עבור לתוכן

משיכת רשת אינטרנט ליחידת דיור מרוחקת

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחפש פיתרון ליחידת דיור מרוחקת שנמצאת כ-80 מטר מהבית.

בבית יש מודם/ראוטר ואני מעוניין לאפשר ליחידת הדיור להתחבר לאותה הרשת.

חשבתי על שני פתרונות אפשריים, אשמח לשמוע מה לדעתכם עדיף, חסרונות ויתרונות, ואם יש דגשים מסויימים ליישום של כל אחד מהפתרונות.

1. משיכת כבל רשת מהבית עד ליחידת הדיור וחיבור של ראוטר ביחידה. האם זה אפשרי למתוח כבל לכזה מרחק? האם האות יהיה יציב או שהמרחק יחליש אותו?

2. מיקום של מגבר/ריפיטר בערך באמצע הדרך בין הבית ליחידת הדיור. האם יש מגבר מומלץ למקרה הזה?

תודה מראש!

פורסם

בעקרון ניתן עד 100 מ' בלי הגברות, כולל כבלים קצרים שיוצאים משקעים אם יש.

למשל 5 מ' כפול 2 ועוד 90 מ' רציף.

יש כאלה שהצליחו עד כ120 מ', יש כאלו שלא עם פחות מ100 מ'.

התקן דורש עד 100 מ'.

זה תלוי בכבל, בהפרעות חשמליות, טמפ' וכו'.

אישית הייתי מנסה עם כבל רציף.

חשוב להקפיד על כבל איכותי.

שים לב שמחברי הקצה אם תשתמש יהיו מאותה קטגוריה של הכבל.

פורסם

בגדול תמיד עדיף כבל מאשר חיבור אלחוטי, כאמור התקן של כבל רשת הוא עד 100 מטר. אם יש כבר כבל טלפון שעובר בין היחידות אז כנראה שבעזרת ציוד מתאים אפשר להעביר דרכו רשת ולחסוך את העבודה של העברת כבלים חדשים אבל לא בטוח שמבחינת העלות של הציוד זה יוצא ישתלם.

פורסם

אין תחליף לכבל.

במקום להשקיע מאות שקלים בראוטר וכול החיות האחרות, תשקיעה בכבילה אכותית ותקבל תוצאות יפות.

פורסם

מה עם מתאם רשת חשמל? האם החשמל משותף לשני היחידות? אם כן זה נראה לי הפיתרון הכי אידיאלי.

פורסם

הפתרון האידיאלי זה תמיד כבל רשת.

שאר הפתרונות זה אילוצים.

אחר"כ העדיפויות:

1. מתאם על כבל כבלים.

2. מתאם על קו טלפון של בזק.

3. מתאם על גבי רשת החשמל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

ראוטר זה לא השקעה נוספת כי יש לי אחד מספיק טוב ששוכב בצד, ובכל מקרה גם אם אני מושך כבל, אני מעוניין שתהיה רשת WIFI ביחידת הדיור, לכן צריך לחבר שם ראוטר ככה או ככה.

כרגע מצאנו פיתרון ביניים עם extender לא יקר שיושב באמצע הדרך. אני מאמין שהפיתרון הזה לא יחזיק ונמתח כבל רשת שיהיה מחובר בצד אחד לראוטר בבית ובצד השני לראוטר שיספק רשת מקומית ביחידת הדיור.

יש עצות\דגשים לגבי סוג הכבילה\מחברים שאני צריך?

הכבל הולך להיות פרוס אווירית בחוץ בתנאים של גשם, שמש ומה לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים