עבור לתוכן

אפל מכריזה על מעבד חדש - M1 - ועל עידן חדש, אלא מה .....

Featured Replies

פורסם

היי

לעיונכם - 

פורסם

הצהרות מדי בומבסטיות. נחכה למבחנים.

פורסם
  • מחבר

נו, בומבסטיות זה השם האמצעי של אפל ....   :)

הרבה אנשים בטח על סף אקסטזה  מההכרזה

שקרוב לוודאי לא נופלת בחשיבותה מההכרזה של פייזר

על הצלחת החיסון !

נו, הכל יחסי....... 

פורסם

השינוי הכי גדול הוא שהם הפסיקו לשלם לאינטל עבור המעבדים. עוד מכה לא פשוטה לחברה הזו.

פורסם
ציטוט של Sharks

השינוי הכי גדול הוא שהם הפסיקו לשלם לאינטל עבור המעבדים. עוד מכה לא פשוטה לחברה הזו.

אפשר לחשוב איזה שוק גדול יש למק בעולם... 8-10%

פורסם
ציטוט של Sharks

לתכנן מעבד ולייצר אותו עולה פחות?

מה הנימוקים של אפל בייצור עצמי?

פורסם
ציטוט של urib

אפשר לחשוב איזה שוק גדול יש למק בעולם... 8-10%

כנראה אתה לא מבין גדול בעסקים.

פורסם
ציטוט של בור ועם הספר

לתכנן מעבד ולייצר אותו עולה פחות?

מה הנימוקים של אפל בייצור עצמי?

לאפל יש היסטוריה לא קטנה של ייצור מעבדים משלה. אני מניח שהעליות לא כאלה גדולות כמו שאפשר לחשוב.

ההחלטה שלה לחזור לייצר מעבדים עצמאית עבור הניידים שלה תלויה בהרבה גורמים שאין לי גישה אליהם. תשאל את ג'וני סרוג'י, הוא בטח יודע.

אבל אפשר לסכם את ההחלטה בזה שהיא תרוויח יותר כסף בסוף.

פורסם
ציטוט של af db creid

הצהרות מדי בומבסטיות. נחכה למבחנים.

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/4648107

Single core

proxy.php?image=https%3A%2F%2Fimages.macrumors.com%2Farticle-new%2F2020%2F11%2Fmba-single-core.jpg&hash=d6755e7fc0a6b8506f17a248eafd7719

Multi core

proxy.php?image=https%3A%2F%2Fimages.macrumors.com%2Farticle-new%2F2020%2F11%2Fmba-multicore.jpg&hash=b82066c87c36b25782e3900fee85d48c

וזה מחשב נייד בלי קירור

פורסם
ציטוט של Sharks

כנראה אתה לא מבין גדול בעסקים.

גם "ערס" יכול להיות איש עסקים מצליח, אז מה הפואנטה שלך בדיוק?

עובדתית, השוק העולמי של אפל לא מדגדג את אינטל, אינטל תמשיך להרוויח בלעדי אפל גם.

בנוסף לזה, אינטל לא תוותר על X86, אני מאמין שבעוד שנתיים שלוש אינטל תחזור בגדול עם מעבד פורץ דרך... בסגנון ליבת "הקונרו" למי שזוכר?

ארכיטקטורה הפנטיום הייתה על סף אבדון ב-2006 ואז משום מקום... אינטל שלפה את מעבדי CORE עם IPC של 20-50% ביצועים.

פורסם
ציטוט של urib

גם "ערס" יכול להיות איש עסקים מצליח, אז מה הפואנטה שלך בדיוק?

עובדתית, השוק העולמי של אפל לא מדגדג את אינטל, אינטל תמשיך להרוויח בלעדי אפל גם.

בנוסף לזה, אינטל לא תוותר על X86, אני מאמין שבעוד שנתיים שלוש אינטל תחזור בגדול עם מעבד פורץ דרך... בסגנון ליבת "הקונרו" למי שזוכר?

ארכיטקטורה הפנטיום הייתה על סף אבדון ב-2006 ואז משום מקום... אינטל שלפה את מעבדי Core עם IPC של 20-50% ביצועים.

לפי כל התחזיות, שם קוד: 'Redwood Cove' אמור להיות "המענה" שלה למה ש-AMD עושה עם הרייזנים.

7 ננומטר, סוף סוף ארכיטקטורה שהיא כל כולה "3D-Stacked", ואולי אפילו תהיה בה I/O die שתוכן ב-TSMC.

הרבה מעריכים ש-Ocean Cove בחסות ג'ים קלר דיי בוטלה בשלב הזה, ו-Redwood Cove היא מה שיצא ממנה.

מעניין מה Zen 5 יעשה נגד זה, כמובן, אם כל זה נכון.

נערך על-ידי Hiiram

פורסם

יש הדלפה של תוצאות M1 ב-Cinebench R23 שתומכת נייטב במעבד...
כמו שניחשתי פדיחה לאפל.

Screenshot 2020-11-16 181706.jpg

פורסם

אני לא בטוח כל כך מהר שמדובר בפדיחה.

מהי מעטפת החום של אותו M1 שנבחן מול מעבדים כמו 3600X שולחני ו-4800HS שמנמן?

איך אפשר לבצע אקסטרפולציה של מידע מתוך מבחן שכזה כשמשווים סיליקונים שונים? לא יודע, צריך להמתין לראות איך נראה פרופיל הסיליקון של ה-M1 בפועל. דבר כמו יעילות חשמלית פר שטח סיליקוני חייב את כל החלקים במשוואה, או לפחות רק נעלם אחד

פורסם

אני חושב ששכחת לצרף את התמונה הזאת מהאתר שצרפת

He compared his M1 Mac against an iMac with 9th gen 6-core 3.7GHz Intel CPU (i5-9600K, according to EveryMac) and AMD Radeon 580X GPU

וזה ממעטפת חום של 10Watt

c6952c26-2b34-4c70-a498-36c27328cb32.jpg

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא מצליח להבין כל התוכנות של  אפל מבוסס על X86  של אינטל 

אז החליפו את כל האפליקציות באתר ? 

שיותאם למעבד ARM ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים