עבור לתוכן

המלצה למחשב לעריכה גרפית עד 5K כולל מסך ועכבר

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אשתי התחילה לאחרונה קורס עיצוב גרפי ואני מעוניין לשדרג לה את סביבת העבודה ממחשב הישן והחלש שלה למחשב עבודה מכובד. עיקר העבודה שלה היא ב-Adobe Suite שכוללת תוכנות לגרפיקה דו-ממדית וקטורית וסיביות. אני מעוניין להרכיב לה מחשב שיפעל במהירות, ויתמודד בקלות עם טעינת טקסטורות ורינדור תמונה ווידיאו. הסתכלתי על המפרט המומלץ פה באתר ושלחתי בקשה להצעות מחיר לשלושת החנויות שהופיעו במדור "מפרטים מומלצים" תחת המפרט למחשב גרפיקה עד 5K. בנוסף הרכבתי מפרט דומה מחנות קרובה בנתניה שרכשתי בה בעבר ציוד. צרפתי את המפרטים בקובץ מצורף בתחתית ההודעה ובגוף ההודעה.

תודה מראש לכל העונים והעוזרים!

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח חריגה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בדו-ממד עם תוכנות adobe כמו Photoshop, Illustrator ו-InDesign.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד לגרפיקה דו-ממדית, וקטורית ו-bitmap לצורך פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, יש צורך בעכבר ומסך, בעדיפות למסך ועכבר ייעודיים לגרפיקאים. מסך 24' ברזולוציית 1920x1200 יהיה מתאים בגודל. עכבר רצוי יהיה נוח לעבודה ממושכת, עמיד ובעל רמת דיוק גבוהה.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ורמקולים אינם נדרשים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3-4, לא קריטי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה או חבילת Office, עדיף שהמחשב יורכב בחנות כדי לחסוך זמן ועבודה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לחנויות באזור נתניה, כפ"ס, רעננה והרצליה, עם עדיפות לנתניה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במהלך השבוע-שבועיים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). הדיסק הקשיח למערכת ההפעלה והתוכנות יהיה SSD לטובת מהירות קריאה/כתיבה בזמן ריצה. יש צורך בכונן סטנדרטי נוסף לקבצים בנפח גדול. חיבורי USB3 להעברת נתונים בקצב מהיר להתקנים ניידים. עדיפות ללוחות אם ומארזים עם תמיכה בחיבורי USB קדמיים.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אופק שדרוג פחות קריטי בשלב זה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

logo.png
מפרט זה הורכב ב - www.1pc.co.il - רשת חנויות א&א מחשבים

מעבד: : Intel Core i7 7700 / 1151 Tray
₪ 1278 x 1

קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro Rev2
₪ 122 x 1

לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-B150M-DS3H
₪ 347 x 1

מארז: : מארז למחשב - Antec GX505 Window
₪ 244 x 1

ספק כוח: : Corsair VS450 450W PSU 80+ Active PFC
₪ 196 x 1

זיכרון: : G.SKILL Ripjaws V Series F4-2133C15D-16GVR 16 GB DDR4 2x8GB
₪ 652 x 1

כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital RED 2000GB WD20EFRX
₪ 418 x 1

SSD: : TRN100-25SAT3-240G
₪ 344 x 1

כרטיס מסך: : כרטיס מסך ASUS GTX950-2G DDR5 HDMI DP אסוס
₪ 540 x 1

----------------------------
סה""כ מחיר:    4141₪
----------------------------

קישור להזמנה

מחשב גילי.docx

פורסם

המפרט הבא יהיה עדיף על המפרטים שצירפת.

הוא חורג טיפונת והוא גם ללא עכבר, אבל זה שווה את זה. על נושא העבר יהיה אפשר לשוחח בנפרד, בסוף זה עניין של נוחות והבחירה צריכה לעשות על ידי האדם שישתמש בו.

עוד הערה, הייתי מסתפק גם בכרטיס מסך חלש יותר, אבל לא יכולתי להישאר אדיש למחיר המטורף הזה שהכרטיס הזה מוצע בו. במחיר כזה אין מה לחשוב פעמיים לפי דעתי. כרטיסים כאלה מתחילים באזור ה-1400 בכל חנות אחרת. (שים לב שזאת גרסת ה6GB).

אבל אם עניין החריגה מפריע (בהנחה שתהיה חריגה נוספת עם עכבר), אפשר לרדת קצת בכרטיס.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪963

לוח אם:
Asus PRIME B350-PLUS
כמות: 1 - מחיר: ₪455

מארז:
Corsair Carbide 100R Mid Tower Black
כמות: 1 - מחיר: ₪217

ספק כוח:
Corsair VS550 550W PSU 80+
כמות: 1 - מחיר: ₪217

זיכרון:
DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M1B3000C15
כמות: 1 - מחיר: ₪635

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש  - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD
כמות: 1 - מחיר: ₪1150

קשיח למחשב שולחני:
Toshiba 2TB 3.5" SATA 3 1 Platter
כמות: 1 - מחיר: ₪275

קשיח למחשב שולחני:
Crucial MX300 275GB SATA 2.5" 7mm
כמות: 1 - מחיר: ₪408

מסך:
ViewSonic 23.8" IPS Panel VGA HDMI DP Speakers
כמות: 1 - מחיר: ₪718

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5038

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/3v8ng71d

פורסם

טוב, המפרט לא בכיוון.

לא מבחינת המעבד ולא מבחינת עוד כמה דברים.

אני אצרף מפרט עדיף, לא לפי דעתי, אלא עדיף.  :)

פורסם

או קיי

אז הנה זה בא :) -

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד 

מעבד: 1430 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 7700K Kaby Lake 4.2Ghz S1151
קירור אוויר למעבד: 145 ₪ - Arctic Freezer 13
לוח אם: 499 ₪ - Gigabyte Z270P-D3 Kaby Lake S1151
זכרון: 686 ₪ - 16G (2x8G) Corsair Vengance LPX Black DDR4 3000Mhz CL15
כרטיס מסך: 644 ₪ - GALAX GeForce GTX 1050Ti OC 4GB
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III 5 Years Warranty
דיסק קשיח: 311 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty
מארז: 270 ₪ - Corsair Carbide 100R Silent Edition
ספק כוח: 242 ₪ - * מבצע * - Corsair 550W 80+ VS550
מסך מחשב: 1059 ₪ - * מבצע * - Dell 23.8'' U2417H IPS - World's Thinnest Borders

מחיר סופי: 5725 ₪ למזומן 
 5839 ₪ לאשראי עד 12 תשלומים 
 5954 ₪ לאשראי עד 36 תשלומים

http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=598622e43281d

אפשר לקחת את המפרט גם ל - TMS, שם ייצא אפילו פחות.

כמה הבהרות:

ראשית, "השאלתי את המארז וספק הכח מ - King.

המסך שנתתי, עדיף, אין לי מושג למה הוא הציע את מה שהציע.

מעבד - הרייזן מאוד אופנתי כאן באתר, ולרוב בצדק, אבל לא למטרות שלך / אשתך

כרטיס מסך - דיי והותר לשימושים המתוכננים, מה לעשות, אני התאפקתי. :lol:

הזכרונות בתצורת 8X2 , עוד כמה אחוזים לביצועים, מנגד, לא יהיה צורך מעל ל32 גיגה, אם וכאשר.

זהו בגדול..

פורסם

לגבי המעבד, אני לא מסכים.. לפי דעתי זאת תיהיה טעות לרכוש היום מעבד i7 כשיש חלופות כמו שיש היום ל- AMD במחירים שלהם. במיוחד כששמת מעבד K ולוח Z270 עם חריגה מהתקציב מעבר למבוקש, ובכלל אין ביקוש ל-OC מצד פותח הדיון.

זיכרונות - אתה לא יודע שלא יהיה צורך ב64 ג'יגה בעתד, אתה מקסימום יכול לשער.. אולי יהיה צורך, ואולי לא. זה הימור נטו, אין פה החלטה נכונה ולא נכונה.

כרטיס מסך - זה ששמת יספיק, אבל כתבתי למה שמתי את ה- GTX1060, הוא פשוט באמת במחיר ממש טוב ב- TMS :) .

ולגבי המסך, חסכתי 300 שקלים, זה למה בחרתי אותו. ואני אומר לך באחריות, מלבד המראה החיצוני הסקסי שיש לדל שאתה שמת, אין לו שום יתרון על המסך של Viewsonic לעריכות.

לגבי ה-SSD אין ויכוח. סיכמנו שה- 850 EVO הוא המלך בתחום, אבל אני פשוט העדפתי לחסוך קצת כדי לעמוד בתקציב. וזה לא שה- MX300 הוא כונן רע.. אני אישית משתמש בו והוא מדהים. שווה כל שקל.

פורסם

שמע, בשביל זה טרחתי לפרט, למה כל דבר נבחר !

לבחור בI7 7700K נותן את מקסימום הביצועים בתוכנות המדוברות, ונותן אותם עכשיו.

לא אולי, לא בעתיד ולא שום דבר בסגנון כמו במקרה של רייזן.

הנבואה ניתנה ל..... לכן אני מנסה ככל האפשר להימנע מנבואות.

אבל נכון לעכשיו, זה המעבד וזו הפלטפורמה שיתנו את המיטב עבור היישומים הנדרשים.

רייזן יכול לחגוג במערכות למטרות אחרות, אבל אם יש עדיין ל - 7700K מה ואיפה להציע, זה כאן.

אני יודע שלא יהיה צורך ביותר מ - 32 גיגה. מה לעשות, כשאני יודע, אני יודע.

אין צורך בכרטיס הזה.נקודה.

מסך - חסכת. סבבה.

אני ממליץ על הבסט האפשרי, גם אם חורג טיפה או טיפותיים. :)

כונן SSD - על 40 שקלים להתווכח ? כבר טחנו ( כדברייך ) את העניין.

מלך יש רק אחד.

שורה תחתונה - המפרט שנתת הוא לא בכיוון במקרה הספציפי הזה, הוא טוב, אבל שלי טוב יותר ( ממוקד מטרה ).

וברור שאין כאן שום דבר אישי,מיותר לומר, הלא כן ?

פורסם

חס וחלילה, הכל ברוח טובה כמובן :) 

ציטוט של askme

שמע, בשביל זה טרחתי לפרט, למה כל דבר נבחר !

לבחור בI7 7700K נותן את מקסימום הביצועים בתוכנות המדוברות, ונותן אותם עכשיו.

רק שאתה שוכח שיש לך תקציב לעמוד בו. אם היה מעבד טוב יותר שעולה עוד 1000 ש"ח, היית ממליץ עליו?

ההפרש בביצועים בין 7700 ל-7700K הוא לא גדול בכלל. תוספת התשלום שווה את זה (לפי דעתי) רק במידה ומתוכנן להמהיר את המעבד.

כנ"ל לגבי לוח.

אני חושב שהמפרט שאני הרכבתי יחזיק מעמד שנים רבות הרבה יותר, וזה עדיף גם אם זה יעלה טיפונת בביצועים כיום. הרי בכל מקרה המחשב יהיה חדש, חזק ומהיר בשנים הראשונות שלו.

המפרט שבניתי יחזיק זמן רב יותר גם מהסיבה של ריבוי הליבות, וגם מהסיבה של הזיכרונות. יכול להיות שהמערכת הזאת תיהיה אקטואלית גם בזמנים שבהם הסטנדרט יהיה 64GB ראם.

המערכת שאתה הרכבת תעצור בתקופת ה- 32GB. זה כמובן במידה והרכיבים האחרים יחזיקו מעמד עד אז.

בקיצור, אתה מסתכל על ה"שבועיים הקרובים", אני מסתכל רחוק יותר.

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם

אני מזמין אותך לנסות להרכיב מפרט נוסף מבוסס אינטל, והפעם לעמוד בתקציב (עד 5,000) - אל תשכח שיש לבחור להכניס פה גם עכבר, אז את ה-200 חריגה נשאיר לזה.

אתה הרי לא יכול להשוות מפרט שעולה 6000 למפרט שעולה 5000, זה הרי לא פייר (you know..).

אני די בטוח שכל מפרט מבוסס אינטל שנרכיב (ונעמוד בתקציב), לא יהיה רחוק בביצועים (ואולי אפילו פחות טוב) מהמפרט שאני בניתי.

פורסם
ציטוט של liorbm

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אופק שדרוג פחות קריטי בשלב זה.

^^^

במקרה שפספסת.  :)

ההבדל בין K לרגיל הוא בתדר, שמאוד משמעותי לביצועים, כנ"ל הלוח אם, בניצול והמהרת ( והיה וידרש ) זכרונות.

באמת, קינג, נראה לך שסתם זרקתי חיצים על המסך וכתבתי את מה שהשפיץ נתקע בו ?

קצת קרדיט, בבקשה.

לא חיפשתי מערכת אלמותית וגם לא אוניברסלית, אלא כזאת שתיתן את המיטב למטרה מאוד ספציפית.

נערך על-ידי askme

פורסם
ציטוט של --- The King ---

אני מזמין אותך לנסות להרכיב מפרט נוסף מבוסס אינטל, והפעם לעמוד בתקציב (עד 5,000) - אל תשכח שיש לבחור להכניס פה גם עכבר, אז את ה-200 חריגה נשאיר לזה.

אתה הרי לא יכול להשוות מפרט שעולה 6000 למפרט שעולה 5000, זה הרי לא פייר (you know..).

אני די בטוח שכל מפרט מבוסס אינטל שנרכיב (ונעמוד בתקציב), לא יהיה רחוק בביצועים (ואולי אפילו פחות טוב) מהמפרט שאני בניתי.

אז תירה בי.

תקציב, בעיני לפחות, הוא משאלה, הערכה,הרצוי או תקרא לזה איך שתרצה.

אני נותן מפרט שבחריגה הגיונית ולא מי יודע מה גדולה נותן מיטב ביצועים.

לא פעם אמרתי למי מהגולשים שהתקציב מוגזם ומיותר, וגם אמרתי לעיתים שהתקציב לא מספיק.

כל מקרה לגופו.

תקציב זה תקציב, לא פרה קדושה ולא אקסיומה.

יש דברים יותר חשובים. :)

פורסם

ספק עלוב למפרט כזה.

פורסם
ציטוט של none77

ספק עלוב למפרט כזה.

:lol:

פגעת בשניים בשורה אחת, כי כאמור, המארז והספק נלקח ע"י מ - King.

טוב, שוט !

פתוח להצעות ... :)

פורסם
  • מחבר

היי חברים,

קודם כל המון תודה על הדיון המעניין! 

בנוגע לשאלת התקציב, לצערי הוא כן מהווה שיקול משמעותי. לאור העובדה שהמפרט המוצע במדור המפרטים המומלצים פה באתר נע סביב ה-4.5K בלי מסך קיוותי שבתקציב של 5.2K כגבול עליון ניתן יהיה להרכיב מפרט ראוי בתוספת מסך.

בסופו של יום, אשתי אינה גיימרית, Frame Rate ו-OC לא רלוונטיים עבורה. היא זקוקה למסך נוח (Dell U2415 או פחות?), מספיק זיכרון לטקסטורות, מעבד מספיק חזק לרינדור, כרטיס מסך מתאים ואיזה כונן SSD לזמני כתיבה וקריאה קצרים עבור מערכת ההפעלה והתוכנות הנלוות.

אתם חושבים שזה ריאלי להרכיב מפרט לצרכים האלו בתקציב הזה? אם כן, איפה הנקודות עליהן עלינו להתפשר?

פורסם

סבבה.

אין בעיה לקחת פחות מהרצוי, כל עוד את מודע לזה שזה המצב.

אם כך, לך על המפרט שהוצע ע"י קינג.

זה עם מעבד רייזן.

זה לא הבסט, אבל כאמור אתה מודע לזה.

זכותך לבחור מבין האופציות. וזאת שהוצעה ע"י קינג הכי קרובה לתקציב.

אם יש מגבלות תקציב ( למרות שלא קונים כל שני ומחישי, אבל היי, זה כספך :) )

אז יש לך מפרט גם לזה.

תתחדש ותהנה.

פורסם

ממליץ על הספק הזה, איכותי בהרבה.

כנראה זה יבוא מקביל הם נותנים רק 3 שנים אחריות.

הספק הזה נמכר בחו"ל עם 7 שנות אחריות.

http://www.tms.co.il/product/17440

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים