עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם
ענקית השבבים AMD ערכה את כנס העיתונאים שלה במסגרת תערוכת Computex 2022 עם הצהרות בומבסטיות כולל פרטים על תושבת AM5 הקרבה וטיזרים לביצועים אדירים עבור מעבדיה העתידיים

לכתבה

פורסם

עושה רושם של צעד "תוק" אם משווים ל-"תיק-טוק" של אינטל שהיה בעבר (הרחוק).

ZEN3 (סדרה 5000) הביא שינוי משמעותי ברמת המעבד, ZEN4 (סדרה 7000) נראה שבעיקר מגדילה תדרים ומעדכנת את מעטפת לוח האם.

פורסם
לפי הכתבות השינוי הוא משמעותי מאוד בכל הרבדים
פורסם
ציטוט של omertgm

עושה רושם של צעד "תוק" אם משווים ל-"תיק-טוק" של אינטל שהיה בעבר (הרחוק).

ZEN3 (סדרה 5000) הביא שינוי משמעותי ברמת המעבד, ZEN4 (סדרה 7000) נראה שבעיקר מגדילה תדרים ומעדכנת את מעטפת לוח האם.

ומוסיפה מאיץ AI על הליבה, ומאיץ גרפי מובנה בכל הסדרה, וכנראה מביאה לא מעט ביצועים מתחת לפני השטח ברמת encoding בהסתמך על דברים שנזרקו בתערוכה. כן הייתי מסכים שזן 4 הוא stepping stone לזן 5, אבל אני חושב שהוא יותר משמעותי (גם עם העיכובים) מדורות הריפרש (3%-5% אחוז של תדרים או IPC) של אינטל בפער.

 

אחד הדברים שהכי תמהו לי היה בביצועי הבלנדר למשל. 

 

AMD הצהירה שם על יתרון של 31% ב-footnote שלה. בפועל (אם מחשבים) את ההפרש שהוצג בלייב, זן 4 ניצח את 12900k ב-46% (שמשווה ביצועי בלנדר עם 5950X כמדומני, או עם הפרש של אחוזונים בודדים). 

 

זורק השערה ספקולטיבית, אבל מתאר לעצמי שהביצועים בפועל יהיו גדולים מ-15% ויש כאן איזשהו רצון לראות מה יהיה עם רפטור לייק (שאמור לצאת לפני).

 

זה הרי משהו שהיה לו תקדים גם עם זן 1 ו-2, שיצאו בתקופה שבה הייתה יותר תחרות מאינטל על הביצועים. 

זן 1 בפועל הביא 52% יותר ביצועים מהדור האחרון של בולדוזר מאשר 40% המוצהרים בכל התערוכות, וזן 2 יצא עם 16C SKU למרות שהייתה על כך עמימות של חודשים. 

 

 

 

פורסם

השינוי המהותי העיקרי, שהוא בסופו של דבר יישור קו אחרי שנים רבות מול אינטל, הוא הטמעת מעבד גרפי (בסיסי) בכל ליין המעבדים.

זה מה שיכול "להציל" אם הסדרה הזו מבחינת הסגמנט הנמוך והמחשבים המשרדיים.

מעבר לזה וממה שהבנתי (מדבריה של ליסה בהכרזה), 15 אחוז השיפור הם שילוב של ipc יותר גבוה יחד עם העלאת תדרים משמעותית משמע אין שיפור משמעותי ב ipc כמו במעבר בין זן 2 ל 3. אם זה המצב, זה ממש לא מרשים.

פורסם
ציטוט של omertgm

השינוי המהותי העיקרי, שהוא בסופו של דבר יישור קו אחרי שנים רבות מול אינטל, הוא הטמעת מעבד גרפי (בסיסי) בכל ליין המעבדים.

זה מה שיכול "להציל" אם הסדרה הזו מבחינת הסגמנט הנמוך והמחשבים המשרדיים.

מעבר לזה וממה שהבנתי (מדבריה של ליסה בהכרזה), 15 אחוז השיפור הם שילוב של ipc יותר גבוה יחד עם העלאת תדרים משמעותית משמע אין שיפור משמעותי ב ipc כמו במעבר בין זן 2 ל 3. אם זה המצב, זה ממש לא מרשים.

אין ממש מה להבין, זה כתוב שם שחור על גבי לבן – לא "IPC" או "Clock Gains", אלא "single-threaded perf", או "avg single-threaded perf", אחד מהשניים. כלומר סך החישוב של ה-IPC והעלייה בתדרים.

 

אם מחשבים את זה, הקפיצה בתדרים היא בערך 13% (מה-4.7GhZ~ שהיה הממוצע ב-5950X), אז משמעות הדברים היא שיש שיפור של רק 2% ב-IPC, כשאתה יודע שהם הכפילו את כמות ה-L2 Cache פר ליבה, וכשאתה יודע שהמעבר מ-5 ננומטר (או 5NP) ל-7 ננומטר אמור באופן תיאורתי לספק עוד 15%-18% של ביצועים על פני שטח הסיליקון בממוצע.

 

ראוי לציין שאושר שהדמו מהמשחק שהם שחררו רץ על 5.5GhZ~ בכל הליבות, ולא רק בליבה אחת.

 

לי זה נראה מהצד קצת מוזר. אני טועה? 

 

 

 

נערך על-ידי Hiiram

פורסם

chipset חדש ,זיכרון חדש ,סוקט חדש ,זיכרון מטמון גדול יותר ו - 24 ליבות ....

כל זה מייקר את העסק

אם הם היו מוצאים מעבד חזק כמו בשמועות המחיר של המעבדים האלה היה די תוקע אותם במקום

 

 

פורסם

נוסף על זה יש גם את התוספת של ddr5 6000 שגם נכנסת בתוך ה 15 אחוז שיפור ביחס ל ddr4 3200 בו השתמשו עם זן 3 להשוואה. זה בפני עצמו נותן כ 5 אחוז מהשיפור.

 

המחיר עומד להיות גבוה בכל מקרה. בהשוואה לאינטל יהיה להם קשה לשכנע לקנות מערכת חדשה שלהם.

AMD עשו דבר נפלא עם זן 3 והציגו אלטרנטיבה אמיתית ועדיפה. על פי מה שרואים בהכרזה, ככל הנראה הם יאבדו את העדיפות הזו. לפחות עד הדור הבא עם זן 5.

פורסם

מאמר שאלות ותשובות טכני לסדרה 7000.

מומלץ למי שרוצה פרטים נוספים וספציפיים על מה שידוע עד כה.

https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-4-ryzen-7000-technical-details/

 

בגדול, נשמע כמו שדרוג יפה בכל הפיצרים מסדרה 5000, כל עוד לא מצפים לשיפור ביצועים גדול במיוחד.

 

אני מחכה לסקירות של סדרה הזו ולדור 13 של אינטל ואז אבחר למה לשדרג את ה i5-2400 המזדקן אצלי

פורסם

כל מי שרוצה לנקות חלק מהעמימות מהתערוכה של AMD, ממליץ לו לצפות בסרטון הבא וספציפית בטיים סטאמפ שצירפתי:

 

בכל הנוגע ל"15%>" המבלבל שהתקיים במצגת: נטען מצידו של רוברט האלוק את הדברים הבאים:

"התנינו שזן 4 יציג שיפורים גדולים מ-15% כגרף כי... אנחנו בטוחים שהם יהיו גדולים יותר בפועל, אבל עד כמה גדולים יותר? זה תלוי".

 

דבר מעניין שאמר בסרטון (ונדמה לי שהוא הכי טריקי כאן): הוא השתמש בזן 3 כאנלוגיה להסביר את ההפרשים.

"across the board זן 3 הציגה שיפור מעריכי של בערך 19% IPC מול הדור שקדם לה, אבל במבדקים מסוימים, כמו סינבנץ', ההבדל היה יותר זניח (משהו כמו 8%-9% על אותם קלוקים)". 

 

וזה מה שאמר אחר-כך: "אז... בהתאם לכך השתמשנו בסינבנץ' בקומפיוטקס כדי להציג את זן 4, ואני לא מבטיח שיהיה את השדרוג המסיבי ב-IPC הרמטית כי עוד לא ראיתי את המספרים, אבל הבאנו חלון קטן לביצועים שזן 4 יכול להגיע אליהם".

 

מתאר לעצמי ש-AMD רוצה לשמור על עמימות מסוימת בו בעת לא לשחרר יותר מדי מידע על היכולות של זן 4 כ"כ מוקדם, לפני שיודעים מה יהיה לראפטור לייק להציע. מתאר לעצמי שבסוף הם ינחתו על 20% עד 30% ביצועי ליבה בודדת, וכנראה קצת יותר מזה במטלות מרובות ליבות.

 

 

 

 

 

 

 

נערך על-ידי Hiiram

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים