עבור לתוכן

נמצא מעבד חלופי ל G4560 שנעלם מהשוק - הכירו את A8 7600

Featured Replies

פורסם

אני חושב שהדרישה לקניה בארץ היא דרישה הוגנת שכן זה המחיר הכי בטוח ובלי הפתעות מס כאלה ואחרות, כמו כן זה פשוט נוח יותר להיכנהס לחנות ולהזמין ואני מאמי שזה מה שיעשה רוב מי שקונה מחשב בתקציבים מצחיקים כאלה.

נ.ב, לא חשבתי על רייזן אלא על ביצועי הGPU של הAPU

• תגובות 131
  • צפיות 17.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של עידן פ.

אני חושב שהדרישה לקניה בארץ היא דרישה הוגנת שכן זה המחיר הכי בטוח ובלי הפתעות מס כאלה ואחרות, כמו כן זה פשוט נוח יותר להיכנהס לחנות ולהזמין ואני מאמי שזה מה שיעשה רוב מי שקונה מחשב בתקציבים מצחיקים כאלה.

אני מסכים שהקנייה בארץ היא נוחה יותר. במקרה הספציפי הזה המצב הוא בעייתי מכיוון שמכל החנויות האינטרנטיות הגדולות והמוכרות (פלונטר, TMS, סטארט, KSP ואייבורי, סליחה אם שכחתי חנות כלשהי) מעבדי ה APU הנ"ל נמכרים רק ב KSP, ושם מחירם הוא יחסית גבוה. 

ציטוט של עידן פ.

א. כפי שכבר ציינתי - ההשוואה בין DDR4-2400 ל DDR4-2133 היא מיותרת כיוון שמחירם בפועל דיי זהה ולכן אין כלל טעם לקנות זיכרון העובד בתדר של 2133MHz.

ב. הופתעתי מכך שניתן להריץ עם מעבד כזה זיכרון בתדר הגבוה מ 2400MHz, אולם לפי הסרטון תוספת הביצועים שהתקבלה (במונחי FPS) היא של 2-3 בלבד, שזה יחסית זניח (בהיבט המעשי, לא בהיבט המתמטי).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

G4600 חזק מדיי להשוואה הזו, הוא +- ברמה של 9800 כאשר הוא משתמש בכל הליבות שלו. ה9600 יפסיד ברוב השימושים הבייתים לG4400.

אינני מסכים עם ניתוח זה, לאור המבחנים, הסקירות, והבנצ'ים שהובאו בשרשור זה מתחילתו. A8-7600 (ולעניין זה A8-9600 מחליפו)

מציגים ביצועים שקולים מבחינת סדר גודל ל- G4560 או ל- I3 שווה התדר. ראה סקירות עוד מ- 2014.

ולגבי בנצ'ים סינטטיים סלקטיביים בהם ניתן למצוא מספר נקודות חוזקה לטובת המעבדים של אינטל, נזכירה כי אלו אינם רלוונטיים ממש לעבודה יומיומית.

מצד שני יש גם בנצ'ים לא מעטים אחרים (פרודוקטיביים) שבהם יצא שה- APU הוא החזק יותר.

ציטוט של עידן פ.

גם הזיכרון לא יהיה דומה שכן עם האיטלים זיכרון 2133 לא יפגיע בכלל בישומים יומיים ומשחקים, בעוד עם ה APU יש חשיבות גדולה למהירות הזיכרון.

נכון בתאוריה, אך בתאוריה בלבד. בפועל אינו רלוונטי במישור הפרקטי. כל המבחנים שהודגמו בשרשור זה קודם, בוצעו ללא יתרון ייחודי שניתן

לרוחב פס הזיכרון בצידו של ה- APU, אלא בוצעו מחשב אל מול מחשב מקביל לו - שניהם עם אותו מודול זיכרון.

ציטוט של עידן פ.

אהה, כן, מול ה9600 אפשר לקחת GT730, זה כרטיס יותר קרוב לרמה של המובנה המוחלש ששם.

אז כמה עולה כיום GT730 ?

חסוך לי את החיפוש (סומך עליך) :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

אני סובר שיש לחלק את המקרה לשני סוגי לקוחות שונים זה מזה:

במקרה האחד אם מדובר בצרכן הדיוט בסיסי שאין לו כל כוונה להתעסק עם הנושא, כזה שמחפש זוטא להיכנס לחנות לרכוש עסקה פשוטה ולחזור אחרי

כמה ימים ולקבל מחשב מוכן קומפלט, אזי רכישה בארץ היא האפשרות היחידה עבורו. לצרכן שכזה יש להציג את החלופות רק על בסיס היצע מקומי ישראלי.

מן הצד השני ישנו צרכן חובב/מתקדם/נבון או כזה שמלווה על ידי יועץ בתחום (כמונו) ולראיה נכנס כאן לפורום לא סתם.

לצרכן כזה האפשרות של הבאת חלקים בזול מחו"ל כדוגמתם של אמזון או newegg הינה חלופה ראלית פשוטה ולא מורכבת מדי,

ואף כדאית באם תצא בסוף זולה יותר משמעותית. לצרכן שכזה נציג את החלופה של חו"ל שייקח אותה בחשבון.

לגבי סוגיית המיסוי שציינת בהזמנה מחו"ל, העניין דווקא פשוט:

יש את סף המס - כל עוד החבילה אינה עוברת 75$ אזי שהיא עוברת את הביקורת מכסים בכניסה לארץ ללא צורך בתשלום מע"מ,

ומה שמעל לסכום זה, כן יחוייב במע"מ. לקונה ישנה איפה אפשרות מבעוד מועד לדעת היכן הוא עומד, במיוחד ברכישה מ- amazon בה עלות

המס מחושבת מראש והיא מחייבת אותם באם (הם) טעו.

לגבי רוחב פס הזיכרון שציינת בהקשר של המרכיב הגרפי בסיפור ה- APU - הנך בהחלט צודק, יחד עם זאת כפי שנאמר על ידי smalul ,

זכרון בעל רוחב פס עד תדר 2400 עולה בחנות סדר גודל דומה/שקול לתדר 2133, וזהו התדר שבו יבחר הלקוח של APU.

כל המבחנים המרשימים בהם הוצגו לנו יכולות ה- APU בהיבט הגרפי, ממילא הוצגו בתדרים של 2400 או פחות ממנו, כך שהדוגמאות

מייצגות בהחלט את הצפוי מביצועיו.

פורסם

תראה לי בבקשה ביקורת כזו... בביקורות שאני רואה ה9800 נראה רע מאוד לפני שמורידים 700MHZ (!!) לדגם ה9600.

אני מבין שלא נכנסתה לביקורת שקישרתי אליה, אז אני אציג את זה פה..

יתרון אפסי בשימוש ב 4 ליבות ל9800 על פני G4520 (מהיר ב 300MHZ מG4400)

G4600 זהה בתדר לI3 4160 אבל חזק ממנו מעט בגלל שידרוג הארכיטקטורה.

59a29ba16d1c3_cinbench15.thumb.JPG.ff483d8c927795cee0d1c5ff9090d2db.JPG

ועוד הרבה הרבה אחרים:

59a29ca34e78d_PH2015.thumb.JPG.8739800540a9a3392cdd485c74d61c2e.JPG

chrom.thumb.JPG.6a27bce0e4111eb4f405fe426ae854e4.JPGword.thumb.JPG.743548bbab2e53eac4fbcf4c43163566.JPGexel.thumb.JPG.e6b052f14afc5e6edad4e877da64fcfb.JPGhandbrack.thumb.JPG.c592bbd66cd1a3d12a1320b201792c66.JPGcinbench.thumb.JPG.805131714cfedbfd3e2efbf9e0e1a4d1.JPG

פורסם

כמו כן חברינו מHardware Unboxed עשו השוואה עם 860K (ליבות דומות מאוד ביכולת עם תדר גבוהה ב600MHZ מ9600) בכמה משחקים...

בסטוק ההפסד ברור, בממוצע הכללי אפילו בתדר של 4.4GHZ מפסיד לG4400 בלי OC.

פורסם

זה ( החיפוש ) עדיין רלוונטי ?

לא כדאי יותר להתרכז ולהמליץ על ההווה והעתיד הקרוב ?

גם ככה לאדם ממוצע קשה למצוא ידיים ורגליים ממבול המעבדים שנוחת עלינו ממש חדשות לבקרים,

והיה נחמד לעשות קצת סדר והכוונה ( רצוי קצרה וממצא :) ) בצורת מחיר - יצרן - מעבד.

כי מכל הדיון הזה, חבל לעשות הנשמה מלאכותית ל - A8 7600

וכבר הגענו לאחרי אחרי שלו, שעדיין לא מי יודע מה.

אז יהיה זכרם ברוך !

בואו נתקדם, בבקשה.

פורסם

A8 7600 צריך תחיית המתים, לא הנשמה.

G4560 חזר למלאי באמזון אבל המחיר...

2$ יותר ויש G4600.

אם הקניה בארץ זה צריך ללכת לכיון G4400.

ה6100 במחיר החדש מעניין למדיי במיוחד בשילוב עם מחירי לוחות H110, לא מעניין כמו G4560 אבל עדיין נחמד אם אין צורך ב GPU חזק, אם יש פשוט לוקחים R3 1200 וכרטיס חיצוני.

פורסם
  • מחבר

^עידן בוקר אור,

ככל שזה נראה אנו נשאר ללא הסכמה.

לצערי הנך כל פעם מחדש מחפש בכוונת מכוון אם לא בכח ממש, לאתר בנצ'ים סלקטיביים במיוחד משולבי מאיץ גראפי נפרד,

ובפעם המיליון נזכירנו כי זה כלל אינו הדיון שלפנינו.

לשם התייחסות למבחן של מעבד בשילוב מאיץ גראפי נפרד, במטותא פתח דיון מנותק מזה שכאן, ומצא בו את החלופה האידאלית

לכספו של הצרכן. שרשור בו ככל הנראה מרביתנו נסכימה, כי בעת כתיבת שורות אלו (לפי ההיצע בשוק), מסתמן ש- ryzen 1200 ינצח.

לפחות בהתבסס על מה שהופגן בלקט מבחנים ברחבי הרשת בחודש החולף, שמצאו כי בתמורה למחיר וכמעבד משולב מאיץ גראפי נפרד,

הוא נותן את האופטימום. אך זה כאמור לא הדיון שלנו כרגע.

הדבר היחידי שמדבר בכותרת השרשור הנוכחי היא **פתרון תקציבי במיוחד**, תוך כדי שימוש במאיץ הגרפי המובנה במעבד (זה התקציב וזה מה יש).

לעניין ראינו כמה עמודים אחורה (וכנראה ששכחת חבר) כי אין כלל תחרות: מעבד APU מבית AMD מוחק טוטאלית כל יכולת שיש למעבדי אינטל

להציג בזירה זו עת מביא לשולחן פער ביצועי מדיד של פי 2 סדר גודל, ואף יכולת להריץ לקט משחקים כאלו שמעבד אינטל כלל אינו מסוגל להריצם

(גלגל להתחלת השרשור ותראה - תלינו שם המוני השוואות ודוגמאות, כמו crysis 3 או BF4).

לנושא הכח החישובי נטו של המעבד:

המדד שנחשב בתעשייה "ככח חישובי" חייב לנטרל אופטימיזציות ייעודיות שעשו למי מבין שני המעבדים הנבחנים (יש דבר כזה למי שאינו בקיא בתחום

הקידוד) והוא מדד סיננטי המריץ חישובים כדוגמתם של integer, Float וכיוצא בזאת, מסוגם של cinebench או passmark (ויש עוד רבים - לא חסר).

במדד זה כוחו של מעבד APU מדגם A8-7600 מקביל/שקול ישירות אל מול מעבדי I3 או מחליפו המודרני יותר G4560/4600 ראה מטה, סביבות 5100

נקודות, בשעה שמעבדי G של אינטל הקודמים כמו G4400 שאליהם הנך רומז בשגגה כעדיפים (והנך טועה בכך) משיגים באזור חיוג 3400 נקודות

בלבד.

עם כל הכבוד לביצועי ליבה בודדת חזקה יותר שמעבד G ניחן בה, וכאן כולנו תמימי דעים וגם passmark מראה זאת, הדבר אינו מספיק לו על מנת

להתמודד מול מעבד לו יש 2 ליבות אך בשילוב HT כדוגמתם של מעבדי i3/G4560/APU האחרים, ולראיה פער הביצועים 5100 לעומת 3400 נקודות.

זהו פער דרמטי - זו קפיצה ביכולת החישובים של פי 1.5 !

**המעבד APU העדכני יותר A8-9600 כבר מעלה את הנקוד במבחן ל- 5300 נקודות.

אחזור:

רק מבחנים למדידת כוחו החישובי נטו של מעבד בכל אחת מהדיסיפלינות בתחום החישוביות, כדוגמתם של cinebench או  passmark ודומיהם נחשבים

בתחום זה. לא עושים בשום מבחן הקלה למי מהמועמדים עת מראים אפליקציה שנכתבה כאשר המפתח שלה ראה לנגד עיניו רק מעבד אינטל, ומשכך קידד

אותה תוך שימוש בסט פקודות ייעודי שקיים בחומרה של אותו מעבד (פונקציות הרחבה SMD), או לחלופין במבחנים שנשענים על קידוד לא יעיל שנשען

על הספק לליבה בודדת (IPC) ולכן נותן יתרון למעט ליבות אך חזקות בפני עצמן (G4400), ומתעלם מהאפשרות לחלק את העומס על ריבוי ליבות,

אלמנט שמראה את ההספק הכולל העדיף שיש למעבדים כמו G4560/I3/APU.

כל ניסיון להשוות כך מעבדים (או חומרות ככלל) אינו עובר מסך לפי סט סדור של הנחיות לעריכת מבחן ביצועי בתחום המקצועי.

באותה מידה ניתן להראות אפליקציות שנכתבו כאשר רק מעבד APU מבית AMD היה על השולחן לנגד עיני המקודד, שם תראה תמונה מעוותת אך לכוון

השני. אך לא תמצא אותי מבצע כך. כמו כן יש מבחני בנץ פרודוקטיביים בתחום המולטימדיה בסגמנט עריכת וידאו/תמונות שבהן APU של AMD חזק יותר,

גם בהם לא הייתי נתלה מאותה סיבה, אלא רק במבחן מאוזן והומוגני שאינו מתחשב בפלטפורמה שיושבת מתחתיו או בארכיטקטורה הייחודית שלה ועושה

לעצמו הנחות. ראה passmark כדוגמא מייצגת נאמנה לאיך מודדים ראלית:

g4400.JPG.07b7a16c3809b5bed45cd820db12ef77.JPG

G4560.JPG.6b5d173f1a7460487e35d9ed59dc1c95.JPG59a4fe4a98747_a87600.JPG.ed8e8f85656d1a7e8bb7869c2e4e3069.JPG59a4fe82e33b5_a89600.JPG.82b1cfde6f33756f3633be4129a5b053.JPG

פורסם
ציטוט של nec_000

לצערי הנך כל פעם מחדש מחפש בכוונת מכוון אם לא בכח ממש, לאתר בנצ'ים סלקטיביים במיוחד משולבי מאיץ גראפי נפרד, ובפעם המיליון נזכירך

כי זה כלל אינו הדיון לפנינו. אז אנה חסוך מאיתנו.

למה להאשים מי מהמגיבים בחיפוש בכח ולפסול את מימצאיו ?

אי אפשר או שבכלל אסור לטעון אחרת ? :nixweiss:

הכי הרבה ניתן לומר שישנה טעות ולבוא ולהוכיח זאת, אבל למה ישר 

לעבור לפסים אישיים כמו בתחילת התגובה מעל ? זה נראה למישהו כתורם לדיון ?

ולעצם העניין - 

אין. אין חלופה ראויה ל - G 4560.

לא אצל אינטל ( החלופות עולות יותר ) ולא בדינוזאורים של AMD  שמוצעים כאן,

כי הם פשוט לא  כשמחשיבים את כל המסביב הנדרש והיותם פגי תוקף כמו מעבדים

רבים וטובים משתי החברות.

זאת לדעתי המסקנה הסופית.

פורסם

אשמח להסבר מפורט למה ה a8 9600 לא מהווה לדעתך חלופה ראויה ל g4560.

פורסם
ציטוט של askme

לא אצל אינטל ( החלופות עולות יותר ) ולא בדינוזאורים של AMD  שמוצעים כאן

די, חלאס, תנו להם למות בשקט.

למה להעלות באוב "מציאות" למיניהן ? תתקדם. :)

אם הם היו כאלה מוצלחים, תאמין לי ש - AMD עצמם היו מקדמים אותם,

וחוסכים מעצמם את RIZEN 3, או לפחות את ה - 1200 שלו.

נכון, לא הבאתי בנצ'ים ואותות ומופתים וניתוחים מלומדים, אבל לא נראה לי 

שיש צורך בהם.

פורסם

אני לא מקבל את ההסבר הזה. הוא מתאים ל AM4. אז מה הבעיה בו?? אני צריך הסבר ענייני, לא "אם, למה, וכאשר. 

פורסם
ציטוט של שמואל דקל

אני לא מקבל את ההסבר הזה. הוא מתאים ל AM4. אז מה הבעיה בו?? אני צריך הסבר ענייני, לא "אם, למה, וכאשר. 

זה שהוא מתאים ל - AM4 כבר עושה אותו טוב ?

אם אתה דורש / צריך הסבר ענייני, קודם תן אתה נימוקים ענייניים. :)

ולו אני, אין לי מה להוסיף מעבר למה שכתבתי. מצטער, זה מה יש לי.

פורסם

הסברים עניינים נתנו כאן קודמיי בפירוט והרחבה מספיקים. 

ברגע שאתה לא נותן הסבר ענייני רק דוחה אותם בקש אין שום סיבה שאני אשתכנע ממך. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים