עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

לאחר 7 שנים מאז שהחלפתי מעבד-לוח-זיכרון בפעם האחרונה, גיל החומרה שלי התחיל להפריע לי קצת, הפעם, ומשום שהמארז שלי הוא כבר בן 17, החלטתי להחליף את הכל. טוב, כמעט הכל; אני שומר על הרכיבים הבאים:

• שני כוננים קשיחים מגנטיים, SATA, בגודל 3.5 אינטש, בנפחי 2TB ו-4TB. (הביצועים שלהם לא מעניינים אותי, ואני תמיד יכול להחליף אותם אח"כ)

• כרטיסים גרפיים של NVIDIA, מן הדגמים RTX 4060 וכן 1050Ti. (אלו לא כרטיסים טובים, אבל אני לא משתמש בהם לגרפיקה כלל, אלא רק להרצות ניסיון של תוכניות ב-CUDA (אני מתעסק בזה לפרנסתי). למה הכרטיס השני? משום שכך אני יכול לנסות תוכניות שכוללות תקשורת בין GPU'ים.)

המחשב אותו אני מתכנן לשדרג הוא המחשב העיקרי שלי, בו אני משתמש גם לעבודה משרדית, גם לפיתוח תוכנה, גם כשרת לעת-מצוא (אבל עבור עצמי, לא שירותים המיועדים לאנשים רבים או אתר פופולרי וכולי). הוא יושב לידי כשאני עובד (ז"א אני לא שולח אליו כבלים ארוכים לחדר אחר), לכן חשוב שיהיה שקט, ובלי אורות צבעוניים, RGB ושטויות כאלה שנהיו נפוצים בשנים האחרונות.

הצרכים שלי בסה"כ די צנועים - אבל אני שומר כאמור על הרכיבים הגדולים והמגושמים שמניתי לעיל (אחרת רוב הסיכויים שהייתי מנסה איזה Mini-PC שכזה, נגיד, BeeLink SER8 או SER9 ).

הנה המפרט שלי:

סוג רכיב

יצרן

פריט/דגם

מעבד מרכזי

AMD

AMD Ryzen 5 5600GT

לוח אם

MSI

MSI B550M PRO-VDH WiFi

ספק כוח

MSI

MSI MAG A650BN

קירור למעבד

Noctua

NH-U12S chromax black

זיכרון ראשי

Team Group

T-FORCE VULCAN Z 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200

זיכרון משני

Western Digital

Black SN770 1TB M.2

מארז

Corsair

4000D Airflow

(מאווררים למארז?)

???

משהו בגודל 14 ס"מ?

העלות המשוערת הכוללת (ללא מאווררי מארז): 2756 ש"ח כולל מע"מ, ועוד נאמר כ-50 עד 100 ש"ח משלוח חלקים בארץ (רוב החלקים מיועדים להגיע מ-NewEgg במשלוח חינם).

אשמח להתרשמויות/דעות באופן כללי. בפרט:

• מאוד התלבטתי לגבי המארז. יש כל-כך הרבה אפשרויות עם כל מיני יתרונות וחסרונות! גם אם אני פוסל מארזים רחבים מאוד (מעל 30 ס"מ; ואני מעדיף לא לעבור את ה-25 ס"מ), עדיין המבחר הוא פשוט עצום וגם מנעד המחירים. המארז הקודם שלי היה קניה מעולה בדיעבד, ואמנם הוא לא במצב מושלם, אבל אני ממש מרוצה מאיך שהייצור הזה הצליח להחזיק 17 שנה ולשרת אותי גם אחרי שהחומרה כבר שונה מאוד מאיך שהיא נראתה אז, ודרך שלל החלפות כוננים, לוחות, מעבדים, ספקים וכבלים.

• האם יש טעם לרכוש ספק 650W במקום 550W, כאשר צריכת ההספק שלי בפועל (כולל הרכיבים שאני שומר) אינה עולה על... נגיד, 370W?

• אני לא באמת מוגבל כ"כ בתקציב. כמובן שבתקציב גבוה יותר - נאמר, 4K או 4.5K ש"ח אפשר לרכוש מעבד AM5, ולוח AM5, וזיכרון DDR5 וכולי. אבל - האם יש בכך טעם בכלל? בהינתן שאני רוכש בתדירות נמוכה, ואפילו ה- i5 7600 שלי די מספיק לי עד היום?

• הרכיבים במחשב הנוכחי שלי נרכשו ברובם בחו"ל (אם כי - חלקם נרכשו מקומית, כאשר אני גרתי בחו"ל), וזה מה שאני מתכנן גם עכשיו. אני מנוסה בהרכבה ופירוק

• כמי שרמת רעש נמוכה חשובה לו - האם יש טעם לנסות ללכת על קירור מים AIO שכזה? ואולי לוותר על מאווררי מארז נוספים? הנטיה שלי היא להיות שמרני, במיוחד עם החומרה הלא-חזקה-במיוחד שלי.

• אם יש שינוי מאוד משמעותי שמצריך הקרבה של רק אחד מתוך הרכיבים הגדולים שתכננתי לשמור, אני פתוח לרעיונות.

• לפעמים אני חושב על External GPU enclosure, אבל אני לא יודע אם זה דבר בשל/רלבנטי.

נערך על-ידי eyalroz

פורסם
ציטוט של eyalroz

לפעמים אני חושב על External GPU enclosure, אבל אני לא יודע אם זה דבר בשל/רלבנטי.

באיזה הקשר ?

ציטוט של eyalroz

כמי שרמת רעש נמוכה חשובה לו - האם יש טעם לנסות ללכת על קירור מים AIO שכזה?

לא בהכרח יותר שקט. רחש משאבה + מאוורר אחד לפחות . במעבד כמו שבחרת זה יהיה רועש יותר .

ציטוט של eyalroz

האם יש טעם לרכוש ספק 650W

לא התעמקתי ( בכלל ) באיכותו של הספק שבחרת אבל ב 650 יש מבחר יותר גדול של ספקים איכותיים מאשר ב 550 .

ציטוט של eyalroz

MSI B550M PRO-VDH WiFi

צריך WIFI ? זה לוח mATX , ראיתי שיש 2 חיבורי pci-e אבל אולי עדיף לך לוח בגודל מלא ?

ציטוט של eyalroz

AMD Ryzen 5 5600GT

האם יש לך דרישה מהותית שיהיה גם כרטיס מסך שלישי ? הרי אתה עם 2 כרטיסי מסך נפרדים .

ה5600G הוא פחות טוב מאשר ה 5600 . זה הבדל פנימי יותר מהותי . גם אין לו pcie דור 4 .

אני מבין ש 5600gt יכול להיות אופציה טובה גם כיום למי שרוצה כרטיס מסך מובנה אבל למי שיש כרטיס מסך נפרד והולך על AM4 כיום , אני חושב שמעבד 8 ליבות הוא מומלץ אם חושבים 7 שנים קדימה . ( שהרי ה 5600X הוא מסוף 2020 וה 5600G למרות שהוא יותר חדש הוא עם ליבות חלשות יותר ולמעשה הוא במובן מסויים יותר ישן )

הייתי מחליף מעבד לכל הפחות ומנסה לראות מה התוספת עבור מערכת אחרת . תציין מחיר מעבד, לוח זכרון והיכן רוכש. אם רוכשים בחול,יש קירורים יותר משתלמים .

פורסם
  • מחבר

@yoavke :

קודם כל - תודה על התשובה המהירה וההתייחסות לשאלות השונות שלי. 🙂 עונה לך בנקודו

• וואו, לא שמתי לב שאין שני חריצי 16x על הלוח שרציתי לבחור! כבר עזרת לי מאוד (אפילו שזה לא בדיוק מה ששאלת...); נראה שאצטרך אחד אחר. אולי GigaByte B550M DS3H במקום.

• האם אני צריך WiFi? ובכן... לא יודע; אני תמיד יכול לשים כרטיסון על חריץ PCIe 1x כזה. בכל מקרה, אני לא חושב שאני צריך לוח מלא - אבל אני כן צריך לוח עם שני חריצים באורך מלא.

• שני הכרטיסים הגרפיים בהכרח לא משמשים לצרכי תצוגה. זו דרישה מהותית. אני צריך להיות מסוגל לשלוט בדיוק בעומסים על כל אחד מהם ולשלוט לא-רע במה קורה על ה-PCIe Bus. לכן אני חייב כרטיס שלישי או תמיכה בתצוגה גרפית מובנית ב-package של המעבד.

• כן, אני יודע ש-5600G נחות ביחס ל-5600'ים אחרים. אבל - הוא טוב יותר ממה שיש לי כרגע ויש בו גרפיקה מובנית, אז מספיק לי.

• אני חושב על External GPU enclosure בתור צורה להימנע מצורך ממחשב בגודל רגיל, ולחבר את ה-GPU האחד, או השניים, רק כשאני ממש משתמש בהם (מה שקורה לעתים קרובות אבל לא כל הזמן).

• לגבי איכות הספק: זהו אחד התחומים החלשים שלי. אם אתה יכול להמליץ על ספק איכותי - בין 550W ל-650W - מבחינת אורך חיים צפוי, יציבות המתח, רעש מאורר, וכולי ובמידות תקניות - אשמח מאוד

פורסם
ציטוט של eyalroz

אולי GigaByte B550M DS3H במקום

התחתון הוא x4 . זה מספיק לך ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoavke

התחתון הוא x4 . זה מספיק לך ?

אני די בטוח שכן. ז"א, השאלה העיקרית היא האם הכרטיס יעבוד בחריץ x4 , ולמיטב הבנתי התשובה היא חיובית. העובדה שהביצועים יהיו נחותים יותר איננה מעניינת אותי; כי בזמן הפיתוח אני רק צריך שדברים יעבדו, וממילא הביצועים משתנים על מערכות יותר רציניות עם כרטיסים מוכווני-שרתים.

ושוב תודה על חדות-העין.

פורסם

עושה רושם שאתה לא יודע במדויק מה לשדרג ולכן נתקע על תושבת AM4.

הייתי משדרג בכל זאת לתושבת AM5.

להלן: https://tms.co.il/builds/497513

אומנם קנייה בארץ אבל החנות מוודאת שהמערכת עובדת באופן תקין, עדכון ביוס אם צריך.

לוח אם בגודל מלא.

המעבד אינו G אבל כן כולל מעבד גרפי בסיסי.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים