עבור לתוכן

חוות דעת למפרט למחשב לעיצוב (תלת מימד וגרפי) ולעריכת וידאו - תקציב 10K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי, רוצה מחשב חזק לשימושים שלו שיחזיק יחסית הרבה שנים

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בפוטושופ ואיילוסטרייטור, מידול, ריג ואנימציה במאיה וC4D, ועריכת סרטונים בפרמייר

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לפי הסעיף הקודם

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4k

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רצוי מסך טוב עם ביצועי צבע טובים (לא חייב)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8, רוצה לעשות קירור נוזלי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי וינדוס 10, אך לא חובה, ואין צורך בהרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). רצוי חיבור thunderbolt 3, ויציאת 5.1 לשמע

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כרגע לא מתוכנן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

זה המפרט שבניתי וחשבתי שיהיה לי טוב בתקציב הזה. בנוסף אני רוצה לא לקנות את קירור המעבד שרשום, ולהזמין מekwb ערכה של קירור נוזלי p280. אשמח לחוות דעת - זה המחשב הראשון שאני בונה, ועד עכשיו הייתי עם מקבוק, תודה

Screen Shot 2017-06-03 at 4.52.54 PM.jpg

פורסם

לעריכה מאוד עדיף ריבוי ליבות ולכן כדאי לעבור לR7 1700 ולמצוא זכרונות בתדר גבוה יותר.

ציטוט של Yonatan Ben-Menachem

, רוצה לעשות קירור נוזלי

למה? קירור אוויר לפעמים יותר שקט, וחוץ מזה אין צורך במילא אם לא עושים OC. אם אתה רוצה ממש שקט וגם ביצועים מעולים אז לך על הD15.

חוץ מזה בשביל שקט כדאי מארז שקט כמו הFractal design define r5  או כמו אחד המארזים של Be Quiet! (למרות שהם די נדירים בארץ).

ודגם אחר של הכרטיס מסך כדאי, על פי ביקורות הוא מבצע לא הכי טוב (פחות מהFTW או הSTRIX או ה GAMING X) אבל זה לא כזה קריטי.

בנוסף על איזה רזולוציה של סרטים אתה עורך? אם 4K אז צריך 64 GB RAM.

ואם לדעתי כדאי SSD שהוא MLC כי הוא יחזיק יותר זמן וכדאי לשקול אם אתה באמת צריך NVME.

פורסם
  • מחבר

יש לך אז המלצות ללוח אם עם התושבת של amd שתומך בthunderbolt 3? 

לגבי הקירור הנוזלי אני מתכנן לעשות גם רנדר (שכחתי לציין) יחסית ארוך ומתכנן להפעיל את המחשב עם שימוש מלא במעבד 24/7 כך שמאוד רצוי קירור עמיד וטוב. בנוסף תמיד התעניינתי בקירור נוזלי ואם אני כבר בונה לעצמי מחשב אשמח לשלב קירור נוזלי. 
המארז לא באמת קריטי לי, זה סתם משהו שראיתי שנראה יחסית טוב וגדול (שיוכל להכיל את הקירור הנוזלי) ובעל חלון צד - הFractal design define r5 גדול מספיק לקירור נוזלי? ראיתי שיש גם וריאציה עם חלון צד אז אלך איתו כנראה אם הוא יהיה לי מספיק גדול
לגבי דגם אחר של הכרטיס אתה מתכוון לדגם אחר של 1080ti?
כרגע אני עוד לא עורך וידאו ב4k, אך ה32gb שאני מתכנן זה 2*16 כדי שיהיה לי אפשרות לשדרג בעתיד ל64
מה זה MLC? ולמה שלא באמת אצטרך nvme? כמה שיותר מהר יותר טוב לא?

תודה רבה

פורסם

מה זה MLC?

סרטון שמסביר את זה

למה שלא באמת אצטרך nvme? כמה שיותר מהר יותר טוב לא?

לא תמיד כי הרבה פעמים זה לא מוסיף למהירות כי הצוואר בקבוק נמצא במקום אחר. בעריכה לפעמים זה מאוד מועיל אז כדאי לבדוק אם זה יועיל לך ספציפית.

לגבי דגם אחר של הכרטיס אתה מתכוון לדגם אחר של 1080ti?

כן

הFractal design define r5 גדול מספיק לקירור נוזלי?

כן הוא תומך בקירור נוזלי.

יש לך אז המלצות ללוח אם עם התושבת של AMD שתומך בthunderbolt 3? 

לא חושב שקיים אחד כזה. למה אתה צריך thunderbolt 3?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחרי בדיקה גיליתי ש בעבודה עם קבצים של תלת מימד במאיה ובעריכת סרטונים, הnvme מאוד משפר, לכן אני חושב שאשאר איתו, ונזכרתי שיש לי ssd של סמסונג 850evo 250gb אז אשתמש גם בו. איך המפרט הזה?

Screen Shot 2017-06-04 at 4.04.13 PM.jpg

פורסם
  • מחבר

לאחר קצת מחקר על המארז של bequiet, הבנתי שאינו טוב לקירור נוזלי ואלך עם הfractal design define r5 window

פורסם

נראה בסדר, בסה"כ.

אלא שכונן ה 960 בנפח 250 גיגה קצת מזייף.

או שתיקח 512 גיגה או שתיקח דגם אחר.

פורסם

תשנמך ל1700 במקום ה1700X. זה יותר משתלם כי אין הרבה הבדל ביניהם באמת.

פורסם

לדעתי, עדיף להישאר עם ה - X.

ליישומים שלו זה שווה.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדלים בין שני המעבדים?

ציטוט של askme

או שתיקח 512 גיגה או שתיקח דגם אחר.

יש לך הצעות לדגם אחר באותו סדר גודל של מחיר?

ה512 יקרים מדיי לדעתי ואני לא צריך כל כך הרבה מקום על הnvme, אפילו אם יש 128gb טוב כי אני לא מצאתי

תודה

פורסם

thunderbolt 3 תקן ששייך ל intel הם לא ישחררו אותו בקרב, ייתכן שבעתיד נראה כרטיסים שמתחברים ל pci-e  וייתנו תמיכה למעבדי amd אבל לא בדור הנוכחי.

קירור מים אם לא מבצעים אובר קלור ובמערכות כאלה אם אני לא טועה חשוב היציבות אין סיבה, קירור מים מצריך תחזוקה אחת לשנה לבדוק גומיות וכדומה. במידה ויש נזילה וחלקים נהרסים אין אחריות על ידי אף יצרן.

כרטיס מסך  לא מבין בנושא בשביל לייעץ זה אני משאיר לאחרים.

זכרון אם יש תקציב כדאי לשקול 64 ג'גה.

פורסם

שיהיה ברור ש nvme משפר ביצועים משמעותית רק אם אתה שומר את כל הקבצים וחומרי העריכה על דיסק ה-nvme, אם הבחירה שלך היא בין ssd nvme קטן שיש עליו רק את מערכת ההפעלה או ssd sata גדול שאפשר להכניס בו את הקבצים שלך אני די בטוח שעדיפה האפשרות השניה.

פורסם

^^^^

אני גם בדיעה הזו, אבל לא רוצה להתווכח עם פותח הדיון.

גם חושב שעדיף קירור אוויר רציני.

לגבי הזכרונות - לא כ"כ קריטי כבר עכשיו.

ממילא הוא לוקח תצורה שתאפשר לשדרג אח"כ.

פורסם
  • מחבר

אז לגבי הקירור אני עוד אראה, אני חושב שזה שווה את ההתעסקות (גם אם לא בשביל הביצועים, בשביל השקט הנפשי שלי ובשביל המראה של המחשב). אשקול את זה.
ואם יהיה לי גם את הnvme וגם ssd צורת העבודה שלי תהיה כזאת שתשתמש בnvme - פרויקטים חדשים שעוד יחסית קטנים ועוד לא צורכים מהירות גדולה יחיו על הssd ביחד עם פרויקטים גמורים שיכול להיות שיצטרכו מספר קטן של תיקונים, וכל פרויקט שאני עובד עליו בצורה רצינית יהיה בnvme. כמובן כאשר פרויקט מסוים יהיה גמור לגמרי הוא יעבור לhdd

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים