עבור לתוכן

למה יכולה לשמש כתובת IP קבוע ?

Featured Replies

פורסם

הכוונה למשתמש פשוט.

לא שרתים למניהם.

פורסם

שליטה על תוכנות טורנטים.

חיבור vpn.

השתלטות על המחשב עם תוכנות שלא מקשרות בין מחשבים למשל tightvnc.

נותן אפשרות להתחבר לכל תוכנה שניתן מרחוק.

פורסם
  • מחבר

אין צורך ב IP קבוע לצורך VPN.

מוצע כאפשרות בלבד.

פורסם

לא מדובר בחיבור VPN למטרת אנונימיות ברשת, אלא בהתחברות לשרת VPN מקומי שאתה מריץ לצורך גישה מאובטחת מרחוק לקבצים, RDP וכיוצא בזה.

נערך על-ידי About:blank

פורסם

מה ש @About:blank אמר.

הכוונה לvlan.

פורסם
  • מחבר

IP קבוע יכול לשפר את מהירות החיבור לרשת ?

או להועיל באופן אחר ?

אין לי כוונה להקמת שרתים למניהם.

נערך על-ידי יואב שניר
הוספת שאלה

פורסם

תיאורטית לא כי זה בסך הכל כמו להקצות כתובת IP קבועה למחשב ברשת המקומית כדי שיהיה קל לגשת אליו.

מעשית התשובה היא אולי כי בגלל ענייני ניתוב והקצאת מאגרי כתובות IP, בייחוד עכשיו כשיש מחסור בכתובות IPv4, ייתכן שכתובת IP קבועה תוציא את המשתמש מאחורי NAT כפול אצל הספקית או תעביר אותו לקבוצת משתמשים שהניתוב/עדיפות ברשת שהיא מקבלת טובים יותר. מכל הסיבות האלה, וגם משיקולי מיטוב הכנסות (לרוב מי שזקוק לכתובת IP קבועה הם עסקים) ברוב המקרים הקצאת כתובת IP קבועה מספקית האינטרנט היא בתשלום חודשי נוסף. 

למשתמש הביתי הממוצע שמקבל ניתוב סביר מהספקית שלו אין צורך בכתובת IP קבועה (כלומר זה לא משפר ביצועים), ואם יש צורך בגישה לרשת המקומית מרחוק, שימוש בשירות DNS דינאמי מספיק ברוב המקרים.

נערך על-ידי About:blank

פורסם
  • מחבר

אני רוכש שרות VPN מחברת NORD. השרות טוב אך מוריד לי את רוחב הפס מ 200 ל 120. החברה מציעה גם IP של מדינה לבחירה.

לכם אני שואל. מנסה לחלוב איכשהו עוד פס. אולי IP קבוע ?

פורסם

לא סביר שזה ישנה משהו. אני לא מכיר את השירות אז ייתכן תיאורטית שמעבר לכתובת IP קבועה יעביר אותך לשרת שמקבל עדיפות מסוימת (ובתיאוריה יכול לקרות גם ההפך), אבל זה לא סביר. כתובת IP קבועה בהקשר הזה משמשת כדי להימנע מלחלוק מוניטין עם עוד מאות ואלפי משתמשים שמי יודע מה עושים ברשת. זה שימושי רק במקרים מאוד מסוימים ולא ממש רלוונטי למשתמש הביתי הממוצע.

חיבור VPN מוסיף תקורה ולכן תמיד תקבל רוחב פס נמוך יותר. זה שקלול התמורות כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים