עבור לתוכן

שדרוג מחשב ביתי בן 7 שנים

Featured Replies

פורסם
ציטוט של --- The King ---

^^ איזה מטורף זה!

עושה לי חשק להשיג מעבד כזה רק בשביל לעשות את זה בשביל הכיף :lol:

חחחח הכרתי את הטריק הזה עוד מהימים שהיה לי Q6600 במחשב הראשי שלי.
אם יתמזל מזלך ותשים ידך על לוח אם 775 אתה יכול לנסות לשחק עם המעבד הזה.

• תגובות 99
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. תזכרו שמדובר בדיון של מישהו אחר אם שאלה ספציפית שתחלס אף אחד מאיתנו לא ענה עליה אגב ("איזה לוח לרייזן 3")

ב. הבחור לא כתב בדיון מאז העמוד הראשון ולא ענה על שאלות ו/או נתן את דעתו על אפשרות השידרוג שהוצעו לו בכלל, אתם קצת רצים ונסחפים עם כל מיני סרטוני יוטוב לאי אילו מודים.

פורסם

לצערי זה קורה לא רק בדיון הזה.

פורסם

עוד אפשר לחשוב בטעות שיש פה יותר מדי traffic בפורום, עד כדי כך שמוטב לצמצם ולקמצן בפוסטים כדי שלא להציף את המקום...

נו בחייאת - דיונים מטבעם מתפתחים, חברים משתפים ומעבירים ידע לזה לזה, זהו טבעו של פורום וזה מה שמתרחש בשרשור זה

כמו בכל שרשור בריא אחר.

השואל שאל במקור אמנם על שדרוג (במקרה לריזן 3) וקיבל עצה די קולקטיבית מכולם, שמכוונת אותו להמתין עתה ובנתיים

להסתפק בשדרוגון לפלטפורמה הקיימת שלו באמצעות מעבד Quad.

ואז את השדרוגון הזה הרחבנו, תוך שהראנו והסברנו כי ניתן לשכללו ולקבל עוד בוסט נוסף של ביצועים בזכות המהרה.

כך שהשואל יוצא מפה נשכר בידע מרחיב, בכווני מחשבה, ובאפשרויות. מה שנקרא - בה להתחזק בקטנה אך יצא מחוזק בענק.

אגב יש לו היום מעבד מסדרה e5000 ולוח אם שלו כמדומני, מאפשר המהרה נאה בכלים שמובנים בו כבר עתה (בלי צורך במסקין טייפ).

מעבדי core2duo באמצעות לוחות אם מתאימים, מאפשרים המהרות מאד יפות לאזור 4ghz, זה יכול להיות עבור מעבד e5400 כשלו

המהרה של כ- %50 סדר גודל (באם הלוח תומך - לא מכיר את הדגם מספיק טוב ושווה לברר). הנה הלוח:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-G41M-ES2L-rev-10#ov

הדגמה אקסטרימית שכזו, מוצעת לשואל שפתח את השרשור כשלב ראשון ועוד לפני שירכוש מעבד Quad:

פורסם

^^^^^

זאת זווית הראיה שלך.

אני חושב וחש ומרגיש ו....הבנת את הפואנטה, שעוד דיון

נפל שדוד להתפזרות לכל הכיוונים וכל זה   ".בזכותך " !

לא לי להחליט מה נכון ומה לא.

מה שכן, אני לא ממש אוהב את זה. וזה בכלל לא בגלל שזה אתה, אלא בגלל התוצאה.

לא משנה מי גורם / תורם לה.

פורסם

^זה משום שאתה אדם מרובע,  אפילו שווייצרים מאירופה פחות uptight ממך בהקשר הזה והם נחשבים למאד סגורים ומרובעים.

יש לי משפחה משם אז מכיר את הנושא מקרוב.

בהקשר שלך הדבר בא ליידי ביטוי, בכך שחדשות לבקרים הנך זורק פעם אחר פעם לחברים הערות של "מבצעי ספאם...." בטח מוכר לך...

זאת בשעה שדברו דווקא מאד לעניין, ועשו עבודה נהדרת כולל הביאו הומור בריא לקבוצה.

חביבי, פה לא אולם בית המשפט העליון של לונדון, שממתינים בעמידה בדממה מוחלטת לכבוד השופט שיואיל בטובו לעלות לבמה

עם הפאה המגוחכת שלו, ומדברים רק כשהוא נותן רשות, ורק בנושא רשמי שמייצג את הלקוח שלנו.

פה זוהי זירה חופשית להתדיין כל אחד כאוות נפשו וחפצו ובתנאי, שידבר בתחום שלנו (תחום המחשוב), או בסביבה הקרובה לתחום אם

זה רלוונטי לנושא, ידבר לעניין, יכבד את תרבות הדיון המקובלת, ויעמוד בחוקים שנקבעו על ידי ההנהלה.

מעבר לכך אין לסתום פיותיו של אף אחד, גם אם לא מוצא חן בעיננו שהדיון קיבל הרחבה או תפנית נוספת.

ואם כבר נהפוכו, זה שהדיונים מתפתלים ומתפתחים, זה מה שעושה את המקום לתוסס שמח ומעניין. גם מלמד. וגם מזמין להשאר ולקרוא עוד.

היום למשל למדנו על שיטת המסקין טייפ שמרביתנו כלל לא הכרנו אותה, זאת תודות לחבר DR raven , ולחבר שלו שלקח את שהביא הלאה,

בכך שהראה לנו סרטון מרחיב לעניין זה.

וזוהי מטרת הפורום בבסיסה - לעשות את החברים מושכלים, מורחבי ידע, משתפי ידע זה עם זה. הדרך היחידה לעשות כן היא על ידי הבאת

הידע לכאן ולשתף בו עם כולם. ואילו לא היתה ניקרת ההזדמנות, הרי ש- dr raven לא היה מעלה על דעתו לפתוח שרשור סתם out of no where

ולספר על כך, שלפני 7 שנים עשה את שיטת המסקין טיפ על מעבד Q6600, מעבד שכיום נחשב לאנטייוכוס וכבר לא ממש מדברים עליו.

dr raven יכל לשתף בכך את החברים, דווקא בגלל ההקשר של הנושא להצעה שלנו לפותח השרשור, לשדרג את מחשבו במעבד Quad .

ומאז למעשה הסוגיה נעשתה לרלוונטית, וצצה לה מזכרונו העתיק של חבר dr.raven.

אין הזדמנות מתאימה יותר מאשר להעלות הנושא מהארכיון עכשיו. זו אינה סטייה מהנושא של פותח השרשור, אלא דווקא הרחבה מעניינת

מלמדת וכדאית למימוש.

פורסם

שכחת להזכיר את תרומתך לרייטנג, או אולי לא שכחת.

הרי אני אף פעם לא קורא יותר משתי שורות ראשונות ושתי

האחרונות של הפוסטים האנסופיים שלך, ותתפלא, זה עובד לא רע.

מובן שכל טיעונייך מופרכים, בייחוד שזה לא הדיון שלך ואתה עושה בו כבשלך.

עד כאן בנושא.

פורסם
  • מחבר

חברים, קראתי, השכלתי והבנתי.
nec_000 - הדברים שלך היו ברורים ביותר. 

כסף אכן אינו גדל על עצים ודי קלעת בול ברצונות שלי - הצורך לשדרג הפך ליותר פסיכולוגי מאשר טכני. המחשב עובד כרגע כהלכה ואולי באמת אקח את העיצה להתקין בלוח הקיים אחד המעבדים שציינת כדי למשוך זמן עד לכניסת המעבדים החדשים שהוזכרו בהודעות.

טרם צפיתי בסרטונים, מקווה שהם מספיק ברורוים כדי לבצע את עבודת ההחלפה של המעבד בעצמי.

לגבי המהרה - לא ממש חושב שאזדקק לה בשימושי המחשב הנוכחיים.

תודה לכולם!

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, אם אני זורם אתכם ועושה בינתיים את השדרוג ה"קטן" , האם יש עניין להתקין עוד 4 גיגה זכרונות DDR2 (סה"כ יהיה 8 גיגה זכרון) ולפחות להשמיש את חלונות 10 64 ביט שכבר רכשתי?

כבר לא זוכר מה ציינתם - הזכרונות הללו יקרים? זולים?

פורסם

יקרים באופן יחסי היום.

בלוח אם שלך יש שני סלוטים לזיכרונות, אם היה לך 2GB והוספתה 2GB זה אומר שאתה לא יכול להוסיף עוד.

אם החלפתה את המודול 2GB ב4GB אז אתה יכול להוסיף עוד 4GB.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

יקרים באופן יחסי היום.

בלוח אם שלך יש שני סלוטים לזיכרונות, אם היה לך 2GB והוספתה 2GB זה אומר שאתה לא יכול להוסיף עוד.

אם החלפתה את המודול 2GB ב4GB אז אתה יכול להוסיף עוד 4GB.

נניח שארכוש מחדש 4+4? זה כלכלי?

פורסם

דעתי בנושא מופיע בתחילת עמוד 2 ;)

פורסם
ציטוט של ilanb0

נניח שארכוש מחדש 4+4? זה כלכלי?

לא.

ובתכל'ס גם אין צורך.

חלונות 10 יסתדר עם 4 גיגה בכל גירסה, בטח בשימושים שלך.

שמור כסף לעתיד הלא כ"כ רחוק ( שידרוג ).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

לא.

ובתכל'ס גם אין צורך.

חלונות 10 יסתדר עם 4 גיגה בכל גירסה, בטח בשימושים שלך.

שמור כסף לעתיד הלא כ"כ רחוק ( שידרוג ).

חלונות 64 ביט יעבוד כהלכה עם זכרון 4 גיגה?

פורסם

לא בצורה מיטבית אולי, אבל לא תרגיש שמשהו "לא דופק", כמו שאומרים.

הכל זורם עולה ונסגר רגיל, בלי שיהוקים ופיהוקים. 

בדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים