פורסם 2020 ביוני 105 שנים אינטל מכריזה רשמית על זוג מעבדי ה-Lakefield הראשונים, בתהליך ייצור מוביל של 10 ננומטרים ועם טכנולוגיית ה-Foveros שמאפשרת ערימה של טכנולוגיות באריזה זעירה אחתלכתבה
פורסם 2020 ביוני 115 שנים נראה כמו מהפכה של ממש, צ'יפ משמעותית מורכב יותר מהתצורה ש-AMD פתחה ע"ע צ'יפלט (שאותה אינטל יכולה ליישם אם תרצה בנוסף). אינטל נמצאת בתקופת "דגירה" ממושכת ונראה שדי תקועה במספר חזיתות. אם Lakefield זה הכיוון ובמקביל הם יתגברו על יכולת הייצור של 10NM ובהמשך 7NM הם יותר מיצליחו לסגור את הפער (החלקי) מול AMD. וכל זה כשלאורך כל הדרך הם יישארו בפיגור של תהליך הייצור נטו (AMD מתכננת לעבור ל- 5NM שנה הבאה). ידוע איך הביצועים שלהם ביחס למעבדי אינטל ו-AMD הנוכחיים?
פורסם 2020 ביוני 115 שנים ציטוט של omertgm ידוע איך הביצועים שלהם ביחס למעבדי אינטל ו-AMD הנוכחיים? לא ידוע כלום אבל מדובר על 4 מעבדי אטום עם מעבד core "אמיתי" יחיד, ביצועים לא הולכים להיות הצד החזק פה. זה יותר תחרות ל-arm מאשר ל-amd שכמעט ולא קיימים בקטגוריה הזאת של הניידים. הדבר העיקרי שמדאיג אותי פה זו תמיכת התוכנה, איזה שינויים ידרשו בווינדוס כדי שמערכת ההפעלה תדע לנהל את זה בצורה יעילה ואופטימלית כי בלי זה המוצר הזה ימצא את עצמו מהר מאוד בפח האשפה של ההיסטוריה.
פורסם 2020 ביוני 125 שנים קצת לא מובן לי למה צריך את זה. מדדו ניידים ובמצב מנוחה הם צורכים 1 וואט למה צריך לסבך ולייקר? לא רואה את זה מתפתח לשום מקום, אולי לפלאפונים. רק מגדיל את החום וזה ידוע שהמעבדים של אינטל אוהבים להגיע ל300 וואט בשרתים ושולחניים.
פורסם 2020 ביוני 135 שנים והתושבת... החדשה... (אינטל או לא?) לא ברור לי למה יש דבר כזה i3. המחיר שלו בפער מועט מ-i5, והביצועים לעיתים קרובים. במקום להחזיק שובל של מעבדים זולים בשם הממוחזר עד זרא 'פנטיום', שימו i3 וזהו.
פורסם 2020 ביוני 175 שנים ציטוט של yw1971 והתושבת... החדשה... (אינטל או לא?) לא ברור לי למה יש דבר כזה i3. המחיר שלו בפער מועט מ-i5, והביצועים לעיתים קרובים. במקום להחזיק שובל של מעבדים זולים בשם הממוחזר עד זרא 'פנטיום', שימו i3 וזהו. רק מה, שאין להם אותו מספק ליבות וזה הדבר העיקרי על פיו מסווגים סדרות\רמות של מעבדים.
פורסם 2020 ביוני 185 שנים ציטוט של omertgm רק מה, שאין להם אותו מספק ליבות וזה הדבר העיקרי על פיו מסווגים סדרות\רמות של מעבדים. אבל ברמה השיווקית - מכירת מעבדים חלשים בשמות 'גדולים' לא מועילה. עדיף לקרוא להם i1... זה יהיה ברור יותר
פורסם 2020 ביוני 185 שנים ציטוט של yw1971 אבל ברמה השיווקית - מכירת מעבדים חלשים בשמות 'גדולים' לא מועילה. עדיף לקרוא להם i1... זה יהיה ברור יותר זה אולי יהיה יותר ברור אבל מה גורם לך לחשוב שזה יהיה להם יותר טוב? השוק העיקרי של המעבדים האלו זה עולם שלישי, הודו אפריקה וכו' בהחלט הגיוני שהם מעדיפים לקנות מעבד עם שם גדול מאשר i1 מסכן.
פורסם 2020 ביוני 195 שנים ציטוט של etal זה אולי יהיה יותר ברור אבל מה גורם לך לחשוב שזה יהיה להם יותר טוב? השוק העיקרי של המעבדים האלו זה עולם שלישי, הודו אפריקה וכו' בהחלט הגיוני שהם מעדיפים לקנות מעבד עם שם גדול מאשר i1 מסכן. אתה ראש מחלקת השיווק של אינטל? שמח שבאת לפורום הזה. אם יש לך הסברים על מדיניות השיווק - אנא ספר לנו... המעבדים האלה נמכרים בכל העולם, בלי קשר ליכולת הקניה. הם מיותרים כי אנשים קונים אותם, מתאכזבים שהם חלשים, ועוברים לטאבלטים...
פורסם 2020 ביוני 195 שנים ציטוט של etal לא ידוע כלום אבל מדובר על 4 מעבדי אטום עם מעבד core "אמיתי" יחיד, ביצועים לא הולכים להיות הצד החזק פה. זה יותר תחרות ל-arm מאשר ל-AMD שכמעט ולא קיימים בקטגוריה הזאת של הניידים. הדבר העיקרי שמדאיג אותי פה זו תמיכת התוכנה, איזה שינויים ידרשו בווינדוס כדי שמערכת ההפעלה תדע לנהל את זה בצורה יעילה ואופטימלית כי בלי זה המוצר הזה ימצא את עצמו מהר מאוד בפח האשפה של ההיסטוריה. התמיכה במעבדים היא ברמת הדרייבר. מערכת ההפעלה מופרדת מהחומרה ע"י HAL, 'שיכבת פישוט חומרה', שאומרת שלמערכת לא משנה איזו חומרה מפעילה אותה, כל עוד יש דרייבר תקין שמתווך בין החומרה לשיכבה הזו, ומספק לה את כל מה שהיא דורשת (עיבוד, מרחב זיכרון, איכסון, גישה להתקנים ועוד).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.