עבור לתוכן

בקשה למפרט בתקציב מינימלי לשימוש ביתי מינימלי (עד 1800)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה להזמין מחשב חדש לאמא שלי. השימושים הם תוכנות אופיס ואינטרנט לרבות צפיה ישירה בסרטים/סדרות.

הדגש המרכזי הוא על מחשב שישאר אקטואלי לצרכים הבסיסיים האלה לאורך זמן. המחשב הנוכחי שעומד לפרוש לפנסיה החזיק מעמד 8 שנים. אי לכך הייתי מעדיף שלמרות שהתקציב נמוך, חלקים מרכזיים במפרט לא יהיו מיושנים (לפחות i3, לפחות 8 ג'יגה ראם...)

שאלה נוספת - בהתחשב בכך שאין צורך בשטח אחסון גדול על המחשב, שכן היא לא מורידה שום דבר, האם אפשר להסתפק רק ב-SSD מבלי להוסיף HDD נוסף, או שיש סיבה שנוגעת לביצועים למה לא כדאי לעשות זאת?

עוד דרישה אחת (יכול להיות שזה מובן מאליו היום) - יציאת HDMI.

תודה מראש על העזרה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא אם ממש כדאי. אם כן אז עד 200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + אינטרנט.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. יש נסיון טוב עם TMS, אבל שמעתי דברים טובים גם על פלונטר.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ASAP

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שום דבר מעבר למה שצויין.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא צפויים שדרוגים בחיי המחשב.

פורסם
ציטוט של benny.zhit

בהתחשב בכך שאין צורך בשטח אחסון גדול על המחשב, שכן היא לא מורידה שום דבר, האם אפשר להסתפק רק ב-SSD מבלי להוסיף HDD נוסף, או שיש סיבה שנוגעת לביצועים למה לא כדאי לעשות זאת?

אין שום בעיה להשתמש ב- SSD בלבד, אבל קח בחשבון שהתקציב מאפשר להכניס SSD של 250GB~, ורצוי להשאיר תמיד 25%~ משטח האחסון פנוי, בנוסף וינדוס 10 שוקל אחרי התקנה באיזור ה- 25GB. בקיצור, זה משאיר לשימוש שכולל התקנות של תוכנות, הורדות וכו' באיזור ה- 150GB. 

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - AMD Socket - AM4
YD2200C5FBBOX - AMD - AMD Ryzen3 2200G with Radeon™ Vega 8 Graphics - Wraith Stealth Cooler  - Box...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 541/530 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
CT250MX500SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 3D NAND - 7mm (with 9.5mm adapter) - 560/510 MB/s - MX500 Series...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 367/360 ₪ 

ספקי כח - ATX 
NE550M - Antec - 550W Neo Eco Modular - 80Plus Bronze...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 261/256 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
01AG805-PC - Lenovo - 8GB DDR4 2400Mhz - With New PC Only - PC4-17000 CL15 - 1.2V - Lenovo SKU: 03T7467...
בקניית מחשב חדש  בלבד - אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 326/319 ₪ 

לוחות אם - AMD Socket AM4
B350M-PRO-VDH - MSI - B350M - Socket AM4 - AMD B350 Chipset - mATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 382/374 ₪ 

מארזי מחשב - ATX מארז
CI-5MM5-NPS - Cougar - Cougar ARCHON-X ATX case - 120mm rear fan - Up to 5 120mm fans optional -  USB3.0, Audio ports - 2.5 inch HDD/SSD trays x 3 - 3.5 inch HDD trays x 3 - ATX - NPS - No Side Window as seen in Picturs...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 139/136 ₪ 

2016.00 / 1976 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה
קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=129697

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

האמת שאני קצת חושש ממחשבים מבוססי AMD. אני לא יודע כמה הנסיון שלי עדין רלוונטי, אבל בעבר נכוותי איתם פעמיים. קניתי מחשבים שרצו טוב בהתחלה, ואחרי שנה וחצי-שנתיים התחילו לגמגם... האם לדעתך אפשר לבנות מערכת מבוססת אינטל שתענה על הדרישות?

עוד שאלה - האם באמת יש צורך בספק כוח של 550W?

מה דעתך על המפרט הזה?

plonter_logo.png

מעבדים - Intel Socket LGA1151
BX80677I37100 - Intel - i3-7100 Kaby Lake Dual core CPU - 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 3MB cache - 51W TDP - Box...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 509/499 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
H110M-A-M_2 - ASUS - H110 Chipset - LGA1151 - M.2 (M2) - Intel® I219V LAN - 2x DDR4 2133 - VGA, DVI, HDMI - mATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 241/236 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
01AG805-PC - Lenovo - 8GB DDR4 2400Mhz - With New PC Only - PC4-17000 CL15 - 1.2V - Lenovo SKU: 03T7467...

CT250MX500SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 3D NAND - 7mm (with 9.5mm adapter) - 560/510 MB/s - MX500 Series...
חמש שנים אחריות

מארזי מחשב - ATX מארז
CI-5MM5-NPS - Cougar - Cougar ARCHON-X ATX case - 120mm rear fan - Up to 5 120mm fans optional -  USB3.0, Audio ports - 2.5 inch HDD/SSD trays x 3 - 3.5 inch HDD trays x 3 - ATX - NPS - No Side Window as seen in Picturs...
שלוש שנים אחריות

ספקי כח - ATX 
BP450S - Antec - 450W - 120mm Fan - ATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 143/140 ₪ 

1725.00 / 1690 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=129704

פורסם
ציטוט של benny.zhit

האמת שאני קצת חושש ממחשבים מבוססי AMD. אני לא יודע כמה הנסיון שלי עדין רלוונטי, אבל בעבר נכוותי איתם פעמיים. קניתי מחשבים שרצו טוב בהתחלה, ואחרי שנה וחצי-שנתיים התחילו לגמגם...

אין לך ממה לחשוש. מה שיכול לקרות עם מעבד AMD יכול באותה מידה לקרות גם עם מעבד אינטל. המעבד ששמתי לך במפרט מעולה לצרכים שלך.

ציטוט של benny.zhit

האם לדעתך אפשר לבנות מערכת מבוססת אינטל שתענה על הדרישות?

המפרט שאתה הרכבת הוא אמנם עם מעבד אינטל, אבל דור קודם (שביעי), ויש הבדל משמעותי בין דור 8 לדור 7 של אינטל. ב- i3 לדוגמא בדור השמיני המעבדים עם 4 ליבות לעומת 2 ליבות שבדור 7. ממש לא הייתי ממליץ היום לקנות מעבד 2 ליבות כל עוד אפשר לקנות מעבד 4 ליבות, במיוחד כשהמחיר דומה. ואם כבר הזכרת את זה:

ציטוט של benny.zhit

הדגש המרכזי הוא על מחשב שישאר אקטואלי לצרכים הבסיסיים האלה לאורך זמן.

אז זו בדיוק הסיבה להעדיף 4 ליבות מאשר 2.

עולם התוכנה מושפע המון מעולם החומרה, וכיום במעבדים המודרניים הסטנדרט הוא 4 ליבות ומעלה. לכן, לא מומלץ להיות מתחת לסטנדרט.

אז בטח עולה לך השאלה: האם ניתן להרכיב מפרט אינטל מדור 8? כן, אבל זה ייצור חריגה קצת גדולה יותר מהתקציב.

ציטוט של benny.zhit

עוד שאלה - האם באמת יש צורך בספק כוח של 550W?

לא.

מפרט כזה יכול גם להסתפק ב- 300W. עם זאת, הספק ששמתי לך מאוד משתלם. הוא מודלארי, האיכות שלו מעולה והמחיר מאוד נמוך, ואם כבר קיבלת גם ערך מוסף של הספק גבוה אז למה לא? בתכלס אתה תרוויח מזה שקט, כי ככל שיש על הספק פחות עומס הוא פחות מרעיש.

בנוסף, יש לך אפשרות לשדרג ולהוסיף חלקים בעתיד כמו כ. מסך, וספק הכוח לא יגביל אותך.

אני מבין שאתה רוצה להוזיל כמה שיותר, אבל זה לא המקום. לצערי אין ספקים בהספק נמוך איכותיים מספיק שאני יכול להמליץ לך עליהם. לפחות לא בחנויות בארץ ממה שראיתי.

ציטוט של benny.zhit

מה דעתך על המפרט הזה?

על המעבד כבר דיברתי :) 

בנוסף, קירור הסטוק של אינטל פשוט גרוע. הוא מרעיש נורא בזמן מאמץ ויש קירורים יעילים וטובים יותר ב- 30-50 ש"ח, וזה כמובן מתקזז אם לוקחים את גרסת ה- tray ולא box כמו ששמת.

לוח אם מאוד פשוט ובסיסי. כדאי לקחת לוח יותר רציני. בוא נגיד אחד שיש לו לפחות 4 חריצי זיכרון, אפילו שאתה לא מתכוון לשדרג. אולי יום יבוא ובמקום לקנות מחשב חדש תוכל להוסיף עוד זיכרון ולהמשיך לעבוד עם המחשב בכיף.

ספק כוח ברמה ירודה מאוד. לא כדאי.

ספק הכוח הוא ה"ביטוח" של המחשב שלך. הוא אחראי לספק מתח יציב ו"בריא" לרכיבים ולשמור על אורך ואורח חייהם. כמו כן ספקים זולים ופשוטים סבירותם להתקלקל מהר יותר, ואפילו לקלקל איתם רכיבים נוספים.

בכל אופן, הנה מפרט מבוסס אינטל שהייתי ממליץ, למען האמת כמעט זהה למפרט הקודם שהמלצתי.

חמש שנים אחריות

ספקי כח - ATX 
NE550M - Antec - 550W Neo Eco Modular - 80Plus Bronze...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 261/256 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח

מארזי מחשב - ATX מארז
שלוש שנים אחריות

מעבדים - Intel Socket LGA1151v2
CM8068403377308 - Intel - i3-8100 Coffee Lake Quad cores CPU - 3.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 6MB cache - 91W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 482/472 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151v2
Z370M-Pro4 - ASRock - Z370 Pro4 - 1151 v2 - mATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 508/498 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-AP110-GBB01-PC - Arctic - Alpine 11 Pro R2 With new PC Only - 92mm - 500-2000 RPM (Controlled by PWM) - Intel LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 775...
מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות- בקניה עם
 כמות:  - 1 - 49/48 ₪ 

2132.00 / 2089 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=129706

פורסם
  • מחבר

הקפצה אחרונה לפני הזמנה.

ראיתי שממליצים כאן על מפרטים מ-startPC, וזה מאוד נוח לי כי אני חיפאי ויש להם סניף בחיפה. האם החנות אכן מומלצת?

אם כן, מה דעתך על המפרט הבא? נראה לי שהוא כמעט זהה למפרט i3 8100 שהמלצת עליו. שים לב שהוספתי כונן אופטי, כך שכמעט אין הבדל במחירים. נראה טוב? יש משהו שכדאי לשנות?

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד 

מעבד: 499 ₪ - Quad Core i3 8100 3.6Ghz Coffee Lake S1151 Tray
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Arctic Alpine 11 Rev.2 
לוח אם: 475 ₪ - * מבצע * - Gigabyte Z370P-D3
זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 8GB Crucial Ballistix-Sport DDR4 2400Mhz Black-Silver CL16
דיסק קשיח: 353 ₪ - SSD Crucial 250G MX500 3D NAND Read-560 / Write-510 SATA III  5 Years Warranty
כונן אופטי: 85 ₪ - Asus DRW-24D5MT Black 
ספק כוח: 257 ₪ - * מבצע * - Antec 550W 80+ Bronze NE550M Modular
מארז: 137 ₪ - COUGAR ARCHON-X ATX case

מחיר סופי: 2225 ₪ למזומן 
 2269 ₪ לאשראי עד 12 תשלומים 
 2314 ₪ לאשראי עד 36 תשלומים

פורסם

היי

הכל טוב ויפה, אבל אם אתה עדיין מחפש באמת נייח מינימלי, יש אחד בפחות מאלפיים שקל,

ושנית, החודש, כך על פי מנהל פורום, נוחתים לוחות זולים יותר עם מעבדים זולים גם.

לשיקולך.  :)

פורסם

נראה מצויין, ואחלה חנות. הזמנתי מהם את המחשב האחרון שלי.

תחליף את הלוח ל- pro4 של asrock (אני יודע הוא יקר יותר), ואז תבקש שישוו לך את המחיר למחיר בפלונטר היות ושני המפרטים יהיו זהים. 

תתחדש!

פורסם
ציטוט של benny.zhit

הקפצה אחרונה לפני הזמנה.

ראיתי שממליצים כאן על מפרטים מ-startPC, וזה מאוד נוח לי כי אני חיפאי ויש להם סניף בחיפה.

זה לא סניף, זאת נקודת שירות.

ציטוט של --- The King ---

נראה מצויין, ואחלה חנות. הזמנתי מהם את המחשב האחרון שלי.

תחליף את הלוח ל- pro4 של ASRock (אני יודע הוא יקר יותר), ואז תבקש שישוו לך את המחיר למחיר בפלונטר היות ושני המפרטים יהיו זהים. 

תתחדש!

בהחלט רעיון חכם. מקווה ש STARTPC יסכימו להשוות את המחיר.

פורסם
ציטוט של Sh_Dor_Lq

זה לא סניף, זאת נקודת שירות

נקודה חשובה לדעתי.

עכשיו נזכרתי בסיפור של מישהו שקודם כל חיפש

חצי שעה את הנקודה בעיר אחרת, וכמובן שעם כל הרצון,

השירות בנקודה היה רחוק מזה שבחנות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

היי

הכל טוב ויפה, אבל אם אתה עדיין מחפש באמת נייח מינימלי, יש אחד בפחות מאלפיים שקל,

ושנית, החודש, כך על פי מנהל פורום, נוחתים לוחות זולים יותר עם מעבדים זולים גם.

לשיקולך.  :)

אתה מתכוון למפרט מבוסס ה-AMD שהוצע כאן קודם?

פורסם

לא, דווקא מבוסס מעבד אינטל, כמעט כמו I3 מהדור השביעי.

זה יוצא 1986 ש"ח כולל הכל.  :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

לא, דווקא מבוסס מעבד אינטל, כמעט כמו I3 מהדור השביעי.

זה יוצא 1986 ש"ח כולל הכל.  :)

אה, שאלתי כאן כמה תגובות למעלה לגבי מפרט מבוסס i3 מהדור השביעי והשתכנעתי שאם מחפשית לבנות מחשב שישאר רלוונטי לאורך זמן עדיף להשקיע קצת יותר ולבנות מפרט שמבוסס על i3 מהדור השמיני.

פורסם

סבבה.

ברור שזה לא כמו דור שמיני.

חשבתי לפי הכותרת שעדיף לך זול ועדיין איכותי.

כלומר לצרכים בסיסיים.

הכל טוב !

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

סבבה.

ברור שזה לא כמו דור שמיני.

חשבתי לפי הכותרת שעדיף לך זול ועדיין איכותי.

כלומר לצרכים בסיסיים.

הכל טוב !

תודה רבה,

הצרכים הם אכן בסיסיים, אבל חשוב שהמחשב יחזיק מעמד לאורך זמן. המחשב הקודם ששימש לצרכים האלה החזיק 6-7 שנים.

לצערי אפילו יישומי תוכנה בסיסיים כמו מערכת הפעלה או דפדפן מיישרים כל הזמן קו עם הביצועים העדכניים של החומרה, ומערכות שמבוססות על חומרה מספיק מיושנת פשוט לא מצליחות לסחוב אותם. אלוהים יודע למה שמונה לשוניות פתוחות בכרום צריכות לזלול לגיגה RAM, אבל זה המצב :)

פורסם

אכן, זה המצב.

אני האחרון שאחלוק על השיקולים האלה.

אין חכם כבעל נסיון.  :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים