהולכים עם הראש בקיר ורוצים לקחת את כל העם איתם - הם לא מוכנים לוותר על פיסה קטנה שמעולם לא הייתה שלנו בשביל ביטחון ואחדות העם ולכן הם בעיניי בהחלט ראוייים לתואר חלאה או משהו דומה.

מעולם לא הייתה שלנו?

אולי תגיד אותו דבר על ירושלים המזרחית? הגולן? הגליל המערבי? ורוב הארץ, שלפי תכנית החלוקה באמת לא הייתה שלנו?

ומה גורם לך לחשוב שתכנית ההתנתקות תביא פתאום לבטחון, שלא לדבר על אחדות העם?...

אז בוא נגיד שבנושא הבטחון עוד יש ויכוח. אבל איזה אחדות בראש שלך? בינתיים כל מה שזה עשה זה לפלג את העם עוד יותר.

אני לא יודע למה אנשים חושבים שההתנתקות היא איזה פתרון קסם לכל הבעיות שלנו. כי היא ממש לא.

אה, ועל אותה מטבע של התגובה שלך - מי אתה שתקרא להם חלאה? איך זה שפוליטיקאי מהשמאל "עומד על דעותיו ופועל לפי צו מצפונו", ולעומת זאת פוליטיקאי מהימין הוא "חלאה"?

פורסם

אז בוא נאכל את העוגה ונשאיר אותה שלמה - גם לבנון, מצרים ועירק היו שלנו בתקופות שונות. לפי ההיגיון שלך אנחנו צריכים לשלוח חיילים בשביל לשמור על יישובים שם ולא משנה שהחיילים ימותו. זה שקשה לך לוותר על קצת אדמה בשביל חיי אחרים זה די טיפשי אבל אל תצפה שאחרים ילכו איתך ואחרייך.

את נושא הביטחון ואחדות העם אפשר לראות בהתנתקויות דומות ממצרים ומלבנון שהביאו להפסקה כמעט מוחלטת של מעשי טרור מצד מדינות אלו. זה לא פיתרון קסם אבל זה הרבה יותר טוב מלכבוש עם אחר - עובדה שאין כמעט מדינות כובשות עקב סילוקן משטחי המדינות הנכבשות בין אם זה על ידי שלום ובין אם זה על ידי טרור.

פוליטיקאי שאוהב את עצמו ולא שם זין על העם ועל מה שהוא חושב הוא חלאה. אורי אבנרי הוא חלאה לדעתי וכך גם אפי איתם.

פורסם

לא דיברתי על "תקופות שונות" - רק על אזורים שכבשנו בצורה אכזרית ולא צודקת מהעם הפלסטיני והעמים הערבים השכנים המסכנים, למרות שהאו"ם הקצה לנו שטח נרחב ונהדר בתכניתו מ-1947.

(ולמי שלא הבין - כן, זה היה בציניות...)

ותבדיל בין אדמה לאדמה - אני לא מדבר על כלמיני "האחזויות חמור ועז", אלא על יישובים שלמים ששרון רוצה לפנות, במיוחד באזור השומרון, ולדעתי זו טעות.

ולא, זה לא "עם כובש", אלה התיישבויות לגיטימיות, ששרון רוצה למסור לידי הפלסטינים כדי להראות נחמד.

ולמה אתה חושב שאפי איתם לא שם זין על מה שהעם חושב?

לדעתי הוא פועל בדיוק כמו שהבוחרים שלו מצפים ממנו לפעול.

לא כל פוליטיקאי צריך להתחשב במה ש"כל העם" (עוד פעם אותה יישות לא קיימת שהשמאל ממהר לרתום לצדו בכל ויכוח), אלא בעיקר במה שבוחריו רצו. אחרת מה הרעיון לעשות בחירות? שאותם אנשים ישארו כל הזמן ויקבלו החלטות כמה שבא להם. אבל אם אני בוחר במישהו, אני מצפה שיעבוד לפי האינטרסים שלי ולפי מה שהוא הצהיר שיעשה כשבחרתי בו. שרון הנערץ שלך עושה בדיוק ההיפך.

פורסם
  • מחבר

miro

גם לבנון, מצרים ועירק היו שלנו בתקופות שונות.

אני לא יודע על איזה מקורות אתה מסתמך, אבל לא זכור לי שלבנון, מצרים ועירק היו אי פעם שלנו. אפשר בבקשה לקבל הבהרות?

ארץ ישראל הגדולה בתקופה הכי משגשגת שלה כללה את ירדן, את הגולן (שהוא שלנו בזכות), ואולי גם חלקים מסוריה ודרום לבנון, אך מעולם לא כללה את חצי האי סיני ןבטח שלא את עירק. חצי האי סיני נכבש ממצרים עקב תוקפנותה, והוחזר לאחר חתימת הסכם השלום עם מצרים. אין לי תביעות טריטוריאליות מסוריה ולבנון. לגבי עבר הירדן המזרחי, הוא לא תמיד היה שלנו, ולגיטימי לוותר עליו לטובת הסכם השלום עם ירדן. אולם כל שאר חלקי ארץ ישראל שייכים למדינת ישראל ואין היא יכולה לוותר עליהם משום היבט.

בניגוד ליהודים, לפלשתינים מעולם לא היתה מדינה, ואין לו חזקה על שום מקום בארץ ישראל, מה גם שאין הם מעוניינים בשלום. ההצעה הכי נדיבה שאבו-מאזן מוכן לתת לישראל היא הפסקת אש (לא שלום קר, אלא יחסים של הפסקת אש), בתמורה לנסיגה ישראלית לקווי 49' (לא 67').

לפלשתינים כבר יש מדינה משלהם - ירדן, כך שאין צורך להעניק להם מדינה נוספת בלב ארץ ישראל. בנוסף לכך, יישות טרוריסטית שתומכת בטרור (90% מהפלשתינים תומכים בטרור, לפי סקרים שבוצעו ברשות הפלשתינית) ומבצעת פעולות טרור (פלשתינים ביצעו הרבה יותר פעולות טרור כנגד אזרחים, יותר מכל לאום אחר. במקום השני והרחק מאחוריהם נמצאים הסעודים, כמדומני) לא זכאית להיקרא עם, ובטח לא זכאית למדינה עצמאית משלה.

פוליטיקאי שאוהב את עצמו ולא שם זין על העם ועל מה שהוא חושב הוא חלאה. אורי אבנרי הוא חלאה לדעתי וכך גם אפי איתם.

השמאל הישראלי מאוד מאוהב בעצמו ולא ממש אכפת לו מהעם ומהמדינה. הדבר היחיד שחשוב לפוליטיקאים בשמאל (ובכלל זה גם שרון) זה להיכנס לדפי ההיסטוריה, בכל מחיר. השמאל הישראלי משוכנע שרוב העם מצדד בו ומרשה לעצמו לדבר בשם מליוני אזרחי ישראל. אולי הם לא שמו לב, אבל בבחירות האחרות לכנסת, השמאל התרסק, ושרון נבחר אך ורק משום שהצהיר קבל עם ועדה כי הוא לא יבצע נסיגה חד-צדדית, בניגוד לעמיתו עמרם מצנע.

לגבי רשימת החלאות שלך, אני לא אכנס איתך לדיון על כך. ברור שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. :nono:

פורסם

אני זוכר שבתחיילת הת'ראד, אבינועם (שכמו שBORG ציין הוא שמאלני מהזן הקשה, שלמזלנו אין הרבה כמוהו) אמר שהערבים מבצעים פיגועים רק בגלל מצבם הקשה, וביום שישי קראתי ראיון עם פסיכולוגית שעובדת עם מחבלים מתאבדים שכשלו במשמתם (מישהו פה אמר "עבודה ערבית" ;))שאומרים שהסיבה שהם רוצים להתאבד זה בגלל שהם באמת מאמינים שהם יגיעו לגן עדן ויקבלו 72 בתולות (הנשים שמבצעות פיגועי התאבדות הן נשים שסולקו מבתיהן ונחשבות סוג ב', אז כדי להציל את כבודן וכבוד המשפחה הן נשלחות להתאבד).

אז אבינועם, בבקשה ממך אנא אמור דברים שאתה יודע מה אתה אומר. (עזוב את זה שאתה אומר שבחבל עזה יש 5,000,000 פלשתינאים ו-100,000 ישראלים. (כמובן רחוק מאוד מהמציאות. ובנוגע לסלאח שחאדה (המחבל שהטילו עליו פצצה של טון, הרגו 13 פלשתינאים ולא 20 כמו שנטית להקצין).

מה שאני בא להגיד זה שאסור לדבר שטויות.

הבעיה שיש ציבור רחב בישראל שהוא נאיבי, השנאה לישראל תמשך בכל מקרה, אם הערבים יכלו הם היו משמידים את כולנו. אני לא מבין איך תוכנית ההתנתקות תועיל לישראל במישור המדיני (ביחסים בינה לבין הפלשתינאים).

מה שכן, לצערי הרב יותר מידי יהודים משלמים מחיר כבד על ההתישבות בחבל עזה, ההתישבות באדמה הזאת אינה מצדיקה את האובדן.

off topic

-------------

מה התוצאה של הסקר, כי עוד לא גיבשתי דעה אם אני בעד או נגד ולכן לא הצבעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים