עבור לתוכן

עכבר ללא אינפרה אדום

Featured Replies

פורסם

היי כולם/ן.

יש לי ילד קטן שלא מפסיק לקחת את העכבר ולכוון את האור האדום לעיניים.

אני יודע שיש עכברים שלא עושים שימוש בטכנולוגיה הזאת, יש המלצה לעכבר כזה? איך נקראת הטכנולוגיה הזו?

המון תודה!

פורסם

היי

יש יותר גרוע - לייזר.

אם אתה מתכוון לעכבר ג'ולה ,

כדור שמסתובב בתוך העכבר - תצתרך לפרוץ לאיזה מוזיאון.  :)

פורסם

עכבר RAPOO מודל 1070  משתמש באור בלתי נראה. כ 50 שקל.

פורסם
  • מחבר

אז יש רק אור אדום ולייזר? כלומר כל עכבר מזיק לילדים סקרנים?

פורסם
ציטוט של Ivan

עכבר RAPOO מודל 1070  משתמש באור בלתי נראה. כ 50 שקל.

זה עדיין אור .לך תדע מה ההשפעות שלו, אם בכלל.

ציטוט של danezeq

אז יש רק אור אדום ולייזר? כלומר כל עכבר מזיק לילדים סקרנים?

לא.

מסתבר שיש עוד כמה סוגים.

מה מידת זמינותם / כדאיות שימוש ומחיר ?  :nixweiss:

https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_mouse

פורסם
ציטוט של napoleon45

אתה מתכוון לעכבר ג'ולה ,

כדור שמסתובב בתוך העכבר - תצתרך לפרוץ לאיזה מוזיאון.  :)

תמיד יש Trackball, שלדעתי הוא אופציה מומלצת מעוד סיבות (ארגונומיה).

האור האדום הוא בסך הכל נורת LED. אין כאן סכנה ישירה לעיניים.

עכבר לייזר מודרני לא משתמש בתאורה נראית כלשהי וסביר להניח שזה יפתור את הבעיה כי הגירוי (האור) שכנראה גורם לילד להתעסק עם העכבר יעלם.

הלייזר שמשמש בעכברים הוא מסוג Class 1 ואינו מסוכן לאדם. לא הייתי ממליץ להסתכל עליו ישירות לזמן ממושך באופן חוזר ונשנה, אבל אין פה סכנה מוחשית מיידית.

אם מדובר בעכבר אלחוטי אז אפשר ברוב המקרים לכבות אותו כשהוא לא בשימוש דרך מתג בתחתית שלו.

ואם שום דבר מהנ"ל לא נראה/לא אפשרי, תמיד אפשר לקנות רכזת USB עם מפסק כללי או מפסק לכל שקע ולכבות את השקע שאליו מחובר העכבר בזמן שהוא לא בשימוש.

נערך על-ידי About:blank
תיקון שגיאות הקלדה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של About:blank

תמיד יש Trackball, שלדעתי הוא אופציה מומלצת מעוד סיבות (ארגונומיה).

האור האדום הוא בסך הכל נורת LED. אין כאן סכנה ישירה לעיניים.

עכבר לייזר מודרני לא משתמש בתאורה נראית כלשהי וסביר להניח שזה יפתור את הבעיה כי הגירוי (האור) שכנראה גורם לילד להתעסק עם העכבר יעלם.

הלייזר שמשמש בעכברים הוא מסוג Class 1 ואינו מסוכן לאדם. לא הייתי ממליץ להסתכל עליו ישירות לזמן ממושך באופן חוזר ונשנה, אבל אין פה סכנה מוחשית מיידית.

אם מדובר בעכבר אלחוטי אז אפשר ברוב המקרים לכבות אותו כשהוא לא בשימוש דרך מתג בתחתית שלו.

ואם שום דבר מהנ"ל לא נראה/לא אפשרי, תמיד אפשר לקנות רכזת USB עם מפסק כללי או מפסק לכל שקע ולכבות את השקע שאליו מחובר העכבר בזמן שהוא לא בשימוש.

תודה. אין משמעות לכיבוי העכבר כי הוא מדליק אותו בחזרה, וגם הוא מגיע כשאני לא שם לב להסתכל על העכבר.

מה שכן, כל עכבר שאין לו אור, יבטל כמו שאמרת את הגירוי. כזה אני מחפש. עכבר ללא האור.

פורסם

רוב העכברים היום משתמשים במנגנון לייזר ללא תאורה נראית לעין.

המלצה על דגם ספציפי קשה מאוד לתת כי זה תלוי בהעדפות (מבנה, עיצוב, אלחוטי/חוטי וכו') של כל משתמש ובתקציב.

אני אישית אוהב את הדגם Logitech M500 אם רוצים עכבר חוטי או את Logitech M705 אם רוצים עכבר אלחוטי, אבל יש זולים (כמו מה שהמליץ Ivan באחת התגובות למעלה)/יקרים יותר, בסיסיים או עם כל מיני גימיקים ופיצ'רים, ככה שבאמת לא חסר מבחר.

פורסם

אני מקווה רק שהילד לא יביט לתוך העינית 

לראות למה אין אור מהעכבר.

אי לכך, עדיף לוח מקשים עם משטח מגע 

או גלגלט או  לוח עם עט - משהו ללא מקור אור.

פורסם

רק למען הסדר הטוב, חשוב להדגיש שעכבר הוא ציוד בטוח לשימוש. גם אם הילד יסתכל על נורת הלד או לתוך עינית מנגנון העקיבה, לא יקרה כלום.

אני מסכים שעדיף לא לשבת כל היום ולהסתכל לתוך העינית, אבל זה לא שצריך לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים לשימוש בעכבר.

פורסם

אכן, עשינו מעכבר מינימום טרמינייטור ....   :D

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים