עבור לתוכן

צריך יעוץ ממישהו שממש מבין במחשבים

Featured Replies

פורסם

התיעצות/ שאלה..
השאלה מתחלקת לשתיים..
אני מעוניין לקנות מחשב, קודם כל הבנתי שעוד כחודש אפילו פחות אמורים לצאת כבר מחשבים עם מעבדים דור 7 שיהיו הרבה יותר אפקטיבים? שווה לחכות? או שהם יהיו יקרים בהרבה או אולי לא שינוי גדול מדי ואין לי למה לחכות.
הדבר השני:
איזה מחשב כדאי לקנות, האם אתם מכירים מקום ואו דגם שיהיה הכי טוב בשבילי? הפרטים שחשובים לי:
אני יערוך ווידאו עם המחשב ולכן חשוב לי מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כמו אביד ופרמייר באיכות טובה. חשבתי על הפרטים הבאים:
מעבד I7 6700HQ
זכרון 16 GB
זכרון SSD או לפחות 256 או פחות + זכרון רגיל (כאן אני אשמח אם תמליצו לי לקחת רק SSD או מעורבב זה גם סבבה?)
מעיץ גרפי כמה שיותר איכותי בגבול הסביר חשבתי על NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 או משהו בסגנון
וכמובן כמה שיותר קל במשקל..
תודה :)

פורסם

אני מבין שאתה מדבר על לפטופ?    לפטופים עם דור 7 למעשה כבר יצאו.  מה שאמור לצאת בקרוב זה דסקטופים עם דור 7.  לצרכי עריכת וידאו אתה ללא ספק רוצה דור 7 (Kaby Lake), שכן בניגון וקידוד פורמטים מתקדמים של וידאו וברזולוציות גבוהות זה עיקר התועלת שבדור החדש.  

תמלא את השאלון שיש בשרשור הדביק בראש הפורום, ואז יוכלו לעזור לך, מכיוון שחסרים הרבה פרטים ובראשם מה התקציב שלך.

פורסם

אם ניידות זה לא הכי קריטי בשבילך

בשביל צרכים של עריכת ווידאו כדאי לך מאוד לשקול לקנות נייח במקום

עריכת ווידאו זה תובעני מדיי בשביל ניידים... ואלה שכן יכולים לעמוד בזה הם ממש יקרים

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי?

1. בין 4000- 5500

א) כמובן שאם אפשר לחסוך עדיף.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

בנורא תלוי בשביל מה.. אם זה דבר קריטי אפשר במאתיים שלוש מאות שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

2. עריכת ווידאו פוטושופ, וכל שאר השימושים הרגילים גלישה באינטרנט צפייה בסרטים, משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

א. פוטושופ, פרמייר, אביד. כרגע השימוש יהיה יחסית מזדמן, בעתיד יכול להיות שיהיה תדיר יותר ואפילו כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

ב. בין הייתר אשמח פעם ב לשחק במשחקי מחשב, אך כמובן במידה וזה אינו היעוד העיקרי של המחשב.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

לא יודע.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

צורב וסידי רום

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

אני לא פריק קונטרול של שקט, אבל במחשב האחרון התקלקל לי המאוורר ובכל פעם שהפעלתי את המחשב הייתי בטוח שיש מטוס שממריא, לכן הבנתי שיש מערכת קרור שהיא בלי מאורר אם אפשרי והיא לא מייקרת בהרבה אשמח אם לא, אין לי בעיה עם שקט ברמה 5-6 כזה

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אופיס אין צורך, אבל מערכת הפעלה לדעתי כן.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

8.אזור השרון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

9.בעקרון תכננתי בזמן הקרוב, אבל זה לא קריטי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא ממש, ואם לדעתכם כדאי להשאיר משהו באופק שדרוג אשמח לדעת ולהבין למה.

12. הציעו לי לקנות נייח במקום נייד, המחשב הנייד שברשותי כרגע ישן מאוד כבר כ 4 אפילו 5 שנים, המאוורר תקול, הדריבר של המסך תקול, (כלומר רואים במסך אבל מופיעה מודעה שהוא לא מותקן טוב ואי אפשר להתצקין אותו מחדש וזה גורם לזה שאי אפשר לחבר את המחשב דרך HDMI.. ולמרות שהוא I5 אני לא מנסה אפילו להתקין לו פרמייר כי בטוח יתקע.. לכן אני גם ככה חייב לקנות מחשב נייד חדש, ובגלל זה חשבתי כבר לקנות אחד שאוכל לערוך דרכו.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

בגדול מחשבים ניידים עם מעבדי דור 7 אולי יצאו אבל מעבדי ארבע ליבות HQ חזקים כמו שאתה צריך לעריכת וידאו עדיין לא פה זה צפוי לקרות רק בחדשים הקרובים. מבחינת ביצועים תצפה לעוד 10% ביצועי מעבד ואולי 20% ביצועי כרטיס מסך כי ה-960 יוחלף ב-1050ti, בכל מקרה בשלב הזה נראה לי שכבר עדיף לחכות המחירים לא אמורים להיות גבוהים יותר.

לגבי קירור, המחשבים היחידים ללא מאווררים זה ניידים חלשים מאוד שלא מתחממים כמעט, בטח לא מה שאתה מחפש לעריכת וידאו.

פורסם
ציטוט של etal

בגדול מחשבים ניידים עם מעבדי דור 7 אולי יצאו אבל מעבדי ארבע ליבות HQ חזקים כמו שאתה צריך לעריכת וידאו עדיין לא פה זה צפוי לקרות רק בחדשים הקרובים. מבחינת ביצועים תצפה לעוד 10% ביצועי מעבד ואולי 20% ביצועי כרטיס מסך כי ה-960 יוחלף ב-1050ti, בכל מקרה בשלב הזה נראה לי שכבר עדיף לחכות המחירים לא אמורים להיות גבוהים יותר.

לגבי קירור, המחשבים היחידים ללא מאווררים זה ניידים חלשים מאוד שלא מתחממים כמעט, בטח לא מה שאתה מחפש לעריכת וידאו.

יותר באזור ה 50 אחוז.

פורסם

פותח הדיון - תרד מהנייד , חבל על הכסף והעצבים.

לצרכים שלך, ובתקציב שלך, רק נייח. וגם אז התקציב נמוך.

כלומר לצפי העבודה בהמשך -

ציטוט של Jonathan Shenberg

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

א. פוטושופ, פרמייר, אביד. כרגע השימוש יהיה יחסית מזדמן, בעתיד יכול להיות שיהיה תדיר יותר ואפילו כבד.

לצורך עבודה של ממש, תצתרך תקציב של כ - 7K בנייח.

אז על נייד בכלל אין מה לדבר.  :)

פורסם

מסכים, התקציב שלך לא יספק את הצרכים שציינת, בטח לא בנייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים