עבור לתוכן

איך נוצר ה"משהו" מה"כלום" ואיך נוצר ה"כלום" מה"לא כולם" ???

Featured Replies

פורסם

לפי חוק שימור האנרגיה היא לא נוצרה אלא תמיד הייתה כמות מסויימת של אנרגיה

• תגובות 87
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הכבוד! אז בכל זאת מערכת החינוך שלנו לא כלכך גרועה...

מה זה בדיוק עוזר לפותח הת'רד??? ומאיפה אתה כלכך בטוח שתמיד הייתה אנרגייה? אולי זה הייתה מסה ענקית? אולי שמעת על אחד, אינשטיין, הוא טען פעם שיש קשר ישר בין מסה לאנרגיה... E=MC^2

אולי לא ניסחתי טוב את השאלה: האים היתה תמיד אנרגייה חופשית ביקום?, מה הגודל הראשוני של שדה האנרגייה? ואיך האנרגייה הפכה למסה?

אגב, אים כבר, אז לא שהייתה "כמות מסויימת של אנרגיה" אלא שהאנרגייה שקיימת היום, הייתה קימת מאז ומעולם, רק בצורה אחרת, בסוג שונה של אנרגיה. בגלל זה קוראים לזה "חוק שימור האנרגייה".

פורסם
  • מחבר

כן..זו בעצם בערך השאלה שלי .. למרות שלא מוזכר פה בעצם מה היה אם אפילו ריק לא היה .. אבל זה הרבה יותר מסובך :P

אממ כנראה שכמו שאמרו:

האדם לעולם לא ידע איך הוא בעצם נוצר וממה :P.. הוא יודע רק איך הוא נוצר אחרי מספר דברים שכבר קרו לא לפניהם :/ וגם הם רובם עדיין בתאוריה ולא מוכחים :o

פורסם

החלל הוא אין סופי מכיוון שרוב התיאוריות טוענות כי החלל מתרחב באופן תמידי וכמו כן כאשר מדובר במספרים גדולים מאוד נהוג לכנותם מספרים השואפים לאין סוף

פורסם
  • מחבר

אם זה מה שאתה טוען .. אז מה יש אחרי החלל ??

פורסם

אם זה מה שאתה טוען .. אז מה יש אחרי החלל ??

אף אחד לא יודע בוודאות

יש מדענים שטוענים שאם תגיע לקצה אחד של החלל אתה תצא מהקצה השני, יש כאלה הטוענים ש"אחרי החלל" יש ריק מוחלט... הכל מלא תיאוריות וחוסר ביטחון לגבי הדברים האלה.

מה שבטוח זה שאנחנו לא נזכה לראות מה יש אחרי החלל ;)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

זאת השאלה שאני כל הזמן שואל חחחחחח וחושב עליה. הרי המפץ הגדול "יצר" את היקום הידוע לנו. אז איך נוצרו החומרים מהם קרה המפץ הגדול. מה היה לפניו? הרי הכל צריך להתחיל ממשהו. לא היה מישהו שבא ואמר: " היי עכשיו יהיה מפצץ גדול" חחח ואז פתאום הכל התפוצץ. צריך להיות חומרים מסויומים וביניהם תגובות מסוימות כדי ליצור מפץ כזה. אבל מאיפה הגיעו פתאום החומרים האלה? סתם ככה מהריק האינסופי נוצרו פתאום חומרים חדשים? ומי יצר את ה"ריק" עצמו?

האם היקום נגמר מתישהו? הרי בלתי אפשרי שהוא אנסופי,אולי הוא כ"כ גדול שאנחנו משתמשים במונח "אינסופי".....

אולי היקום שלנו(כמו בגברים בשחור) הוא בעצם בתוך גולה קטנה! או מעין חוות נמלים של חייזר קטן בן 6 חחח!? אבל מי יצר את החייזר הקטן? ואת הכוכב והיקום שלו? וכו' וכו' וכו'

אפשר להמשיך ככה לנצח!

פורסם

ואולי לפני המפץ הגדול היה יקום אחר?

מפץ גדול ----> חומר מתפשט ----> התפשטות מאטה ----> חומר מתכנס ----> מפץ גדול...... וחוזר חלילה.

ואז לשאלתך מה היה לפני המפץ הגדול אני אענה היקום.

ולפני זה היה מפץ גדול.

ולפניו היה יקום.

וכן הלאה.

ריק מעצם הגדרתו הוא חלל שאין בו חומר ומכאן שהוא לא צריך להווצר אלה קיים כל עוד לא הכנסת לתוכו חומר.

לגבי גודלו של היקום, נניח שהגענו לנקודה הכי רחוקה אליה הגיע חומר ביקום. נניח שעברנו אותה והגענו לנקודה הכי רחוקה אליה הגיע אור ביקום (אור מהמפץ הגדול אני מניח...). בואו נעבור את הנקודה הזאת, מה יש שם? לא שאלה רלוונטית כי אי אפשר להגיע לשם (אי אפשר לנוע מהר ממהירות האור) ולכן גודלו של היקום הוא מקסימום גיל היקום X שנת אור. יש פה יותר בעיה של יכולת התפיסה של המוח האנושי מבעיה פיזיקלית אמיתית לדעתי.... קשה לנו לקבל את העובדה שיש ליקום גודל מסויים.

לגבי היווצרות החומר עוד תיאוריה שאפשר להעלות. במכניקת הקוואנטים יש כל מיני נוסחאות שלרובן המכריע (אם לא לכולן) הגיעו ע"י ניתוח של תוצאות ניסויים.

יכולים לקרות כל מיני דברים מצחיקים לפי הנוסחאות האלה. למשל לחלקיק שנמצא בתוך מיכל אטום כביכול יש הסתברות מסויימת להמצא אחרי פרק זמן מסויים במקום אחר, כולל מחוץ למיכל האטום. זה לא שתוצאות אלה נצפו במעבדה אבל כש"בנו" נוסחא שמתאימה לכל תוצאות הניסויים שנעשו ומצליחה לחזות במידה מספקת ניסויים חדשים שמבוצעים קיבלו נוסחא שמנבאת גם מצבים מוזרים כמו הנ"ל.

אחת הנוסחאות מראה אפשרות של הופעת חלקיקים בתוך ריק. כמובן שהסבירות שיופי גוש חומר בעל מסה השקולה למסת כל היקום אפסית אבל מצד שני כשיש לנו זמן לא מוגבל הסבירות הופכת לטובה הרבה יותר. מי אמר שלפני שנוצר היקום לא היה פה ריק במשך 10^99999999999999999999 שנים?

פורסם

התשובה ובכן היא שיש הוכחה לוגית לקיומו של אלוהים (לא כפי שאנחנו חושבים עליו אבל)

יקום מעגלי לא יכול להתקיים שכן חייבת להיות לו התחלה

ההתחלה נוצרת על ידי ישות על זמנית, ניצחית שהתקיימה מעולם, כל יכולה ועוד כמה פרמטרים שאני לא זוכר

זו לא תשובה אמיתית אלא גישה לוגית מוחלטת לבעיה ע"י ניתוח הפרדוקסים ומיצאת הפיתרון הלוגי (גם אם הוא לא אפשרי על פי החוקים המוכרים לנו)

פורסם

ככה זה התחיל לפי התאוריות העכשויות של מדענים:

כתחילת היקום היה גזים שהסתובבו להם ביקום עד שיום אחד הגרעין שלהם התמוטט מה שיצר חור שחור באמצע

עכשיו מי שלא יודע איך חור שחור עובדאז ככה 

בעיקרון הוא מושך את כול מה שלידו מה שיוצר מין דיסקית כזאת של חלקיקי גזים שנעים במהירות גבוהה סביבו כול החומר והאנרגיה שנכנסים אל החור השחור יוצאים בדבר כזה שנקרא קוויזר (זה מין פרץ כזה של גזים שדי דומה גייזר של מים חמים) האנרגיה הזאת יצרה שפרצה מהחור השחור שבאמע הגזים (גלקסיה אם תרצו) יצרה כוכבים עכשיו הקוויזר הזה עבד כמו רוח בעיקרון ולא רק שהוא יצר את הכוכבים אלא פשוט דחף אותם הרחק ממנו

עכשיו כבר היום ידוע שבכול (כמעט בכול) כוכב ישנו חור שחור (הוא לא חייב להיות פעיל אלא הוא יכול להיות רדום ומחכה שמשהו יצקרב אליו לארוחת צהריים)

וככה הלאה והלאה

עכשיו על השאלה העיקרית שלך איך נוצרו הגזים הראשוניים אני לא יודע לענות אבל כך בעיקרון התפתח היקום למה שהוא היום)

כמובן שאני מספר את זה כמו סיפור כיפה אדומה אבל בעיקרון זה הדברים שמדברים עליהם כיום

פורסם

אומרים שבכל גלקסיה יש חור שחור, לכ בכל כוכב :)

שמעתי שאומרים שגם בשביל החלב שלנו מסתתר חור שחור איפשהו.

פורסם

התשובה ובכן היא שיש הוכחה לוגית לקיומו של אלוהים (לא כפי שאנחנו חושבים עליו אבל)

יקום מעגלי לא יכול להתקיים שכן חייבת להיות לו התחלה

ההתחלה נוצרת על ידי ישות על זמנית, ניצחית שהתקיימה מעולם, כל יכולה ועוד כמה פרמטרים שאני לא זוכר

זו לא תשובה אמיתית אלא גישה לוגית מוחלטת לבעיה ע"י ניתוח הפרדוקסים ומיצאת הפיתרון הלוגי (גם אם הוא לא אפשרי על פי החוקים המוכרים לנו)

איזה שטויות

זה לא מוכיח שום דבר על זה שיש אלוהים

זה שבני האדם לא יודעים מה היה לפני כן לא אומר בהכרח שיש אלוהים

ובבקשה תפסיק להסית את הדיון לנושא האמונה

פורסם

איך בדיוק יקום נצחי יוצר אצלך סתירה לוגית, אבל ישות נצחית לא? צא מהעיורון

פורסם

איך בדיוק יקום נצחי יוצר אצלך סתירה לוגית, אבל ישות נצחית לא? צא מהעיורון

זה לא שזה יוצר סתירה, פשוט הילד צריך להוכיח שהוא הכי חכם, גם אם זה דורש פליטת שטויות... "אם אתה אידיוט, אל תפתח את הפה ותוכיח את זה לכולם..."

לגבי החור השחור: בכל גלקסיה יש כנראה יותר מחור שחור אחד... אף אחד לא יודע בודאות...

"ההתחלה נוצרת על ידי ישות על זמנית, ניצחית שהתקיימה מעולם..." יכול מאוד להיות. אבל יש עם זה בעייה: יש תאוריה שמדברת על יקומים מקבילים, ותנועה בזמן... הישות הזו, או הגורם הזה (למפץ הגדול...) יכול להימצא בייקום מקביל, ככה שהוא לא כפוף לזמן שלנו, ולגבינו הוא ניצחי או על זמני... ארוע מסויים במימד שבו הוא נמצא יכול הייה לגרום לו לייצור קונטקט עם הייקום שלנו (להפר את האיזון שהייה בתוך "ים" החלקיקים או בתוך ענן הגזים...), ולגרום למפץ הגדול, זה לא אומר שלדבר הזה יש בינה...

פורסם

איזה שטויות

זה לא מוכיח שום דבר על זה שיש אלוהים

זה שבני האדם לא יודעים מה היה לפני כן לא אומר בהכרח שיש אלוהים

ובבקשה תפסיק להסית את הדיון לנושא האמונה

מה הכוונה ישות על זמנית???? בטוח שהישות הזאת נוצרה מאיפשהוא לפי התאוריה שלך!!!

ועם הישות העל זמנית הזאת נוצרה משום מקום, אז אפשר להפוך קצת את התאוריה שלך ולהגיד שגם

המאסה שנוצר ממנו כל היקום יכל להיות שהיה תמיד! מאז ומעולם!

וביכלל אנשים לא רציתי לפתוח תרא'ד חדש , ניראה לי אפשר לשנות את הנושא קצת כאן!

מה אתם חושבים על עב"מים??????

עם אתם לא רוצים ליסטות מהנושא אני יערוך ויפתח תרא'ד חדש!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים