עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

המפרט הנוכחי הוא:

windows10 Operating system running under SSD: KINGSTON SV300S37A480G

מעוניין להגדיל ל- 1 או 2 טרהSSD

Ιntel Core i7 5930k

Gigabyte x99-SLI-CF

אני משער שהלוח אם הוא המחסום פה כי פה אני אצטרך שידרוג

DDR4 16GB

מעוניין לקבל הצעות ל-32

Geforce GTX 1060 6GB

מעוניין לקבל המלצה לכרטיס מסך שייתן תמורה לכסף+שיתמוך בכל המשחקים החדשים היום+לפחות לריצה של השנתיים שלוש הקרובות כמו שהכרטיס מסך הזה נתן לי כל השנים האחרונות!

תודה !

פורסם

1- אם אתה רוצה עודף ממיליון , כדאי שתגיד כמה , בלי הגדרת תקציב לא תקבל תשובה טובה.

2 - איזה זכרון יש לך כרגע ? איזה מהירות וכמה סטיקים ?

3- האם המעבד תחת OC ?

4- באיזה רזולוציה אתה משחק ומה קצת הרענון של המסך

5-

ציטוט של NoobSAviv

מעוניין לקבל המלצה לכרטיס מסך שייתן תמורה לכסף+שיתמוך בכל המשחקים החדשים היום+לפחות לריצה של השנתיים שלוש הקרובות כמו שהכרטיס מסך הזה נתן לי כל השנים האחרונות!

המשפט הזה ניתן לפרשנות מאוד רחבה .

אתן את הפרשנות שלי :

1060 הוא כרטיס שמראש היה כרטיס ביניים והריץ משחקים בסבבה על FHD אבל לא יותר מזה ב 3 שנותיו הראשונות וכבר אז אולי התקשה עם חלק ממשחקי ה AAA

מאז הלך ודעך עד שכעת הוא מוגדר ככרטיס בסיסי ביותר למשחקים בסיסיים ולא כבדים ולא סוחב בכלל במשחקי AAA.

אז למעשה אתה מבקש כרטיס ביניים שיהיה טוב למדי ל FHD ל2-3 השנים הבאות .

פורסם
  • מחבר

היי יואב תודה על תגובתך! לגבי שאר הדברים:

1) התקציב הוא 6 אלף עם מגבלה של עד 8 אלף מקסימום (אני חי בקפריסין וארכוש את המחשב פה אז אפשר לחשב לפי: 1500-2000יורו)

2)שתי סטיקים של 8 גיגה..מעלה שתי תמונות מ-СPU Z שתראה את כל הפרטים

3) “אתה מבקש כרטיס ביניים שיהיה טוב למדי ל FHD ל2-3 השנים הבאות .” דייקת!

1.JPG

2.JPG

פורסם
ציטוט של NoobSAviv

Geforce GTX 1060 6GB

מוכר ב 250 שקל ?

מצד שני אני לא יודע אם זה שווה בכלל שאפשר לקנות RX580 ב 200-250 שקל חדש באחריות באלי אקספרס 2048SP אבל עדיין …

נערך על-ידי iveco

פורסם

לא ענית על 3 ו 4 .

הפכת את 5 כ 3 .

אני מבין שהמסך הוא FHD , אבל האם הוא 60 הרץ ? 144 או יותר מזה והאם אתה מכוון לביצועים כאלה.

ואז גם נשאלת השאלה אם יש לך משחק או שניים לדוגמה .

אני שואל בגלל שבעקרון , למרות שהמעבד שלך מיושן , הוא עוד יכול לסחוב . בכל זאת הפלטפורמה היא מהליגה הבכירה של התקופה.

מעשית נראה שהזכרון שלך שתומך ב 3200 מה”ץ עובד רק על 2133 כרגע , זאת אומרת שה XMP לא מופעל ,זה משהו שקורה עם הזמן בעדכוני ביוס או איפוסי ביוס.

זה יכול לתת לך זריקת מרץ לביצועי המעבד ( ברור לחלוטין שכרטיס המסך מהווה גורם מגביל כרגע )

מעבר לכך , הפלטפורמה שלך מיועדת לעבוד עם זכרון ב quad channel , זה אומר שאם אתה רוכש 2 סטיקים נוספים של 8-3200 אז ה 4 יעבדו בקצב של 3200×4 בזמן שבמחשבים יותר פשוטים יש רק ערוץ כפול והם עובדים על 3200×2 ( גם במחשב שלי עם מעבד 12700K חדיש , הזכרון עובד על ערוץ כפול וזה אומר במקרה שלי 3200×2 )

גם מי שעובד עם DDR5-6400 עובד למעשה על 6400×2 , אתה יכול להגיע לקצב הזה עם המחשב הוותיק שלך מאחר והוא תומך ( אלא אם יש תקלה בלוח או במעבד ) ברוחב פס מרובע .

אני מניח שזה גם המקום להוסיף קללה כזאת או אחרת לגבי מי שמכר לך פלטפורמה כזאת עם 2 סטיקים .

מעשית , כל מעבד 6 ליבות מודרני , אפילו אם הוא עם זכרון פשוט יותר בערוץ כפול יתן ביצועים יותר טובים .

פורסם

https://tms.co.il/builds/466736

המחיר כולל 17% מעמ , כמה יש אצלך ?

אפשר בהחלט בהחלט לקחת מעבד יותר פשוט .( i5-14400 )

אפשר גם לקחת פלטפורמה של AMD .

המחשב אינו כולל  רישיון למערכת הפעלה

המחיר כן כולל התקנת מערכת הפעלה.

רישיון אתה יכול לרכוש כאן:

https://keyshop.windowsandoffice.com/en/

יש תמיכה ויש שירות ויש אחריות די מהירים דרך המייל .

מארז הוא placeholder , תבחר מה שלטעמך

לגבי קירור , חפש מוצרים של thermalright , בארץ הם יקרים אבל באמזון וכנראה גם באירופה הם נותנים תמורה מעולה למחיר .

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoavke

לא ענית על 3 ו 4 .

הפכת את 5 כ 3 .

אני מבין שהמסך הוא FHD , אבל האם הוא 60 הרץ ? 144 או יותר מזה והאם אתה מכוון לביצועים כאלה.

ואז גם נשאלת השאלה אם יש לך משחק או שניים לדוגמה .

אני שואל בגלל שבעקרון , למרות שהמעבד שלך מיושן , הוא עוד יכול לסחוב . בכל זאת הפלטפורמה היא מהליגה הבכירה של התקופה.

מעשית נראה שהזכרון שלך שתומך ב 3200 מה”ץ עובד רק על 2133 כרגע , זאת אומרת שה XMP לא מופעל ,זה משהו שקורה עם הזמן בעדכוני ביוס או איפוסי ביוס.

זה יכול לתת לך זריקת מרץ לביצועי המעבד ( ברור לחלוטין שכרטיס המסך מהווה גורם מגביל כרגע )

מעבר לכך , הפלטפורמה שלך מיועדת לעבוד עם זכרון ב quad channel , זה אומר שאם אתה רוכש 2 סטיקים נוספים של 8-3200 אז ה 4 יעבדו בקצב של 3200×4 בזמן שבמחשבים יותר פשוטים יש רק ערוץ כפול והם עובדים על 3200×2 ( גם במחשב שלי עם מעבד 12700K חדיש , הזכרון עובד על ערוץ כפול וזה אומר במקרה שלי 3200×2 )

גם מי שעובד עם DDR5-6400 עובד למעשה על 6400×2 , אתה יכול להגיע לקצב הזה עם המחשב הוותיק שלך מאחר והוא תומך ( אלא אם יש תקלה בלוח או במעבד ) ברוחב פס מרובע .

אני מניח שזה גם המקום להוסיף קללה כזאת או אחרת לגבי מי שמכר לך פלטפורמה כזאת עם 2 סטיקים .

מעשית , כל מעבד 6 ליבות מודרני , אפילו אם הוא עם זכרון פשוט יותר בערוץ כפול יתן ביצועים יותר טובים .

מספרים דברים, לא כל כך הבנתי אם אתה ממליץ לי לשדרג את הקיים או לבנות מחשב חדש מאפס.

לגבי הזכרונות אז בעצם מה שאתה אומר שרק מתי שארבעת הסלוטים ביחד בשימוש רק אז הוא יתמוך ב-3200?

ד”א יש איזה תוכנה שיכולה לבדוק בריאות ה-Μοtherboard? יש מצב שסלוט אחד של זכרון לא עובד אם אני לא טועה, או האופציה היחידה שלי היא ידנית לבדוק זאת.

לגבי ΟС לא חושב.

לגבי מסך אני משתמש ב- S27E390H

|אני מבין שהמסך הוא FHD , אבל האם הוא 60 הרץ ? 144 או יותר מזה והאם אתה מכוון לביצועים כאלה.|\

בגדול אני לא מתכוון להריץ משחקים על Ultra” גם Ηigh מספיק לי. ואם יש מסך יותר טוב ממה שיש לךי כרגע כדי לתת חווית גיימינג יותר מעניינת אשמח לשמוע אני כבר עם המסך הזה 5 שנים.

משחקים לדוגמה

God of War Ragnarok

Red Dead Redemption

Alan Wake 2

Cyberpunk.2077

וכו..מתכוון לנסות ולאתגר כל משחק חדש שיצא ב-3 שנים הקרובות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoavke

https://tms.co.il/builds/466736

המחיר כולל 17% מעמ , כמה יש אצלך ?

אפשר בהחלט בהחלט לקחת מעבד יותר פשוט .( i5-14400 )

אפשר גם לקחת פלטפורמה של AMD .

המחשב אינו כולל  רישיון למערכת הפעלה

המחיר כן כולל התקנת מערכת הפעלה.

רישיון אתה יכול לרכוש כאן:

https://keyshop.windowsandoffice.com/en/

יש תמיכה ויש שירות ויש אחריות די מהירים דרך המייל .

מארז הוא placeholder , תבחר מה שלטעמך

לגבי קירור , חפש מוצרים של thermalright , בארץ הם יקרים אבל באמזון וכנראה גם באירופה הם נותנים תמורה מעולה למחיר .

ד”א בקפריסין אלה החנויות המובילות ובסוף אני אקנה מאחת מהם - אם זה לא יוצר לך קונפליקט עם tms יש מצב לבנות משהו ממה שיש להם במלאי?

https://www.singular.com.cy/

https://bionic.com.cy/

נערך על-ידי NoobSAviv

פורסם
ציטוט של NoobSAviv

אם זה לא יוצר לך קונפליקט עם tms יש

אין לי שום קשר לTMS . המערכת שלהם נוחה , בעיקר לפרסום המפרט בסוף .

פחות נוח לי עם החנויות שהצעת , אם אתה רוכש מחשב חדש , אתה מעוניין שהם ירכיבו לך אותו או שאתה מרכיב לבד ?

אתה יודע אם ההרכבה זה בתוספת תשלום ?

ציטוט של NoobSAviv

ד”א יש איזה תוכנה שיכולה לבדוק בריאות ה-Μοtherboard? יש מצב שסלוט אחד של זכרון לא עובד אם אני לא טועה, או האופציה היחידה שלי היא ידנית לבדוק זאת.

אין . רק ידנית . זאת בדיקת חומרה .

ציטוט של NoobSAviv

לגבי הזכרונות אז בעצם מה שאתה אומר שרק מתי שארבעת הסלוטים ביחד בשימוש רק אז הוא יתמוך ב-3200?

לא. הזכרון מגיע כאשר הוא עובד על 2133 . על מנת שיעבוד על 3200 צריך להפעיל דרך הביוס את ה XMP .

לא משנה כמה סטיקים יש.

כאשר מסדרים בלוח 2 סטיקים במקומות הנכונים , רוחב הפס עולה מ 64 ביט ל 128 ביט וכך אתה מקבל רוחב פס כפול . למעשה המהירות היא כפולה.

3200 בערוץ כפול שווה ערך ל 6400 בערוץ בודד.

מעבדי HEDT של אינטל מהתקופה ההיא שהגיעו לצ’יפסט X99 ודומיו נתנו בונוס של עבודה בערוץ מרובע, זה אומר 4×3200 , שווה ערך ל 13200 בערוץ בודד.

גם אם תעבוד על 2133 עם 4 סטיקים תקבל למעשה 8500~~ .

העניין הוא שה XMP גם מורה לזכרון לעבוד עם תזמוני גישה יותר מהירים , זה לא פחות חשוב מאשר המהירות .

אני מעריך ש2 ב XMP של 3200 יעבדו יותר טוב מאשר 4 על 2133 בגלל התזמונים . אבל אתה כמובן יכול להנות מ2 העוגות .

פורסם

לדעתי מסך 27 על FHD זה קצת מבאס , אולי זה סביר אם אתה יושב ממש רחוק.

אם אתה נשאר עם המסך הזה אז אתה לא צריך להיסחף עם כרטיס המסך ואני חושב שאתה יכול לחיות עם המעבד הזה.

תנאי הכרחי הוא לגרום למחשב לעבוד כמו שצריך .

עדין מדובר על רכישת SSD שזה 700-750 ש”ח ל 2 טרה איכותי ומהיר שגם יכול לעבור הלאה למחשב חדש .

הרחבת זכרון ב150 -200 ש”ח בערך .

רכישת כרטיס מסך בטווח רחב כאשר לטעמי אפשר גם לרכוש כרטיס משומש שיעשה את העבודה יפה מאוד בפחות מ1500 ש”ח .

סה”כ כ 2500 ש”ח .

אני במצבך הייתי מחליף מסך ל מסך QHD איכותי מה שהיה גוזל מהתקציב 1200-1500 ש”ח .

אחרי זה הייתי בודק תקינות של המחשב מבחינת תושבות זכרון כי גם אם אני מוכר אותו משומש , אני רוצה לדעת מה אני מוכר.

מרגע שנרכש מסך QHD אז הדגש על כרטיס המסך צריך לגדול והדגש על המעבד קצת יורד , למרות זאת , מסך שהייתי לוקח הוא עם למעלה מ 120 הרץ וזה אומר שאני גם רוצה שהמעבד יצליח לעשות את העבודה.

עדין , סדר העדיפות הוא מסך » כרטיס מסך » SSD גדול ומהיר » ורק אחרי זה השאר . זה אומר שגם אולי לוקחים מחשב עם דגש מופחת לגבי מעבד ביחס למה שהצעתי במפרט למעלה .

שאלה חשובה היא אם אפשר למכור את המחשב כמשומש ( קומפלט , כל המערכת ) ואז לקבל עליה 1000-1500 ש”ח והאם זה מתווסף לתקציב או שזה למעשה כבר כלול בגבול העליון של 8000 ש”ח שמיועד להחלפה מלאה .

אני יודע טוב מאוד וגם נהנה לבצע את העבודה הדרושה בהתעסקות של החלק האחרון ( כל השאר ) והשאלה היא אם גם אתה , זה משפיע על התכנית כי אם אתה מסתמך על טכנאי שיבצע את העבודה עדיף לך למכור משומש ולקנות חדש .

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי יואב שלום !

אז לאחר הדיון שהיה לנו פה וההצעת מחיר שהבאת מסתבר ש-GeForce RTX 4070 לא יכול לחיות עם המעבד הקיים שלי לכן אין לי אופציה לשדרג אלא לקנות\לבנות מחשב מאפס..מה אתה חושב על המפרט והמחיר שהם בנו לי? יש לך הערה בנושא לפני שאני מתקדם?

שנית המסך חרג לי את התקציב,אתה רואה אולי איפה אני יכול לחסוך?

מוסיף תמונה של ההצעת מחיר, תודה !

2157=8236.18

vvv.JPG

נערך על-ידי NoobSAviv

פורסם
  • מחבר

לגבי העברת כוננים או או זכרונות משומשים מהמחשב הקיים הם אמרו:

“There is no point keeping any of the old parts. Even the old SSD is at 550mb/s while the new Generation is around 6000mb/s”

*יש לי שם שתי כונניssd+3 דסקים קשיחים בגדלים שונים

פורסם

תסלח לי אבל לבזבז 200 יורו על מסך דפוק בגלל שהוא uhd זה לא חכם .

לבנות מחשב חדש שלם שמיועד לעבוד על UHD אבל לא מסוגל לסחוב UHD זה כבר הרבה פחות חכם מלא חכם .

להרכיב ולמכור לבן אדם מפרט שלא סוחב 4K ולשדך לו לזה מסך 4K זה גם חוסר מקצועיות ומעבר לכך.

א- לך על 1440p.

ב- לכונן שמיועד לאחסון ארוך טווח לא מממש משנה אם הוא 6000MBS או 60 MBS .

ציטוט של NoobSAviv

מסתבר ש-GeForce RTX 4070 לא יכול לחיות עם המעבד הקיים שלי

לא הבנתי את המשפט הזה. יכול להיות שלא הבנתי אותו כי הוא שגוי .

אשמח אם תוכן להסביר.

פורסם
  • מחבר

רציתי לשדג לכרטיס מסך שייתן לי ביצועי high ולא בהכרח Ultra ,

אז חשבתי לקחת את המחשב הקיים שלי במקור Ιntel Core i7 5930k+Gigabyte x99-SLI-CF ולהחליף את הכרטיס הקיים עם החדש - כמובן עם כל מה שזה צורך ספק כוח חדש וכו..אבל מסתבר שבכלל המעבד פה הוא הבעיה המרכזית ל-rtx4070, מה שהם גם אמרו לי וקראתי קצת זה יותר הצוואר בקבוק https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0BG1ik/1/general-tasks/

לכן אני הולך על מחשב חדש כי אין לי ברירה? נכון?

פורסם
ציטוט של NoobSAviv

רציתי לשדג לכרטיס מסך שייתן לי ביצועי high ולא בהכרח Ultra

אם אתה מסתכל על משחקים עדכניים שיצאו בשנתיים האחרונות ועל משחקים שיצאו בשנים הקרובות אז :

rtx 4070 הוא כרטיס שמיועד ל FullHD -ultra או wqhd על high או 4k על LOW .

אם אתה מחפש להחליף מסך ואתה רוכש מסך של 27” אני ממליץ לך לקחת מסך של wqhd, יש הרבה מסכים איכותיים בשוק , אפילו OLED .

גם אז, אני ממליץ לך לרכוש rtx4070super לכל הפחות .

המחירים יקרים מאוד , ספציפית לגבי הזכרון והמארז זה ממש מוגזם .

גם מעבד, עדיף ל מעבד i5-13500 עם כרטיס מסך 4070ti מאשר 14600K עם 4070 רגיל . ( ה ti עולה איזה 200 יורו יותר … )

אין כמעט הבדל בין מעבדי 14XXX ל 13XXX , אז אל תיבהל שאמרתי 13500 .

אז מארז אחר.

זכרון אחר.

מסך אחר .

כרטיס מסך SUPER .

ציטוט של NoobSAviv

לכן אני הולך על מחשב חדש כי אין לי ברירה? נכון?

אתה הולך על מחשב חדש כי זה מה שאתה רוצה , יש לך כל מיני ברירות , את חלקן הסברתי בתחילת הדיון .

יש לחנות אתר שאפשר לראות אופציות ?

נערך על-ידי yoavke

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים