עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

ראיתי בחור שיצר בווינדוס תיקיה RAW לטובת ה Over-Provisioning אבל בפועל אני לא בטוח שה SSD ישתמש בזה כי ה SSD מנצל את הנפח הקיים של ה SSD הוא לא יודע לנצל תיקיה שאדם יצר לטובת ה Over-Provisioning אני צודק ?

פורסם

התחלת עם השטויות שוב?

אפשרי במידה מסוימת. כתלות באיך ה-FW של הכונן מתייחס ל-unallocated space, מוזמן לשאול את היצרנית של הכונן שלך.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר

בסירטון הראשון הוא עשה מחיצה RAW ובסירטון הסירטון זאת מחיצה unallocated , אצלי למשל באפליקציה של ה SSD אין אפשרות לשחק עם ה Over-Provisioning

נערך על-ידי iveco

פורסם
  • מחבר

ה SSD 120GB זה בעצם 111GB בפועל הפרש של 7.5% כמו ה Overprovisioning אז ההפרש בין ההצהרה של היצרן לנפח בפועל זה בגלל ה Overprovisioning ? או שאין קשר ?

אני מוכרח לדעת אם זה בולשיט או אמיתי ? להקצות מקום פנוי ב Unallocated עושה משהו בביצועים או שה OP לא יודע בכלל להשתמש במקום הזה והדבר היחיד שיוצא מזה זה שטח פנוי לא משומש , כי ה OP זה משהו אוטומטי נפח שמוקצה ל SSD איך ה OP יודע בכלל לגשת לנפח ששמנו בצד Unallocated ?

נערך על-ידי iveco

פורסם
ציטוט של iveco

או שאין קשר ?

אין קשר.

ציטוט של iveco

אני מוכרח לדעת אם זה בולשיט או אמיתי ?

אתה לא צריך צריך להקצות. זאת מגבלה מלאכותית.

כונן הפלאש שלך הוא TLC. הוא יכול לאחסן 3 ביטים בתא אחד.

ברגע שאתה לא משתמש בכל נפח האחסון, תאי האחסון יכולים לשמש כ-SLC לאחסון ביט אחד וזה משפר את המהירות על חשבון הנפח שאתה יכול לאחסן.

ברגע שאתה מנצל יותר את נפח הכונן, המטמון הזה אוזל.

פורסם
  • מחבר

אם אני משאיר למשל 10% מהנפח של ה SSD פנוי Unallocated זה משפר ביצועים ל SSD ? סוג של Overprovisioning או שלא ? , תוספת ל OP שממילא נלקח אוטומטית ע”י ה SSD .

ראיתי מלא שמשאירים 10-30% ויש כאלה אפילו יותר נפח במצב Unallocated כי זה משפר את הביצועים של ה SSD ביצועי כתיבה בעיקר , יש מישהו שלקח כונן 2TB ומתוכו הפעיל 1TB ואת השאר הנותן 1TB הוא שם במצב Unallocated לטובת ביצועים .

נערך על-ידי iveco

פורסם

הסברתי לך שאתה לא צריך להפעיל. זה כבר קורה אוטומטית ע”י הקושחה של ה-SSD.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

הסברתי לך שאתה לא צריך להפעיל. זה כבר קורה אוטומטית ע”י הקושחה של ה-SSD.

אני יודע שזה מופעל אוטומטית ע”י הקושחה של ה SSD אבל בנוסף לזה ראיתי אנשים ששמים נפח פנוי בצד Unallocated וזה מוסיף לביצועים של ה SSD רציתי לדעת אם זה נכון ? בנוסף ל Overprovisioning שנלקח ע”י הקושחא ומנוהל אוטומטית .

פורסם
  • מחבר

נתתי סתם 2GB ל unallocated מעניין אם זה יעשה משהו

image.png

עשיתי בדיקת מהירות אחרי וזאת התוצאה אין שיפור משמעותי אם בכלל

image.png

image.png

בקיצור הכול חרטה אין הבדל חבל על ה 2GB .

נערך על-ידי iveco

פורסם
  • מחבר

העלתי את זה מ 2 גיגה ל 4 גיגה ואותו דבר אפילו יותר גרוע :

image.png

image.png

בקיצור אני אבטל את ההקצאה של ה 4 גיגה חבל על המקום המבוזבז , יש לי הרגשה שהבקר של ה SSD שלי דפוק או שהתאים כבר שחוקים לגמרי בגלל זה הכתיבה כל כך גרועה גם הקריאה לא להיט .

נערך על-ידי iveco

פורסם

ניסית לראות מה הדגם של הכונן הזה ואיזה ביצועים הוא אמור לתת?

לא כל כונני ה-SSD נבראו שווים.

בנוסף הביצועים גרועים יותר ככל שהכונן קטן יותר, כי הוא יכול לבצע פחות פעולות במקביל.

פעם כל מה שהיה מצופה מכונן SSD זה שהוא יגיב יותר מהר מכונן HDD

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

ניסית לראות מה הדגם של הכונן הזה ואיזה ביצועים הוא אמור לתת?

לא כל כונני ה-SSD נבראו שווים.

בנוסף הביצועים גרועים יותר ככל שהכונן קטן יותר, כי הוא יכול לבצע פחות פעולות במקביל.

פעם כל מה שהיה מצופה מכונן SSD זה שהוא יגיב יותר מהר מכונן HDD

560 קריאה 540 כתיבה בפועל הכתיבה היא בין 2 מגה ל 40 והקריאה בין 60 מגה ל 350

נערך על-ידי iveco

פורסם

אולי אתה מתבלבל עם המקסימום התיאורטי של SATA.

בפועל כונני SSD בממשק הזה מספקים ביצועים הרבה יותר צנועים. במיוחד בנפחים של מתחת ל-500GB.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

אולי אתה מתבלבל עם המקסימום התיאורטי של SATA.

בפועל כונני SSD בממשק הזה מספקים ביצועים הרבה יותר צנועים. במיוחד בנפחים של מתחת ל-500GB.

image.png

https://www.techpowerup.com/ssd-specs/patriot-burst-120-gb.d646

image.png

פורסם

במקומך אני הייתי זורק אותו לפח.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים