עבור לתוכן

AMD RYZEN

Featured Replies

פורסם

צצות תוצאות ברשת,

אתר סיני הדליף תוצאות במשחקים. אם התוצאות נכונות, אפשר לומר שהפער בביצועי משחקים בין מעבדי אינטל למעבדי AMD כבר לא קיים (ואפילו עדיפות קלה ל1700X לעומת 6800K). גם ביצועי ליבה בודדת שווים פחות או יותר.

אלה הן חדשות טובות מאד, התחרות הזאת מצויינת גם לצרכני אינטל.

כתובת האתר:

http://www.dsogaming.com/news/more-amd-ryzen-7-1700x-versus-intel-i7-6800k-gaming-benchmarks-leaked-online/

• תגובות 70
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כולם נזהרים ומסייגים אבל יותר ויותר הדלפות של בנצ'מארקים מראות ש AMD הצליחו טוב הפעם.

התחרות חזרה לתחום המעבדים. 

עכשיו נותר להמתין עוד יומיים עד שיתחילו לצוץ בצורה חופשית כל הבנצ'ים החמים.

פורסם

אני אישית מחכה לתוצאות נורמליות, נפלנו בפח כבר עם בולדזר.

פורסם
ציטוט של k534d

אני אישית מחכה לתוצאות נורמליות, נפלנו בפח כבר עם בולדזר.

לא חושב שיקרה מקרה בולדוזר אי-פעם, רק מהאופן בו יצרו את הארכיטקטורה של רייזן אפשר להבין שמדובר בעיצוב הרבה יותר טוב ומאוזן overall 

התדרים לא יהיו גבוהים כמו שכולם מקווים, אבל בסה"כ AMD עשתה עבודה מעולה

פורסם

זה מופיע גם באתר של פורבס. לא רואה מצב שכולם נופלים בפח ומצטטים בנצי'ם כאלה אם הם מפוברקים.

מעבר לזה, ברור שלכולם כבר יש תוצאות רק אסור להם לפרסם עד 02.03.2017

בכל מקרה, נראה לפחות ממה שדולף שהמצב לא רע. 

פורסם

מכל מה שראינו עד כה, די ברור שאינטל עושה בתחתונים. אבל אני מבקש להזכיר לכולנו רגע שלא נתבלבל,

כישראלים וכציונים, אינטל היא "כחול לבן" בשעה ש- AMD לצערנו עדיין לא.

אינטל היא אחת המעסיקות הגדולות בארץ, מעסיקה איכותית שנותנת עבודה למקצועות צווארון לבן ואנשי הי-טק.

אינטל מייצרת אצלנו וגם מפתחת אצלנו במעבדות המחקר והפיתוח שלה, והיא אחד היצואנים הגדולים ביותר

של המשק הישראלי. למעשה קשה לראות את הכלכלה הישראלית בלעדי אינטל מגיע לביצועים שהיא מגיע כיום.

תרומתה של אינטל לתל"ג הישראלי ולהתפתחות הטכנולוגית המקומית היא משמעותית.

ולכן, כצרכנים, מחד התחרות הכה חשובה שסוף סוף נכנסה בחזרה לעולמנו בעולם ה- PC היא מבורכת,

ומאידך אנחנו צריכים לקוות שאינטל קיבלה רק מכה קטנה בכנף, והיא לא תפגע מכך קשות.

הכי חשוב שהיא לא תצמצמם את פעילותה בישראל כתוצאה מהתכווצות כזו או אחרת של החברה היה ותקרה

שכזו, במידה ו- AMD תנגוס ממנה נתח משמעותי.

אני תקווה ש- AMD תגיע למצב בו גם היא חודרת לכלכלה הישראלית, ומבקשת לבצע אצלנו מו"פ באמצעות

טובי המוחות הישראלים. אילו היתה משכילה לבצע כך מזמן, היום בתחרותה אל מול נוידיאה אין לי ספק שמצבה

היה דרמטית טוב יותר. משום שכשזה תחרות בין מוח ישראלי למוח ממקום אחר ברחבי העולם, מנסיון, אנחנו

כמעט תמיד עדיפים (רוצה להיות זהיר בהתנסחותי).

פורסם

nec_000, אני חושב שאתה מעט נסחף.

קודם כל, גם אם המעבדים החדשים של AMD יתבררו כהצלחה מסחררת - זה לא אומר שאינטל "תיפגע מכך קשות". זה רק אומר שהם יצטרכו לעבוד קצת יותר קשה.

ומה הקשר לעובדה שאינטל מעסיקה הרבה עובדים בארץ? זה אומר שאנחנו צריכים לסלוח לה על השאננות שלה בגלל חוסר התחרות שהיה עד עכשיו?

גם מיקרוסופט מעסיקה גדולה בארץ ואני לא אקנה מכשיר מעפן שלהם על פני מכשיר של חברה אמריקאית שדריסת הרגל שלה בארץ פחותה מהם.

אני גם מגדיר את עצמי ציוני, אבל בוא לא נגזים.

פורסם

מולי,

לדאבונך אינני נסחף.

מספיק ש- AMD תגרום ולו רק בשל הורדת המחירים העדכנית שנכפתה על אינטל (ועוד לא שמענו את המילה האחרונה בנושא)

לגרוט 20% ככה זוטרים ממחזור ההכנסות שלה, על מנת להכניס את החברה לסחרור רציני, בעל השלכות רוחב על רובד התפעול

והייצור של החברה.

דבר שכזה אם הוא יארך מס' רבעונים עשוי לגרום לאינטל לצמצם קווי יצור, ולסגור מפעלים פחות רווחיים או פחות רלוונטיים

עבורה בשעת קושי. כשיש מחסור מהדקים חגורות, ככה זה בחברות עסקיות למטרות רווח.

שנית, משהו שכנראה אינך ער לו, תרומתה של אינטל לכלכלה הישראלית נע בין 1-2% תוצר, זה דרמטי. בשקלול השפעתה

על הייצוא, זה כנראה יותר קרוב ל- 3 אחוז תוצר פרקטי.

אינטל מעסיקה "סדר גודל" של כ- 10 אלף אנשי היי-טק במישרין, ומפרנסת בעקיפין עוד עשרות אלפי עובדים שנותנים לה

שירותים משלימים אם זה משפטי, כלכלי, הנדסי, רגולטורי, תחזוקתי, נקיון, הסעדה, בינוי, והרשימה עוד ארוכה...

אנשים שנותנים למרכזי הפיתוח ולמפעליה שירותים. חלקם הגדול נמצא בפריפריה, באזור חיפה ואזור קריית גת. אזורים

שבשגרה משוועים למשרות ופרנסה, בטח למשרות איכות.

במקרה קיצון דמיוני, בלי אינטל בישראל, תמחוק ישר 2 אחוז תוצר, תמחוק 5% מהיצוא של המשק (תהיה גם השפעה

על שער החליפין וכוחו של השקל ביחס למטבעות הזרים) ולך תחפש 30 אלף משרות חלופיות למשק.

לא רוצה להיות השר ששובר את הראש במקומך במצב שכזה. וברשותך לא אכנס לויכוח מיותר, את שערותיי הלבנות

בתחום המקרו כלכלה והתעסוקה בסקטור הטכנולוגיה העילית כבר רכשתי בכבוד ומזמן.

פורסם

nec_000

אתה מגזים, בעת שאנו מדברים אינטל משדרגת את המפעל בקריית גת, אז אינטל לא תסגור את המפעל. תמיד ייתכן שיהיו פיטורים גם בתקופה של רווחים על מנת ליצור התייעלות.

התרומה של אינטל לא נמדדת רק בתרומתה לכלכלה בצורה ישירה, אינטל מעסיקה מהנדסים סטונדטנים ואקדמאים ונותנת להם ניסיון מעשי וידע.

גם אם המעבדים של amd יהיו פנומנאלים אני לא חושב שהם יהיו יותר ממכונת קטנה בכנף, שוק הדסקטופ אמנם נרחב אך גם בתוכו יש תתי שווקים ובשביל רוב האנשים שהם קונים מחשב הם רוצים את הפנטיום\אינטל הכי חדש (כן עדיין).

אני לא חושב שהתריח של האתלון 64 יחזור על עצמו ו intel תתפס עם המכנסיים למטה, אני די בטוח שכבר קיימת תשובה\טכנולוגיה חדשה והם רק מחכים שיאתגרו אותם.

פורסם

לדעתי נסחפת בתגובתך אלי משום שלא הבנת אותה.

לא שחררתי צופר בהלה לאוויר העולם, היה רגוע.

ציינתי, שבין שלל קריאות השמחה שלנו הצרכנים שהנה סוף סוף חזרה התחרות בענף החשוב לנו,

עלינו לזכור שמדובר פה בתחרות שהיא בין חברה (שהיא אמנם אמריקאית במקורה), אך בהקשר הישראלי היא

הדבר הכי קרוב לכחול לבן שיש, בשל המעורבות העמוקה במשק ובכלכלה שלנו.

הנני מברך מכל הלב על הצעד של AMD , שהיה לטעמי הכרחי עבור התחרות העולמית ללא ספק, והיה הכרחי

עבורנו כצרכנים כמובן, אני רק דואב שיש לשמחה הזו גם צד כואב עבור מותג וחברה עסקית כלכלית, שמשפיעה

כה רבות עלינו ועל המשק שלנו. זה הכל. לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה. אין חשש מקריסת אינטל

אם זה מה שבטעות הבנת. אני רק מקווה שלא יהיה (במקרה פחות סימפטי בשל הצלחה מסחררת ל- ryzen)

איזה צמצום כלשהו ולו קטן בפעילות הייצור של אינטל בישראל.

ונראה לי שבשלב זה ההיסחפות מוצתה, נסכימה ?

פורסם

היום פגשתי חברה שעובדת באינטל (בתחום הוריפיקציה של פרה-סיליקון - יעני חומרה... וספציפית מעבדים).

היא לא שמעה כלום על המעבדים החדשים של AMD, ואומרת שזה מוזר, כי בדרך כלל הם מקבלים הודעות רשמיות על פיתוחים של מתחרים.

אז או שבעיני אינטל זה לא מספיק מרגש בשביל לספר לעובדים, או שזה הכיוון השני והם מנסים לא לגרום למיני בהלה בקרב העובדים.

פורסם

קיים גם סיכוי שאם אינטל תמשיך בשלה היא לא תנזק יותר מדי, פשוט להמשיך במפת הדרכים הצפויה.

רוב הציבור לא שמע על רייזן, וגם לא ישמע, לא בעתיד הקרוב

פורסם

לדעתי זה טרי מדי ועוד לא חילחל בחברה מטה. יתכן גם כדי שלא לעורר פניקה ומצוקה תחושתית בקרב העובדים כפי שציינת, זה עושה שכל.

אגב חבר ילדות שלי מועסק באינטל בארה"ב והוא בפוזיציה די בכירה שם, אשאל אותו נמתין לשמוע מה הוא יודע לספר.

מעניין זה בטח יהיה.

פורסם

סביר להניח שאתה תשמע אותו שמח. אנשים שקשורים לביצועי דסקטופ באינטל שמחים על כל צעד משמעותי בתחרות, הוא מקדם את העבודה ואת היצירתיות שהם צריכים להביא. הרבה יותר מעניין להגיע לעבודה עם אתגרים

פורסם

זה בטוח. אני גם משוכנע שהם לא היו שאננים והכינו תכנית מגרה, למצב שבו AMD תעשה את הלא מצופה ותפתיע עם מוצר חזק.

העניין הוא שבתכניות שכאלו, מרגע שמוציאים אותן לפועל ועד שהן יוצאות לשוק, עובר זמן מה ובנתיים המצב הזמני לא נעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים