עבור לתוכן

מתלבט בין שני דגמי נייד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא 2200 כולל מערכת הפעלה חוקית

פורסם

ומי בדיוק קבע את התקציב ?

במקום לקבוע תקציב באוויר ולחפש ניידים שפג תוקפם,

תיקח משהו עכשווי שיחזיק לך גם יותר זמן וגם באמת יהיה שימושי.

איך שנראה לך, הכסף שלך .....   :)

פורסם
  • מחבר

ידיד בקש ממני, הוא בכלל חשב שימצא ב1000 ש"ח אך הסברתי לו שבמחיר הזה הוא ימצא במקרה הטוב גמבוי...

הצלחתי להגדיל את התקציב ל2200 השאלה שלי מה המחשב הכי טוב שאמצא במחיר הזה כולל מערכת הפעלה

פורסם

המממ

השאלה הנכונה היא מה שווה נייד הכי טוב במחיר הזה 

של 2200 כולל מערכת הפעלה.

אכן הייתה תקופה שההתקדמות בניידים הייתה סימלית,

כלומר, מה שיצא כדגם חדש היה אך בקושי שונה מדגם שאותו החליף.

אממה, השנה, הדברים הם שונים בתכלית, וניידים עם מעבד דור שמיני

חזקים בצורה משמעותית מכל מה שקדם להם מקודם.

לכן, למעשה, אין שום טעם והגיון לקנות נייד מאלה ששאלת לגביהם,

וזו הסיבה שכתבתי לך בקשר ל"פג תוקף".

נייד עם נתונים וביצועים כמו זה שנתתי בקישור, עלה לפחות כפליים

אך לפני חצי שנה.

תסביר את זה לחבר הלא כ"כ מתמצא שלך, ואם הוא בכל זאת

ירצה ללכת עם הראש בקיר, תחזור לכאן.....

נערך על-ידי askme

פורסם
ציטוט של יהושע מנחם

הלנובו. 

אכן בתקציב זה כבר שווה ה V330 דלעיל. רישיון למערכת הפעלה ניתן לרכוש באיביי בכמה שקלים.

פורסם
  • מחבר

מדובר באדם שמצפונית לא רוצה משהו לא חוקי, רישיון בכמה שקלים = לא חוקי

פורסם

רצונו = כבודו.

אז זו תמונת המצב, בגדול.

בהצלחה לך ולו.  :)

פורסם

@יהושע מנחם לא ברור כלל האם זה חוקי או לא. אם היה מדובר בפיראטיות של ממש מייקרוסופט היו מצליחים מזמן להוריד את המכירה מאיביי ופייפל. אלו אתרים שלא מוכרים סחורה מזויפת. ואסביר: 

על פי כללי מייקרוסופט לא ניתן למכור רשיונות מסויימים שנית, אך ההסכמים המשפטיים שלהם לא חלים בחלקם במדינות אירופה מהם מתבצעת המכירה, שם החוק שונה. 

חלק מהרשיונות הם רשיונות MSDN שלא נועדים למכירה חוזרת לאנשים פרטיים. מייקרוסופט מעדיפה שנחשוב שכל הרשיונות שנמכרים הם כאלו כי זה נשמע יותר פיראטי. 

אבל חלק מהרשיונות הם OEM, כלומר מערכות הפעלה שנמכרו עם מחשבים, ובפרט כאלו שנמכרו עם ווינדוס 7 ושודרגו, והמחשב המקורי כבר לא פעיל. רשיונות כאלו חוקיים למכירה חוזרת באירופה. 

האם זה יפעל לנצח? שאלה טובה. גם אם מייקרוסופט היו רוצים חלק מהרשיונות קשים לזיהוי (למשל פסילת רשיון OEM תלויה בזיהוי אקטיבציה על חומרה שונה מהמקורית, אם למייקרוסופט יש מידע מדוייק כזה. אך פסילת רישיון MSDN למרות שיתכן שהוא פחות חוקי - אני לא יודע בדיוק בקשר אליהם - יותר מסובכת לבדיקה האם הוא פועל שלא תחת הגוף המקורי שרכש את הרישיון). 

בינתיים מדיניות מייקרוסופט הלא רשמית היא לא לפסול רשיונות, למעשה מעט לא ידוע על אקטיבציה שלא עוברת, כולל שדרוגים מווינדוס 7 שעדיין פועלים. אני משער שזה כדי להעמיק את שיעור החדירה של ווינדוס 10 וגם כדי לא להסתבך עם החוק האירופאי, שחל על אזרחיה גם מחוץ לאירופה. 

מבחינה טכנית תמיד אפשר לרכוש מערכת הפעלה במחיר מלא, בתקווה שהוא לא יעלה ביום שמיקרוסופט תתחיל לחסום רשיונות. 

האם זה מוסרי? תלוי בך. אני חושב שאם ברשותי תקליט מקורי של מוזיקה זכותי המלאה למכור אותו הלאה בלי להותיר עותק לעצמי. גם אם האמן ממש ממש רוצה, אם זה לא חוקי ההסכם שלו לא תקף. 

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים