עבור לתוכן

ZEN3 - המידע הכי אחרון וטרי שיש

Featured Replies

פורסם
ציטוט של mzn

כולנו פה בסגר והם מעלים מחירים

יצא לי להזמין כמה לפטפופים לחברים\משפחה בחודש האחרון, ולעשות סקר שוק למחירים, המון דגמים התאדו, בהמון דגמים מחירים קפצו החל מ500, עד 700 ואלף, ואני לא מדבר עד דגמי פרמיום, אלא על סדר גודל של 2200-3500 בשגרה. וכן, ברור לי למה.

אז בחומרת מחשב שמוגרדת כ"מותרות" (מה שלא הכרחי לרוב ככל הציבור ללימודים\עבודה מרחוק) כל חומרה חדשה שתכנס לארץ בתקופה הזו תקבל מחיר בתופסת מס גילוח מנופח מהחנות\יבואן\כולם ביחד... 

• תגובות 380
  • צפיות 47.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של nec_000

אתה בטוח שזה עדיין ב- 7nm בקודם ?

מהמידע שדובר עליו ברשת הבנתי שזה 7nm EUV.

לא ראיתי איזכור ל-EUV. רק ב-RDNA2. אולם אי־אפשר לדעת בוודאות הכל בגדר שמועה.

ציטוט של No-One

ואני לא מדבר עד דגמי פרמיום, אלא על סדר גודל של 2200-3500 בשגרה

גם אני הבחנתי בזה

פורסם

@No-One צודק, גם אני שמתי לב עם מחשבים ניידים של לנובו בארץ שקניתי לקרוב משפחה. 
אני לא חושב שזה המצב בארה"ב לדוגמא, כי מאמזון קניתי נייד ב2,500 עם 16GB RAM, מעבד חזק דור אחרון של AMD ועוד ועוד. בקיצור אנחנו נשלם והרבה 😷

פורסם
ציטוט של mzn

כי מאמזון קניתי נייד ב2,500 עם 16GB RAM, מעבד חזק דור אחרון של AMD ועוד ועוד

כולל מעמ ומשלוח? אחריות בינלאומית?

פורסם

כולל הכל, אחריות לשנה אני חשוב. דוגמא למבצע שהיה של לנובו - 
https://smartbuy.org.il/58353/

בד"כ המשתלמים הם של MSI לנובו וACER.

אחד כזה עלה לקרוב משפחה בארץ 2,500! בלי מערכת הפעלה !

https://www.amazon.com/gp/product/B0869L1326

(עלה 1,750 באמזון)

פורסם
  • מחבר

יש עתה מחסור עולמי קשה של מחשבים ניידים. תגגלו על זה ותבינו - זו אינה תופעה רק בישראל.

הסיבה היא שובם של התלמידים לעונת בית הספר ב- 1.9 ללמידה מרחוק, בבערך כל העולם ואחותו בו זמנית.

הבקוש עלה פי כמה וכמה הקיץ הזה עבור ילדים ותלמידים, בשעה שהיצור לא השתנה. ולהלן הבעיה.

פורסם
  • מחבר

ובחזרה לנושא השרשור,

הדלפה יחסית טריה אומרת, שהמעבד Ryzen 5900x (זה שהוא בעל 12 ליבות) מסתבר עתה,

מבצע המהרה לליבה בודדת עד 5.0Ghz , שזה 400mhz יותר מה- ryzen 3900x.

כמ כן ה- TDP שלו הוא מאד גבוה - 150 וואט, מה שרומז לתדר all core boost גבוה בפני עצמו בהתאם.

יש לצפות (כנראה?) לאזור 4.6-4.7ghz all core או משהו כזה סדר גודל (קרי 300-400mhz מעל Zen2).

המחיר, כרגע שאני מכיר, הוא המספר 699$  .

אם כי כל מספר יכול לנצח בעת הזו. ולא בטוח ש AMD בעצמם סגורים סופית ויחליטו בדקה ה- 90 בערב ההשקה.

מחיר גבוה יחסית מגודל 699$, עדיין מצדיק את עצמו בהשוואה לאחור, לאור זאת שמעבד זה חזק יותר מה- 16 ליבות

3950x של אשתקד. ולכן זו הוזלה בכל זאת עבור אותה רמת ביצועים עבור הצרכן.

https://www.tweaktown.com/news/75377/amd-ryzen-9-5900x-12c-24t-cpu-on-zen-3-at-up-to-5ghz-with-150w-tdp/index.html

פורסם

אינטל חייבים לסגור את הפער ממש מהר!!!

או שכולנו נצטרך למשכן כליות... 😔

פורסם

לא הייתי רץ להספיד אותם בגיימינג.

הבנץ׳ שדלף תמיד מציג את AMD באור חיובי. בנוסף הוא נוטה להיות הבנץ׳ הראשון שדולף לפני השקה של AMD... קצת כאילו זה בכוונה...

פורסם
  • מחבר

בשלב הזה לא נראה לי שיש להם איזה שהוא אינטרס להדליף בכוונה. לא עושים זאת 10 ימים מראש, לא כשיש לך במה

להתגאות כמו שזה נראה כרגע. המטרה לייצר מקסימום רעש ובאז אבל ביום המיועד, ואם יתבצעו הדלפות מקדימות, זה

יקלקל את עוצמת החגיגה. יש כל מני שקולים לרבות שליטה במחיר המניה. זה כסף גדול שמשקיעים כבדים בחברה בונים

לעשות במסחר קצר מועד של ימים/שעות. לא רואה סבירות להדלפה מכוונת - לא עכשיו. 

פורסם

לפי זה הפער הוא בערך כלום לעומת ה-10900K בליבה בודדת.

פורסם

אם לא צריך קירור רציני ל 5900X  ומקבלים ביצועים כאלה

אני מאמין שאינטל יכנסו ללחץ

פורסם

אינטל כבר מזמן בלחץ. בלי קשר ליכולת של AMD להוציא כמה fps יותר או פחות.

פורסם

b460 בלי אפשרות ל RAM XMP

זה לא לחצ

ולהחזיר HT רק בדור העשירי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים