עבור לתוכן

דעתכם על NUC7i5 למחשב בתקציב של 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתכנן לקנות מחשב NUC בעיקר בגלל הגודל שלו, שהולך לשמש אותי בתור מחשב משני - שרת לכל מיני פרוייקטים שונים ומשונים, ומדי פעם להריץ ML (לא דברים כבדים - מודע לכך שאין כרטיס מסך).

אני טס לארה"ב, ולכן מביא קישורים מאמזון:

Intel NUC mini PC kit NUC7i5BNH (Intel Core i5, Tall version)

$339.99 

Crucial 8GB Single DDR4 2400 MT/S (PC4-19200) SR x8 Unbuffered SODIMM 260-Pin Memory - CT8G4SFS824A

$86.49

Samsung 960 EVO Series - 250GB PCIe NVMe - M.2 Internal SSD (MZ-V6E250BW)

$119.99 

יוצא בערך 2000 ש"ח.

האם שווה להוסיף 100$ כדי לקבל את ה-i7 ? (מזכיר שזה לא הולך להיות מחשב עבודה! ולכן לא הולך לרוץ עליו IDE's או כל דבר אחר)

כמו כן, בגלל שמחירי ה-RAM לא כאלה זולים (הכל יחסי כמובן :)), מעדיף לקנות סטיק 1 של 8GB ואולי עוד שנה שנתיים לקנות עוד אחד. זה צעד נכון? או שאני אקבל ביצועים הרבה יותר טובים במידה ואקנה 2X4 ואקבל עבודה ב-Dual ?

מה דעתכם על ה-HD ? האם ניתן להשיג משהו דומה במחיר זול יותר?

תודה רבה וחג שמח!
פורסם
  • מחבר
ציטוט של --- The King ---

תודה על התגובה, אני רוצה nuc בגלל הגודל, המארזים הכי קטנים שקיימים לא מתקרבים לגודל של ה-nuc.

טרם מצאתי מחשבים אחרים בגודל של NUC  בעלי ביצועים זהים עבור אותה עלות.

יש סיבה לגבי מה שאמרת על i7 ?

תודה.

פורסם

לא אמרתי דבר על i7 אלא על דור 7. מעבדי אינטל מדור 8 משתלמים יותר בגלל כמות הליבות שלהם. לדוגמא מעבד i5 מדור 7 כולל 4 ליבות ומעבד i5 מדור 8 כולל 6 ליבות ומחירם כמעט זהה. מציע לך לנסות לחפש מחשב עם מעבד מדור 8, אפילו i3 מספיק אם כי הוא זהה מבחינת כמות הליבות ל-i5 מהדור השביעי וכמו כן גם דומה לו בביצועים, אך מחירו כנראה יהיה נמוך ממחירו של i5 מדור 7, ובנוסף התושבת שלו חדישה יותר ותאפשר לך שדרוגים משתלמים ומשמעותיים יותר בעתיד.

דבר נוסף, תוודא שהמעבד לא מעבד של מחשב נייד (עם סיומת T או HQ) כי אלו מעבדים חסכוניים בחשמל וחלשים יותר.

לגבי מה ששאלת על הזיכרונות לדעתי עדיף סטיק בודד של 8GB וגם כדאי מאוד שיהיה בלוח 4 חריצי זיכרון ולא 2 כדי שתוכל לשדרג יותר.

פורסם

ב-NUC הזה מדובר על מעבדי U של מחשבים ניידים, זה מעבד עם 2 ליבות בלבד, מהבחינה הזאת זה באמת המחשב הכי פחות מתאים ל-ML שאפשר למצוא.

לא יהיו 4 חריצי זכרון במחשבים בגדלים האלה ככה מהבחינה הזאת ברור שעדיף לך להשאיר מקום להרחבה בעתיד.

אם באמת כל כך קריטי הגודל הייתי מציע את ה-DeskMini, גם הוא כבר לא מעודכן למעבדים מהדור האחרון אבל לפחות הוא משתמש במעבד של מחשב נייח עם ביצועים כפולים מה-NUC 
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il

מחשבים קטנים במיוחד - מחשבי Barebone
DeskMini-110-COM - ASRock - DeskMini 110 Barebone (No memory, CPU, Storage) - H110M-STX - LGA1151 Up to 65w Skylake/Kaby Lake CPU - 2x SODIMM DDR4 2133/2400Mhz Up to 32GB - VGA, DVI, HDMI - 1 x M.2 (key E 2230) Slot for WiFi + B...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 666/653 ₪ 

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8067702868012 - Intel - i5-7500 Kaby Lake Quad core CPU - 3.4 GHz - Max Turbo Frequency 3.8 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 777/761 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - M2
WDS250G1B0B - Western Digital - 250GB WD Blue Series M.2 SSD - M2 SATA - 2280 - Sequential Read up to (MB/s): 540 - Sequential Write up to (MB/s): 500 - Random Read up to (IOPS): 97k - Random Write up to (IOPS): 79k...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 434/425 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייד
HMA81GS6AFR8N-UHN0 - Hynix - 8GB DDR4 2400Mhz SODIMM 1.35V - Lenovo SKU 01AG711...
Lifetime Warranty
 כמות:  - 1 - 395/387 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
E41997-002 - Intel - original Intel Fan - LGA1150, 1151, 1155, 1156 ...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 38/37 ₪ 

2310.00 / 2264 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=131799

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות 

ממש מעניין ה- DeskMini, לא הכרתי אותו. חקרתי עליו קצת באינטרנט ולפי האתר הרשמי ועוד כמה חנויות כתוב שהוא כן תומך בדור 7 של המעבדים של אינטל, לעומת האתר של פלונטר שכתוב רק דור 6 (ד"א מה זה העיצוב הישן והמוזר הזה של האתר של פלונטר, למזלם הם היבואנים היחידים של המוצר).

אז עכשיו אני קצת מתלבט בקשר לזה, קח למשל את הקישור הבא:

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16856158048&cm_re=deskmini-_-56-158-048-_-Product

על פניו זה נראה אותו מוצר, אבל כתוב שם שהוא כן תומך בדור האחרון, אז אולי יכול להיות שגם המוצר של פלונטר ?

האתר הרשמי: https://www.asrock.com/nettop/Intel/DeskMini 110 Series/index.asp#Specification

אני כן מעדיף לקנות את המוצר הזה בארץ אם הוא תומך גם בדור 7 בגלל שהמחיר לא רחוק מהמחיר בארה"ב וגם יותר פשוט מבחינת אחריות בארץ.

וגם שמתי לב ששלחת מפרט עם דור 7, אז אני בכלל מבולבל.. (:

בכל מקרה, במידה וזה מתאים אני אקנה את הזכרונות והדיסק הקשיח באמזון כי זה נראה שהמחירים שם זולים יותר.

פורסם

כולם זה אותו מוצר, גם באתר של פלונטר כתוב בדף של ה-DeskMini שהוא תומך ב-Kaby Lake שזה שם אחר לדור 7.

בכל מקרה הדור האחרון הוא כבר דור 8

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה!

אז אחרי השוואת המחירים הגעתי למסקנה שעדיף כבר לקנות הכל בארץ כדי לקבל אחריות והכל, אז נשארו לי כמה שאלות אחרונות ברשותך..

1. אני חושב שבינתיים אשתמש ב-SSD קיים שיש לי, לא אמורה להיות בעיה לחבר אותו לפי מה שאני מבין, נכון?

2. אני שוקל להחליף את הקירור הדיפולטי בזה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NT07-115X

הוא בגובה של רק 2.3 ס"מ ולפי מה שאני מבין הרבה יותר שקט. אתה חושב שזה יתאים למארז ולחיבורים?

3. מצאתי בפלונטר עוד מארז דומה של ג'יגבייט

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H110MSTX-HD3-ZK

המארזים נראים די דומים, וגם ה-spec שלהם דומה, מה דעתך?

4. מה דעתך על פלונטר? מקום אמין? לא עושים בעיות עם האחריות?

במידה ואני קונה את כל החלקים למעט הדיסק הקשיח, הם עדיין יכולים להרכיב לי את המחשב בחינם? (אין לי משחה תרמית..)

מצטער על אורך השאלות, רוב תודות וחג שמח!

פורסם

1. לא רואה בעיה לחבר SSD קיים כל עוד מדובר ב-SSD רגיל בחיבור SATA

2. הקירור הזה אמור להתאים למארז, אם כבר הולכים על קרור משופר אז זה יותר טוב:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CNPS2X

וזה הכי טוב אם כי לא בטוח שמצדיק את המחיר:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NH-L9i

3. המארז של גיגבייט מאוד דומה, ההבדלים היחידים שמצאתי זה מידות קצת שונות ובגיגבייט חיבור ה-M2 הוא מסוג SATA בלבד בעוד ב-DeskMini הוא PCIE בלבד שזה עדיף אבל באמת שלא הבדל קריטי בעיני.

4. עד כמה שאני יודע פלונטר מקום אמין ולא הייתי חושש לקנות מהם, אני מצפה שלא תהיה להם בעיה להרכיב לך את המחשב.

פורסם
  • מחבר

רוב תודות, עזרתם רבות!

פורסם

ה-DeskMini הוא לדעתי בהחלט פתרון עדיף על מחשבי NUC באותה רמת מחיר. אפשר להתייחס אליו יותר בתור תחנת עבודה קטנה מאשר מחשב נייד בלי מסך ומקלדת. הוא למעשה משלב בין לוח, זיכרון ואחסון (תומך אך ורק בקשיחים בגודל 2.5 אינץ') של מחשב נייד (שלא פוגעים בביצועים, אלא רק מאפשרים ליצור מחשב קומפקטי מאוד) לביצועים של מעבד שולחני לכל דבר ועניין.

רק צריך לקחת בחשבון שספק הכוח חיצוני, כך שהמחשב מגיע עם שנאי די גדול שצריך למצוא לו מקום על הרצפה, מתחת/מאחורי השולחן וכדומה.

אם אתה יכול להמתין עם הקנייה עוד קצת הייתי ממליץ לקנות את הדגם העדכני של ה-DeskMini שמבוסס על ערכת השבבים Z370 שמתאימה לדור השמיני של מעבדי Intel (כפי שכבר הוסבר, נכון לכתיבת שורות אלו זהו הדור חהדש ביותר וזה שבו גדל לראשונה בהיסטוריה של הארכיטקטורה מספר הליבות בדגמים המיועדים לשוק הצרכני/עסקים קטנים). הוא גם מגיע עם חריץ MXM (או במילים אחרות חריץ PCIe לחיבור כרטיסים גרפיים בתצורה המתאימה למחשבים ניידים), יותר חיבורי M.2 ונדמה לי שבזה מסתיימים ההבדלים העיקריים.

גרסת ה-Barebone (רק המארז + הלוח בלי מעבד, זיכרון, אחסון, שבב גרפי) עדיין לא זמינה מסחרית, אבל אמורה להיות בקרוב מאוד. אמנם אין כל ערבון לכך כי לפעמים הצהרות לחוד ומציאות לחוד, אך הצפי הוא שהמחיר יהיה דומה לזה של הדור הקודם.

לדעתי התמורה פה גדולה יותר באופן ניכר ולכן ייתכן שכדאי להמתין אם רק אפשר. אך כמו תמיד: אם הקנייה לא סובלת דיחוי הדור הקודם של ה-DeskMini יהיה אפשרות נהדרת בפני עצמה.

פורסם

קצת תאום ציפיות, כשכתוב המחיר יהיה כמו הדור הקודם צריך להיות ברור שהכוונה היא לדור הקודם עם ה-MXM ולא לגרסת ה-110 הזולה שמדובר עליה פה. לגבי זמינות ללא כרטיס מסך הרשה לי להיות סקפטי, היו כבר גרסות קודמות עם MXM והן מעולם לא היו זמינות ללא כרטיס מסך, עם 1060 שהיה הכרטיס הבסיסי מבין האפשרויות המחירים הם באזור ה-800$ וזה רחוק מלהיות בתקציב.

יש שמועות לגבי גרסת 310 ללא MXM שמתקרבת אבל זה עדיין רחוק כשהיצרן מדבר על חודש יולי.

פורסם

אכן כן. הגרסאות המבוססות על ערכת השבבים B250 הגיעו רק עם כרטיס גרפי וגם אני לא נתקלתי בגרסת Barebone. אגב, יש בזה הרבה מן ההיגיון כי כרטיסים עבור חריצי MXM לא בדיוק זמינים ככה סתם לקנייה מהמדף בהמוניהם. זאת ועוד, במצב מחירי הכרטיסים הגרפיים היום המחיר של הכרטיס הגרפי כחלק מהבאנדל הוא לפעמים לא רע בכלל, אך זה נושא לדיון אחר. 

יחד-עם-זאת, בכל הדיבורים וקידום המכירות לקראת יציאתה של גרסת ה-Z370 הייתה התייחסות ספציפית לגרסת Barebone. האם זה יקרה? אני מקווה מאוד שכן אבל לא יודע בוודאות. לכן ציינתי שהצהרות/דיבורים לחוד ומציאות לחוד.

וכפי שציינתי, אם הקנייה לא סובלת דיחוי אז אין כאן שאלה ובכלל לא מעניין מה יצא בעתיד הקרוב או הרחוק (תמיד יצא משהו). גרסת ה-H110 משודכת לאיזה i5-66xx/i5-76xx תהיה בהחלט מערכת מאוזנת ופתרון נפלא למחשב קטן וחסכוני עם ביצועים גדולים.

אבל אם הקנייה לא חיונית כאן ועכשיו ייתכן שיש מן ההגיון להמתין קצת ולראות מה בדיוק יהיה זמין ובאילו מחירים כדי לקבל החלטה מושכלת. החריץ MXM כנראה שלא ממש מעניין כאן (ואם כן אז הייתי קונה כבר באנדל עם כרטיס מתאים בפנים ולא בונה על להוסיף אחר כך, מה שעלול להתברר כעסק קצת מורכב ומסובך בגלל העדר זמינות של כרטיסים כאלה במכירה ישירה למשתמשי קצה), אבל ייתכן שזה המחיר שצריך לשלם עבור תמיכה במעבדי הדור השמיני שבהתאם לאופי השימוש עשויה דווקא כן להיות משמעותית. ככל הידוע לי, ואשמח ללמוד אחרת, לא מתוכננת גרסה שוות ערך ל-H110 (כלומר לוח אם בסיסי) שכן תתמוך במעבדי הדור השמיני. גם אם המחיר של גרסת ה-Z370 (שוב, בהנחה שתהיה גרסת Barebone) יהיה כנראה גבוה יותר מהמחיר של גרסת ה-H110, הרי שזה עשוי להתקזז עם היחס עלות-תמורה בין דורות המעבדים.

והערה לגבי הקירור ששכחתי להוסיף בהודעה הקודמת שלי. גוף הקירור הגנרי של Intel יעשה את העבודה אבל הוא די מרעיש. פרופיל הקירור של ה-H110 ב-UEFI הוא די אגרסיבי כי אחת הבעיות של המארז היא זרימת אוויר מוגבלת משהו. אפילו במאמץ קטן המאוורר מתחיל להרעיש. אני מצאתי ששינוי פרופיל הקירור עוזר בזה בעבודה שוטפת עם המחשב (מאמץ קל עד בינוני) מבלי לפגוע בביצועים. אני החלפתי ל-Noctua NH-L9i והוא בסדר גמור. גם אותו שומעים במאמץ (אבל המחשב יושב ממש על השולחן. אם היה יותר רחוק כנראה לא הייתי שומע) אבל בשאר הזמן שקט. אמנם מדובר בהוצאה לא מבוטלת ביחס למחיר המחשב עצמו אבל מניסיוני גופי הקירור/מאווררים של Noctua די מצדיקים את הפרמיה במחיר גם בגלל איכות הבנייה (מסבים וכדומה ששומרים זמן ארוך למדי על אותה רמת ביצועים ולא מתחילים להרעיש בהדרגה יותר יותר כבר אחרי שנה) וגם האחריות הארוכה שמניסיוני, אם כי הלא רב, מגובה בשירות מהימן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים