עבור לתוכן

איך נוצר ה"משהו" מה"כלום" ואיך נוצר ה"כלום" מה"לא כולם" ???

Featured Replies

פורסם

זה לא שהתאוריות החדשות מרסקות לגמרי את התאוריות הקיימות, בד"כ הם רק מוכיחות שהתאוריות הישנות הן פרטיות מדי... ותורת הקוונטים ותורת היחסות הן שתי תאוריות שקשה מאוד להוכיח אותן או לסתור אותן, יש אנשים שתומכים באחת ויש כאלה שתומכים בשנייה...

בשביל זה עכשיו עובדים על תאורית המיתרים שאמורה לשלב את השתיים אבל בגדול כל תאוריה טובה למשהו אחר

הקוואנטים למסות קטנים מאד והיחסות למסות גדולות מאד

• תגובות 87
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומה שאתה אומר בעצם זה שאף אחת מהן לא נכונה.... כי הן סותרות אחת את השניה...

והבעיה עם תורת המייתרים? נו אתה יודע... הסיבוך המתמטי שלה. לכמה מיימדים הם הורידו את זה עכשיו? ל11 או שהם כבר צימצמו את זה ל9?

פורסם

תיראה בפיזיקה מקבלים את התאוריה עד אשר נמצאה תאוריה טובה יותר

כל עוד אין לנו משהו יותר טוב אז אין ברירה

אני לא אומר לקבל את זה כעובדה אבל זה הדבר שבנתיים מסביר הכי טוב את היקום

יכול להיות שבעזרת תגליות ושינויים חדשים לתאוריות נקבל תאוריה שתתאים יותר

אולי אף פעם לא נגיע לתאוריה מושלמת אבל מה אפשר לעשות

פורסם

ממש לא הבנתם את מה שכתבתי...

זה לא היה להסיט את הדיון לאמונה... בכלל לא התכוונתי לאלוהים כפי שאנחנו חושבים עליו

כל התאוריות שדיברתם עליהם באות להסביר את תחילתו של היקום כפי שהוא מוכר לנו ולא מה שהיה לפני...

יקום מעגלי לא יכול להתקיים -חייבת להיות התחלה

לכן חייב להיות משהו חיצוני (קראתי לו ישות בכוונה כדי שזה לא יראה כאילו התכוונתי לאלוהים) שיתחיל אותו

שוב זו רק הוכחה לוגית לא פיתרון פיסקלי לבעיה

לא עיקרון אי הודאות מאפשר זאת אלא עיקרון אחר בפיסיקה קואנטית שקובע שחלקיק יכול להוצר יש מאין ולהעלם בתוך זמן ממש קצר

אם חלקיק ואנטי חלקיק נוצרים באותו רגע באותו מקום הם יכולים ליצור אנרגיה וחלקיקים אחרים שישרדו אחריהם ואחרי זמן ארוך בעיקרון זה יכול להוביל יצירת היקום

יקום מחזורי לא יכול להתקיים -חייבת להיות התחלה

אין קשר בין פרקטלים לעולמות מקבלים... פרקטלים הם דרך מתמ להראות דברים שאינם נכללים בגיאומטריה רגילה (מתי ראיתם משולש או ריבוע אמיתי בטבע?)

וואלה...

אם אתה חושב שאין קשר בין פרקטלים לעולמות מקבילים, בין אי וודאות להווצרות חלקיקים אז...

כדי להסביר את העניין, כולכם פה מודדים את העולם ע"פ התפיסה המוגבלת שלנו האדם.

הרי החיים בטבע בנויים על וודאויות, החיים מתקיימים ע"פ ההנחות הפשוטות שמחר תזרח השמש, מה שנעיף מעלה ייפול מטה וכו'.

לכן החכמולוג אמר "צייר עיגול ותראה שיש לו התחלה" כלומר אני אסתור אותך בפשטות, אם אני מצייר עיגול ע"י הטבעת חותמת? כבר אין התחלה וסוף...

אל תנסו לנתח את העולם רק דרך העיניים שך האדם. לאדם הזמן נראה קבוע והוכח שלא כך הדבר. לנו נראה בעבר שכדה"א הוא המרכז וגם זה הוכח כלא נכון.

עיקרון אי הוודאות והקוואנטים פשוט במילה אחת שינו את הפיסיקה בצורה בסיסית - "אין יותר אובייקטיביות" מישהו אשר חוקר מערכת (כל מערכת) הוא חלק בלתי נפרד ממנה.

ומכאן ניתן פשוט להסיק מסקנות אדירות.

אי הוודאות סטטיסטית לא ייתן עולם עם "מרקם" חלק, ייוצרו קרעים. ואם לוקחים משוואות מתמטיות שמתאימות בול ומפתחים אותם על טהרת הפרקטלים יווצרו "הזדמנויות" לעולמות מקבילים. \צריך להבין שהפיסקיה מציירת עולם מתמטי. ולכן המוגבלות שלה היא הקצה המתמטי.

לפיסיקה יש בעיה עם נקודות סניגולריות. אין לנו כלים להתמודד עם האינסוף. לא מחשבתיים ולא מתמטיים. ולכן נוצרו מוזרויות.

הפיסיקה כיום טעונת שבנק' סינגולרית אין זמן ואין מרחב, החוקים הפיסקליים לא מתקיימים כי שאנו מכירים אותם כיום. ולכן מכאן הכל תאוריות מבוססות "אמונה". וזה היופי בדבר.

פורסם

המוגבלות שלה היא הקצה המתמטי.

האמת היא שבדרך כלל זה היה ככה אבל היום הפיזיקה עקפה את המתמטיקה וכרגע הם תקועים עם משוואות שהם לא יודעים לפתור וצריכים לחכות שהמתמטיקה תגיע לרמה הזאת

לכן מכאן הכל תאוריות מבוססות "אמונה". וזה היופי בדבר.

זה ממש לא יופי

זה בדיוק להגיד "טוב אנחנו הרמנו ידיים אין לנו כוח לחפש את התשובה אז בוא נלך על הפיתרון הקל..אלוהים"

פורסם

לכן החכמולוג אמר "צייר עיגול ותראה שיש לו התחלה" כלומר אני אסתור אותך בפשטות, אם אני מצייר עיגול ע"י הטבעת חותמת? כבר אין התחלה וסוף...

יש התחלה -העיגול לא היה שם לפני שציירת אותו (לא משנה איך עשית את זה העיגול לא התקיים שם לפני ש"יצרת" אותו) אם תוכל לצייר עיגול ולגרום לכך שהוא יתקיים לפני שציירת אותו-אז יקום מעגלי יוכל להתקיים

פורסם

יש התחלה -העיגול לא היה שם לפני שציירת אותו (לא משנה איך עשית את זה העיגול לא התקיים שם לפני ש"יצרת" אותו) אם תוכל לצייר עיגול ולגרום לכך שהוא יתקיים לפני שציירת אותו-אז יקום מעגלי יוכל להתקיים

אתה שוב בוחן את העולם בעיניים אנושיות מוגבלות.

חומר נוצר מלא כלום. ואנרגיה, זה אפקט מוכר.

והגורם שלו הוא נגזרות של אי וודאות לגבי הימצאות ואי המצאות חומר/אנרגיה בשטח מסויים.

ומכאן שהסברה האנושית שלכל דבר יש גורם, התחלה וכו' היא מוגבלת. היא לעולם תביא אותנו לאקסיומות (משפט גאדל ממתמטיקה מי שמכיר).

ולכן, אולי, נגזר עלינו לחיות עם אי הידיעה הטבועה בעולמנו.

פורסם

חוץ מזה, על מה היה לנו לדון אם היינו יודעים הכל? :)

פורסם

Exactly my point... :-)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני ממש לא אוהב את הדיבורים האלה על התנ"ך שלנו

מה אתם לא מתביישים אלוהים הביא את העולם הזה ולא מפץ גדול ולא שום דבר אחר מה אתם עושים צחוק למרות שאני חילוני ובא מבית דתי אני אומר לכם את זה

התנ"ך זה האמת ומה שרשוט בתחילת ספר בראשית ככה הומצא העולם אנשים כמונו בעל שכל אנושי אפסיי לא יכולים להבין את זה מה אתם חושבים שמשהו כל כך מורכב כמו הבן אדם המציא אותו סתם מפץ תחשבו בהגיון !!!!

ואני לא בא להחזיר פה אנשים בתשובה או משהו כזה פשוט אתם מדברים שטויות בקילו! וזה האמת אלוהים המציא את העולם ואל תבנו על תאוריות והוכחות מדעיות!!

אני יתן לכם כמה דברים שתבינו את הנושא אם למשל הדבר שאני אומר קורה אל תאמינו בתנך אם למשל הכותל המערבי נחרב (השריד שנשאר לנו מבית המקדש) אז אל תאמינו בתנ"ך ולא בקדוש ברוך הוא! אבל הוא לא נחרב כי אלוהים הבטיח בתנ"ך שהוא לעלום לא יחרב גם אם יבוא מחבל ויתפוצץ עליו הוא לא יחרב ואם לא הסתפקתם בזה יש גם את הספר הזוהר הקדוש שהיה מלפני תקופת קולמבוס ושם רשם רבי שמעון בר יוחאי שיש 6 יבשות (כולל אמריקה שזה אומר שהוא ידע שקיימת יבשת אמריקה לפני קולומבוס!!!) והוא אמר שבזמן שכל העולם חשב שכדור הארץ הוא משטח ישר הוא אמר שכדור הארץ סובב סביב צירו (שזה אומר שהוא עגול!!)

ועוד ים דברים כאלה ואחרים!!! תבינו יש אלוהים ויש תנ"ך ואתם לא יודעים איזה שטות אתם מדברים עלק מפץ גדול !?!??!?!? אין דבר כזה ולא נברא !!!!

א ל ו ה י ם ה ו א א ח ד ! ! ! ו ה ו א ז ה ש ב ר א א ו ת כ ם ! ! ! ו ה ו א ז ה ש ע ש ה א ת ה ע ו ל ם ו ל א ה מ פ ץ ! !

פורסם

מה אתם לא מתביישים אלוהים הביא את העולם הזה ולא מפץ גדול ולא שום דבר אחר מה אתם עושים צחוק למרות שאני חילוני ובא מבית דתי אני אומר לכם את זה

התנ"ך זה האמת ומה שרשוט בתחילת ספר בראשית ככה הומצא העולם אנשים כמונו בעל שכל אנושי אפסיי לא יכולים להבין את זה מה אתם חושבים שמשהו כל כך מורכב כמו הבן אדם המציא אותו סתם מפץ תחשבו בהגיון !!!!

ואני לא בא להחזיר פה אנשים בתשובה או משהו כזה פשוט אתם מדברים שטויות בקילו! וזה האמת אלוהים המציא את העולם ואל תבנו על תאוריות והוכחות מדעיות!!

אני יתן לכם כמה דברים שתבינו את הנושא אם למשל הדבר שאני אומר קורה אל תאמינו בתנך אם למשל הכותל המערבי נחרב (השריד שנשאר לנו מבית המקדש) אז אל תאמינו בתנ"ך ולא בקדוש ברוך הוא! אבל הוא לא נחרב כי אלוהים הבטיח בתנ"ך שהוא לעלום לא יחרב גם אם יבוא מחבל ויתפוצץ עליו הוא לא יחרב ואם לא הסתפקתם בזה יש גם את הספר הזוהר הקדוש שהיה מלפני תקופת קולמבוס ושם רשם רבי שמעון בר יוחאי שיש 6 יבשות (כולל אמריקה שזה אומר שהוא ידע שקיימת יבשת אמריקה לפני קולומבוס!!!) והוא אמר שבזמן שכל העולם חשב שכדור הארץ הוא משטח ישר הוא אמר שכדור הארץ סובב סביב צירו (שזה אומר שהוא עגול!!)

ועוד ים דברים כאלה ואחרים!!! תבינו יש אלוהים ויש תנ"ך ואתם לא יודעים איזה שטות אתם מדברים עלק מפץ גדול !?!??!?!? אין דבר כזה ולא נברא !!!!

א ל ו ה י ם     ה ו א     א ח ד     ! ! !    ו ה ו א     ז ה     ש ב ר א     א ו ת כ ם  ! ! !      ו ה ו א     ז ה     ש ע ש ה    א ת   ה ע ו ל ם    ו ל א    ה מ פ ץ   ! !

צודק !

אני איתך ...ולא כמו כולם פה ליימרים ... :xyxthumbs:

פורסם

י

א ל ו ה י ם ה ו א א ח ד ! ! ! ו ה ו א ז ה ש ב ר א א ו ת כ ם ! ! ! ו ה ו א ז ה ש ע ש ה א ת ה ע ו ל ם ו ל א ה מ פ ץ ! !

אלוהים אדירים(בטח עם הטימטום שלך עוד תבוא ותעיר לי שהשתמשתי במילה "אלוהים"), איזה אידיוט יצאת! האמת שלא ידעת שאנשים כמוך קיימים במציאות.

תגיד לי, את המושג "הוכחה" אתה מכיר? כי ניראה שאתה מנסה להוכיח משהו, רק אתה לא עושה את זה נכון; להביא טענות מצוצות מהאצבע בלי כל תמיכה של הגיון, ובנוסף גם לסטור את עצמך זה לא ניקרא ל"הוכיח". בעצם אתה סתם זרקת השערות, שאני במקומך(עם הידע שיש לך) לא ההיתי מעיז אפילו לחשוב על להגיב איכשהוא לדיון פה.

ואיך בכלל קשור המפץ הגדול(באופן ישיר) להווצרות של האדם?

ואגב, דווקא התנ"ך אומר שהכדור הארץ שטוח, ראה מידע נוסף:

http://www.hofesh.org.il/articles/science/geocentric.html

והנה לך כמה דפים עם הוכחות אמיתיות, ואני מציב עליך תיגר לסטור לפחות טענה אחת שיש שם עם טענה נגדית משלך (עם הוכחה נורמאלית):

http://www.hofesh.org.il/articles/moral/moral.html

http://www.hofesh.org.il/articles/god/kiss.html

http://www.hofesh.org.il/articles/god/aboutgod.html

ותעיין בכללי בחופש, ותשכיל. אולי בעזרת השם תשכיל מהכתבות שהבאתי לך ותחזור בתשובה .... אבל....רגע....שניה... בעצם אין צורך כי

אתה כבר חילוני!

יופי של מאמין, ממש...

פורסם

י

אלוהים אדירים(בטח עם הטימטום שלך עוד תבוא ותעיר לי שהשתמשתי במילה "אלוהים"), איזה אידיוט יצאת! האמת שלא ידעת שאנשים כמוך קיימים במציאות.

תגיד לי, את המושג "הוכחה" אתה מכיר? כי ניראה שאתה מנסה להוכיח משהו, רק אתה לא עושה את זה נכון; להביא טענות מצוצות מהאצבע בלי כל תמיכה של הגיון, ובנוסף גם לסטור את עצמך זה לא ניקרא ל"הוכיח". בעצם אתה סתם זרקת השערות, שאני במקומך(עם הידע שיש לך) לא ההיתי מעיז אפילו לחשוב על להגיב איכשהוא לדיון פה.

ואיך בכלל קשור המפץ הגדול(באופן ישיר) להווצרות של האדם?

ואגב, דווקא התנ"ך אומר שהכדור הארץ שטוח, ראה מידע נוסף:

http://www.hofesh.org.il/articles/science/geocentric.html

והנה לך כמה דפים עם הוכחות אמיתיות, ואני מציב עליך תיגר לסטור לפחות טענה אחת שיש שם עם טענה נגדית משלך (עם הוכחה נורמאלית):

http://www.hofesh.org.il/articles/moral/moral.html

http://www.hofesh.org.il/articles/god/kiss.html

http://www.hofesh.org.il/articles/god/aboutgod.html

ותעיין בכללי בחופש, ותשכיל. אולי בעזרת השם תשכיל מהכתבות שהבאתי לך ותחזור בתשובה .... אבל....רגע....שניה... בעצם אין צורך כי

אתה כבר חילוני!

יופי של מאמין, ממש...

יאללה איזה חרטות ת'מביא פה ...

נו ויש הסבר מפורט על זה של הנפץ הגדול שלכם ? איך איך ..תסביר לי . מה נוצר מפיצוץ ...קח עכשיו כיסא תפוצץ לו ת'צורה ...ונראה לך שיצא ממנו כלב ? לא נראה לי ..אז שב בצד כי אתה זה שלא יודע כלום פה ושמחרטט ...ממש לא יודע אתה אוכל יותר מידי סרטים בדיוניים בקטע הזה ...ואם ת'לא מאמין זאת בעיה ש'ך ...

פורסם

אם תפוצץ את הכיסא לפרוטונים ניטרונים ואלקטרונים אז כן, בתיאוריה אתה יכול ליצור כלב

פורסם

יאללה איזה חרטות ת'מביא פה ...

נו ויש הסבר מפורט על זה של הנפץ הגדול שלכם ? איך איך ..תסביר לי . מה נוצר מפיצוץ ...קח עכשיו כיסא תפוצץ לו ת'צורה ...ונראה לך שיצא ממנו כלב ? לא נראה לי ..אז שב בצד כי אתה זה שלא יודע כלום פה ושמחרטט ...ממש לא יודע אתה אוכל יותר מידי סרטים בדיוניים בקטע הזה ...ואם ת'לא מאמין זאת בעיה ש'ך ...

אתה אדיוט?!

מה לא ברור??

הבן אדם טען שהיהודים ידעו שהארץ עגולה לפני גלילאו(או מי שזה לא היה) והוא בא וסותר את זה

מישהו פעם טען שבגמרה כתוב מספר הכוכבים ביקום ושוב סתרנו אותו כי יש הרבה יותר כוכבים ממה שהוא אמר

הוא אומר שהיהודים ידעו שהארץ מסתובבת סביב צירה ומזה מגיע למסכנה שהם גם ידעו שהיא עגולה

זה ממש אדיוטי כי אפשר גם לקחת את צלחת הפסח ולסובב אותה סביב צירה וכפי שכולם יודעים צלחת הפסח שטוחה

שוב אנחנו רואים שהמאמינים מגיעים למסקנות שסותרות את ההגיון

זה שמשהו מסתובב סביב צירו לא אומר שהוא כדורי!!!

זה שהולם נוצר לא אומר שאיזה כוח עליון ברא אותו.

על פחמן 14 שמעת??

על השואה שמעת??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים