עבור לתוכן

איך נוצר ה"משהו" מה"כלום" ואיך נוצר ה"כלום" מה"לא כולם" ???

Featured Replies

פורסם

אני חושב שאתה צריך לפתוח ת'ראד חדש...

ולגבי היישות העל זמנית, WELL, ניסיתי להסביר את זה, איכשהו...

• תגובות 87
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המדענים עד היום לא הצליחו למצוא תשובה לשאלה שלך.

יש תאוריה של המפץ הגדול, לפני המפץ היה חומר ואנטי חומר אחרי הפיצוץ החומר נפגש עם האנטי חומר ונעלמו וזה שיחרר הרבה מאוד אנרגיה, אך איכשהו החומר "ניצח" אתה האנטי חומר וכך יש עכשיו משהו...

זה מה שאני יודע בערך על זה, המידע לא מדוייק כי אני לא התעמקתי בזה, אבל זה בערך התאוריה.

אם אני לא טועה, התיאוריה העדכנית היא שהיקום כפי שהוא קיום מורכב מ- 50% חומר ו- 50% אנטי חומר, פשוט את האנטי חומר אי אפשר לראות/קשה לזהות (לא זוכר מה בדיוק נאמר שם) אבל מה שאני אומר שהוא עדיין קיים ולא נעלם, מה עושים איתו למה הוא שם ומה כל הקטע אני לא יודע לענות אבל חיפוש בגוגל בטוח יתן תשובה.

אגב לגבי הדיון, היה דיון בטכנו לגבי "האם אתה מאמין באלוהים" שהגיע בדיוק לנקודה הזו שדובר עליה. אפילו אם אלוהים קיים לא יתכן שהוא צץ משום מקום, משהו היה חייב לגרום ליצירתו/בואו.

הבעיה היא שתמיד יהיה חסר הגורם הראשוני ולכן צריכה להיות אקסיומה מסויימת לגבי מצב היקום עד המפץ הגדול, אבל גם זה אין.

פורסם
link=topic=70952.msg652751#msg652751 date=1090695217]

מה הכוונה ישות על זמנית????

מתי כתבתי את זה בכלל??

בטוח שהישות הזאת נוצרה מאיפשהוא לפי התאוריה שלך!!!

מה בדיוק התאוריה שלי? תזכיר לי

מי דיבר בכלל על יישות כלשהי??

ועם הישות העל זמנית הזאת נוצרה משום מקום, אז אפשר להפוך קצת את התאוריה שלך ולהגיד שגם

המאסה שנוצר ממנו כל היקום יכל להיות שהיה תמיד! מאז ומעולם!

what are you talking about???

פורסם

sorry ציטטתי את ההודעה שלך שהכילה ציטוט של ההודעה שרציתי לצטט!

בכל מיקרה לא משנה!

פורסם

השאלה היא האם הנושא הזה הוא פיסקלי או שמא תיאולוגי. כמובן זוהי דעתי.

כלומר ישנם אנשים המנסים למצוא בפיסיקה את הדת שלהם. זה קצת ריקני, לפיסיקה ואמונה אין קשר מלבד אמביציה ויופי.

השאלה מה היה לפני היא לא רלוונטית לפיסיקה.

ואני אסביר, כיום אומרים שאם נעשה תהליך הפוך למפץ נגיע לנקודה קטנה בה רוכז כל החומר בצפיפות אדירה.

עכשיו, נעזוב את הפיסיקה ונעבור למתמטיקה, כדי להמשיך עם התהליך נגיע לצפיפות אינסופית. כלומר מסה שאינה תופסת מקום, חסרת נפח.

הפיסיקה שלנו לא יודעת לטפל בנקודות סינגולריות כאלו. הרי אין להם זמן או מרחב ולכן מבחינה פיסקלית הן לא קיימות.

כאשר הפיסיקה, המתמטיקה ייתפתחו ובעיקר המוח המוגבל שלנו (שנועד לחיות בעולם עם וודאויות) אולי נשיג תשובה. עד אז הכול זה עניין של אמונה.

ואם אתם רוצים אמונות, אז הנה מספר אפשרויות:

1. עיקרון אי הוודאות - אם לפני המפץ הגדול לא היה כלום, על פי עיקרון אי הוודאות הלא כלום היה יוצר משהו אנרגיה והיפוכה. ע"פ התאוריה של איינשטיין אנרגיה ומסה אחד הם - וואלה חומר => מפץ.

2. העולם המחזורי - בניגוד לתצפיות הכי עדכניות (ועדיין לא וודאיות) העולם לא יתפשט לנצח. מתישהו הוא יעבור למצב "רוורס" ויתכווץ חזרה ויתפוצץ חזרה. אין משמעות לזמן, פשוט מחזור אחרי מחזור, אינסופיות (ושוב המדע לא יודע להתמודד טוב עם אינסופיות, או אפס לצורך העניין).

3. פרקטלים - עולמות מקבילים, דבר בתוך שבר. העולם לא התפתח כשלם (עיקרון אי הוודאות) ויש בו "חורים" בהם תיאורטית ייורצו עולמות חדשים (שוב אין חומר, אי וודאות, אנרגיה, מסה, פיצוץ וכו').

4. התנ"ך - כמובן, ללא הוכחות ללא יכולת לשלול - אמונה אמרנו.

פורסם

1. עיקרון אי הוודאות - אם לפני המפץ הגדול לא היה כלום, על פי עיקרון אי הוודאות הלא כלום היה יוצר משהו אנרגיה והיפוכה

אתה יודע בכלל מזה עיקרון אי הוודאות?? כי זה לא ניראה ככה

אין קשר בין מה שכתבת לעיקרון אי הוודאות

פורסם

ממש לא הבנתם את מה שכתבתי...

זה לא היה להסיט את הדיון לאמונה... בכלל לא התכוונתי לאלוהים כפי שאנחנו חושבים עליו

כל התאוריות שדיברתם עליהם באות להסביר את תחילתו של היקום כפי שהוא מוכר לנו ולא מה שהיה לפני...

יקום מעגלי לא יכול להתקיים -חייבת להיות התחלה

לכן חייב להיות משהו חיצוני (קראתי לו ישות בכוונה כדי שזה לא יראה כאילו התכוונתי לאלוהים) שיתחיל אותו

שוב זו רק הוכחה לוגית לא פיתרון פיסקלי לבעיה

לא עיקרון אי הודאות מאפשר זאת אלא עיקרון אחר בפיסיקה קואנטית שקובע שחלקיק יכול להוצר יש מאין ולהעלם בתוך זמן ממש קצר

אם חלקיק ואנטי חלקיק נוצרים באותו רגע באותו מקום הם יכולים ליצור אנרגיה וחלקיקים אחרים שישרדו אחריהם ואחרי זמן ארוך בעיקרון זה יכול להוביל יצירת היקום

יקום מחזורי לא יכול להתקיים -חייבת להיות התחלה

אין קשר בין פרקטלים לעולמות מקבלים... פרקטלים הם דרך מתמ להראות דברים שאינם נכללים בגיאומטריה רגילה (מתי ראיתם משולש או ריבוע אמיתי בטבע?)

פורסם

עזוב הוא קשקש שם מלא שטויות וסתם זרק מושגים בלי קשר

פורסם

(מתי ראיתם משולש או ריבוע אמיתי בטבע?)

הראו קוביה מושלמת שנוצרה בטבע בתוכנית של טל ברמן "חדשות המדע" בערוץ 8

פורסם

קריסטאלים יוצרים צורות גאומטריות מושלמות (קוביות, משושים...)

אתמול בלילה ראיתי תוכנית שבה איזה פרופסור אמר שמדענים ישראלים הצליחו לייצור את החומר שנוצר מייד לאחר המפץ הגדול (במאיץ החלקיקים בשוויץ...) והוכיח את טאוריית הקווארקים (מניחים שהם חלקיקים יותר בסיסיים מהאטום...).

בנוסף במחקרים (בתצפיות) האחרונים גילו שהייקום לא "סתם" מתפשט, אלא שקצב ההתפשטות שלו גודל-> הייקום מתפשט בתאוצה.

אין לי כוח וזמן לחפש את המאמר על זה, מי שימצא אותו שיתן את הקישור...

פורסם

יקום מעגלי לא יכול להיות? מי אמר? אתה?

אז אני אומר שכן. סתור אותי בבקשה.

פורסם

בבקשה

צייר מעגל

ותחזור עליו כמה שאתה רוצה

אבל בפעם הראשונה הייתה נקודת התחלה למעגל

אי אפשר לצייר מעגל מבלי שתהיה לו נקודת התחלה

אותו דבר היקום

אופציה שכן אפשרית היא שנקודת ההתחלה של היקום נמצאת במימד אחר

זה אפשרי שיהיה אינסופי (לא מעגלי אבל) כלומר כל יקום הוא נקודת התחלה ליקום מקביל

פורסם

לפי חוק שימור האנרגיה היא לא נוצרה אלא תמיד הייתה כמות מסויימת של אנרגיה

וזה פשוט לא נכון.... כבר הוכח שתאוריות שאנחנו מחזיקים מהם אמת לאמיתה נשברות לרסיסים כשמישהו עולה על משהו חדש.

הייתה התורה של ניוטון. עבדנו לפייה בא אינשטיין וניפץ אותה עד שבאה תורת הקוונטים וסתרה את תורת היחסות ועכשיו מתברר שגם היא לא נכונה ומנסים למצוא שילוב מוזר שלה חזרה עם תורת היחסות. זאת לא הנקודה, העניין הוא שאל תיקחו דברים בתור אמת, אלו תיאוריות ולא משנה כמה ניסויים הוכיחו אותם, ההוכחה היא ניסויית ולא מתמטית מושלמת (כי אין דבר כזה...)

סמסטר קודם ישבנו עם הפרופ לפיזיקה שהוא אסטרו-פיסיקאי ושאלנו בדיוק את השאלה הזאת - מה היה לפני המפץ הגדול. התשובה מאוד פשוטה. מכיוון שהמפץ הגדול שינה כל חומר ואנרגיה שהיו קיימים ביקום, זאת נקודת האפס ולמעשה שום תצפית לא תוכל לדעת מה היה לפני זה... רק תאוריות בלי יכולת הוכחה...

היום יש לנו טלסקופים עצומים שיכולים להסתכל לכיוון מרכז היקום למרחקים אדירים ולראות את האור שיצא משם ממש אחרי המפץ הגדול (מספר מיליוני שנה), גם אם נשכלל את הטלסקופים, נגדיל אותם וכו, לרגע של המפץ הגדול לא נוכל להגיע ולראות....

וזה למעשה הקשר הטוב ביותר שאני מכיר בין פיזיקה לדת. כשתשאל מה היא לפני את המאמין, הוא יגיד לך רק הוא יודע, גדול מבינתי ויצביע למעלה. כשתשאל את השאלה את הפיזיקאי הוא יגיד לך לא יודע, גדול מבינתי ויצביע למעלה למרכז היקום....

פורסם

MoRtZkInG, זה לא שהטאוריות החדשות מרסקות לגמרי את הטאוריות הקיימות, בד"כ הם רק מוכיחות שהטאוריות הישנות הן פרטיות מדי... ותורת הקוונטים ותורת היחסות הן שתי טאוריות שקשה מאוד להוכיח אותן או לסתור אותן, יש אנשים שתומכים באחת ויש כאלה שתומכים בשנייה...

ולגבי צורת הייקום: אני לא יודע איך אפשר לדבר על זה, כי כמו שאמר פה מישהו, אי אפשר לראות את הקצה, אז גם אי אפשר לדעת מה הצורה...

פורסם

למעשה סתרו גם את תורת הקוונטים וגם את תורת היחסות הכללית...

לכל אחת מהן יש חורים שהשניה ממלאת...

כמו שאמרתי יש ניסיונות לחבר את שתיהן למין שענטז שיעבוד בכל מקרה, אבל הוא יהיה מסובך מאוד מבחינה מתמטית.

אבל לא על זה הדיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים